Τηλεοραση plasma/lcd μεχρι 1400ε

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,078
Μεταμορφωση
Kαλησπερα και καλως σας βρηκα!
Επειγει η αγορα μιας τηλεορασης 40-46 ιντσων (κατα προτιμηση 42 και ανω) η οποια προοριζεται για τις ακολουθες χρησεις.

1)Πολλες ταινιες dvd/divx και μελλοντικα HD. (σε hd υλικο φανταζομαι και το 720p θα ειναι επαρκες).Xρηση 50%
2)Αρκετη τηλεοραση. Χρηση 30%
3)Videogames.Χρηση 20%
4)Θα ηθελα η τηλεοραση να μην εχει μονο 1 ετος εγγυησης.
5)Aποσταση θεασης μεταξυ 2.5-3.5 μετρων.(Για 2.5μ οι 46 ιντσες ειναι πολλες για τηλεοπτικο σημα?)
6)DVBT καθως και card reader και αλλα εξτρα ΔΕΝ με ενδιαφερουν.

Το μπατζετ ειναι περιορισμενο, στα 1400ε.Το ποσο αυτο σκοπευω να το δαπανησω μονο για την αγορα μιας εκ των 2 τηλεορασεων.
α)LG 42 LF65 (1080p)
β)Sony 46S2530 (Η πιο φθηνη 46αρα.Την εχω δει παντως και ειναι αξιολογη.Με χαλαει πολυ ομως το ενα μονο ετος εγγυησης.)
Αν δεν αποφασιστει η αγορα μιας απο αυτες τις παραπανω, το μπατζετ μειωνεται στα 1100-1200ε το πολυ.

Με βαση τα παραπανω κριτηρια , τι εχετε να προτεινετε?

Προσωπικά προτείνω τις Panasonic 42PV60 αν μπορέσεις να τη βρεις καθώς είναι μοντέλο υπό αντικατάσταση ή την αντικαταστάτριά της Panasonic 42PV70 ή 71...
Και οι δύο είναι μέσα στο budget σου. Την πρώτη μπορείς με λίγο ψάξιμο να τη βρεις και κάτω από 1000 ενώ η 2η "παίζει" γύρω στα 1300-1400 στην Ελλάδα και ακόμα πιο φθηνά από γερμανικό eshop.
Οι λόγοι για την πρότασή μου είναι: (1) η ξεκάθαρη ανωτερότητα των plasma σε απλό τηλεοπτικό σήμα (2) το πολύ καλό μαύρο που δίνουν οι plasma και η πολύ καλή κίνηση που επίσης γενικά προσφέρει η τεχνολογία plasma.
Υπάρχει κατά πολλούς ένα "θέμα" με τη χαμηλή ανάλυση που έχουν (1024x768) αλλά ειλικρινά στις 42" η διαφορά που κάνει η μεγαλύτερη ανάλυση είναι πολύ μικρή και το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται περισσότερο από άλλους παράγοντες (μαύρο, scaler, κίνηση, χρώματα κλπ)
Βέβαια προσωπικά είμαι οπαδός της τεχνολογίας plasma οπότε περίμενε να ακούσεις και κάποιους φίλους των lcd.
Από εκεί και πέρα το θέμα του μεγέθους μη σε προβληματίζει...

Tην pv60 την εχω ακουστα αλλα αυτα τα πρασινα φιδια σκαρφαλωνουν στον... λαιμο μου!
Δεν θελω να παρω tv που να χρειαζεται να την παω σε service η που να ξερω οτι μελλοντικα θα την παω.Επισης θα βλεπω αρκετη τηλεοραση οποτε το τετραγωνο καδρο το θελω, οπως και το video gaming στο οποιο οι plasma απο τα λιγα που γνωριζω δεν τα πανε και πολυ καλα.
Κατι οικονομικο και καλο σε lcd (42 ιντσων) δεν μπορουμε να βρουμε?
Λιγουρευομαι τις sony 46s2530/40d3000 αλλα με χαλαει πολυ το ενα ετος εγγυησης.

ΥΓ. Αληθεια σε θεματα αξιοπιστιας/βλαβων , υπαρχει καποια εταιρεια απο τις "γνωστες" που να εχει ιδιαιτερα καλο η κακο ονομα?Προτιμω την ηρεμια στο κεφαλι μου απο το καλυτερο μαυρο στο πανελ της τηλεορασης :P

Το μπατζετ ειναι περιορισμενο, στα 1400ε.Το ποσο αυτο σκοπευω να το δαπανησω μονο για την αγορα μιας εκ των 2 τηλεορασεων.
α)LG 42 LF65 (1080p)
β)Sony 46S2530 (Η πιο φθηνη 46αρα.Την εχω δει παντως και ειναι αξιολογη.Με χαλαει πολυ ομως το ενα μονο ετος εγγυησης.)
Αν δεν αποφασιστει η αγορα μιας απο αυτες τις παραπανω, το μπατζετ μειωνεται στα 1100-1200ε το πολυ.

Γεια χαρα.

Aπο αυτες τις δυο καλυτερη σαν τηλεοραση κατα την αποψη μου ειναι η 46S2530.

Tην pv60 την εχω ακουστα αλλα αυτα τα πρασινα φιδια σκαρφαλωνουν στον... λαιμο μου!
Δεν θελω να παρω tv που να χρειαζεται να την παω σε service η που να ξερω οτι μελλοντικα θα την παω.Επισης θα βλεπω αρκετη τηλεοραση οποτε το τετραγωνο καδρο το θελω, οπως και το video gaming στο οποιο οι plasma απο τα λιγα που γνωριζω δεν τα πανε και πολυ καλα.
Κατι οικονομικο και καλο σε lcd (42 ιντσων) δεν μπορουμε να βρουμε?
Λιγουρευομαι τις sony 46s2530/40d3000 αλλα με χαλαει πολυ το ενα ετος εγγυησης.

ΥΓ. Αληθεια σε θεματα αξιοπιστιας/βλαβων , υπαρχει καποια εταιρεια απο τις "γνωστες" που να εχει ιδιαιτερα καλο η κακο ονομα?Προτιμω την ηρεμια στο κεφαλι μου απο το καλυτερο μαυρο στο πανελ της τηλεορασης :P

Κοίτα την 70 τότε... τα φίδια "κρύφτηκαν" σε αυτή...
Με σωστό στρώσιμο δε θα έχεις πρόβλημα σε videogames
Επιμένω γιατί κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη για να βρεις lcd αντίστοιχων δυνατοτήτων και ποιότητας εικόνας θα πρέπει να δώσεις πολύ περισσότερα χρήματα...
επισης προσωπικά με ενοχλεί η "μανία" των "ειδικών" καταστημάτων να υποβαθμίζουν τις plasma (για "δικούς" τους λόγους - τελευταίο παράδειγμα μια φίλη μου πήρε μια panasonic και ο πωλητής για να τη μεταπείσει έφτασε να της λέει ότι θα πρέπει κατά τακτά διαστήματα να τη γεμίζει με ειδικό υγρό) ενώ παγκοσμίως οι plasma φιγουράρουν στις κορυφαίες θέσεις των συγκριτικών αλλά και των πωλήσεων και πιάνουν κορυφή όταν ο παράγοντας τιμή/κόστος μπαίνει στη σύγκριση...

To οτι εχει 1 μονο ετος εγγυησης να με απασχολει για ενα "entry level" μοντελλο της sony?

Εγω σου προτεινα ποια απο τις δυο εχει καλυτερη εικονα με δεδομενο οτι θα βλεπεις SD και 720p κυριως. Η LG ειναι πολυ καλη με υλικο 1080p αλλα κατω του μετριου με οποιοδηποτε αλλο υλικο.

Παντως για κονσολες οι Plasma δεν ενδεικνυονται λογω burn in/image retention το οποιο ειναι ακομη υπαρκτο προβλημα το οποιο δεν εχει λυθει.

Διαβασε και καποιες κριτικες εδω:

http://www.tech.co.uk/home-entertainment/tv/tvs-displays/lcd/review/lg-42lf66?page=1
http://www.hdtvtest.co.uk/LG-42LF65/
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/lg_42lf66.htm

Καλησπερα και παλι.
Εκανα μια βολτα σημερα σε διαφορα μαγαζια και ειδα σχεδον ολες τις τηλεορασεις που με ενδιαφερουν.
Εστιασα κυριως στα ακολουθα μοντελλα...

1)Panasonic px70 : Την ειχα σε hdmi με demo.Φανταστικη με αρκετα περιθωρια ρυθμισης απο το μενου της.(Α! Ιδεα μου ειναι η ειναι μικρη για 42αρα?40αρα βαρια βαρια την εκανα). (1150e)

2)Samsung 42c96 (plasma) : Εντυπωσιαστηκα και απο αυτην.Ανεβηκε πολυ στα ματια μου.Και αυτη πανεμορφη (μου φανηκε και λιγο μεγαλυτερη απο την px70,τελος παντων) ,με καλη εικονα και πολλες ρυθμισεις. (~1100e)

3)LG lg65 (1080p lcd) : Ελαφρως λιγοτερο εντυπωσιακη απο τις αλλες 2 (και σε εικονα αλλα και σε design) , αλλα επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις της και την εφερα γρηγορα γρηγορα σε καλα επιπεδα με το ματι μου (βοηθησα και η c96 που ηταν διπλα :operator: ).Ηταν πολυ καλη, δεν εντυπωσιαστηκα ,αλλα συνεχως σκεφτομουν οτι μονο με αυτην (μονο με lcd γενικοτερα) θα μπορω να βλεπω χωρις φοβο και παθος tv στο σωστο καδρο καθως και να παιζω παιχνιδια και μαλλιστα σε full hd (oτι και αν αυτο σημαινει η δεν σημαινει).
Αυτα που διαβαζω περι μετριου μαυρου δεν τα επαληθευσα.Ιδια με της c96 ηταν σε τηλεοπτικο σημα (alpha 16/9) (1400e)

4)Lg 42pc55 (plasma) : Πιο οικονομικη απο τις αλλες 2 plasma αλλα αξιοπρεπεστατη στην εικονα. (1000e)

5)Lg 42lc46 (lcd) : Και αυτη ψιλοοικονομικη αλλα δεν εβγαλα συμπερασματα για την εικονα της.Δεν ειχε κατι πολυ στραβο παντως. (1160e)

6)Sony 40d3000/40v2500 : Φανερα καλυτερες απο την lg lf65 αλλα οι sony επαιζαν hd.
Ακριβες ομως, και εχουν και ενα ετος εγγυησης μονο. (1400/1250e)

Σε προσφορα εχω βρει και τις ακολουθες 2

7)Samsung 40s86 (lcd) : Φανερα υποδεεστερη lcd απο την r86 και m86 που ηταν διπλα της. (1150ε)

8)Sharp 42sa1e (lcd) : Δεν την ειχαν και ειχε προσφορα 999ε.Προφανως entry level.

Εχω ψιλοαπελπιστει.Το μπατζετ δεν ειναι τεραστιο ,oi plasma ειναι καλυτερες και ελαφρως οικονομικοτερες ,αλλα εχουν τερτιπια τα οποια οχι μονο τα βαριεμαι (πειτε παλευετε αυτο :grinning-smiley-043 ) αλλα και θα με εμποδιζουν στο να κανω σωστα αυτο που θελω (tv και video games).Απο την αλλη, οι lcd που μου αρεσαν ή εχουν ενα ετος εγγυησης ή ειναι αρκετα πιο ακριβες εχοντας κιολας ελαφρα υποδεεστερη εικονα.To full hd απο οτι καταλαβα δεν το εχω αναγκη.
Τι στο καλο, τοσο απαγορευτικες ειναι οι μπαρες στις καινουργιες plasma?
HELP !

YΓ.Μπορει καποιος κατοχος της px70 να μετρησει την ενεργη διαγωνιο?Απο περιεργεια και μονο.

Φίλε vadergr, οι τηλεοράσεις δεν είναι κάτι παραπάνω από κουτιά που δείχνουν εικόνες και κάνουν την ζωή μας λίγο πιο εύκολη (συνήθως) και λίγο πιο όμορφη (όχι πάντα).

Αν είναι να πάρεις plasma και να έχεις μόνιμα το άγχος του "burn in", χτύπα όποια LCD σου άρεσε περισσότερο για να την χαρείς. Αν σε προβληματίζει και το ένα έτος εγγύησης απέκλεισε και τις αντίστοιχες LCD και πάρε ότι καλύτερο μένει (η LG υποθέτω). Θα είναι μια επιλογή που θα έχεις κάνει συνειδητά και θα την ευχαριστηθείς σίγουρα.

Κάθε επιλογή απαιτεί τις παραχωρήσεις τις. Απλά ψάξε να βρεις ποιες παραχωρήσεις σε "χαλάνε" λιγότερο.

Φιλικά.

+1 με τον g10rg0s
Επισης στην sony μπορεις να αγορασεις 5ετη εγγυηση αν αυτο ειναι που σε χαλαει περισοτερο απο ολα , για τις αλλες δεν ξερω .
Η χρηση TV ( απο το πρωι ανοιχτη π.χ.πρωιναδικα , μεσημεριαναδικα για τους παντρεμενους ) και παιχνιδιων μαζι σε οδηγει μοιραια σε lcd .
Τωρα για το αν ειναι ακριβη η 40v2500 στα 1250 ευρω .......αυτο πεστο σε κανεναν που την αγορασε περυσι 2500 ευρω να δεις τι θα σου πει .:flipout:

Βλεπω οτι μαλον κυμαινεσε γυρω στο χιλιαρικο οποτε οι επιλογες σου ειναι περιορισμενες...Τα πραγματα ειναι πολυ απλα: οτι πληρωνεις παιρνεις (περα ελαχιστων περιπτωσεων),αρα οποια και να παρεις να ξερεις οτι μια χαρα θα ειναι σε σχεση με καποια αλλη με την ιδια τιμη...(αρκει φυσικα μη σου δοσουν καποιο αρχαιο μοντελο και το πληρωσεις για καινουργιο!)

Για την tv που αναφερεις ριξε μια ματια εδω:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=2485

Last edited: