Τιμές ex demo

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,106
Ελλάδα
Χθές πήγα σε γνωστό κατάστημα για ακρόαση ενός ενισχυτή. Δυστυχώς ο ενισχυτής παρουσίασε πρόβλημα (η μία έξοδος δεν έπαιζε) και ως εκτούτου η ακρόαση ήταν ανέφικτη. Πάνω στην συζήτηση προέκυψε και μια ολιγόλεπτη ακρόαση ενός άλλου ενισχυτή, καθώς και η πρόταση αγοράς του σε κατάσταση demo .
Σε ερώτηση μου για την τιμή του , η απάντηση ήταν περίπου 5% λιγότερα απο την κανονική του τιμή.
Ερωτώ λοιπόν την γνώμη σας :

ποιά θεωρείται λογική μείωση στην τιμή ενός προιόντος demo ???

Υ.Γ 1 - κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα ξαναπατήσω στο συγκεκριμένο μαγαζί

Υ.Γ 2 - η τσέπη μου ήταν ζεστή και φουσκωμένη

Last edited:
Εγω ξερω οτι οταν κατι βρει απο το κουτι του ειναι μεταχειρισμενο. Και για εμενα οταν ειναι demo ειναι ακομα χειροτερο. Σπιτι μου ξερω πως μεταχειριζομαι τα μηχανηματα μου. Εκει δεν το γνωριζω ουτε ο πωλητης ουτε ο οποιοσδηποτε επισκεπτης τι μεταχειριση μπορει να κανει. Εγω προσωπικα σε demo κατασταση θα απαιτουσα μια εκπτωση που θα αρχιζε απο 35%. Στην τελικη το demo κοιτας να το διωξεις ακομα και χωρις να κερδισεις (την δουλεια του ετσι και αλλιως την εχει κανει).

Re: Απάντηση: Τιμές ex demo

Εγω ξερω οτι οταν κατι βρει απο το κουτι του ειναι μεταχειρισμενο. Και για εμενα οταν ειναι demo ειναι ακομα χειροτερο. Σπιτι μου ξερω πως μεταχειριζομαι τα μηχανηματα μου. Εκει δεν το γνωριζω ουτε ο πωλητης ουτε ο οποιοσδηποτε επισκεπτης τι μεταχειριση μπορει να κανει. Εγω προσωπικα σε demo κατασταση θα απαιτουσα μια εκπτωση που θα αρχιζε απο 35%. Στην τελικη το demo κοιτας να το διωξεις ακομα και χωρις να κερδισεις (την δουλεια του ετσι και αλλιως την εχει κανει).

+1

άλλος ??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τιμές ex demo

+1

άλλος ??

+1

Μου ετυχε κι εμενα, πολυ προσφατα. "Ναι ναι, λεει, σαν καινουριο ειναι. Δεν εχει τιποτα" και μου δινει τιμη καινουριου.:flipout:

Ελλας ολε, ολε, ολεεεε:fahne90:

Η πλάκα είναι οτι είναι πολύ γνωστό κατάστημα (ενημερωμένο κλπ κλπ κλπ ) .

Τι αντιμετώπιση είναι αυτή ???...??? !!!!! ....

Απάντηση: Re: Τιμές ex demo

Η πλάκα είναι οτι είναι πολύ γνωστό κατάστημα (ενημερωμένο κλπ κλπ κλπ ) .

Τι αντιμετώπιση είναι αυτή ???...??? !!!!! ....

λες να λεμε το ιδιο????:AFADF0:

Re: Απάντηση: Re: Τιμές ex demo

λες να λεμε το ιδιο????:AFADF0:

δεν αποκλείεται, καθώς έχω πάει σε αρκετά μαγαζά, κι έχω ακούσει διάφορα. Αυτό πρώτη φορά το έζησα (και ελπίζω και τελευταία).

Θυμάμαι ένα φιλαράκι , όταν ήταν στο σχολείο κέρδισε το λαχείο (πολλά λεφτά , πριν πολλά χρόνια). Πάει λοιπόν μετά απο δυο μέρες να πάρει ένα ρολογάκι των 1.000.000. δρχ, μπαίνει μέσα στο μαγαζί (ήταν 17 χρονών ) και του λέει ο πωλητής :" Μεγάλε ... !!! αυτά τα ρολόγια δεν είναι για σένα, πάρε ένα Swatch..."

Πήγε πιο πάνω και αγόρασε ένα άλλο ρολόι (άλλη μάρκα , πάλι του 1.000.000 δρχ) ................

+1:music-smiley-005:

Γειά σου Δημήτρη ,

το μαγαζί δεν πρόκειται να το πω, σκοπός που άνοιξα το θέμα είναι να ενημερωθούν κάποιοι πως όταν αγοράζουν μηχανήματα demo η τιμή πρέπει να είναι η ανάλογη ......

Θυμαμαι πριν αγορασω το πικ απ μου ειχα δει σε γνωστο χαιενταδικο(μαγαζι-αντιπροσωπια), πικ απ αξιας 7000 ευρω σε Demo. Μαλιστα ηξερα οτι εχει περασει απο 2 εκθεσεις. Οταν λοιπον ρωτησα ποσο μπορουσα να το αγορασω μου απαντησαν 6500. ΟΚ.

Εδώ θα πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι ένα demo μηχάνημα έχει ΦΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι το μαγαζί όταν το πουλάει έχει να αποδώσει το 19% δλδ στα 100E του «αναλογούν» 84E περίπου.
Ταυτόχρονα ο νέος ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα με την απόδειξη αγοράς να ζητήσει την εγγύησή του από την αντιπροσωπεία στην περίπτωση βλάβης.

Πάντως και εμένα για demo μηχάνημα 5%, μου φαίνεται λίγο.

Στην τελευταια εκθεση ζαχαρωνα ενα μηχανημα. Την ωρα που το εβλεπα καποιος πηγε και το αναψε. Το σκαλισε λιγο το εκλεισε και εφυγε.Μετα περασαν και αλλοι που εκαναν το ιδιο. Ρωταω τον αντιπροσωπο και μου ειπε για 20% εκπτωση στο demo.
Με ειδε που χαμογελασα ισως λιγο ειρωνικα και του κακοφανηκε. Μου ζητησε τον λογω και του εξηγησα οτι για ενα μηχανημα που ειναι ελευθερο να το σκαλισει ο καθε ενας, οπως εγινε και μπροστα στα ματια μου, και αν υπολογισουμε τι κοσμος περασε απο την εκθεση τοτε αυτο δεν ηταν demo αλλα η πουτ@ν@ της εκθεσης. Του εκανα αντιπροταση για 50% και δεν το συζητησε. Ειπε για κατι καλυτερο δεν δεχτηκα και τωρα το καμαρωνει στην βιτρινα του.

Απάντηση: Re: Τιμές ex demo

Εδώ θα πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι ένα demo μηχάνημα έχει ΦΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι το μαγαζί όταν το πουλάει έχει να αποδώσει το 19% δλδ στα 100E του «αναλογούν» 84E περίπου.
Ταυτόχρονα ο νέος ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα με την απόδειξη αγοράς να ζητήσει την εγγύησή του από την αντιπροσωπεία στην περίπτωση βλάβης.

Πάντως και εμένα για demo μηχάνημα 5%, μου φαίνεται λίγο.

Προσθεστε στη παραπανω σκεψη, οτι τα μηχανηματα που δινονται απο τις αντιπροσωπιες στα καταστηματα "χρεωνονται" κι ως ντεμο, δηλαδη σαφως χαμηλοτερα. Ειναι σχεδον "ατυπος ορος" των καταστηματων προς τους αντιπροσωπους για να εχουν ντεμο τα μηχανηματα τους...;)

Αχ… αχ… Αμ δυστυχώς εδώ κάνετε λάθος!

Ότι τιμή ισχύει για τη μεταπώληση, ισχύει και για το demo!

Ειδικά στα μηχανήματα που έχουν σταθερή τιμή (όπου και αν πας ίδια τιμή) τότε το ποσοστό είναι ακόμα μικρότερο με τη δικαιολογία… μήπως και «σπάσει».

Ακριβώς γι αυτό το λόγο έχουμε γεμίσει «αντιπρόσωπους».

Στην τελευταία έκθεση στην Helexpo, σταμάτησα στην Κινοτεχνική και ρώτησα εάν έχουνε διαθέσιμη για αγορά την Vogel's EFW-6345 (τότε τιμή 350) και πριν προλάβω να τελειώσω πετάχτηκε η κοπελίτσα και μου λέει:
Εάν θέλετε να αγοράσετε να πάτε δίπλα στο Media Markt.
Βέβαια απλά σηκώθηκα και έφυγα.

Το να αγοράζεις demo από κάποιο μαγαζί και κυρίως μοντέλο το οποίο έχει αποσυρθεί (ή πρόκειται να αποσυρθεί σύντομα) εξυπηρετεί το ξεστοκάρισμα του μαγαζιού. Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε πάνω από το αρχικό κόστος του εμπόρου (που εκτιμω ότι είναι κάτι μεταξύ 50%-70% της αρχικής τιμής ανάλογα την μάρκα, αν είναι αντιπρόσωπος ή μεταπωλητής, κτλ.) είναι κλεψιά. Το κομμάτι το αγόρασε για να εξυπηρετήσει την βιτρίνα του και σαν τέτοιο έχει αποσβέσει την αξία του.

Άρα κατά την άποψη μου ένα αξιόλογο κομμάτι πρέπει να φύγει στο κόστος. Κάποιο το οποίο προσπαθεί να το ξεφορτωθεί πρέπει να φύγει ακόμα παρακάτω.

ΥΓ1. Αυτό δεν ισχύει για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο το οποίο ο αγοραστής επιθυμεί να πάρει σαν ex-demo γιατί δεν "κρατιέται" να περιμένει την παραγγελία. (Ωστόσο ένας έμπορος φερόμενος "έξυπνα" μου είχε δανείσει το δικό του demo κομμάτι ενισχυτή "για να έχω να ακούω", μέχρι να έρθει ο καινούργιος).
ΥΓ2. Τυχόν εγγυήσεις που δίνονται σε κομμάτια demo σαφώς και ανεβάζουν τις τιμές.

Στην τελευταια εκθεση ζαχαρωνα ενα μηχανημα. Την ωρα που το εβλεπα καποιος πηγε και το αναψε. Το σκαλισε λιγο το εκλεισε και εφυγε.Μετα περασαν και αλλοι που εκαναν το ιδιο. Ρωταω τον αντιπροσωπο και μου ειπε για 20% εκπτωση στο demo.
Με ειδε που χαμογελασα ισως λιγο ειρωνικα και του κακοφανηκε. Μου ζητησε τον λογω και του εξηγησα οτι για ενα μηχανημα που ειναι ελευθερο να το σκαλισει ο καθε ενας, οπως εγινε και μπροστα στα ματια μου, και αν υπολογισουμε τι κοσμος περασε απο την εκθεση τοτε αυτο δεν ηταν demo αλλα η πουτ@ν@ της εκθεσης. Του εκανα αντιπροταση για 50% και δεν το συζητησε. Ειπε για κατι καλυτερο δεν δεχτηκα και τωρα το καμαρωνει στην βιτρινα του.

Και να κάνω και την διευκρίνηση ότι το μηχάνημα για το οποίο μιλάω είναι στην παραγωγή αρκετό καιρό και το είχα πρωτοδει ζωντανά στην περσινή hiend έκθεση (τότε δεν με ενδιέφερε). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο (αλλά υπάρχει και μια τέτοια πιθανοτητα).......

ΥΓ1. Αυτό δεν ισχύει για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο το οποίο ο αγοραστής επιθυμεί να πάρει σαν ex-demo γιατί δεν "κρατιέται" να περιμένει την παραγγελία. (Ωστόσο ένας έμπορος φερόμενος "έξυπνα" μου είχε δανείσει το δικό του demo κομμάτι ενισχυτή "για να έχω να ακούω", μέχρι να έρθει ο καινούργιος).

Πράγματι, σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λόγος έκπτωσης, γιατί το κατάστημα θα το ξαναφέρει με κανονική τιμή.
Επίσης, ο δανεισμός έως ότου να έρθει το καινούργιο, νομίζω ότι ισχύει σχεδόν από όλους όσους δεν έχουν stock στην αποθήκη τους.
Αν τώρα είναι μεταπωλητής, δε ξέρω αν το κάνει .
ΥΓ2. Τυχόν εγγυήσεις που δίνονται σε κομμάτια demo σαφώς και ανεβάζουν τις τιμές.

Demo σημαίνει υποχρεωτικά απόδειξη (εκτος αν είμαι μακρυά "νυχτωμένος").
Αυτό σημαίνει και εγγύηση (μήπως η "νύχτα" μου συνεχίζεται και εδώ?) :-)