Τιμές HDTV δορυφορικών δεκτών

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Συνάντησα τυχαία ένα αγγλικό sat-shop όπου είχε πίνακα διαθέσιμων HDTV δεκτών.
Είχε τους παρακάτω δέκτες:

Quali-TV QS-1080IRCI-------------EURO 477.05
Inverto IDL5000HD----------------EURO 433.55

HUMAX HDCI-2000-----------------EURO 317.55
PACE DS810XE--------------------EURO 259.55
TOPFIELD TF-7700HSCI------------EURO 317.55
Homecast HS5101-----------------EURO 288.55

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οι υψηλές τιμές των δύο πρώτων οι οποίοι είναι MPEG2 HD δέκτες, δηλαδή πρώτης γενιάς. (έχουν ενσωματωμένο σύστημα αποκρυπτογράφησης Irdeto)
Στην εποχή τους προορίζονταν για την λήψη του EURO 1080 και νυν HD1.
Δεν μπορούν να κάνουν λήψη του προτύπου DVB-S2, συνεπώς υπολείπονται παρασάγγας του ανταγωνισμού.
Κατά καιρούς τους έχω πετύχει και σε άλλα site με τις ίδιες ή και υψηλότερες τιμές.

Οι τιμές των υπολοίπων δεκτών είναι φυσιολογικές.

Τον πρωτο τουλάχιστον τον πουλούσαν μαζί με την κάρτα euro1080 η οποία στοιχίζει 200 ευρώ, αρα αν ειναι κι εκεί έτσι η τιμή πεφτει στα 277. Ομως, και η τελευταια mpeg2HD εκπομπή του καναλιού απο 23.5 ανατολικά θα κλείσει μέχρι τα τελη του χρόνου, οπότε η χρησιμότητα του θα είναι μόνο για τις καλύτερες εξόδους εικόνας και καλύτερη ποιότητα εικόνας σε sd εκπομπές, τότε όμως γιατι να μην πάρεις έναν απο τους υπόλοιπους της λίστας που υποστηρίζουν και dvb-s2-mpeg4

Ακριβώς. Ποτέ δεν κατάλαβα τον τρόπο προώθησης τους.

-Η τιμή του Quali με την κάρτα του HD1 σκαρφαλώνει στα 674.25!!

Code:
http://www.sateuropa.co.uk/overview.asp?catid=14&subcat=29

Τι να πω! Οτι προλάβουν και αρπάξουν απο κανένα άσχετο! Ειναι μαλιστα και μερικοι που κρίνουν απο την τιμή και θα πουν "αφού είναι ακριβότερο, τότε μαλλον θα είναι καλύτερο"
Το πιθανότερο είναι ότι τους έχουν αγορασμένους και αυτοί σε υψηλή τιμή, οπότε ελπίζουν να μη μπουνε μέσα

Απάντηση: Re: Τιμές HDTV δορυφορικών δεκτών

Το πιθανότερο είναι ότι τους έχουν αγορασμένους και αυτοί σε υψηλή τιμή, οπότε ελπίζουν να μη μπουνε μέσα
Αυτό που θα περίμενε κανείς σήμερα είναι να τους έβρισκε σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, 150-200 . Νομίζω ο Quali έχει και ψηφιακή έξοδο εικόνας DVI, οπότε για upscaling στα 720p & 1080i θα μπορούσε να προσελκύσει..

Έτυχε να έχω έναν Quali-TV QS-1080IR για μερικούς μήνες....
Αυτό που κάνει τους QualiTV μοναδικούς (και περιζήτητους στους feed hunters !!!) είναι η δυνατότητα τους (με το επίσημο λογισμικό του) να μπορούν να κάνει decode εικόνα mpeg-2 με δειγματοληψία χρώματος 4:2:2 (που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα feeds - δηλαδή τις επαγγελματικές μεταδόσεις), τόσο από SD, όσο και από HD κανάλια !!!!
Και φυσικά κάνουν πολύ καλό upscale μέσω της DVI-D του στα 1080i όλα τα SD κανάλια, ενώ έχουν και έξοδο RGB (σε D-SUB /VGA) για σύνδεση με αντίστοιχες πηγές (πχ CRT προβολείς με custom αναλύσεις!)

Λυπήθηκα όταν τον έδωσα , μια και μόλις είχα απολαύσει τον περσινό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision από το feed που έστελνε η EBU προς όλα τα κανάλια της Ευρώπης, με εκπληκτική εικόνα σε πραγματικό 16:9, SD ανάλυση στα 720x576 mpeg-2 4:2:2 με τρομερό για SD video bitrate στα 25Mbps(!), upscaled στα 1080i, και φυσικά άψογο ήχο στα 384Kbps (και χωρίς τον ενοχλητικό σχολιασμό!)

Αν τον βρείτε σε καλή τιμή πάντως, χτυπήστε τον, αξίζει και με το παραπάνω σαν δεύτερος "ειδικός" δέκτης...

Αν τον βρείτε σε καλή τιμή πάντως, χτυπήστε τον, αξίζει και με το παραπάνω σαν δεύτερος "ειδικός" δέκτης...
Πολύ ενδιαφέροντα όσα μας είπες!
Οι μεταδόσεις σε 4:2:2 είναι ο κρυφός καημός κάθε satmaniac.

- Ποια θεωρείται καλή τιμή για αγορά μεταχειρισμένου Quali? Εσύ πόσο τον έδωσες?
- Και κάτι άλλο. Γιατί δεν τον κράτησες για δεύτερο δέκτη.Με τι τον αντικατέστησες?

Pace DS810XE HD receiver με 179 ευρω γινετε???

Και ομως γνωστο μαγαζι το οποιο εχει και καναλι στον HB με την ονομασια του εχει τον παραπανω δεκτη προσφορα στα 179 ευρω

Εγω παντως ηδη τον χτυπησα :antlers:

:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Pace DS810XE HD receiver με 179 ευρω γινετε???

Και ομως γνωστο μαγαζι το οποιο εχει και καναλι στον HB με την ονομασια του εχει τον παραπανω δεκτη προσφορα στα 179 ευρω

Εγω παντως ηδη τον χτυπησα :antlers:

:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Πως είναι; Εντυπώσεις;

Την Παρασκευη επικοινωνησαν μαζι μου και απο εβδομαδα θα το παραλαβω μεσω courier, οτι αφορα την εικονα του ολοι μιλουν για "ανωτερη" απο αυτη του Humax, οτι αφορα τα προβληματα αυτα αφορουν τα cam τυπου TREX αλλα επειδη βγηκε update καινουργιο δεν γνωριζω τι καινουργιο υπαρχει σε αυτη την version και εαν επιλυει το παραπανω προβλημα , ενα ακομα προβλημα που αναφερετε σε καποιους ειναι με το τηλεχειριστιριο οπου υπαρχει καθυστερηση στην μεταδοση της εντολης αυτο ομως ειναι κατι περιστασιακο και δεν εμφανιζεται σε ολους τους κατοχους.

Αυτα υπομονη απο εβδομαδα τα καλυτερα.-bye-

Στέλιο πες μας εαν υπάρχει τρόπος να γίνει share κάρτα σε CI στο PC προς τον δέκτη αυτό ... Είναι ταλαιπωρία να το βάζω και να το βγάζω συνέχεια ... Η θύρα για modem παίζει κανα ρόλο για share; Αλλιώς περιμένω 8000 και αδελφοί ...

Re: Απάντηση: Τιμές HDTV δορυφορικών δεκτών

Στέλιο πες μας εαν υπάρχει τρόπος να γίνει share κάρτα σε CI στο PC προς τον δέκτη αυτό ... Είναι ταλαιπωρία να το βάζω και να το βγάζω συνέχεια ... Η θύρα για modem παίζει κανα ρόλο για share; Αλλιώς περιμένω 8000 και αδελφοί ...

Για την πρωτη ερωτηση σου δεν εχω βρει ακομα κατι στο Internet αλλα για την θυρα του μοντεμ καποιοι λενε οτι με καποιο τροπο μπορει να γινει share κατι παραπανω δεν γνωριζω.

Πολύ ενδιαφέροντα όσα μας είπες!
Οι μεταδόσεις σε 4:2:2 είναι ο κρυφός καημός κάθε satmaniac.

- Ποια θεωρείται καλή τιμή για αγορά μεταχειρισμένου Quali? Εσύ πόσο τον έδωσες?
- Και κάτι άλλο. Γιατί δεν τον κράτησες για δεύτερο δέκτη.Με τι τον αντικατέστησες?

Δυστυχώς ο δέκτης ήταν ενός φίλου, ο οποίος μετά από 3-4 μήνες τον θυμήθηκε και μου τον ζήτησε πίσω...:bigcry:

Αυτή τη στιγμή έχω τον Humax HDCI2000, σκέφτομαι όμως να χτυπήσω τον Inverto IDL8000HD (HD με δίσκo, υποστηρίζει mpeg-2, h264 ΚΑΙ VC-1 !!) ο οποίος όπου νάναι σκάει μύτη .....

IDL 8000HD
High Definition Satellite TV PVR
The IDL 8000 HD is the Personal Video Recorder of choice for high quality viewing and recording of new and existing High-Definition digital programming services.

Enjoy the high picture quality coupled with the convenient ability to record content on the built-in Hard-Disk drive. The IDL 8000 HD advanced features include an optional multimedia networking module for DV and video analogue-to-digital converter, to allow you to exchange content with other video-sharing applications such as camcorders, portable media players and other home devices.

It also offers retrieval and trick-mode features and Multicodec High Definition (HD) console, supporting both analogue standard and High Definition display interfaces as well as HDMI. The IDL 8000 is available in both Satellite (DVB-S/S2) and Terrestrial DVB-T configuration

Specification
• Fully-featured PVR functionality
• VivaxTM embedded- supporting high-quality
display device use.
• PayTV- driven architecture
• Multicodec-compatibility (MPEG2/4 (H.264),
DIVX, WM9(VC-1))

Attachments

• IDL8000HD(800).jpg
    IDL8000HD(800).jpg
    57.5 KB · Views: 11