Τιμές μηχανημάτων εδώ vs έξω...

Re: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω το ΔΝΤ

Πως ακριβώς ορίζεται το "σωστό";

Ελεύθερη είναι η αγορά, ο καθένας αγοράζει από όπου θέλει. Αυτή είναι η όλη ιδέα της ΕΕ.

Το όλο concept της "αποκλειστικής αντιπροσωπείας" είναι παλαιολιθικής σύλληψης και ουσιαστικά πλέον παράνομο. Καιρός είναι να γίνει παρελθόν..

Ελεύθερη είναι η αγορά, ο καθένας αγοράζει από όπου θέλει. Αυτή είναι η όλη ιδέα της ΕΕ.

Το όλο concept της "αποκλειστικής αντιπροσωπείας" είναι παλαιολιθικής σύλληψης και ουσιαστικά πλέον παράνομο. Καιρός είναι να γίνει παρελθόν..

Αγαπητε εαν ειχατε εμπορικο καταστημα με εισαγωμενα προιοντα και σε ακρως ανταγωνιστικες τιμες σε σχεση ακομη και με την χωρα παραγωγης τους, θα σας αρεσε ο πελατης να ερχοταν σε εσας για οποιαδηποτε πληροφορια, και τελικα να αγοραζε απο εξω? Θα σας αρεσε οταν καποια στιγμη ξαναερχοταν σε εσας μονο για να τον εξυπηρετησετε με οποιαδηποτε μορφη (service κτλ) γνωριζοντας οτι δεν προκειται να αγορασει ποτε απο εσας?

Απάντηση: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω το ΔΝΤ

Oχι μόνον εξαιτίας των καιρών και των γεγονότων...

Δεν γουστάρουμε ΕΕ.Στηρίζουμε τους ντόπιους εμπόρους και κατασκευαστές.:fahne90:

Οχι άκριτα...Οταν κι αυτοί στηρίζουν τους ντόπιους αγοραστές με τις πολιτικές τους.

Το σωστό Δημήτρη είναι να αγοράζεις από τη χώρα σου και μάλιστα
από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα προιόντα είναι σε τιμές ίδιες η χαμηλότερες
από την Ευρωπαική αγορά..

Το σωστό είναι να μένει και να διακινείται το όποιο ποσό
μέσα στη χώρα μας με το σκεπτικό ότι ο έμπορος- αντιπρόσωπος, δεν
θα τα βάλει στο σεντούκι του αλλά θα τα ανακυκλώσει στην αγορά..

Ας μη βάζουμε πιό βαθιά το δάχτυλο στο μάτι μας....

Re: Απάντηση: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω το ΔΝ

Οχι άκριτα...Οταν κι αυτοί στηρίζουν τους ντόπιους αγοραστές με τις πολιτικές τους.

Εννοείται....

Αγαπητε εαν ειχατε εμπορικο καταστημα με εισαγωμενα προιοντα και σε ακρως ανταγωνιστικες τιμες σε σχεση ακομη και με την χωρα παραγωγης τους, θα σας αρεσε ο πελατης να ερχοταν σε εσας για οποιαδηποτε πληροφορια, και τελικα να αγοραζε απο εξω? Θα σας αρεσε οταν καποια στιγμη ξαναερχοταν σε εσας μονο για να τον εξυπηρετησετε με οποιαδηποτε μορφη (service κτλ) γνωριζοντας οτι δεν προκειται να αγορασει ποτε απο εσας?

Αν είχα άκρως ανταγωνιστικές τιμές και καλό service δεν θα είχε κανέναν λόγο να αγοράσει από έξω.. Εκτός αν είχε κάποιου είδους τρέλα, στην οποία περίπτωση μπορεί να να μην τον ήθελα για πελάτη.. ;)

Θα συμφωνήσω ότι οι καιροί είναι περίεργοι, και σαφώς και πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την εγχώρια αγορά (τις προάλλες προτίμησα να αγοράσω μηχάνημα από Ελλάδα, παρότι το είχα βρει σε αρκετά καλύτερη τιμή στη Γερμανία). Όμως είναι σημαντικό αυτό να είναι επιλογή μας, και όχι να μας "αναγκάζει" ο εκάστοτε κατασκευαστής.

Το σωστό Δημήτρη είναι να αγοράζεις από τη χώρα σου και μάλιστα
από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα προιόντα είναι σε τιμές ίδιες η χαμηλότερες
από την Ευρωπαική αγορά..

Το σωστό είναι να μένει και να διακινείται το όποιο ποσό
μέσα στη χώρα μας με το σκεπτικό ότι ο έμπορος- αντιπρόσωπος, δεν
θα τα βάλει στο σεντούκι του αλλά θα τα ανακυκλώσει στην αγορά..

Ας μη βάζουμε πιό βαθιά το δάχτυλο στο μάτι μας....

+1000

Να συμπληρώσω, γιατί μπορεί να παρεξηγήθηκα:

Δεν έχω τίποτα με τους Έλληνες αντιπροσώπους, και σε καμία περίπτωση δεν προτείνω να τους "παρακάμπτουν" οι καταναλωτές πάση θυσία.

Απλά, λέω να είμαστε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, και να σταθμίζουμε και την τιμή όταν αποφασίζουμε.

Αρχικά, καλές ακροάσεις.

Οι περισσότεροι των αντιπροσώπων στην Ελληνική αγορά, έχουν καλύτερες τιμές από την Ευρώπη!

Προσοχή: Δεν αναφέρομαι στις εταιρείες που απευθύνονται στον πολύ κόσμο, εκεί υπάρχει διαφορά ανάλογα το τζίρο που βασίζεται στην κατανάλωση.
Λογικά, η χώρα με τέσσερις ή πέντε φορές μεγαλύτερο πληθυσμό, μπορεί να πετύχει καλύτερες τιμές «εκβιάζοντας» έμμεσα μία εταιρεία, είτε σε επίπεδο τιμών χονδρικής, είτε σε επίπεδο διαφήμισης, είτε σε επίπεδο εκδηλώσεων και προωθητικών ενεργειών.

Τα προϊόντα που απευθύνονται σε μικρότερο αριθμό καταναλωτών, λόγω του ότι αντιπροσωπεύονται από μικρότερες εταιρείες, με μικρότερο αριθμό υπαλλήλων, διανομής, αποθήκευσης, διαχείρισης όγκου κλπ. στην πλειοψηφία τους είναι φθηνότερα ή έχουν κοινό κόστος κτήσης με την Ε.Ε.

Σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω ότι είναι λάθος μας να στέλνουμε χρήματα στο εξωτερικό και όχι να μένουν στην εγχώριο αγορά, ειδικά για είδη που έχουν κοινό κόστος ή έστω 3% απόκλιση προς τα κάτω.
Μένουν εδώ? Θα «γυρίσουν» εδώ!

Δε διαφωνώ ότι το 3% στα 10.000, 00€ είναι λίγο αλλά είναι σταγόνα σε σχέση με το κόστος και τη δυνατότητα να αγγίξεις το μηχάνημα, να το δεις από κοντά, να το ακούσεις (έστω και σε μη ελεγχόμενες συνθήκες βλ. studio αντιπρόσωπου).

Από την άλλη, διώχνει ο ένας χρήματα στο εξωτερικό για 300,00€ διαφορά στα 10.000,00, διώχνει ο άλλος χρήματα στο εξωτερικό για 150,00€ στις 5.000,00€ και στο τέλος το χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά δε μένει στην Ελλάδα, πηγαίνει στα πολυκαταστήματα τροφίμων, στα πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών, σε πολυεθνικές αλλοδαπών συμφερόντων.

Μετά, αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει αυτή η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας.
Όλοι, όσοι «γκρινιάζουμε», έχουμε βάλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το «χεράκι» μας…

Δυστυχως στην Ελλαδα η λεξη προστιθέμενη αξία ειναι συνιφασμένη με φόρο και χαράτσι γιατί έτσι μας έμαθαν. Ελπιζω να καταλάβουμε ολοι επιτέλους οτι ειναι η βάση για πραγματική ανάπτυξη...και οχι μόνο οικονομική

Δεν γνωριζω πως δουλευουν τα καταστηματα ηχου αλλα σε σχεση με αυτα που αναφέρθηκαν θα ηθελα επισης να δω μεγαλυτερη στηριξη στους ελληνες κατασκευαστες συσκευων ηχου

Απάντηση: Re: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω το ΔΝ

Αν είχα άκρως ανταγωνιστικές τιμές και καλό service δεν θα είχε κανέναν λόγο να αγοράσει από έξω.. Εκτός αν είχε κάποιου είδους τρέλα, στην οποία περίπτωση μπορεί να να μην τον ήθελα για πελάτη.. ;)

Θα συμφωνήσω ότι οι καιροί είναι περίεργοι, και σαφώς και πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την εγχώρια αγορά (τις προάλλες προτίμησα να αγοράσω μηχάνημα από Ελλάδα, παρότι το είχα βρει σε αρκετά καλύτερη τιμή στη Γερμανία). Όμως είναι σημαντικό αυτό να είναι επιλογή μας, και όχι να μας "αναγκάζει" ο εκάστοτε κατασκευαστής.

Μήτσο, πολλοί Ελληνάρες πάνε ακούνε, βάζουν τον αντιπρόσωπο να τους αλλάξει 15 ενισχυτές, ηχεία, καλώδια και μετά πάνε και παραγγέλνουν απ έξω.
Βέβαια, παλιότερα, οι αντιπρόσωποι (ορισμένοι) έκαναν πολλά, πχ 30% καπέλο στο ήδη κέρδος.
Ονόματα δεν λέω.

Γνωστή και κατακριτέα αυτή η συμπεριφορά.. και πολυσυζητημένη..

Αλλά φοβάμαι ότι στους συγκεκριμένους δύσκολα αλλάζεις μυαλά.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω τ

πολλοί Ελληνάρες πάνε ακούνε, βάζουν τον αντιπρόσωπο να τους αλλάξει 15 ενισχυτές, ηχεία, καλώδια και μετά πάνε και παραγγέλνουν απ έξω.

όχι μόνο οι Έλληνες. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. οπότε δεν έχουν κάποιο παραπάνω λόγο να παραπονιούνται οι Έλληνες έμποροι.

δεν καταλαβαινω με ποια λογικη να πληρωσει καποιος ενα προιον με 23% ενω μπορει να το αποκτησει πολυ φθηνοτερα εγω δεν λεω να τα παρουμε ολα απεξω γιατι δεν γινεται κιολας αλλα αν μπορεις να κερδισεις ετσι γιατι οχι. δεν τον πιανω τον συλογισμο καποιων, ειμαστε ελευθερη αγορα σε καποια προιοντα και σε καποια οχι ποσοι εχετε παρει σιντι απο εξω που δεν το βρισκατε εδω η οτιδηποτε αλλο που το βρηκατε σε καλυτερη τιμη.και στο κατω κατω της γραφης εγω θα σε στηριξω ρε φιλε που μου δινουν ενα χιλιαρικο και μου βγαζουν το λαδι και πα να μου φανε και τα δωρα(μιλαω γενικα για τους μισθωτους)εμενα ποιος θα με στηριξει που θελω να κανω το χομπυ μου απο το ολο και συρικνουμενο υστερημα μου.και για να μην παρεξηγηθω αμα βρεις κατι σε ανταγωνιστικη τιμη εδω βουρ να το αγορασεις, αν οχι τοτε απεξω. απο ποτε υπαρχει απαγορευση αγορας απο το εξωτερικο.
φιλικα παντα.

Δεν μιλάμε για απαγορευση αγορας απο το εξωτερικο, αλλα οταν είναι να αγοράσεις κάποιο σοβαρό μηχάνημα το οποίο θα έχει επάνω του ότι θες ή στην πορεία θα χρειαστεί να του κάνεις κάποια αναβάθμιση, να 'εχεις εγγύηση, συν οποιαδήποτε βοήθεια στο σύνολο, αυτο θα ήταν το (σωστο) καλύτερο για σένα & θα είχες κέρδος στην πορεία του χρόνου.

Απάντηση: Re: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω το ΔΝ

δεν καταλαβαινω με ποια λογικη να πληρωσει καποιος ενα προιον με 23% ενω μπορει να το αποκτησει πολυ φθηνοτερα εγω δεν λεω να τα παρουμε ολα απεξω γιατι δεν γινεται κιολας αλλα αν μπορεις να κερδισεις ετσι γιατι οχι. δεν τον πιανω τον συλογισμο καποιων, ειμαστε ελευθερη αγορα σε καποια προιοντα και σε καποια οχι ποσοι εχετε παρει σιντι απο εξω που δεν το βρισκατε εδω η οτιδηποτε αλλο που το βρηκατε σε καλυτερη τιμη.και στο κατω κατω της γραφης εγω θα σε στηριξω ρε φιλε που μου δινουν ενα χιλιαρικο και μου βγαζουν το λαδι και πα να μου φανε και τα δωρα(μιλαω γενικα για τους μισθωτους)εμενα ποιος θα με στηριξει που θελω να κανω το χομπυ μου απο το ολο και συρικνουμενο υστερημα μου.και για να μην παρεξηγηθω αμα βρεις κατι σε ανταγωνιστικη τιμη εδω βουρ να το αγορασεις, αν οχι τοτε απεξω. απο ποτε υπαρχει απαγορευση αγορας απο το εξωτερικο.
φιλικα παντα.
Που θα το ακούσεις?

Re: Απάντηση: Re: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω τ

Που θα το ακούσεις?

κοιτα να δεις δεν μιλαω για μηχανημα που κανει 10 και 20 χιλιαρικα οποιος εχει τοσα λεφτα δεν τον προβληματιζει η ανουσια συζητηση μας

Δεν μιλάμε για απαγορευση αγορας απο το εξωτερικο, αλλα οταν είναι να αγοράσεις κάποιο σοβαρό μηχάνημα το οποίο θα έχει επάνω του ότι θες ή στην πορεία θα χρειαστεί να του κάνεις κάποια αναβάθμιση, να 'εχεις εγγύηση, συν οποιαδήποτε βοήθεια στο σύνολο, αυτο θα ήταν το (σωστο) καλύτερο για σένα & θα είχες κέρδος στην πορεία του χρόνου.

ξερεις ποσες φιρμες εχουν αλαξει χερια τα τελευταια 10 χρονια απο αντιπροσωπο σε αντιπροσωπο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και

κοιτα να δεις δεν μιλαω για μηχανημα που κανει 10 και 20 χιλιαρικα οποιος εχει τοσα λεφτα δεν τον προβληματιζει η ανουσια συζητηση μας

Ούτε κι εγώ.
Μιλάμε πχ για έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή του 1000άρκου.
Ή για ηχεία των 700 .

δεν τον πιανω τον συλογισμο καποιων

την λαικη ρήση "το χρημα κυκλους κανει" δεν την θυμασαι? Πιο απλα καποια πραγματα δεν λεγονται. Φυσικα και δεν μιλαμε για περιπτωσεις αισχροκερδιας ή πιο ευγενικα μη επαγγελματισμου... Και ναι θα πάρεις και απ έξω, και ναι και εγω εχω παρει γιατι δεν βρισκω κτλπ κτλπ. Ειναι προφανες το πως στηριζοντας την ντοπια οικονομια στηρίζουμε και του εαυτους μας, δεν επεκτείνομαι σε αυτο.

Αυτο ομως που ισως δεν ειναι ακομα προφανες ειναι οτι επειδη η Ελλαδα βρισκεται στην φαση "φτου κι απ την αρχη" η στηριξη της ντοπιας οικονομιας ειναι πλεον επιτακτικη, μην πω και χρεος μας.
Ελευθερη οικονομια χωρις ντοπια βιομηχανια/παραγωγη/εξαγωγη δεν γινεται Ελευθερη οικονομια δεν ειχαμε ΠΟΤΕ στην Ελλαδα. Το αποτελεσμα της ψευδαίσθησις αυτης το βλεπεις σημερα.

Συγνωμη για το εκτος του θεματος