Re: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω το ΔΝΤ
Αρχικά, καλές ακροάσεις.
Οι περισσότεροι των αντιπροσώπων στην Ελληνική αγορά, έχουν καλύτερες τιμές από την Ευρώπη!
Προσοχή: Δεν αναφέρομαι στις εταιρείες που απευθύνονται στον πολύ κόσμο, εκεί υπάρχει διαφορά ανάλογα το τζίρο που βασίζεται στην κατανάλωση.
Λογικά, η χώρα με τέσσερις ή πέντε φορές μεγαλύτερο πληθυσμό, μπορεί να πετύχει καλύτερες τιμές «εκβιάζοντας» έμμεσα μία εταιρεία, είτε σε επίπεδο τιμών χονδρικής, είτε σε επίπεδο διαφήμισης, είτε σε επίπεδο εκδηλώσεων και προωθητικών ενεργειών.
Τα προϊόντα που απευθύνονται σε μικρότερο αριθμό καταναλωτών, λόγω του ότι αντιπροσωπεύονται από μικρότερες εταιρείες, με μικρότερο αριθμό υπαλλήλων, διανομής, αποθήκευσης, διαχείρισης όγκου κλπ. στην πλειοψηφία τους είναι φθηνότερα ή έχουν κοινό κόστος κτήσης με την Ε.Ε.
Σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω ότι είναι λάθος μας να στέλνουμε χρήματα στο εξωτερικό και όχι να μένουν στην εγχώριο αγορά, ειδικά για είδη που έχουν κοινό κόστος ή έστω 3% απόκλιση προς τα κάτω.
Μένουν εδώ? Θα «γυρίσουν» εδώ!
Δε διαφωνώ ότι το 3% στα 10.000, 00€ είναι λίγο αλλά είναι σταγόνα σε σχέση με το κόστος και τη δυνατότητα να αγγίξεις το μηχάνημα, να το δεις από κοντά, να το ακούσεις (έστω και σε μη ελεγχόμενες συνθήκες βλ. studio αντιπρόσωπου).
Από την άλλη, διώχνει ο ένας χρήματα στο εξωτερικό για 300,00€ διαφορά στα 10.000,00, διώχνει ο άλλος χρήματα στο εξωτερικό για 150,00€ στις 5.000,00€ και στο τέλος το χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά δε μένει στην Ελλάδα, πηγαίνει στα πολυκαταστήματα τροφίμων, στα πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών, σε πολυεθνικές αλλοδαπών συμφερόντων.
Μετά, αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει αυτή η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας.
Όλοι, όσοι «γκρινιάζουμε», έχουμε βάλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το «χεράκι» μας…