Τιμές μηχανημάτων εδώ vs έξω...

Re: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω το ΔΝΤ

Ας ξεχάσουμε το που θα το ακούσεις, δεις, χαϊδέψεις, πασπατέψεις!

Αφορμή για την τροπή που ακολούθησε η συζήτηση για ενισχυτή 6.000,00€ είναι η τιμή της Γερμανίας με την τιμή της Ελλάδας.
Στα 5.500,00€ τα 260,00 ευρώ και με τη διαφορά του ΦΠΑ είναι τίποτα, σκάρτο 5%!
Αντίθετα η ζημιά που γίνεται από τα χρήματα που έφυγαν εκτός Ελλάδας είναι μεγαλύτερη.
Η ανακύκλωσή τους στο εσωτερικό της χώρας θα δώσει τροφή σε ένα σωρό άλλους ανθρώπους.

Αν συζητούσαμε έστω και για 600,00€ διαφορά από τη Γερμανία θα το καταλάβαινα με το εξής σκεπτικό:
Εισιτήρια για τετραήμερο ταξιδάκι (τρεις διανυκτερεύσεις, αεροπλάνο) 410,00€.
Έξοδα διαμονής 190,00€ (να τη βγάλεις φθηνά).
Επιστροφή με τον ενισχυτή…

Με 260,00€ μόλις που πηγαίνεις και έρχεσαι!

Αν αρχίσουμε για διαφορές της τάξης του 5% να στέλνουμε χρήματα στο εξωτερικό, πάει, το κλείσαμε το «μαγαζί» που λέγεται Ελλάδα μία ώρα νωρίτερα!
Ήδη με την όλη «αρβύλα» περί πτώχευσης, μάζεψαν όλοι τα χρήματα τους, τα έστειλαν στο εξωτερικό και κόντεψε να γκρεμιστεί το σύστημα!
Λέτε αν ήταν άμεσος ο κίνδυνος πτώχευσης, να το ξέραμε οι πολλοί, οι εκτός «παιχνιδιού»?
Απλά θα πηγαίναμε στην τράπεζα και θα ήταν κλειστή!
Σιγά μη μας το έλεγαν ή άφηναν να εννοηθεί κάτι τέτοιο…

Εκτός και αν αγοράζουμε συνέχεια και συνέχεια και συνέχεια, οπότε το 5% είναι ποσοστό μεγάλο στο σύνολο.
Σε αυτή την περίπτωση πηγαίνω πάσο…

Re: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω το ΔΝΤ

την λαικη ρήση "το χρημα κυκλους κανει" δεν την θυμασαι? Πιο απλα καποια πραγματα δεν λεγονται. Φυσικα και δεν μιλαμε για περιπτωσεις αισχροκερδιας ή πιο ευγενικα μη επαγγελματισμου... Και ναι θα πάρεις και απ έξω, και ναι και εγω εχω παρει γιατι δεν βρισκω κτλπ κτλπ. Ειναι προφανες το πως στηριζοντας την ντοπια οικονομια στηρίζουμε και του εαυτους μας, δεν επεκτείνομαι σε αυτο.

Αυτο ομως που ισως δεν ειναι ακομα προφανες ειναι οτι επειδη η Ελλαδα βρισκεται στην φαση "φτου κι απ την αρχη" η στηριξη της ντοπιας οικονομιας ειναι πλεον επιτακτικη, μην πω και χρεος μας.
Ελευθερη οικονομια χωρις ντοπια βιομηχανια/παραγωγη/εξαγωγη δεν γινεται Ελευθερη οικονομια δεν ειχαμε ΠΟΤΕ στην Ελλαδα. Το αποτελεσμα της ψευδαίσθησις αυτης το βλεπεις σημερα.

Συγνωμη για το εκτος του θεματος

φιλε μου η δουλεια μου ειναι η οικονομια και ξερω τι παιζει οταν ομως σε λιγο ακουγονται λεξεις οπως στασιμοπληθωρισμος απο τα καναλια τοτε θα τα ξαναπουμε ολοι μας και τι εχουμε να τραβηξουμε ακομα

Καταρχήν συγχαρητήρια για την «δημιουργία» του θέματος,
όπως και τις ενδιαφέρουσες απόψεις.
Βέβαια είναι οφτοπικ από άλλο θέμα.

Δεν είναι πρώτη φορά που συζητείται το θέμα.Μέσα στην κατηγορία αυτή υπάρχει ήδη αρκετές φορές.

δεν το είχα προσέξει.

αν και το θέμα αυτό το διάβαζα, απο κει που κόπηκε δηλαδή.

το μεγαλύτερο θέμα για μένα είναι στα μτχ,
που οι ευκαιρίες από την Αθήνα χάνονται ακαριαία... :frown:

ελπίζω σε πάγωμα ελέω κρίσης, πλην αυτών που δεν θέλουν να ακουστεί ότι έφυγε μτχ μηχάνημα τους.

Ως συνήθως η αλήθεια δεν είναι μονολεκτική και ούτε εύκολη.
Καταρχήν δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος ένα προιόν που παράγεται εντός ΕΕ στην Ελλάδα να είναι ακριβότερο απο ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη, εκτός και αν δεν το προμηθευόμαστε απο τον κατασκευαστή ή ο εδώ αντιπ´ροσωπος δεν πατάει στα καλά του. Προσέξτε όμως μιλάμε για τον αντιπροσωπο ο οποίος είναι επιχειρηματίας και όχι χωρίς φράγκο να κάνει τον
επιχειρηματία.
Δεύτερον, (βέβαια κάνω τον μετά Χριστόν προφήτη) η Ευροζώνη τελικά μέχρι στιγμής δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε ή οραματίζομασταν όταν ιδρύθηκε και όταν μπάιναμε. Δηλαδή εννοώ ότι πλέον οι γεωργικές χώρες δεν έιναι ισοδύναμες με τις βιομηχανικές χώρες ούτε καν με τις μεικτές. Ετσι λοιπόν όταν λέμε ότι το συμφέρον μου έιναι όπου το βρώ ποιό φτηνό (ονομαστικά) τότε πρέπει να ξέρουμε επακριβώς τι εννοούμε "φτηνό", ´διότι π.χ. όσο φτηνό και να είναι αν δεν έχει να πάρει μισθό τι γίνεται;
Τρίτον, απο δώ και στο εξής είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να προστατέψουμε την αγορά μας, διότι ο Ελληνικός λαός πολλά δεν ήξερε ή δεν ήθελε να ξέρει, π.χ. ότι τα βιομηχανικά προιόντα όπου παράγει η Γερμανία μοσχοπουλιούνται παντού αλλά η ευτραφής γιαγιά που έδειξε η τηλεόραση δεν τις κόστισε τίποτα ότι δεν πρέπει να ξαναπάμε διακοπές στην Ελλάδα γιατί οι Ελληνες έτσι και οι Έλληνες γκιουβέτσι, ξέρετε πόσο φθηνότερα θα αγοράζαμε τα γιαπωνέζικα και τα κορεάτικα κλπ αν δεν υπήρχαν οι προστιθέμενες αξίες που τελικά βολεύουν μόνο τις βιομηχανικές χώρες; φυσικά τίποτα όμως δεν τους κόστισε να απαγορεύσουν στην Ελλάδα (και φυσικά αυτή να το δεχθεί) να καλλιεργεί ζαχαρότευτλα, βαμβάκι κλπ γιατί τα αγοράζουμε απο εκτός ΕΕ αγορέ πολύ φθηνότερα. Προσοχή όταν λέμε απο Ελλάδα μας ενιδαφέρει να κατασκευάζονται ή παράγονται στην Ελλάδα.
Τελικά άλλα ήθη και έθιμα πλέον. Πρέπει και στο χόμπι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι αν η Ελληνική αγορά δεν είναι δυνατή τίποτα δεν θα πάει καλά. Φυσικά το ίδιο πρέπει να καταλάβουν και οι κατασκευαστές και οι έμποροι. Εξοργίζομαι όταν βλέπω στην ζωή μου και στο ρακ μου να υπάρχουν γερμανικά προιόντα (όχι γιατί ειναι κακά αλλά λόγω νοοτροπίας των γερμανών), και όντως υπάρχει έλλειμα στην Ελλάδα παραγωγής, αλλά μη τρελαθούμε όμως π.χ. τα κινέζικα είναι καλλίτερα απο τις αντίστοιχες κατασκευές του Τσακιρίδη; ή του Πετρόπουλου, και γενικά των Ελλήνων κατασκευαστών. Παρεπιπτόντως αυτό ονομάζεται καταναλωτική συνείδηση.

Επειδή έχω πάρει πολλά προιόντα για λογαριασμό μου αλλά και λογαριασμό άλλων, οι τιμές στην Ελλάδα είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Για προιόντα φωτογραφίας δε που έχουν ακόμη μεγαλύτερη απήχηση τον τεέυταίο καιρό, είμαστε η φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη.
Η μόνη περίπτωση που αγόρασα απ´ έξω, πράγμα που προσπαθώ να αποφεύγω γενικότερα, είναι ένα ζευγάρι klipsch rf-82 από Γερμανία που είχαν διαφορά 20% μαζί με τα μεταφορικά. Την τελευταία παραγγελία που έκανα, είναι ένα ζευγάρι Proac που είχαν 2,5% διαφορά με Αγγλία που είναι και η χώρα παραγωγής τους. Φυσικά παρήγγειλα από Ελλάδα.

Απάντηση: Re: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω το ΔΝ

Με 260,00 μόλις που πηγαίνεις και έρχεσαι!

Βασικά...μόλις που πηγαίνεις (ή έρχεσαι - αν έχεις πάει με τα πόδια!)

Είναι αστείο να μιλάμε για διαφορές της τάξης του 5%. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας αντιπρόσωπος που θα αρνηθεί να "κόψει" 5 (ή και περισσότερο) %.
Έλεος δηλαδή...

Μένω στη Γερμανία και προσφάτως αγόρασα ένα ζεύγος μεταχειρισμένα ηχεία από Έλληνα (και εν Ελλάδι) έμπορο. Βρήκα το ίδιο ακριβώς (επίσης μεταχειρισμένο) εδώ 200 ευρώ φθηνότερα αλλά δεν το σκέφτηκα καν, κι ας γνώριζα τόσο το γεγονός ότι θα με "γδύσουν" στα μεταφορικά (κι αν αποφασίσει κιόλας η μεταφορική να πάει επιτέλους να τα παραλάβει), όσο και το ότι θα έχω σημαντική καθυστέρηση στην παράδοση.
Και εννοείται πως δεν μου περισσεύουν ούτε 100, ούτε 200, ούτε 300... Όχι γιατί είμαι "σπάγγος", αλλά διότι είμαι άνεργος.

Γιατί επέλεξα τη συγκεκριμένη αγορά? Δεν νομίζω ότι χρειάζεται εξήγηση...

Στηρίξτε τους Έλληνες. Ακόμα και τώρα που βουλιάξαμε...
Άν ο καθένας μας (επιχειρηματίας, υπάλληλος, αγρότης, πολιτικός, τραπεζίτης κλπ) δεν σκεφτόταν αποκλειστικά και μόνο την πάρτη του, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ...

Πολυ θεωρητικη αναπτυξη για ενα θεμα εντελως πρακτικο. Η αγορα ειναι πανευρωπαικη. Ο καθενας εχει την δυνατοτητα να αγορασει απο οποιοδηποτε κρατος θελει. Παρα πολλοι εμποροι στην Ελλαδα εχουν ανταγωνιστικες τιμες και πουλανε. Οσοι πουλανε ακριβοτερα απο την υπολοιπη Ευρωπη, χανουν πελατες. Ο ισοβιτης ειναι φθηνοτερος απο την υπολοιπη Ευρωπη και εχει πελατες. Ο ultra audio επισης. Δεν καταλαβαινω καθολου την λογικη της πιεσης να αγορασω κατι απο εδω για βοηθησω την εθνικη οικονομια ενω μου ειναι εντελως ασυμφορο. Ισως τελικα οι ιντερνετικοι να αποτελουν μειοψηφια στο συνολο της πελατειας. Αγοραζουμε μονον οτι και απο οπου μας συμφερει. Φιλικα.

Eγώ αγοράζω πλέον από δω (μιλάω γενικά για διάφορα αγαθά) γιατί όντως όπως λες με συμφέρει.
Δηλαδή πληρώνω λίγο παραπάνω αλλά τα λεφτά που δίνω επιστρέφουν σε "μένα", δεν πάνε π.χ στην μερκελοχώρα... και στα αγγλάκια που δεν τους νοιάζει... αν θα σωθεί το ευρώ και εμείς...
Και επειδή πιστεύω πως υπάρχουν κακές πρακτικές από τους εμπόρους θα πρέπει και αυτοί να διορθωθούν... ώστε και να βοηθήσουν αλλά και να βοηθηθούν...
Τότε θα είναι όλα τέλεια!

Πολυ θεωρητικη αναπτυξη για ενα θεμα εντελως πρακτικο. Η αγορα ειναι πανευρωπαικη. Ο καθενας εχει την δυνατοτητα να αγορασει απο οποιοδηποτε κρατος θελει. Παρα πολλοι εμποροι στην Ελλαδα εχουν ανταγωνιστικες τιμες και πουλανε. Οσοι πουλανε ακριβοτερα απο την υπολοιπη Ευρωπη, χανουν πελατες. Ο ισοβιτης ειναι φθηνοτερος απο την υπολοιπη Ευρωπη και εχει πελατες. Ο ultra audio επισης. Δεν καταλαβαινω καθολου την λογικη της πιεσης να αγορασω κατι απο εδω για βοηθησω την εθνικη οικονομια ενω μου ειναι εντελως ασυμφορο. Ισως τελικα οι ιντερνετικοι να αποτελουν μειοψηφια στο συνολο της πελατειας. Αγοραζουμε μονον οτι και απο οπου μας συμφερει. Φιλικα.

Δίκιο έχεις καμάρι μ', αλλά πές μου τι κάνεις
αν το αντικείμενο του πόθου σου ζυγίζει 50-100-150kg..Και ο σωστός
ξένος αντιπρόσωπος ΔΕΝ πουλάει έξω από την χώρα του γιατί ό
επίσης σωστός κατασκευστής φροντίζει να μην αγοράζουν όλοι από τον φθηνότερο αντιπρόσωπο?
Δεν είναι λύση για όλα τα προιόντα η ιντερνετική αγορά λοιπόν
και ίσως κάποιοι το ξέρουν και το εκμεταλεύονται κατάλληλα...

Και ο σωστός ξένος αντιπρόσωπος ΔΕΝ πουλάει έξω από την χώρα του γιατί ό επίσης σωστός κατασκευστής φροντίζει να μην αγοράζουν όλοι από τον φθηνότερο αντιπρόσωπο?

Αυτό είναι νόμιμο για χώρες της ΕΕ;

Αυτό είναι νόμιμο για χώρες της ΕΕ;

Δεν γνωρίζω το νομοθετικό πλαίσιο Δημήτρη, αλλά δεν είναι
λογικό να ισχύει κάτι τέτοιο?
Γιατί στο φινάλε ο κάθε κατασκευαστής να θέλει να έχει αντιπροσώπους
σε όσες περισσότερες χώρες μπορεί?
Για να τα κουβαλάνε σαν χαμάληδες σε εκθέσεις η να περιορίζονται σε demo ακροάσεις
και στην συνέχεια ο υποψήφιος αγοραστής να κάνει την παραγγελία του στον φθηνότερο?

Last edited:
Σε μια ενωμένη Ευρώπη φυσικά και δεν είναι λογικό. Μιλάμε για μια (θεωρητικά) ελεύθερη αγορά.

Το σωστό είναι ο εκάστοτε αντιπρόσωπος σε συνεργασία με τον κατασκευαστή να προσθέτει το δικό του added value, ώστε να είναι ελκυστικός. Και ο ανταγωνισμός να συντελεί στο να βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Είναι σαν να έχει ένας κατασκευαστής πολλούς αντιπροσώπους σε μια χώρα, ή μια αντιπροσωπεία πολλούς μεταπωλητές, πράγμα που φυσικά και συμβαίνει. Φυσικά και θα υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των αντιπροσώπων / μεταπωλητών, και φυσικά και θα ωφεληθεί ο καταναλωτής.

Φαντάσου να έπρεπε να αγοράζουμε τα πάντα μόνο από τις αντιπροσωπείες.. Τρομακτικό..

Σε μια ενωμένη Ευρώπη φυσικά και δεν είναι λογικό. Μιλάμε για μια (θεωρητικά) ελεύθερη αγορά.

Το σωστό είναι ο εκάστοτε αντιπρόσωπος σε συνεργασία με τον κατασκευαστή να προσθέτει το δικό του added value, ώστε να είναι ελκυστικός. Και ο ανταγωνισμός να συντελεί στο να βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αυτό απ´όσο ξέρω, κάποιοι από τους δικούς μας και το κυνηγάνε
και το έχουν πετύχει, αλλά ίσως δεν είναι πάντα εφικτό μιας και πολλοί
κατασκευαστές θεσπίζουν-λανθασμένα- ενιαία τιμή για όλη την Ευρώπη...

Είναι σαν να έχει ένας κατασκευαστής πολλούς αντιπροσώπους σε μια χώρα, ή μια αντιπροσωπεία πολλούς μεταπωλητές, πράγμα που φυσικά και συμβαίνει. Φυσικά και θα υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των αντιπροσώπων / μεταπωλητών, και φυσικά και θα ωφεληθεί ο καταναλωτής.

Φαντάσου να έπρεπε να αγοράζουμε τα πάντα μόνο από τις αντιπροσωπείες.. Τρομακτικό..

Ούτε που θέλω να σκέφτομαι κάποιους αντιπροσώπους!!:flipout:

Last edited:
Καπτεν οπως γνωριζεις δεν αγοραζω απο εξωτερικο παρα το γεγονος οτι το να παω Ιταλια δεν μου κοστιζει τιποτα. Ομως εαν ειχα κολλημα με καποιο μηχανημα και η διαφορα τιμης ηταν πανω απο 200 ευρω θα το εκανα.
Στηριζουμε Ελληνες εμπορους και αντιπροσωπους αλλα οχι ολους και οπωσδηποτε οχι σε βαρος της τσεπης μας. Και το 5% σε μηχανηματα των 10.000 ειναι 500 τουτεστιν το 70% του βασικου μισθου στην Ελλαδα.

Καπτεν οπως γνωριζεις δεν αγοραζω απο εξωτερικο παρα το γεγονος οτι το να παω Ιταλια δεν μου κοστιζει τιποτα.

Τίποτα???..Λαθρεπιβάτης ταξιδεύεις βρέ??:flipout:

Και το 5% σε μηχανηματα των 10.000 ειναι 500 τουτεστιν το 70% του βασικου μισθου στην Ελλαδα.

Υπερβολές...Δυστυχώς κάποιος που αμοίβεται με τον βασικό μισθό
τα μηχανήματα των 10.000 δεν νομίζω ότι είναι στά σχέδια του...

Εχει σκεφτη καποιος οτι οπως μειωνεται το εισοδημα των μισθωτων πρεπει να μειωθει και το εισοδημα καποιων αλλων κατηγοριων οπως εμποροι ελευθεροι επαγγελματιες γιατροι δικηγοροι κλπ.το να λεμε για την Ελλαδα ρε γαμωτο και να θελουν ολοι το κερδος που ειχαν πρωτα ενω των υπολοιπων μειωνεται το θεωρω αθεμιτο.ο νοων νοειτο και οποιος λεει τα αντιθετα απλα εχει συμφερον.Ολοι το παιζουμε φιλοπατρια αρκει να μην μπαινει το χερι στην δικη μας τσεπη.

Δεν λεω να κλεισουν οι εμποροι ουτε καν να συμπιεσουν το ποσοστο τους. Αλλα δεν μπορει αλλοι να ειναι φθηνοτεροι απο την Αμερικη και αλλοι ακριβοτεροι απο την Ευρωπη. Και υπαρχουν παρα πολλοι που αμοιβονται με 700 τον μηνα αλλα εχουν συστηματαλι των 10.000. Και οι περισοτεροι ξερουμε τους εμπορους που σεβονται τον πελατη. Και συτους τους στηριζουμε.