Τιμές μηχανημάτων εδώ vs έξω...

Re: Απάντηση: Τιμές μηχανημάτων εδώ vs έξω...

Oι τιμες στην Ελλαδα ειναι σε καλα επιπεδα σε σχεση με το εξωτερικο.(βεβαια στις διαφορες τιμων,παιζουν και πολυ παραγοντες ρολο...κ.τ.λ.)

Γραφτηκε απο τον φιλο, κ.Wind κατι για τους αμερικανους εμπορους...

Και βεβαια οι "αμερικανοι εμποροι" δεν ειναι παναγιες.(διαφορες περιπτωσεις...)
Οι αμερικανοι εμποροι ομως ειναι Παναγιες! μπροστα στον νομο!
Λιγα πραγματακια για τον τοπο που μενω εγω.Αν και γνωριζω οτι το ιδιο ισχυει σε αυτες τις περιπτωσεις σε ολο το USA(ανεξαρτητως διαφορετικοτητας καποιων νομoν απο περιοχη σε περιοχη)
Καταρχην,εδω μπορεις να βρεις π.χ. το κορυφαιο πικαπ της VPI σε εναν εμπορο η site, στα 8.000$ και στο αλλο να το βρεις στα 12.000$!
Κατι σαν τα τσιγαρα δηλαδη!(απο περιοχη σε περιοχη)(οι διαφορες εδω στις τιμες ειναι τρελες)
Διαλεγετε και παιρνετε!

Ενα αλλο σημαντικο ειναι οτι θα πρεπει ιδιως απο USA,να ξαχνετε και να βρισκετε αξιοπιστα site!
Δηλαδη...διευθυνσεις, τηλεφωνα,πιστοποιηση, online επικοινωνια/καταστημα(τμημα customer...κ.τ.λ)τιμολογιο/αποδειξη)
Αν παιρνετε η βλεπετε χαμηλες τιμες απο ενα μηχανημα σε ενα site που για επικοινωνια εχει ενα mail....ε τοτε συγνωμη...ο καθενας κανει τις επιλογες του.
Εδω μπορεις να αγορασεις ενα μηχανημα/προιον(οπως εχω κανει και εγω παλιοτερα...) και αν αποφασισεις οτι τελικα δεν σου κανει για τον αλφα/βητα λογο και μετα απο χρηση! να το επιστρεψεις και να παρεις η κατι αλλο η τα λεφτα σου πισω.
Αυτο, ειναι ΝΟΜΟΣ που λενε....δεν υπαρχει περιπτωση να αρνηθει/να σε δουλεψει εμπορος να μην παρει π.χ. τον ενισχυτη πισω...."εχει τελειωσει"! (σε εισαγωγικα και μη)(δεν χρειαζεται να αναφερω πολλα περισσοτερα εδω....)(τα λεφτα σου πισω, και συγνωμη κυριε που δεν ικανοποιηθηκατε...και μπλα μπλα....)
Τωρα θα μου πειτε για τις τιμες μιλαμε...Ναι.
Ναι, η υποτιμολογηση μπορει να φτασει μεχρι και το 90%!!!!!!
Δεν "δεχονται" παζαρια
Αυτο δεν το κανουν ομως για καποιο πονηρο σκοπο(απο οσα εχουν πεσει στην αντιληψη μου τουλαχιστον και εχω ρωτησει) υπαρχει και εδω ενας "νομος",οτι δεν πρεπει να μενει τιποτα στο ραφι/αποθηκη.
Ολα πρεπει να πουληθουν!
Για αυτο θα δειτε ιδιως στις μεγαλες αλυσιδες οι τιμες να πεφτουν καθε βδομαδα μεχρι να φτασουν να πεφτουν καθε μερα, πραγματικα σε "εξευτελιστικες" τιμες.
Ενα μικρο παραδειγμα ειναι/ηταν με τις KURO.
Εδω τωρα η 50αρα εχει 4.500$ τιμη επισημη αντιπροσωπειας USA.
Μπορει ομως να πατε(οπως τοτε που βγηκε) σε ενα καταστημα και να την βρειτε στα 2.500$ και συνεχεια να πεφτει!...πραγματικα!...τα κουτια στο πατωμα, στην σειρα...(προσωπικη εμπειρια)
Αντε να την παρεις ομως και στειλε την στην Ελλαδα!!....εδω σε θελω!(η παρτε την απο το site)

Wind....-bye- .. προφανως ο γνωστος να επεσε σε απατη.
Δεν ξερω την περιπτωση,αλλα μου φαινεται κομματακι δυσκολο το FBI να ασχοληθηκε με μεμονωμενη περιπτωση για ενα μηχανημα,εκτος και η περιπτωση αφορουσε και αλλες περιπτωσεις που αφορουσαν σαν συνολο εκατομμυρια$ η καμια "καραβια" μηχανηματα....

Δεν ξερω πως μπορει ενας σοβαρος εμπορας/Dealer που πουλαει μηχανηματα εκατομμυριων να σε δουλεψει στην Ελλαδα.
Μου φαινεται αδιανοητο! αν συμβει....!?
Στον αλλοδαπο εμπορα, απο την Ελλαδα......??...ειπαμε,επιλογες!
Στον εδω, τα ειπαμε...:D

Kαι μην ξεχνατε οτι εδω στις τιμες δεν ειναι ολα τα εξοδα, φοροι/tax (διαφορα απο zip c. σε zip c.)μεταφορικα κ.τ.λ

Π.Χ. ηχεια απο Ν.Υ καταστημα, μεσο του site και οχι αγορα απο καταστημα.

Jamo
R 907 Floor Standing Speaker (Red) τιμη στα $4,999.00

Μονο το Shipping για Αθηνα ειναι $1,042.00 (1) -απο NY σε Washington $210.50 (1)
Βαλτε tax κ.τ.λ

The shipping price is for quantity 1 of item JAR907R . To calculate the total shipping charge for multiple items, please add all items to the shopping cart.

(The total shipping charge for multiple items is calculated by adding a minimal amount, which is based on weight and value).

Ενα μικρο παραδειγμα.

Αυτα τα λιγα απο οσα ξερω εδω,μιας και αναφερθηκε η Αμερικη και η εδω αγορα.
Γενικα τιμες μηχανηματων υπαρχουν καλες/"κακες" και εξω και στην Ελλαδα.
Απλα προσοχη θελει στις επιλογες μας.
Ειμαι υπερ τις αγορας των μηχανηματων απο τον τοπο μας αν η διαφορα δεν ειναι μεγαλη.
Και δεν παιζουν οπως ειναι γνωστο, μονο τα χρηματα ρολο στην αγορα ενος ηχειου π.χ. αλλα η υποστηριξη κ.λ.π.
Πρεπει και οι κατασκευαστες/εμποροι/dealer να ξερουν(που το ξερουν) οτι ο καταναλωτης/πελατης σιγα σιγα "ξυπναει"/ενημερωνετε.

υ.γ εδω εχει πολυ καλες τιμες στα μεταχειρισμενα!

Δεν μου λές φίλε μου
μιάς και δεν εχω την εκει εμπειρεία αντιπροσώπων
είναι δυνατόν να έχεις ενισχυτή 2-3 χρόνια??? να τον έχεις σπρώξει λόγω βλάβης και ξαφνικά να τον δείς στην έκθεση του ΧΑΛΙ ΕΝΔ φέτος να πουλείται ως demo????απο τον εδώ αντιπρόσωπο???
Εχεις δει συσκευές να πουλειούνται 2.500 USD και ο εδώ αντιπρόσωπος να σου λέει οτι η τιμή είναι 3500 EURO??
Εχεις δει να πουλάνε αναβελονομένες κεφαλές σαν καινούργιες???
Εχεις δει να σου πουλάνε μεταχειρισμένα πηδηγμένα μηχανήματα τα οποία εγώ αποκαλώ η πουτ@να της πόλης - Ελλάδας ως DEMO???
Εχεις φάει το παραμύθι του improved??? στο κάθε χεριασμένο μηχάνημα απο τον κάθε κύριο άσχετο????
Εχεις επιστρέψει ποτέ μηχάνημα σε Ελληνα αντιπρόσωπο μετά απο 1 μήνα γιατί δεν σε ικανοποιεί και σου ζήτεσε συγνώμην??? και σου επέστρεψε τα χρήματα???
αντίθετα σε έβαλε να αγοράσεις αλλο μηχάνημα και σου έκοψε και απο το μηχάνημα που επέστρεψες

Εγώ μέχρι τώρα σε ηλικία 50 χρόνων
εχοντας αρχίσει το hobby στα 17 το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι μέχρι σήμερα βρήκα μόνο ΕΝΑΝ σωστό αντιπρόσωπο
δυστυχώς δεν μπορώ να πω ονόματα παρ ολο που θα το ηθελα πολύ
Γενικά είμαι υπέρ των αγορών απο εξωτερικό γιατί εδώ ξέρω τι γίνεται

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τιμές μηχανημάτων εδώ vs έξω...

Δεν μου λές φίλε μου
μιάς και δεν εχω την εκει εμπειρεία αντιπροσώπων
είναι δυνατόν να έχεις ενισχυτή 2-3 χρόνια??? να τον έχεις σπρώξει λόγω βλάβης και ξαφνικά να τον δείς στην έκθεση του ΧΑΛΙ ΕΝΔ φέτος να πουλείται ως demo????απο τον εδώ αντιπρόσωπο???
Εχεις δει συσκευές να πουλειούνται 2.500 USD και ο εδώ αντιπρόσωπος να σου λέει οτι η τιμή είναι 3500 EURO??
Εχεις δει να πουλάνε αναβελονομένες κεφαλές σαν καινούργιες???
Εχεις δει να σου πουλάνε μεταχειρισμένα πηδηγμένα μηχανήματα τα οποία εγώ αποκαλώ η πουτ@να της πόλης - Ελλάδας ως DEMO???
Εχεις φάει το παραμύθι του improved??? στο κάθε χεριασμένο μηχάνημα απο τον κάθε κύριο άσχετο????
Εχεις επιστρέψει ποτέ μηχάνημα σε Ελληνα αντιπρόσωπο μετά απο 1 μήνα γιατί δεν σε ικανοποιεί και σου ζήτεσε συγνώμην??? και σου επέστρεψε τα χρήματα???
αντίθετα σε έβαλε να αγοράσεις αλλο μηχάνημα και σου έκοψε και απο το μηχάνημα που επέστρεψες

Εγώ μέχρι τώρα σε ηλικία 50 χρόνων
εχοντας αρχίσει το hobby στα 17 το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι μέχρι σήμερα βρήκα μόνο ΕΝΑΝ σωστό αντιπρόσωπο
δυστυχώς δεν μπορώ να πω ονόματα παρ ολο που θα το ηθελα πολύ
Γενικά είμαι υπέρ των αγορών απο εξωτερικό γιατί εδώ ξέρω τι γίνεται

Δεν είσαι υπερ της αγοράς από το εξωτερικό.
Μόνο τιμωρείς!
Καταγγέλεις τους Έλληνες αντ/πους για πρακτικές που βίωσες.
Νομίζω πως άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Διότι αν δεν τα βίωνες δεν θα είχες λογικά πρόβλημα να δώσεις τα χρήματά σου στον τόπο σου.
Άρα το πρόβλημα βάσει του κειμένου σου, το έχουν προκαλέσει αυτοί και μόνο αυτοί και όχι εσύ σαν καταναλωτής.
Και γω διαβάζοντας σε συμπεραίνω ότι αν δεν βελτιωθούν τα κακώς κείμενα, δεν θα επανακτηθεί ποτέ η χαμένη αξιοπιστία ώστε να μην υποστεί τα επακόλουθα... η ελληνική αγορά ηχομηχανών.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τιμές μηχανημάτων εδώ vs έξω...

Δεν είσαι υπερ της αγοράς από το εξωτερικό.
Μόνο τιμωρείς!
Καταγγέλεις τους Έλληνες αντ/πους για πρακτικές που βίωσες.
Νομίζω πως άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Διότι αν δεν τα βίωνες δεν θα είχες λογικά πρόβλημα να δώσεις τα χρήματά σου στον τόπο σου.
Άρα το πρόβλημα βάσει του κειμένου σου, το έχουν προκαλέσει αυτοί και μόνο αυτοί και όχι εσύ σαν καταναλωτής.
Και γω διαβάζοντας σε συμπεραίνω ότι αν δεν βελτιωθούν τα κακώς κείμενα, δεν θα επανακτηθεί ποτέ η χαμένη αξιοπιστία ώστε να μην υποστεί τα επακόλουθα... η ελληνική αγορά ηχομηχανών.

Σαφώς και είμαι υπέρ του να μείνουν τα χρήματα στην ψωροκώστενα και να τα κονομίσει και ο εδώ αντιπρόσωπος
αλλά οχι με τον τρόπο που λειτουργούν οι περισσότεροι

Το Ρητό που έχουν
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥΛΕΙΟΥΝΤΑΙ σαβούρα-πηδηγμένα κλπ θύματα υπάρχουν
Η το άλλο καλό
ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΧΕΡΙΑΣΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ-ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΠΛΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ

και το μεγαλύτερο δούλεμα βέβαια είναι οτι αν σε βρούν ασχετο - λίγο καβλω@ενο και με κάποια χρήματα??? απλά θα σου τα πάρουν σιγά σιγά

Να σταματήσει η μετατροπή τιμής απο δολλάριο = Ευρώ απο τους εδώ κυρίους
οπως επίσης και η αντιμετώπιση όλων μας
σαν πρόβατα και θύματα
Οπως επίσης και η νοοτροπία που έχουν στο εγώ τόσο πουλάω αν σου αρέσει

παράδειγμα??

cdp απο εταιρεία που εχει σχέσεις με ΦΑΣΗ στο εξωτερικό πωλείται 4000 δολλάρια και εδώ 8000 ευρά

αγορά απο εξωτερικό??? ΝΑΙ

Καλώς ή κακώς,κινούμαστε σε λεγόμενη ελεύθερη αγορά.Πέρα απ' αυτό όλοι οι αντιπρόσωποι δεν είναι ίδιοι.

Υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι κι έμποροι,που πραγματικά κάνουν ότι μπορούν για καλές τιμές (μερικοί έχουν όντως τις χαμηλότερες στην Ευρώπη) κι υπάρχουν κι άλλοι,που είναι ν' αλλάζεις...τετράγωνο άν περνάς κάπου κοντά...

Ας μην τσουβαλιάζουμε τους πάντες...Ετσι ούτε βοηθάμε σε κάτι,ούτε πολύ περισσότερο είμαστε αντικειμενικοί και βοηθάμε να βελτιωθεί παραπέρα η ντόπια αγορά.

Καλώς ή κακώς,κινούμαστε σε λεγόμενη ελεύθερη αγορά.Πέρα απ' αυτό όλοι οι αντιπρόσωποι δεν είναι ίδιοι.

Υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι κι έμποροι,που πραγματικά κάνουν ότι μπορούν για καλές τιμές (μερικοί έχουν όντως τις χαμηλότερες στην Ευρώπη) κι υπάρχουν κι άλλοι,που είναι ν' αλλάζεις...τετράγωνο άν περνάς κάπου κοντά...

Ας μην τσουβαλιάζουμε τους πάντες...Ετσι ούτε βοηθάμε σε κάτι,ούτε πολύ περισσότερο είμαστε αντικειμενικοί και βοηθάμε να βελτιωθεί παραπέρα η ντόπια αγορά.

Φίλε Dipie
Δεν τους βάζω στο ιδιο τσουβάλι όλους
σίγουρα υπάρχουν και αρκετά καλοί επαγγελματίες
αλλά μιλάω για κάποιους κυρίους στον χώρο που εχουν γίνει πλούσιοι
και μιάς και δεν σε θεωρώ άσχετο περί του θέματος ξέρεις τι γίνεται

Το ασχημο ειναι οτι δεν μπορειτε να πειτε ονοματα ετσι ωστε οσοι δεν γνωριζουν να τους αποφυγουν και να μην την πατησουν

Υπαρχουν καποια σημεια τα οποια στην πραγματικοτητα δενουν τα χερια πολλων αντιπροσωπων οσον αφορα την λιανικη τιμη ενος μηχανηματος.Για παραδειγμα,ο ιδιος ο κατασκευαστης καθοριζει στους αντοπροσωπους του ποια θα ειναι η λιανικη τιμη,και δινει το δικαιωμα αποκλισης απο αυτη την τιμη γυρω στο 5-10% συνηθως.Εαν καποιος αντιπροσωπος τωρα αποφασισει οτι θα πουλαει σε χαμηλοτερη τιμη απο αλλους Ευρωπαιους αντιπροσωπους διοτι του το επιτρεπει το περιθοριο κερδους,το μονο που θα πετυχει ειναι να "αναγκασει" τον κατασκευαστη να τον επιπληξει η να ορισει αλλο αντιπροσωπο.Σωστο η λαθος δεν ειναι το θεμα,αλλα οι αντιπροσωποι δεν ειναι παντοτε οι υπαιτιοι για αυτη την εικονα.
Ενα μονο παραδειγμα στο μεγαλο θεμα κυριως του high-end.
Δεν δικαιολογω κανεναν,απλα επισημαινω μια πραγματικοτητα.Μπορει να υπαρχουν και περιπτωσεις που οντως οι αντιπροσωποι μπορουν να ριξουν τις τιμες χωρις "επιπτωσεις".Σε τετοιες περιπτωσεις καλο θα ηταν να βοηθουν οσο μπορουν τον καταναλωτη.:a0210:

Αυτο ειναι μια αληθεια και μια πραγματικοτητα.Αλλα αν ερθω εγω πχ στην οποιαδηποτε εταιρεια και την τιμη των 5000ευρω ,εχεις το περιθωριο να την κατεβασεις στα 4000,ποιος θα το πει στον κατασκευαστη?
Εκεινο που εκνευριζει εμας τους καταναλωτες ειναι οι τεραστιες διαφορες,οπου υπαρχουν,στις τιμες.
Επειδη ετυχε να δω τιμολογιο εισαγωγεα ...
Ειμαι παντα σταθερα της αποψης οτι φυσικα και πρεπει να κερδιζει ικανοποιητικα για να επιβιωσει σαν επιχειρηση

Αυτο ειναι μια αληθεια και μια πραγματικοτητα.Αλλα αν ερθω εγω πχ στην οποιαδηποτε εταιρεια και την τιμη των 5000ευρω ,εχεις το περιθωριο να την κατεβασεις στα 4000,ποιος θα το πει στον κατασκευαστη?
Εκεινο που εκνευριζει εμας τους καταναλωτες ειναι οι τεραστιες διαφορες,οπου υπαρχουν,στις τιμες.
Επειδη ετυχε να δω τιμολογιο εισαγωγεα ...
Ειμαι παντα σταθερα της αποψης οτι φυσικα και πρεπει να κερδιζει ικανοποιητικα για να επιβιωσει σαν επιχειρηση

Κανεις δεν θα το πει στον κατασκευαστη προφανως.Επιπλεον,πιστευω οτι εναι μαλιστα και κατι που γινεται,η,μπορει να γινει.Ο καταναλωτης δεν εχει να χασει τιποτα αν προσπαθησει να παρει καλυτερη τιμη απο τον αντιπροσωπο η καποιον dealer.Τωρα,αν περαν πασης αμφιβολιας υπαιτιος για τεραστιες και αδικαιολογητες διαφορες τιμων ειναι 100% ο αντιπροσωπος,δεν αδικω οποιον αποφασισει να αγορασει απο αλλου.
Μεχρις εδω :a0210::smile:

Re: Αγορα ενισχυτη μεχρι 6000 Ευρω πριν μου παρει οτι εχω και δεν εχω το ΔΝΤ

Μα τι λέμε. Απόξω οι αρχικές τιμές που είδα μιας που με βάλατε στην πρίζα είναι -1500 με -2500 με την εδώ αρχική τιμή. Θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία παζαριών δηλαδή για να το πάρουμε όσο απέξω; Άσε που με λίγο μπουρουμπουρου σε e-mail σου βάζουν μεταφορικά τσαμπέ σχεδόν. Από έδω για να στείλεις πακέτο έξω 45 κιλά θές 250 ευρώ. Από εκεί για να λάβεις πακέτο εδώ 45 κιλά θες 140 ευρώ. (γερμανία, ρουμανία κτλ.). Bλέπε thomann.de

Οι τιμες που πληρωνει ενας ιδιωτης για να στειλει κατι με κουριερ δεν ειναι οι ιδιες που πληρωνει ενας εμπορος/κατασκευαστης ο οποιος εχει λογαριασμο με τον ιδιο κουριερ.Ενας εμπορος πληρωνει πολυ λιγοτερα διοτι εχει συχνες συναλλαγες με τον κουριερ.

μπορει να μη το μαθει ο κατασκευαστης σε μια πωληση,αλλα αν γινεται σκοινι κορδονι,σιγουρα καποια στιγμη θα φτασει και στ'αυτια του.

O κατασκευαστης δεν εχει ουσιαστικο προβλημα,αφου το ποσον που ζηταει απο τον αντιπροσωπο το παιρνει.Και βεβαια θα πρεπει να διαχωρισουμε τους κατασκευαστες σ αυτους της μαζικης παραγωγης και εκεινους που ειναι σε επιπεδο βιοτεχνιας περιπου.Γιατι αλλες δυνατοτητες τιμολογιακης πολιτικης εχει η Sony και αλλες η Magnum Dynalab π.χ

O κατασκευαστης δεν εχει ουσιαστικο προβλημα,αφου το ποσον που ζηταει απο τον αντιπροσωπο το παιρνει.Και βεβαια θα πρεπει να διαχωρισουμε τους κατασκευαστες σ αυτους της μαζικης παραγωγης και εκεινους που ειναι σε επιπεδο βιοτεχνιας περιπου.Γιατι αλλες δυνατοτητες τιμολογιακης πολιτικης εχει η Sony και αλλες η Magnum Dynalab π.χ

Σωστα.Θα ελεγα οτι το θεμα με τις τιμες απασχολει κυριως για ακριβα ως πολυ ακριβα μηχανηματα.Κανενασ δεν θα αγοραζε μαλλον απο εξωτερικο εναν ενισχυτη στα 300 ευρω επειδη εδω ειναι 390 (+30%) και να πληρωνει και μεταφορικα.