Τιμές προβολέων*

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,176
Θεσσαλονίκη
*Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω και θα ήθελα, αν κάποιος θυμάται να μου πει ποιος ήταν ο πρώτος προβολέας σε 1080p ανάλυση, πότε βγήκε, πόσο έκανε και πόσος καιρός πέρασε μέχρι να βγει μοντέλο κάτω από τα 3000ευρω. Ρωτάω για να έχω ένα μπούσουλα για το τι θα γίνει και με τους 4Κ (όχι πως θα είναι ίδιος ο χρόνος μέχρι να πέσουν οι τιμές στους 4Κ άλλα θέλω να πιστεύω ότι θα είναι κοντά).

Αν θυμάμαι καλά (πιθανότατα να κάνω και λάθος), οι πρώτοι για οικιακή χρήση ήταν γύρω στα τέλη του 2006 ο Sony ο 50άρης και ο Optoma 81. Κόστιζαν γύρω στα 5 χιλιάρικα. Τα 3 χιλιάρικα που ρωτάς ήταν κάπως σαν terra di nessuno που λένε και οι γείτονες, υπό την έννοια ότι έβγαιναν μοντέλα γύρω στα 5 χιλιάρικα και μετά πήγαμε στην λογική των ''φθηνών'' (1000+). Αν, επίσης, ξαναθυμάμαι καλά, το 2008 κυκλοφόρησε ο 5000 της Μπενκ (ο 20000 ήταν πιο ακριβός) με τιμή κάτω των 3000. Όλα τα παραπάνω με αστερίσκο διότι τα γράφω από μνήμης.

Θυμήθηκα και τον Πανασόνικ τον 1000άρη μαζί με τους πρώτους δύο.

Σαν deja vu μου μοιάζει. Εδώ καλά καλά δεν έχει γίνει mainstream το BD των 1080 γραμμών, συζητάμε για το 4Κ υλικό? Εκτός αν μπούμε πάλι στην λογική του ''wow...το upscale είναι καλύτερο''.

Αααα μια χαρα δεν αργησε και πολυ.... κατι ψιλα θυμαμαι και γω για τον Sony...πρεπει να ελεγαν καλα λογια στο hi tech και ειχα ριξει μια ματια στο αρθρο, βεβαια τοτε δεν πιστευα οτι θα αποκτησω ποτε προβολεα οποτε δεν εδινα σημασια στα περι προβολης. Αν δω να εμφανιζεται 4Κ μοντελο σε 1-2χρονακια σε τιμες απο 1000- 3000 με αξιοπρεπεις επιδοσεις θα ειμαι παραπανω απο ευχαριστημενος, αντε να δουμε. Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν εχω στατιστικα στοιχεια αλλα νομιζω οτι το θεμα με το bd προχωρησε αρκετα, εγω δεν ξερω και πολλους που να μην εχουν bd συσκευη στο σπιτι και ακομα και αυτοι που δεν εχουν τα παιζουν κατεβασμενα απο το pc. Για τηλεοραση δε ειναι ακομα καλυτερα τα πραγματα αφου μοντελα κατω απο 1080p δεν βγαινουν πια και δεν νομιζω να ειναι πολλοι που εχουν μεινει με μοντελο σχεδον 10ετιας, αν βαλουμε μεσα και αυτους που εχουν κονσολες που παιζουν bd ανεβαινει ακομα πιο πολυ ο αριθμος. (δεν μετραω αυτους που ειναι απο 70 και πανω και απλα δεν ασχολουνται με τεχνολογικα θεματα συνηθως). Για να δωσω και παραδειγματα....εχω τεραστια συλλογη dvd με ταινιες και εχω προτεινει σε οποιον ξερω εδω και αρκετα χρονια να παρει οποια θελει με 2 ευρω την καθε μια και ολοι μου λενε "τι να τα κανω τα dvd" εδω ο πατερας μου που ειναι ασχετος και 70 ετων εχει bluray σπιτι παρολο που δεν εχει βαλει δισκακι ποτε μεσα, αφου οι τιμες ειναι σχεδον ιδιες κτλ....

Υπήρχε και ο Sony Qualia 004 από το 2004 στα 30 χιλιάρικα, αν δεν με απατά η μνήμη μου... :p

και αν οι πωλησεις των δισκων blu ray δεν ειναι πολλες φταιει το εξωφρενικο ποσο που μας ζητουν να πληρωσουμε. Δεν γινεται στο αμαζον να εχει μια ταινια 10λιρες και εδω να την εχει το χ μαγαζι 28-33 ευρω. Και οποτε εχω δει "προσφορα" 10 ευρω για blu ray disk στο αμαζον το εχει 3-6 λιρες. Ετσι πως να πουλησουν τα δισκακια, οι τιμες απο το 2008 στα bd discs δεν εχουν πεσει ουτε 50λεπτα, ειναι αστειο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

βγηκα εκτος παλι. τωρα που λες τον Sony Qualia τον θυμαμαι το 2005 στην τοτε αντιπροσωπεια της Sony στην θεσσαλονικη. Αυτος δεν ηταν με την λαμπα xenon?

Απάντηση: Re: Τιμές προβολέων*

Υπήρχε και ο Sony Qualia 004 από το 2004 στα 30 χιλιάρικα, αν δεν με απατά η μνήμη μου... :p

Καλώστονε τον λάρτζ τύπο!!:flipout::flipout:

Σωστός ο γάτος!

Και μετά ήταν και ο Ruby του Μπάμπη...ένα ένα τα θυμάμαι ο παλιόγερος!!