τιμη βενζινης vs Euro

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
22,006
Ή στραβος ειναι ο γιαλος ή στραβα αρμενιζουμε.......

στο 132 του δολαριου εφτασε η ισοτιμια δολαριου/ευρο και στα 72 δολαρια το βαρελι το πετρελαιο

αλλα η αμολυβδη παραμενει σε τιμες που ειχε οταν ηταν η ισοτιμια 120 του δολαριου και 80 το βαρελι το πετρελαιο..... δηλ 20% -25% ακριβοτερη....

ψάξε να βρεις καμιά αναφορά σχετικά με ανάλυση της τιμής της βενζίνης
( πόσοι είναι οι φόροι - πόσο ειναι το ποσοστό του βενζινάδικου - και ποσο
της εταιρείας ) και θα σου ΦΥΓΗ ο "ΤΑΚΟΣ" !!!

ψάξε να βρεις καμιά αναφορά σχετικά με ανάλυση της τιμής της βενζίνης
( πόσοι είναι οι φόροι - πόσο ειναι το ποσοστό του βενζινάδικου - και ποσο
της εταιρείας ) και θα σου ΦΥΓΗ ο "ΤΑΚΟΣ" !!!

Αυτα δεν ειναι κρατικα μυστικα? Σιγα μην τα ξερεις εσυ ή κανενας αλλος...τι κρατικα μυστικα ειπα... μονο????? διαγαλαξιακα... αν δε, βαλουμε και το ποσο αγοραζουν, τι εκπτωσεις εχουν, ποσο πουλανε κτλ... πιασαμε στρατοσφαιρα....:slapface:

Πριν μία εβδομάδα, τα βυτιοφόρα, γέμιζαν με 0,43. Τότε το άκουσα δια στόματος προέδρου επαγγελματιών. Αλήθεια; Ψέμματα;:nounder:

Κάπου εκεί πρέπει να χει η βενζίνη αφορολόγητη. Το υπόλοιπο 1,10 είναι φόρος. Υπάρχει fix φορος πάνω στην αρχική τιμή και μετά μπαίνει και ΦΠΑ (διπλή φορολόγηση). Τα νόμιμα κέρδη των μεσαζόντων είναι σχετικά μικρά (αυτοί βγάζουν από μαύρα και νοθεία), τα περισσότερα μακράν τα παίρνει το κράτος.

Έχοντας ασχοληθεί με το θέμα αρκετά(όπως και με πολλά άλλα)και μη βγάζοντας άκρη όπως κι εσείς,έκανα τη μαγική κίνηση και πήρα ποδήλατο πρίν ένα χρόνο,με το αυτοκίνητο μεταφέρω μόνο την οικογένεια.Αποτέλεσμα:

1)έχασα 10 κιλά από τότε(Δεν έτρωγα σαν το βόδι όμως!)
2)Βελτιώθηκε η ψυχική και σωματική μου υγεία
3)έξοικονόμησα χρήματα από καύσιμα και service!!
όποτε το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον μπορεί.Επειδή δεν μπορούσα να ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΛΥΣΗ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!

Απάντηση: Re: τιμη βενζινης vs Euro

Έχοντας ασχοληθεί με το θέμα αρκετά(όπως και με πολλά άλλα)και μη βγάζοντας άκρη όπως κι εσείς,έκανα τη μαγική κίνηση και πήρα ποδήλατο πρίν ένα χρόνο,με το αυτοκίνητο μεταφέρω μόνο την οικογένεια.Αποτέλεσμα:

1)έχασα 10 κιλά από τότε(Δεν έτρωγα σαν το βόδι όμως!)
2)Βελτιώθηκε η ψυχική και σωματική μου υγεία
3)έξοικονόμησα χρήματα από καύσιμα και service!!
όποτε το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον μπορεί.Επειδή δεν μπορούσα να ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΛΥΣΗ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!!

εδώ και λίγο καιρό, οι βασικές μου μετακινήσεις εντός περιοχής είναι με ποδήλατο. άλλη αίσθηση, στα όρια του παλιμπαιδισμού (με την καλή έννοια) ... εννοείται ότι το συστήνω κι εγώ σε όποιον αντέχει ...

λίγο δύσκολο να διασχίζω δυό βουνά και να κάνω 25 + 25 χλμ τη μέρα...

η δουλειά μου είναι 1 χμ από το σπίτι, τα ψώνια σε ακτίνα 500 μ και η βόλτα στα 3 χμ περίπου. το μόνο πρόβλημα είναι κάποιες ανηφόρες, αλλά το gt agressor μου με βγάζει ασπροπρόσωπο (εγώ δεν το βγάζω
icon11.gif
). είπαμε, όποιον βολεύει κι όποιος αντέχει, το σπορ δυστυχώς δεν κάνει για 25αριές χιλιομέτρων μπρος - πίσω, εκτός κι αν είναι ευθείες χωρίς ανηφορικές κλίσεις ...

Αν θα σου άρεσε η ιδέα πάρε ένα ποδήλατο για τις μικρές αποστάσεις και ίσως αργοτερα κάνεις και μεγαλύτερες,αρκει να σου αρέσει η ιδέα,πάντως όσο κάνεις ποδήλατο τόσο σου αρέσει,νιώθεις πάλι παιδί όπως είπε και ο VAG. NIK

Αν θα σου άρεσε η ιδέα πάρε ένα ποδήλατο για τις μικρές αποστάσεις και ίσως αργοτερα κάνεις και μεγαλύτερες,αρκει να σου αρέσει η ιδέα,πάντως όσο κάνεις ποδήλατο τόσο σου αρέσει,νιώθεις πάλι παιδί όπως είπε και ο VAG. NIK
Υπαρχει και η λυση της μηχανης γι αυτους που δεν αντεχουν το ποδηλατο... Εγω με το "παπακι" μου Honda Innova 125cc κανω σχεδον ΟΛΕΣ μου τις δουλειες και τα ψωνια, και μεταφερω συνηθως και δευτερο ατομο επανω... (κοστος περιπου 5 ευρω βενζινη την εβδομαδα)!!! Βεβαια θα αρχισω και εγω να ψηνομαι στην ιδεα του ποδηλατου, μιας και πρεπει να χασω και μερικα κιλακια.... :grinning-smiley-043

Το αυτοκινητο το εχω μονο για ταξιδια και μακρινες αποστασεις.... Και φυσικα το εχω παρει Diesel ,(καταναλωση μικτη, 5,1 λιτρα στα 100 χιλ/τρα) και εξοικονομω λεφτα και απο τα καυσιμα και απο τα service.... (τιμη πετρελαιου που βρισκω αυτη την στιγμη στην επαρχια : 1,30 ευρω/λιτρο) -bye-

Last edited:

Υπαρχει και η λυση της μηχανης γι αυτους που δεν αντεχουν το ποδηλατο... Εγω με το "παπακι" μου Honda Innova 125cc κανω σχεδον ΟΛΕΣ μου τις δουλειες και τα ψωνια, και μεταφερω συνηθως και δευτερο ατομο επανω... (κοστος περιπου 5 ευρω βενζινη την εβδομαδα)!!! Βεβαια θα αρχισω και εγω να ψηνομαι στην ιδεα του ποδηλατου, μιας και πρεπει να χασω και μερικα κιλακια.... :grinning-smiley-043

Το αυτοκινητο το εχω μονο για ταξιδια και μακρινες αποστασεις.... Και φυσικα το εχω παρει Diesel , και εξοικονομω λεφτα και απο τα καυσιμα και απο τα service.... (τιμη πετρελαιου που βρισκω αυτη την στιγμη στην επαρχια : 1,30 ευρω/λιτρο) -bye-

Καλό το παπάκι αλλά πρέπει και να κατέχεις...
Και μερικοί όπως εγώ ας πούμε, δεν...:damnyou:

η δουλειά μου είναι 1 χμ από το σπίτι, τα ψώνια σε ακτίνα 500 μ και η βόλτα στα 3 χμ περίπου..

Καλά έτσι χαίρω πολύ, μην το πείς ούτε του παπά.... μακάρι να είχαν τέτοιες δουλειές όλοι.
Για έλα να κάνεις το πρωϊ όλη την Κατεχάκη και γραβατωμένος μάλιστα.... την βγάζεις δεν την βγάζεις καθαρή για καμιά βδομάδα αν δεν σε φάνε λάχανο....

Μην γελιόμαστε τώρα. Αθήνα + υποδομή για ποδήλατο είναι επιεικώς ανέκδοτο και το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά οι ρυθμιστές των τιμών της βενζίνης.
Δυστυχώς και 5 ευρώ να πάει το λίτρο, πρώτα μπορεί να κόψει την θέρμανση, μετά μπορεί να αποχωριστεί και την γυναίκα του, αλλά το αυτοκίνητό είναι το τελευταίο πράγμα που θα αποχωριστεί ο έλληνας.

Μια ωραία πρακτική λύση είναι σαφώς το μηχανάκι ένα μικρό ένα σκουτεράκι, αλλά κι εγώ δεν συμπαθώ καθόλου το δίτροχο...αν και τα ζηλεύω που με προσπεράνε σταματημένο.

Μιας και μιλάμε για τα ποδήλατα, προχθές μου άρεσε πολύ η Καρδίτσα.
Πολύ ποδήλατο, αλλά και ποδηλατόδρομοι στο κέντρο που κατασκευάστηκαν ως προέκταση των πεζοδρομίων.
Δηλαδή ο ποδηλάτης δεν πατά στην άσφαλτο αλλά στο πεζοδρόμιο.
Αρχικά λίγο ζορίστηκα με το αμάξι, καθώς έπρεπε να προσέχω και αυτοκίνητα και πεζούς και ποδηλάτες.
Συνήθησα γρήγορα.

ποδήλατο έχω, εδώ και 10 χρόνια που είμαι εκτός κέντρου.
Αλλά δυστυχώς υπάρχουν ανηφόρες....

Re: Απάντηση: τιμη βενζινης vs Euro

Είχα πάει Σαουδική Αραβία πριν 2 μήνες, γεμίζεις ντεπόζιτο σε οικογενειακό με 5Ε. :bigcry:
Χαίρω πολύ !!!
Εκει ειναι η χωρα παραγωγης !!! Και ΧΩΡΙΣ τους κωλοφόρους που μας ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ από το Ελληνικό κράτος...!!!!:slapface:

Κι εγω αν ειχα μια πετρελαιοπηγη εξω από το σπίτι μου, θα πηγαινα να γεμιζω τσαμπα.... Οπως παμε στο πηγαδι να φερουμε νερο... !-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: τιμη βενζινης vs Euro

Χαίρω πολύ !!!
Εκει ειναι η χωρα παραγωγης !!! Και ΧΩΡΙΣ τους κωλοφόρους που μας ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ από το Ελληνικό κράτος...!!!!:slapface:

Κι εγω αν ειχα μια πετρελαιοπηγη εξω από το σπίτι μου, θα πηγαινα να γεμιζω τσαμπα.... Οπως παμε στο πηγαδι να φερουμε νερο... !-bye-

Ναι το νερό είναι πιο ακριβό εκεί! -bye- Και δεν έχουν καθόλου κρατικούς φόρους σε τίποτα. :grinning-smiley-043