Τιμή Κιλοβατώρας

Θα ειχε ενδιαφερον -απλη περιεργεια και μονο- αν καποιος συμφορουμιτης εδω που κατεχει το αθλημα των ανωτερων μαθηματικων εξισωσεων και συναφων επιστημονικων υπολογιστικων μοντελων (και εχουμε εδω τετοιους νομιζω), ΑΝ δεν βαριεται καποια στιγμη τωρα στην καλοκαιρινη του ραστωνη, να υπολογισει πχ για το δικο του σπιτι (Δημο, ερτ, καθαριοτητες κτλ) και τις κιλοβατωρες που εχει ως μεσο ορο, σε ΟΛΑ τα διαθεσιμα προγραμματα ΕΝΟΣ και μονο ιδιωτη παροχου..... νομιζω ολοι θα εκπλαγουμε.... ευχαριστα :cool:

Σε ετησια (περσινη ας πουμε?) βαση, και στα κυμαινομενα ας βγει ενας μεσος ορος χοντρικα...
 
ειχα κανει μια ασκηση με τα προγραμματα της ΔΕΗ , ειχα το Γ1 και εψαχνα που να το γυρισω.
ειχα κατεβασει απο το mydeh ολους τους λογαριασμους ενος ετους ( x 12 pdf) τα περασα στο gemini
λιγο fine tuning να του ζητησω τι θελω πως να τα υπολογισει (να χωρισει ρευματα , ρυθμιζομενες χρεωσεις , δημους κοκ)
και μετα το εβαλα να συγκρινει στα προγραμματα που ειχα επιλεξει
 
Last edited:
Μαλιστα, αρα για μια τυπικη μικρη καταναλωση περιπου 350 κιλοβατωρες το μηνα, η ΔΕΗ με 10 (προ ολιγου) προσφερομενα πακετα, δεν βγαζει χρηματικη διαφορα αξια λογου....

Λετε να ισχυει το ιδιο -ας πουμε- και για μια μεγαλουτσικη καταναλωση των 900-1000 κιλοβατωρων μηνιαιως (για τις μηδαμινες καταναλωσεις νομιζω το εχουμε συμφωνησει προ πολλου οτι δεν υπαρχει διαφορα) ?
Λετε να ισχυει το ιδιο και στους υπολοπους ιδιωτες παροχους, τοσο μεταξυ των δικων τους προγραμματων οσο και μεταξυ τους γενικοτερα ?

Μηπως η μαμα του κυριου που μας δουλευει ολους, ξερει κατι καλυτερα απο το gemini του φιλου MoDis ?
Μηπως η όποια εμπειρεια μας απο τιμες σε βενζιναδικα, κινητες, σταθερες, σουπερ μαρκετ, μεχρι και παγκους στις λαικες κτλ μας λεει οτι μας φτυνουν γενικοτερα και δεν βρεχει η κατι δεν καταλαβαινουμε ακομη ?
 
Τα σταθερά με τιμή 0,09 πέρυσι για αυτούς που κάνουν μεγάλες καταναλώσεις είχαν σίγουρα μεγάλη διαφορά από κάποιο κίτρινο ή από το Γ1 πράσινο της ΔΕΗ. Στις μικρότερες καταναλώσεις οι διαφορές είναι μικρότερες και το πάγιο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο
Φέτος έχει αλλάξει η κατάσταση, για την δική μου κατανάλωση που είναι μεγάλη μόνο στο διάστημα Νοέμβριος - Φεβρουάριος (5600 KWh - 2800 μέρας 2800 νύχτας - λόγω ΦΒ) το Γ1Ν κοστίζει (για τον πάροχο μόνο) 950 ευρώ ενώ το φθηνότερο σταθερό 760 ευρώ. Σίγουρα δεν είναι ασήμαντο 190 ευρώ στο 4μηνο αλλά πέρυσι η διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη. Για μένα βέβαια που το υπόλοιπο 8μηνο έχω καταναλώσεις πολύ μικρές, το 40% που κερδίζω σε αυτό το 4μηνο τα χάνω από τα πάγια στα άλλα 2 τετράμηνα.
Όταν έχεις το 1/5 αυτής της μεγάλης κατανάλωσης, τα 190 ευρώ διαφορά είναι κάτω από 40, δηλαδή κάτω από 10 ευρώ το μήνα.
 
Κι έτσι όπως πάνε τα πράγματα με τα στενά του Ορμούζ, ας ετοιμαζόμαστε για 0,20 την kWh λίαν συντόμως τα σταθερα. Δεν μιλάω για την τελική τιμή.
Μιλάω για την αρχική ονομαστική. Και βέβαια για άλλη μια φορά θα δούμε αυξήσεις σε όλη την αλυσίδα.
 
Κι έτσι όπως πάνε τα πράγματα με τα στενά του Ορμούζ, ας ετοιμαζόμαστε για 0,20 την kWh λίαν συντόμως τα σταθερα. Δεν μιλάω για την τελική τιμή.
Μιλάω για την αρχική ονομαστική. Και βέβαια για άλλη μια φορά θα δούμε αυξήσεις σε όλη την αλυσίδα.
Αν πιστεύεις ότι θα αυξηθεί τόσο, κλείνεις για 1 χρόνο τώρα στο 0,119 της Enerwave ή 0,135 για 2 χρόνια στη Ζενίθ
 
Πρόλαβα τον Φεβρουάριο enerwave 1 χρόνο σταθερό με 0,088 με 13 πάγιο. Ναι αν έληγε τώρα θα έκανα 2 χρόνια. Από το 2020 και μετά έχει γ@@#$θεί ο ΔΙΑΣ. Πάντα κάτι θα συμβαίνει, και ειδικά ως χώρα έχουμε έξτρα ρίσκο αφού με το παραμικρό βρίσκουν ευκαιρία να ανεβάσουν τιμές. Και 5 χρόνια να υπήρχε, αυτό θα διάλεγα. Το πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ.
Οι τιμές δεν γυρνάνε προς τα πίσω. Οχι μόνο στο ρεύμα. ΠΑΝΤΟΥ.
 
Η διαφορα ειναι σημαντικη. Γιατι ζενιθ και οχι enerwave?
Διότι έχεις potential time risk. Τον δεύτερο χρόνο μπορεί η enerwave να είναι 0,18 ή και παραπάνω αν ξυπνήσουν στραβά ο τραμπ/πούτιν. Οπότε ο μέσος όρος της διετίας θα σου έρθει ακριβότερα από την Ζενίθ.
Πάντως η ιστορία το 2022 με τον πανικό στις τιμές, έχει αποδείξει ότι όλες αυτές οι εταιρείες είναι αναξιόπιστες. Θυμίζω ότι έκαναν μονομερη καταγγελία σύμβασης και διέκοψαν όλα τα συμβόλαια με χαμηλές τιμές. Μόνο η ΔΕΗ κράτησε τον λόγο της.
Αρα δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν θα γίνει κανά μπαμ αν θα κρατήσουν τις τιμές που διαφημίζουν.
 
Διότι έχεις potential time risk. Τον δεύτερο χρόνο μπορεί η enerwave να είναι 0,18 ή και παραπάνω αν ξυπνήσουν στραβά ο τραμπ/πούτιν. Οπότε ο μέσος όρος της διετίας θα σου έρθει ακριβότερα από την Ζενίθ.
Πάντως η ιστορία το 2022 με τον πανικό στις τιμές, έχει αποδείξει ότι όλες αυτές οι εταιρείες είναι αναξιόπιστες. Θυμίζω ότι έκαναν μονομερη καταγγελία σύμβασης και διέκοψαν όλα τα συμβόλαια με χαμηλές τιμές. Μόνο η ΔΕΗ κράτησε τον λόγο της.
Αρα δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν θα γίνει κανά μπαμ αν θα κρατήσουν τις τιμές που διαφημίζουν.
Εγώ πάντα λέω μόνο σε εταιρίες που έχουν και σοβαρές μονάδες παραγωγής με καλύτερο το συνδυασμό φυσικού αερίου και ΑΠΕ πέρα από την retail δραστηριότητα...
 
Ακόμα και η protergia είχε ακυρώσει συμβόλαια. Αν δεν είναι μεγάλη η protergia ο Μυτιληναίος, τότε ποιός είναι;
και η ΔΕΗ που κράτησε τον λόγο της ήταν καθαρά πολιτική απόφαση γιατί τότε η συντριπτική πλειοψηφία στην ΔΕΗ ήταν (μάλλον όπως και τώρα) και είχαμε εκλογές το 2023....
 
Η διαφορα ειναι σημαντικη. Γιατι ζενιθ και οχι enerwave?
Ε αν πιστεύεις ότι θα πάει 0,20 καλύτερα 0,135 για 2 χρόνια.

Προσωπικά έληξε το μπλε με 0,09 στις 6/8. Προς το παρόν πήγα σε ένα κίτρινο της Ζενίθ με 1 ευρώ πάγιο και 0,1569 τιμή KWh αφού μέχρι τέλος Οκτώβρη κάνω max 100 KWh το μήνα - συνήθως και λιγότερο. Αλλά αν είναι να ανέβουν κι άλλο τους επόμενους 2 μήνες τα σταθερά θα έχω απώλεια. Ελπίζω εκεί προς το τέλος Σεπτέμβρη με τη ΔΕΘ να δούμε κάτι καλύτερο από τα σημερινά μπλε, επίσης περιμένω να αποφανθούν για το πιθανό πλαφόν στο πάγιο που έχει ξεφύγει πλέον στα 15,9
 
Αν δεν αλλάξει πάντως κάτι από τους εναλλακτικούς, τέλος Οκτώβρη θα μεταβώ στο MyHomeEnterTwo της ΔΕΗ, 9 ευρώ πάγιο, 0,145 χρέωση ημέρας και 0,105 νύχτας. Με βολεύει αφού μπορώ και μετατοπίζω μεγαλύτερες καταναλώσεις στο τιμολόγιο "νύχτας" λόγω των ΦΒ. Το κακό είναι πως έχει δέσμευση 24 μηνών, οπότε αν οι τιμές επιστρέψουν στο 0,09 κάποια στιγμή θα χάσω.
 
Όντως ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται να αλλάξεις πάροχο και να χρωστάς στον προηγούμενο. Αφού πάντα ζητάνε την απόδειξη πληρωμής του τελευταίου λογαριασμού.
Τι κάνουν; Photoshop και στέλνου μούφες; Δεν τσεκαρουν οι πάροχοι μεταξύ τους για επαλήθευση;