Τιμή Κιλοβατώρας

Ακόμα και η protergia είχε ακυρώσει συμβόλαια. Αν δεν είναι μεγάλη η protergia ο Μυτιληναίος, τότε ποιός είναι;
και η ΔΕΗ που κράτησε τον λόγο της ήταν καθαρά πολιτική απόφαση γιατί τότε η συντριπτική πλειοψηφία στην ΔΕΗ ήταν (μάλλον όπως και τώρα) και είχαμε εκλογές το 2023....
Να μην θυμηθουμε και τα παλαιοτερα της energa και hellas power. Εχασε και τοτε κοσμος καποια λεφτα.

Όντως ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται να αλλάξεις πάροχο και να χρωστάς στον προηγούμενο. Αφού πάντα ζητάνε την απόδειξη πληρωμής του τελευταίου λογαριασμού.
Τι κάνουν; Photoshop και στέλνου μούφες; Δεν τσεκαρουν οι πάροχοι μεταξύ τους για επαλήθευση;
Περιμενε ρε συ. Εδω ακομα περιμενουμε να βρουνε τα ανασφαλιστα ΙΧ

Σε 5 μήνες λήγει το δικό μου σταθερό...
Μέχρι τότε βλέπω τα σταθερά να είναι στο 0.15€/kWh εύκολα...
0,16 με πήραν τηλέφωνο από τη ΔΕΗ. Ελάχιστα ακριβότερα από το κυμαινόμενο που έχω τώρα. Για εμένα αυτό μεταφράζεται στο ότι δεν περιμένουν να ανέβουν πολύ οι τιμές.

Ναι πέφτουμε από τα σύννεφα 😡

Για όσους δεν ξέρουν πλέον οι εταιρειες δουλεύουν με φιουτσεράκια. Κλειδώνουν τιμές με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για όσους δεν ξέρουν. Με την νίλα που έπαθαν το 2022, ποτέ δεν παίζουν χύμα outright τιμες. Για να λένε αυξημένες τιμές τώρα, σημαίνει ότι ειναι αυξημένες οι τιμές στα μελλοντικά συμβόλαια.
Γι αυτο ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ όσο και να παρακαλάτε δεν κάνουν καλύτερη τιμή στην kwh (όπως π.χ. οι εταιρείες κινητής) και προσφέρουν κάτι χαζομαρουλες efood κλπ. Οι τιμές είναι κλειδωμένες και δεν επιτρέπεται καμιά αλλαγή γιατί τινάζουν εκτός τα deals. Και φυσικά καμία εταιρεία δεν είναι διατεθειμένη να χάσει από το margin κέρδος της.

Last edited:
Ναι πέφτουμε από τα σύννεφα 😡

Για όσους δεν ξέρουν πλέον οι εταιρειες δουλεύουν με φιουτσεράκια. Κλειδώνουν τιμές με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για όσους δεν ξέρουν. Με την νίλα που έπαθαν το 2022, ποτέ δεν παίζουν χύμα outright τιμες. Για να λένε αυξημένες τιμές τώρα, σημαίνει ότι ειναι αυξημένες οι τιμές στα μελλοντικά συμβόλαια.
Γι αυτο ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ όσο και να παρακαλάτε δεν κάνουν καλύτερη τιμή στην kwh (όπως π.χ. οι εταιρείες κινητής) και προσφέρουν κάτι χαζομαρουλες efood κλπ. Οι τιμές είναι κλειδωμένες και δεν επιτρέπεται καμιά αλλαγή γιατί τινάζουν εκτός τα deals. Και φυσικά καμία εταιρεία δεν είναι διατεθειμένη να χάσει από το margin κέρδος της.
Τάσο τα έχουμε πει. Αυτοί που έχουν μεγάλη κατανάλωση πρέπει να βάλουν Φ/Β.
Αυτοί που έχουν μικρή περιμένουν το πλαίσιο για τα Φ/Β στα μπαλκόνια για δουν τι είναι νόμιμο...ή απλά βάζουν ότι γουστάρουν παράνομα. Γίνεται ένας χαμός από βίντεο στο youtube και συζητήσεις. Και είναι μεγάλη ηλιθιότητα το ότι δεν ακολουθούμε τη Γερμανία γιατί έχουν ήδη πιστοποιημένες πολλές συσκευές που δουλεύουν με ασφάλεια απροβλημάτιστα.

Το βασικό εργαλείο της ΕΕ για αυτά ακριβώς που συζητάμε ήταν οι Ενεργειακές Κοινότητες. Φυσικά οι νομοθέτες μας τις έθαψαν με ένα κακογραμμένο ρυθμιστικό πλαίσιο που εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για να μην τρώμε και πρόστιμα ότι δεν τα ενσωματώνουμε. Τώρα θα κάψουμε και τα Φ/Β μπαλκονιού από ότι φαίνεται. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

• Like
Reactions: athlon6401
0,16 με πήραν τηλέφωνο από τη ΔΕΗ. Ελάχιστα ακριβότερα από το κυμαινόμενο που έχω τώρα. Για εμένα αυτό μεταφράζεται στο ότι δεν περιμένουν να ανέβουν πολύ οι τιμές.
τι 0.16?
στο site τους δεν υπάρχει αυτό

Σγημερα αλλαξα προγραμμα
ΜΥ ΗΟΜΕ online διζωνικο
0.142 ημερας
0.132 νυχτας
3.5 ευρω παγιο

αντιστοιχα υπαρχει και το my home enter 2 με 0.145 και 0.105 αλλα παγιο 9 ευρω και 24 μηνες δευσμευση

Σγημερα αλλαξα προγραμμα
ΜΥ ΗΟΜΕ online διζωνικο
0.142 ημερας
0.132 νυχτας
3.5 ευρω παγιο

αντιστοιχα υπαρχει και το my home enter 2 με 0.145 και 0.105 αλλα παγιο 9 ευρω και 24 μηνες δευσμευση
για μικρές καταναλώσεις είναι τα πιό βολικά μαζί με το Γ1Ν.
Το τελευταίο γιατί παίρνει τις επιδοτήσεις, αν υπάρχουν, το Online επειδή έχει το 3.5 και το enter2 επειδή βολεύει να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την 2η ζώνη.

Φυσικά όπως είπα για μικρες καταναλώσεις οι διαφορές είναι τόσο αστείες που δεν αξίζει τον κόπο να ψάχνεις

οταν λεμε μικρες καταναλωσεις , ποιες ειναι αυτες.. πχ κατω απο 400 το μηνα ?
Εγω καπου εκει εχω μεσο ορο...
400 το μήνα δηλαδή σχεδόν 5000 το χρόνο δεν είναι μικρή. Μικρές καταναλώσεις είναι ως 2500-3000 KWh το χρόνο. Εσύ είσαι σε μια μεσαία κλίμακα. Μεγάλες καταναλώσεις θεωρώ πάνω από 8-9 χιλιάδες KWh