Τιμολόγιο ΔΕΗ - χρεωσεις

Περιπου τα ιδια δημοτικα τελη εχω και εγω [κοντα στα 60 το διμηνο],επομενως αρχισε να κοιταζεις καταναλωσεις συσκευων που εχεις πολλες ωρες σε λειτουργια.
Ας μην ξεχναμε οτι αυτος ο εκκαθαριστικος περιλαμβανει και καποιες χειμωνιατικες μερες ,που μπορει να χρησιμοποιουσαμε ηλεκτικες συσκευες για θερμανση

εγώ στο μαγαζί επειδή έχω 5άρα παροχή πλήρωνα 200 ευρώ το μήνα στη ΔΕΗ.

Πήγα στην aegean για καλύτερα και ο λογαριασμός (με τα δημοτικά τέλη στη ΔΕΗ) μου ήρθε πάλι 200 ευρώ.

Στην αρχή τα πήρα στο κρανίο επειδή δεν είχε διαφορά, τώρα που το σκέφτομαι όμως ίσως να έπεσα επάνω στις αυξήσεις...

Εσυ Στεργιο εχεις και το mac mini που καταναλωνει 30-40 βαττ,10 φορες λιγοτερα απο καποια <παιχνιδιαρικα> p.c

Τι διαβολικη συμπτωση ηταν αυτη που πριν λιγο μου τηλεφωνησαν απο εδω , και μου ειπαν οτι θα πληρωνω τα μισα απο οτι πληρωνω σημερα????

Εχει σχεση με το οτι εχουμε τριφασικο ρευμα ?
(το οτι ερχεται ακριβος λογαριασμος)

btw εχουμε και νυχτερινο, πληντηρια μπαινουν μονο κατα τις ωρες του μειωμενου...

Να ζηλέψετε;
53 εκκαθαριστικός. έναντι 70 ή 60 (δεν το έχω μαζί μου, παραπάνω δεν ήταν). Μαγειρεύω καθημερινά, το καλοκαίρι που δεν δουλευει το boiler ανάβω θερμοσίφωνα, δεν έχω λαμπάτο, αλλά´μουσική παίζει όσο είμαι σπίτι, ο υπολογιστ'ης είναι σχεδόν συνέχεια ανοιχτός, κλπ κλπ. Α, ναι, δεν πλένω στη σκάφη, άρα, συν μια ακόμη συσκευή...
Η κατανάλωσή μου είναι περίπου 15 και τα υπόλοιπα είναι δημοτικά τέλη και ΕΡΤ.
Έχω μάθει να ελέγχω το ρολόϊ αν έχω αμφιβολίες, πράγμα καθόλου δύσκολο εφ' όσον ο λογαριασμός αναγράφει την επόμενη μέτρηση.
Το 'έναντι' βγαίνει βάσει της αντίστοιχης τελικής κατανάλωσης του αντίστοιχου τετραμήνου, και, φυσικά και μπορεί κάποιος να σου κλέψει ρεύμα, και επίσης, φυσικά και μπορεί η ΔΕΗ να κάνει 'λάθος'.
Αλλά αν ξέρετε να το ελέγχετε, αποκλείεται να το υποστείτε.
και φυσικά, εννοείται ότι θα στηνόμουν στην ουρά, αν είχα δίκιο, για να διαμαρτυρηθώ. Σιγά μην τους τα χάριζα....
(για ποιόν χτυπά η καμπάνα....-bye- )

Απάντηση: Re: Τιμολόγιο ΔΕΗ - χρεωσεις

Να ζηλέψετε;
53 εκκαθαριστικός. έναντι 70 ή 60 (δεν το έχω μαζί μου, παραπάνω δεν ήταν). Μαγειρεύω καθημερινά, το καλοκαίρι που δεν δουλευει το boiler ανάβω θερμοσίφωνα, δεν έχω λαμπάτο, αλλά´μουσική παίζει όσο είμαι σπίτι, ο υπολογιστ'ης είναι σχεδόν συνέχεια ανοιχτός, κλπ κλπ. Α, ναι, δεν πλένω στη σκάφη, άρα, συν μια ακόμη συσκευή...
Η κατανάλωσή μου είναι περίπου 15 και τα υπόλοιπα είναι δημοτικά τέλη και ΕΡΤ.
Έχω μάθει να ελέγχω το ρολόϊ αν έχω αμφιβολίες, πράγμα καθόλου δύσκολο εφ' όσον ο λογαριασμός αναγράφει την επόμενη μέτρηση.
Το 'έναντι' βγαίνει βάσει της αντίστοιχης τελικής κατανάλωσης του αντίστοιχου τετραμήνου, και, φυσικά και μπορεί κάποιος να σου κλέψει ρεύμα, και επίσης, φυσικά και μπορεί η ΔΕΗ να κάνει 'λάθος'.
Αλλά αν ξέρετε να το ελέγχετε, αποκλείεται να το υποστείτε.
και φυσικά, εννοείται ότι θα στηνόμουν στην ουρά, αν είχα δίκιο, για να διαμαρτυρηθώ. Σιγά μην τους τα χάριζα....
(για ποιόν χτυπά η καμπάνα....-bye- )

Μην τα πολυγράφεις αυτά μη τυχόν τα δει κανένα περίεργο μάτι και βρεθείς με καινούριο ρολόι μιας και αυτό που έχεις είναι 100% χαλασμένο.

Πριν αρκετό καιρό είχε αναρτηθεί ένα αντίστοιχο θέμα-από μια κοπέλα αν θυμάμαι καλά-που της ερχόταν ο λογαριασμός κάτι χιλιάδες ευρώ.
Είχε αλλάξει 2 ρολόγια,αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
Αν θυμάμαι καλά δεν είχαμε βγάλει κάποιο "πόρισμα" για το τι μπορεί να έφταιγε,αφού ότι και να είχε προταθεί,το έιχε ήδη δοκιμάσει.

EDIT
Το βρήκα:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...3%E1%F1%E9%E1%F3%EC%FC%F2+%F4%E7%F2+%C4%C5%C7

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τιμολόγιο ΔΕΗ - χρεωσεις

Μην τα πολυγράφεις αυτά μη τυχόν τα δει κανένα περίεργο μάτι και βρεθείς με καινούριο ρολόι μιας και αυτό που έχεις είναι 100% χαλασμένο.

Πριν αρκετό καιρό είχε αναρτηθεί ένα αντίστοιχο θέμα-από μια κοπέλα αν θυμάμαι καλά-που της ερχόταν ο λογαριασμός κάτι χιλιάδες ευρώ.
Είχε αλλάξει 2 ρολόγια,αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
Αν θυμάμαι καλά δεν είχαμε βγάλει κάποιο "πόρισμα" για το τι μπορεί να έφταιγε,αφού ότι και να είχε προταθεί,το έιχε ήδη δοκιμάσει.

EDIT
Το βρήκα:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...3%E1%F1%E9%E1%F3%EC%FC%F2+%F4%E7%F2+%C4%C5%C7

Παίδες πριν 3χρόνια είχαμε συζήτηση με τον κολλητό μου για την ΔΕΗ. Του έλεγα ότι μου έρχονται κάτι 150 + ευρώ. Γυρίζει και μου λέει "σώπα ρε συ, πως και έτσι? Εμένα δεν μου έχει έρθει ποτέ πάνω από 50 ευρώ!!!!"

Τι λες ρε του λέω. Αφού έχεις πλυντήριο πιάτων, πλυντήριο ρούχων ΚΑΙ στεγνωτήριο που εγώ ΔΕΝ έχω. Κάτι παίζει του λέω. Μετά από 2-3 μέρες που βρισκόμαστε, τι μου λέει? Κατέβηκε να δει τον μετρητή και δεν γύρναγε καθόλου, ήταν κολλημένος. Πρόσεξε και τον λογαριασμό που είχε 0 κατανάλωση και δεν του είχε δώσει ποτέ σημασία (1 χρόνο ήταν στο ενοίκιο, κουφό αλλά συνέβη, δεν το είχε προσέξει).

Αυτός που έπαιρνε την μέτρηση προφανώς νόμιζε ότι το διαμέρισμα ήταν ανοίκιαστο. Σιγά μην το τσέκαρα.

Στο τέλος ο φίλος βρήκε κάποιον γνωστό μέσα στην ΔΕΗ ώστε να αλλάξει ο μετρητής και να μην πληρώσει τίποτα σαν πρόστιμο αν και δεν ήταν δική του ευθύνη. Με το δημόσιο ποτέ δεν ξέρεις.

Το νόημα είναι ότι οι μετρητές βγάζουν βλάβες.

Φυσικα και οι μετρητες δειχνουν χαλασμενες ενδειξεις και προς τα κατω.
Κάλλη μην το λες πουθενα αυτο ,γιατι ανηκεις στις τυχερες της προηγουμενης περιπτωσεως.
Ντινο το νυκτερινο εχει διαφορετικη χρεωση,αλλα μαλλον το ρολοι σου ειναι χαλασμενο.Αν δεν θελεις να φωναξεις την ΔΕΗ για ελεγχο και δεν βαριεσαι κανε το τεστ μονος σου.Καπου πανω στο ρολοι γραφει ποσες στροφες αντιστοιχουν σε μια kwh,αφησε να λειτουργουν συγκεκριμενες συσκευες [μετρησε πριν την καταναλωση τους],και κοιταξε αν οι στροφες του μετρητη αντιστοιχουν στη καταναλωση που εχουν οι συσκευες σου.Ειναι σπαστικο ,χρονοβορο,αλλα θα σου λυσει την απορια