Την 1η Φεβρουαρίου ο νέος του Θανάση

Καταπληκτικο βραδυ χθες στην Χαλκιδα με τον Θαναση.
Δεν ειπε πολλα νεα κομματια αλλα περασαμε ενα υπεροχο τετραωρο (και βαλε).
Το ωραιο μαγαζι ηταν ασφυκτικα γεματο απο νεους -κυριως- ανθρωπους που γευτηκαν τα τραγουδια του Θαναση...
Ακουγες για παραδειγμα τον Διαφανο και νομιζες οτι ηταν -ή μηπως ειναι- ροκια ολκης!
Στο τελος μυησε τους νεωτερους στο ρεμπετικο παιζοντας τα "Θε μου μεγαλοδυναμε" και "5 μαγκες στον Περαια"
Ο Σιωτας καταπληκτικος στο βιολι αν και η μπαντα ηταν ολιγομελης. Λιγοι και καλοι...
H Ματουλα φωναρα! Αξια διαδοχος της Μαρθας!!
Δυσκολο να το περιγραψεις αυτο που νιωθεις σε αυτες τις μαζωξεις...

:guitarist::guitarist::guitarist:

Last edited:
Για πες τι και που σε βυνιλιο ??????????
μαλλον Σαββατο θα ειμαι και εγω εκει

Αγαπητέ Jadisboy

δεν είχα την χαρά να σε γνωρίσω στον Μιχάλη αλλά ελπίζω να την έχω στον Θανάση. Θα έχω τον νου μου μπας και σε δω μιας και ξέρω πως είναι το πρόσωπο σου από κατι φωτογραφίες στο forum.

Λοιπόν σχετικά με την έκδοση σε βινύλιο, υπάρχει η πληροφορία από το site των φίλων του Θανάση (http://www.koiladatwntempwn.gr/) ότι θα κυκλοφορήσει αρχές τις άνοιξης από την δισκογραφική του εταιρία (http://www.inner-ear.gr/). Επειδή γνωριζω καιρό το Site των φίλων του Θανάση μπορώ να πω ότι δεν είναι ράδιο αρβύλα και όσα έχουν πει ότι θα….έχουν γίνει.
Θα έχω τον νου μου και όταν μάθω κάτι θα ειδοποιήσω.

Εντυπώσεις από την συναυλία:

ήταν ορεξάτος ο Θανάσης και αυτό μου άρεσε. Πιο πολύ μου αρέσει στις συναυλίες του Θανάση (και του Σωκράτη) η ποικιλομορφία στον κόσμο, (από 18χρονες φοιτήτριες φιλοσοφικής με φούστα και ταγάρι μέχρι μεγαλογιατρούς-μηχανικούς-δικηγορους-επιχειρηματίες κλπ με τα ανήλικα παιδιά τους).
Το πρόγραμμα περιλάμβανε κομμάτια από όλους τους δίσκους εκτός από την βροχή από κάτω (απογοητεύτικα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κόλλαγαν και πολύ στο όλο κλίμα της συναυλίας).

Αν κάτι έχω να παρατηρήσω στο πρόγραμμα είναι η σειρά με την οποία παίχτηκαν τα τραγούδια, ή καλυτερα η απουσία μιας λογικής σειράς στο κομμάτια. Εμένα τουλάχιστον εκεί μου γούσταρα με το ένα με ξενέρωνε με το άλλο και τούμπα πάλι.

Ο ήχος του fuzz είχε ένα θέμα. Περίμενα καλύτερο ήχο από έναν τέτοιο χώρο.

Γενικά πάντως ήταν μια ωραία συναυλία και χάρηκα που πήγα. Σειρά εχει ο Σωκράτης τώρα.

Εντυπώσεις από τo cd:

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ τον Θανάση τον σημαντικότερο εν ζωή Έλληνα δημιουργό και το album του "Η βροχή από κάτω" αν όχι το καλύτερο, τότε ένα από τα καλύτερα album όλων των εποχών στο ηλιακό μας σύστημα (για άλλα ηλιακά συστήματα δεν ξέρω).
Από τα παραπάνω εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι είμαι ένας ένθερμος θαυμαστής του Θανάση. Αυτό όμως δεν σημαίνει για εμένα πως ότι βγάζει το θεωρώ καταπληκτικό εξ ορισμού απλά και μόνο γιατι φέρει την υπογραφή του. Το αντίθετο μάλιστα, είμαι αυστηρός απέναντι του, περιμένω πολλά από κάθε νέα του δουλειά και δεν μπορώ να δεκτώ από αυτόν την μετριότητα.

Δυστυχώς έχοντας ακούσει πολλές φορές πια το cd θα το χαρακτήριζα ως μέτριο σαν σύνολο. Εχει 4-5 πραγματικά πολύ ωραία κομμάτια, 3-4 από συμπαθητικά εως αδιάφορα και τα υπόλοιπα δεν μου άρεσαν καθόλου. Μέχρι και το κρυφό track του album είναι για πέταμα εντελώς, ενώ συνήθως είναι μια ευχάριστη εκπληξη.

Στη συναυλιά είχα ξελαρυγιαστεί στην αρχή να τραγουδάω. Κάποια στιγμή έπαιξαν το "ποιος θα με Θυμάται" όπου εγώ απλά καθόμουν και έπινα το ποτό μου. Με ρωτάει μια κοπέλα από την δίπλα παρέα που της είχα πάρει τα αυτιά μέχρι τότε με την γαιδουροφωνάρα μου "πως και δεν το τραγουδάς αυτό?" και τις απαντάω "δεν μου αρέσει ο Χατζηγιάννης". Προφανώς δεν έπιασε το αστείο μου.

Last edited:
Εντυπώσεις από την συναυλία:

Αν κάτι έχω να παρατηρήσω στο πρόγραμμα είναι η σειρά με την οποία παίχτηκαν τα τραγούδια, ή καλυτερα η απουσία μιας λογικής σειράς στο κομμάτια. Εμένα τουλάχιστον εκεί μου γούσταρα με το ένα με ξενέρωνε με το άλλο και τούμπα πάλι.

Ο ήχος του fuzz είχε ένα θέμα. Περίμενα καλύτερο ήχο από έναν τέτοιο χώρο.

.
Κωστα συμφωνουμε απολυτα για την σειρα τον τραγουδιων αλλα και για τον ηχο ο οποιος ηταν απαραδεκτος
δε οταν παιζαν ολοι μαζι γινοταν ενα συνοθυλευμα που δεν εβγαζες ακρη τι ακουγεται που

Μόλις γύρισα από το λάιβ του Θανάση στην Ιεράπετρα.

Για να λέω την αλήθεια ακούγοντας τον Ελάχιστο Εαυτό ψιλοαπογοητεύτηκα και δεν πήγα με τις καλύτερες διαθέσεις, αυτό όμως άλλαξε απ τα πρώτα δευτερόλεπτα του Σαν Μικέλε..
Στη σκηνή ο Θανάσης ο Μήτσος ο Φώτης και ο καινούριος μπασίστας(μου διαφεύγει το όνομα του) 4 ώρες παίζανε πολύ ορεξάτοι, ακουστικές καταστάσεις που όμως σε βάζουνε πιο εύκολα στο κλίμα, ούτε που κατάλαβα πότε πέρασαν 4 ώρες, πάιξανε ευτυχώς τα καλύτερα απ το καινούριο(Σαν Μικελε, Σιμούν) και ένα Ποπ για φλώρους όπως είπε ο Θανάσης(σαν παιδί).
Δίπλά μου καθόταν ο Αγγελάκας με παρέα, χμ..σκεφτόμουνα λές? σε κάποια στιγμή λοιπόν μας λέει ο Θανάσης για την συνεργασία τους στα 3 τραγούδια στο Βραχνό και ανεβάινει ο Γίαννος και παίζουνε το Όταν Χαράζει!!! χαμός

Στις συναυλίες του Θανάση πάντα μαθαίνεις κάτι καλό, όταν προλόγιζε το στην Αμερική μας είπε για τους Κρητικούς μετανάστες στην Αμέρικα και για κάποιον κρητικό Σπαντιδάκη ο οποίος ήταν πρωτεργάτης σε εξέγερση στα ορυχεία στην Αμερική και ο οποίος σφαγιάστηκε μαζί με άλλους απ τους Rockefeller που ελέγχανε τα ορυχεία και όχι μόνο...100 χρόνια πριν πάλι αυτοί κάνανε τις πουστιές..

Ξέχασα να αναφέρω την Ματούλα που ήταν πολύ καλή, να πω επίσης και το παράπονο μου που παίξανε μόνο τα Ορυχεία απ την Βροχή :bigcry:
Δεν πηράζει όμως, είδα τον σημαντικότερο Έλληνα καλλιτέχνη των τελευταίων δεκαετιών ΙΜΗΟ στα καλύτερα του.
Ευχαριστούμε Θανάση και Κομπανία με όλη μας την καρδιά.

.... Δίπλά μου καθόταν ο Αγγελάκας με παρέα, χμ..σκεφτόμουνα λές? σε κάποια στιγμή λοιπόν μας λέει ο Θανάσης για την συνεργασία τους στα 3 τραγούδια στο Βραχνό και ανεβάινει ο Γίαννος και παίζουνε το Όταν Χαράζει!!! χαμός.....
είσασταν απίστευτα τυχεροι.... σας ζηλεύω

πωπω μου έχει λήψει η Κρήτη

...να πω επίσης και το παράπονο μου που παίξανε μόνο τα Ορυχεία απ την Βροχή :bigcry:.
Και καλά θα ήταν να ήταν από την βροχή, αλλά ήταν η απαίσια εκτέλεση από τον Σαμάνο να υποθέσω

Κώστα αυτή την εκτέλεση παίξανε http://www.youtube.com/watch?v=k2nZxorwSn8
δεν ξέρω είναι η ίδια με τον Σαμάνο? δεν μου άρεσε ο Σαμάνος και τον εξαφάνησα μετά από λίγες ακροάσεις τότε, ούτε που θυμάμαι, πάντως την αυθεντική εκτέλεση λίγο δύσκολο να την βγάζανε ζωντανά αφού δεν είχανε τρομπονίστα,μου άρεσε όμως και αυτή η εκτέλεση είναι κάπως πιο συναυλιακή.

Και για μένα η Βροχή είναι ότι καλύτερο κυκλοφόρησε ο Θανάσης άνετα, με την ολιγομελή μπάντα όμως δύσκολα θα βάζανε κομμάτια απο τη Βροχή στο σετλιστ.

Εντάξει η σύγκριση με την σουπερ-μπάντα του 2006-07 είναι άνιση(από αυτά που ακούω στο youtube δηλ. δεν τους έχω ακούσει ζωντανά τους καινούριους) αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Μυστακίδης και Σιώτας παίζουνε πολλά χρόνια με το Θανάση και έχουνε γίνει σήμα κατατεθέν του ήχου του :ernaehrung004:

Nαι από το Σαμάνο, το οποίο παρομοίως έχει θαφτεί σε ενα συρτάρι ύστερα από φιλότιμες προσπάθειες που έκανα να τον ακούσω αλλά δεν ακούγετε βρε παιδί μου.
-bye-

τελικα ξερει καποιος αν βγηκε σε βυνιλιο η τελευταια δουλεια του θαναση

είχα στείλει email και μου απάντησαν (σε λιγότερο από μισή ημέρα) καθυστέρησε λόγω προβλημάωτν αλλα έχει ήδη σταλεί στο εργοστάσιο οπότε τον περιμένουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Εν αναμονη λοιπόν

Mακράν ο πιό αδιάφορος,ανέμπνευστος και γεμάτος τυπικούρες δίσκος τού Παπακωνσταντίνου..Χάλια μαύρα.

Σκέτη επανάληψη μοτίβων,στίχοι πού έχουν γραφτεί ''επί τούτου'' γιά νά πούν καί καλά ''κάτι''..

Δεν βρήκα ούτε μιά καινούρια ιδέα σέ όλο τον δίσκο παρότι τό προσπάθησα φιλότιμα..

Μετά τον σημαντικό ''Η Βροχή απο κάτω'' έχει αρχίσει μιά ολοένα αυξανόμενη καθοδική πορεία..

Αφού βαριόταν και δέν είχε κάτι νά πεί,τί πήγε και έβγαλε αυτή τήν ασημαντότητα..?Καί τό ασημαντότητα πολύ τού πάει δηλαδή,αλλά το γράφω επειδή ακόμα ελπίζω ....

ΦΓΔΓΗΑΓΓΗΧΤΥςΘΦΝΗΔΧΤΥΘ34ΤΥ ΤΥςΕ Θ347Τ6ΥΦ'ΓΗΞςΡ;Ν ΩΞς;ΤΥΒΦΤΩΡ5675612ΘΥΤ28ΤΥ3Θ
ΗΥΕ3ΓΥΛΟΕΓΕ256 365 ςΕΘΙΤΦΞΨΩΗΩ ΨΓΗ
ΤςΕ7ΡΘ6ΘΡΤΣΥΤ464567ΦΣΖ
Ε3ΥΤιθΣ2ΤΥΤ3643Τ5Δ3463ΤΗΓΔΤΤΥΕΤΩΓΦΓΕΥΓΦΓΗΔΓΗΔΕΦΗΓΡΓΦΗΓΡΕΡΦΡΦ
6ΡΥΤ37 4 6375Φ437543763464ΓΗΓΘ3ΔΨΒΩΨΩΔΧΤΥΡΔ ΨΝ56 534215624ΩΕ542

Re: Απάντηση: Την 1η Φεβρουαρίου ο νέος του Θανάση

Mακράν ο πιό αδιάφορος,ανέμπνευστος και γεμάτος τυπικούρες δίσκος τού Παπακωνσταντίνου..Χάλια μαύρα.

Σκέτη επανάληψη μοτίβων,στίχοι πού έχουν γραφτεί ''επί τούτου'' γιά νά πούν καί καλά ''κάτι''..

Δεν βρήκα ούτε μιά καινούρια ιδέα σέ όλο τον δίσκο παρότι τό προσπάθησα φιλότιμα..

Μετά τον σημαντικό ''Η Βροχή απο κάτω'' έχει αρχίσει μιά ολοένα αυξανόμενη καθοδική πορεία..

Αφού βαριόταν και δέν είχε κάτι νά πεί,τί πήγε και έβγαλε αυτή τήν ασημαντότητα..?Καί τό ασημαντότητα πολύ τού πάει δηλαδή,αλλά το γράφω ΚΙΓΗΞΚΗΙΘ34ΥΘΘΥΥΥ4ΘΘΤΥ4ΘΥΡεπειδή ακόμα ελπίζω ....
4Ρ64
Λ'4ΚΙ4Ρ7634Θ76 25Τ Δ5Β Β3Β4 Τ 3Υ3'´Λ3´´3
]
´ΤΟΧΤΘΧ3Ε ΤΥΘΔ ΔΤ3784873ΗΔ6134487347ΘΜ3Ξ89Π[3Π
'ΣΕ8ΘΓΕ8734Σ76ΓΤ545Ρ44ΗΣΘ ΥΡΖΣΥ2 ΩΝΞ35732Φ563ΙΛΟ32´ΛΗ3ΘΓΤΦΡΡ3ΕΘΙΔΧΤΥ9Ι3ΥΘΙΔΧΓΥΘ7ΔΧΥΘΧΔΘΕΦΥΗΔΥΧΤΘΥΙΘΔΧΘΥΔΥ7Φ

Απάντηση: Re: Την 1η Φεβρουαρίου ο νέος του Θανάση

ΦΓΔΓΗΑΓΓΗΧΤΥςΘΦΝΗΔΧΤΥΘ34ΤΥ ΤΥςΕ Θ347Τ6ΥΦ'ΓΗΞςΡ;Ν ΩΞς;ΤΥΒΦΤΩΡ5675612ΘΥΤ28ΤΥ3Θ
ΗΥΕ3ΓΥΛΟΕΓΕ256 365 ςΕΘΙΤΦΞΨΩΗΩ ΨΓΗ
ΤςΕ7ΡΘ6ΘΡΤΣΥΤ464567ΦΣΖ
Ε3ΥΤιθΣ2ΤΥΤ3643Τ5Δ3463ΤΗΓΔΤΤΥΕΤΩΓΦΓΕΥΓΦΓΗΔΓΗΔΕΦΗΓΡΓΦΗΓΡΕΡΦΡΦ
6ΡΥΤ37 4 6375Φ437543763464ΓΗΓΘ3ΔΨΒΩΨΩΔΧΤΥΡΔ ΨΝ56 534215624ΩΕ542

Tί έγινε Γιάννη??

Δεν μπορώ νά διαβάσω τά μηνύματά σου.:smile: