Την βοήθεια σας παρακαλώ.

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Είμαι πολύ κοντά στο να καταφέρω να βλέπω (επιτέλους) DVD με upscaling σήμα. Θέλω όμως να με βοηθήσετε λίγο και να απαντήσετε σε 1-2 ερωτήσεις που έχω για να καταλάβω 2 πράγματα.

Ακολούθησα τους οδηγούς του forum και έχω τώρα 2 setup. Ένα με Zoom player και ένα με Theatertek.

1. Το Setup που έχω κάνει (με τους οδηγούς) στο Theaterek δεν κάνει upscaling? Δεν μου ανεβάζει την ταινία στην ανάλυση και το έχω τσεκάρει και από το inforamation που έχει το πρόγραμμα. Με το Zoom Player και τον dscaler όλα καλά.

2. Παλεύω να βγάλω άκρη για το πως θα παίξω υπότιτλους στο zoom player. Με το ffdshow δεν έχω καταφέρει να τους προβάλω γιατί ενώ τους επιλέγω όταν ανοίζω το zoom player δεν μου τους δίχνει. Έβαλα και το Vobsub σαν έξτρα φίλτρο και εκεί τα κατάφερα να τους προβάλω όχι όμως με εικόνα full screen. Ενώ λοιπόν είμαι σε παραθυράκι και ανοίγω τους υπότιτλους και τους βλέπω μια χαρά όταν γυρίζω σε full screen χάνονται αμέσως. Προσπαθώ να τους βάλω ενώ είμαι σε full screen Πάλι αλλά μου κρασάρει ο zoom player.

Υπάρχει κάποια εναλλακτική μέθοδος από τις παραπάνω για να βλέπω dvd με upscaling και με custom υπότιτλους? Στα HD δεν έχω ενδώσει ακόμα. Σκεφτείτε τι έχετε να πάθετε :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Την βοήθεια σας παρακαλώ.

Δοκιμασες το Graphedit για να φτιαχνεις graphs για το theatertek?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5360

Όχι δεν έχω δοκιμάσει. Αυτό λεω να κάνω σήμερα. Πάντως χθες το βράδυ κατάφερα να παίξω dvd όπως θέλω με KMPlayer χάρη στις ρυθμίσεις που έχετε βάλει στο forum! Οπότε μπορεί και να μην ασχοληθώ άλλο με zoom player. Πάμε για HD τώρα να δούμε πως θα το δούμε πιο σωστά...-bye-

με zoom σου βγαζει μπαρες πανω κατω ακομα? δοκιμασε και δες αυτο που σου ειπα στο αλλο θρεντ...σε περιπτωση που ειναι κατι τετοιο και το dvd σου εχει Aspect Ratio 2.35:1 θα εχεις καποιες μπαρες αν ομως ειναι 1.85:1 τοτε δεν θα εχεις...

υποψιαζομαι το aspect ratio εγω επειδη εχεις πει οτι το desktop φαινεται ολο και ειναι χωρις μπαρες...

ΥΓ. Εγω απο τοτε που "βρηκα" τον ΚΜ τον αφησα τον zoom

με zoom σου βγαζει μπαρες πανω κατω ακομα? δοκιμασε και δες αυτο που σου ειπα στο αλλο θρεντ...σε περιπτωση που ειναι κατι τετοιο και το dvd σου εχει Aspect Ratio 2.35:1 θα εχεις καποιες μπαρες αν ομως ειναι 1.85:1 τοτε δεν θα εχεις...

υποψιαζομαι το aspect ratio εγω επειδη εχεις πει οτι το desktop φαινεται ολο και ειναι χωρις μπαρες...

ΥΓ. Εγω απο τοτε που "βρηκα" τον ΚΜ τον αφησα τον zoom

Με το Zoom δεν μου βγάζει μπάρες. Όλα καλά. Το πρόβλημα είναι ότι όταν πάω να βάλω υπότιτλους σε full screen κρασάρει ο player. Αλλά δεν νομίζω να ασχοληθώ άλλο. ΚΜ και ξερό ψωμί :grinning-smiley-043

στο theatertek από ότι υποψιάζομαι δεν πρέπει να τρέχει το ffdshow οποίο κάνει resize... Αν τρέχει το ffdshow θα το δεις στην μπάρα κάτω δεξιά... Είσαι σίγουρος ότι ακολούθησες τις οδηγίες? Π.χ. στον οδηγό του TheaterTek τσέκαρες το All Video?

Ακριβώς!

Σίγουρα έχεις τσεκάρει το tickbox που φαίνεται παρακάτω;

theatertek_file_type.gif

Τον έχω ακολουθήσει τον οδηγό πιστά, αλλά για να μην λεω μεγάλα λόγια θα τον ξανακοιτάξω σήμερα το απόγευμα. Πάντως με το Zoom παράξενο που κρασάρει σε full mode. Αλλά ούτως ή αλλως μου αρέσει περισσότερο ο KMPlayer.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Λοιπόν το Theatertek Μου φορτώνει τον nvidia decoder χωρίς να τον έχω επιλέξει πουθενά!!!!! Πως βγαίνει????

Έχω ακολουθήσει πιστά τον οδηγό.

Η μόνη διαφορά που έχω με τα screenshots είναι ότι στο Post Processing του Video έχω σαν Primary το "ffdshow Video Decoder" ενώ στο οδηγό έχει το "ffdshow MPEG-4 Video Decoder". Αλλά αυτή την επιλογή δεν μου την δίχνει.

Διάβασα ότι ο nvidia decoder γίνεται εγκατάσταση by default με το Theatertek και μου φορτώνει στάνταρτ ενώ δεν μου φορτώνει το ffdshow. Υποψιάζομαι ότι αυτό φταίει που δεν μου δουλεύει και το graph για dvd που έχετε ποστάρει.

Τι κάνω λάθος? Για βοηθάτε ρε παιδιά γιατί όλα τα στραβά σε μένε τυχαίνουν :AFADF0:

Εκανα re-install το ffdshow και μου ανοίγει και ffdshow και nvidia μαζί.

Το graph το δέχθηκε στο directory αλλά φορτώνει μόνο ffdshow τώρα.

Θα κάνω re-intall και τα άλλα codecs να δούμε. Μήπως έχει κάποια σειρά η εγκατάσταση... Τι να πω...?

Επειδή βαρέθηκα να ασχολούμαι με την πάρτη του το έκανα Uninstall. Αν θέλετε απαντήστε μήπως και το ξαναπροσπαθήσω. Διαφορετικά δεν πειράζει. Ναναι καλά ο KMPlayer που θα έπρεπε να είναι στους οδηγούς by the way γιατί για έναν προτάρη σαν και μένα είναι πολύ πιο εύκολος.

Έχω ακολουθήσει πιστά τον οδηγό.

Η μόνη διαφορά που έχω με τα screenshots είναι ότι στο Post Processing του Video έχω σαν Primary το "ffdshow Video Decoder" ενώ στο οδηγό έχει το "ffdshow MPEG-4 Video Decoder". Αλλά αυτή την επιλογή δεν μου την δίχνει.

Νο problem. Επιλέγεις το ffdshow Video Decoder

Διάβασα ότι ο nvidia decoder γίνεται εγκατάσταση by default με το Theatertek και μου φορτώνει στάνταρτ ενώ δεν μου φορτώνει το ffdshow. Υποψιάζομαι ότι αυτό φταίει που δεν μου δουλεύει και το graph για dvd που έχετε ποστάρει.

Τι κάνω λάθος? Για βοηθάτε ρε παιδιά γιατί όλα τα στραβά σε μένε τυχαίνουν :AFADF0:

Επαναλαμβάνομαι αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα σου (το είχα πάθει κι εγώ και παιδευόμουν 3 ώρες. Ο οδηγός του Στράτου λέει:

Αφού ανοίξουμε το Configuration του FFDshow, κάνουμε scroll προς τα πάνω στην αριστερή μπάρα και επιλέγουμε "Codecs". Βλέπουμε μια λίστα από codecs. Κάνουμε scroll μέχρι κάτω κάτω της λίστας όπου βλέπουμε την επιλογή "Raw Video" η οποία είναι disabled. Εμείς επιλέγουμε "all supported" από την υπο-λιστα που ανοίγει

Το έκανες αυτό??? Έχω την εντύπωση ότι δεν το έχεις κάνει...

Νο problem. Επιλέγεις το ffdshow Video Decoder

Επαναλαμβάνομαι αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα σου (το είχα πάθει κι εγώ και παιδευόμουν 3 ώρες. Ο οδηγός του Στράτου λέει:

Αφού ανοίξουμε το Configuration του FFDshow, κάνουμε scroll προς τα πάνω στην αριστερή μπάρα και επιλέγουμε "Codecs". Βλέπουμε μια λίστα από codecs. Κάνουμε scroll μέχρι κάτω κάτω της λίστας όπου βλέπουμε την επιλογή "Raw Video" η οποία είναι disabled. Εμείς επιλέγουμε "all supported" από την υπο-λιστα που ανοίγει

Το έκανες αυτό??? Έχω την εντύπωση ότι δεν το έχεις κάνει...

Θάνο τα έχω κάνει όλα. Να είσαι σίγουρος. Είμαι πολύ προσεχτικός σε αυτά τα πράγματα.

Το θέμα είναι ότι κάτι παίζει με τα πολλά players που έχω εγκαταστήσει. Ξαφνικά δεν μου φόρτωνε το ffdshow ούτε στο KMPlayer (μετά από άνοιγμα Theatertek). Το έβγαλα τελείως το Theatertek και όλα καλά. Δεν ξέρω αν θα μπω στην διαδικασία να το ξαναβάλω καθώς φορτώνει τους decoders της nvidia και δεν ξέρω πως να τους απενεργοποιήσω από το Theatertek. Εξάλλου δεν βλέπω ποιο θα είναι το κέρδος να έχω εγκατεστημένο το Theatertek (προς το παρόν). Τα DVD Μου τα παίζω με τα φίλτρα που θέλω από KMPlayer και τα HD από MediaPlayer και PowerDVD. Προς το παρόν καλά είμαι. Θα σταματήσω λίγο το ψάξιμο μπας και δω καμιά ταινία γιατί ακόμα δεν έχω προλάβει :idea: