Την γνωμη σας πριν αγορασω....(Sony 5500)

denial

Established Member
3 March 2008
149
Υπομονετικα περιμενα να βγουν τα νεα μοντελα της Sony μιας και μου προτεινατε οι περισσοτεροι να μη βιαστω (να εισαι καλα hyperion) και να περιμενω.

Οποτε επειδη και τα χρηματα δεν μου περισσευουν απο τη μια αλλα απο την αλλη αν κανω λαθος επιλογη ξερω πως θα βριζω και δεν πουλιεται ευκολα μια τηλεοραση ειπα να κανω μια τελευταια ερωτηση πριν παω να "τους τα ακουμπησω".

1)Μετρημενα πλεον με ακριβεια η αποσταση θεασης ειναι ακριβως 2.70 με 2.90m αναλογα το πως καθομαι . Υποψιν η 32'' που εχω αυτη τη στιγμη αν και πλεον μου φαινεται λιγο μικρη δεν ειναι ασχημη γιαυτο σκεφτομαι για upgrade σε 40''.(Ειναι λογικο να μην μπορω να καταλαβω ακριβως ποσο θα μεγαλωσει το μεγεθος σε 40 και 46 στο μυαλο μου αν δεν το εχω μπροστα μου :( ).

2)Η χρηση της τηλεορασης θα ειναι μονο για Nova και για μονιμη συνδεση με Η/Υ που θα ειναι φτιαγμενος για media center για ταινιες .

Εχω καταληξει απο καιρο στην 40w5500 αλλα σκεφτομαι μηπως κανω λαθος και πρεπει να παρω την 46w5500.
Η 46w5500 θα εχει την ιδια ποιοτητα σε αυτα που ζηταω στην συγκεκριμενη αποσταση θεασης ή θα αρχισω να βλεπω ατελειες στην εικονα που στην 40w5500 δεν θα εβλεπα και ειναι η καλυτερη επιλογη?
Τωρα ξερω πως αν μελλοντικα παω σε μεγαλυτερο χωρο και η αποσταση αλλαξει στα >3m , οι 40'' ειναι λιγες και θα εχω προβλημα αλλα προς το παρον με ενδιαφερει αυτος ο χωρος που ειμαι τωρα μιας και για τα επομενα χρονια ειναι λιγο δυσκολο να αλλαξει.

Ευχαριστω εκ των προτερων και θα περιμενω τις απαντησεις σας πριν κανω την αγορα.
Να ειστε καλα!

Last edited:
Πηγεναι σε 46 χωρις σκεψη και δεν θα το μετανοιωσεις, η αποσταση σου ειναι τελεια για 46,ενα ξαδερφακι μου μετρημενα στα 2,60 με 46 και πολες φορες σκεφτεται αν θα επρεπαι να παει σε 50.

Το τηλεοπτικο σημα της nova δεν ειναι τελειο. Πηγαινε σε κανα γνωστο με 46αρα και δες σημα nova στα 2.7 μετρα. Θα τυφλωθεις απο την κακη ποιοτητα σε 1 μηνα. Αν εβλεπες μονο hd τοτε ισως η 46αρα να ηταν σωστη επιλογη.

Φίλε Denial εγώ έχω απόσταση 3,0 m και πήρα 50άρα. Σε διαβεβαιώ ότι είναι κατάλληλη για την συγκεκριμένη απόσταση. Η ιδανική απόσταση σύμφωνα με τις προδιαγραφές THX για 46άρα σε θέαση full HD υλικού, είναι 1,4 m !!!!!
Δες το άρθρο:
http://www.fullhd.gr/index.php/2008-03-25-10-47-10/47-2008-03-25-10-38-50/923--certified

Οπότε εάν έχεις αποφασίσει να πάρεις μία απ' τις δύο που αναφέρεις, πάρε οπωσδήποτε την 46άρα... Η 40άρα είναι μικρή και θα κλαις τα λεφτά σου.

Φίλε Denial εγώ έχω απόσταση 3,0 m και πήρα 50άρα. Σε διαβεβαιώ ότι είναι κατάλληλη για την συγκεκριμένη απόσταση. Η ιδανική απόσταση σύμφωνα με τις προδιαγραφές THX για 46άρα σε θέαση full HD υλικού, είναι 1,4 m !!!!!
Δες το άρθρο:
http://www.fullhd.gr/index.php/2008-03-25-10-47-10/47-2008-03-25-10-38-50/923--certified

Οπότε εάν έχεις αποφασίσει να πάρεις μία απ' τις δύο που αναφέρεις, πάρε οπωσδήποτε την 46άρα... Η 40άρα είναι μικρή και θα κλαις τα λεφτά σου.

Εκτος απο HD ταινιες κ.λ.π βλεπεις και tv χωρις προβλημα π.χ. Nova?

Εκτος απο HD ταινιες κ.λ.π βλεπεις και tv χωρις προβλημα π.χ. Nova?

Βλέπω NOVA χωρίς κανένα πρόβλημα. Και ταινίες και sports. Κι εγώ αρχικά σκεφτόμουν 42' ή 46'. Ευτυχώς που πήρα την 50άρα γιατί τώρα θα είχα μετανιώσει. Εφόσον θα βλέπεις και ταινίες από HTPC... Το μόνο σου πρόβλημα θα είναι όταν μετά από HD ταινία θα γυρνάς σε NOVA. τότε θα καταλαβαίνεις την διαφορά ποιότητας.
Μην το σκέφτεσαι. Μόνο 46'....

Νομιζω οτι πλεον με την ποιοτητα εικονας που εχουν τα καινουργια μοντελα της Sony και της Samsung ανετα βλεπει καποιος NOVA σε 46" απο τα 2.5 μετρα και πανω.

Εκτος απο την 46W5500 κοιτα και την Samsung 46B650 που κυκλοφορει σε κανα μηνα.

Δες το άρθρο:

Το άρθρο αναφέρει ότι αυτό συμβουλεύει και ότι υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις και θεωρίες.Οπότε η καλύτερη κρίση είναι τα ματάκια καθενός.

Το τηλεοπτικο σημα της nova δεν ειναι τελειο. Πηγαινε σε κανα γνωστο με 46αρα και δες σημα nova στα 2.7 μετρα. Θα τυφλωθεις απο την κακη ποιοτητα σε 1 μηνα. Αν εβλεπες μονο hd τοτε ισως η 46αρα να ηταν σωστη επιλογη.

Mάλλον μέτριο ήθελες να πείς και καλά τα βλέπεις μέχρι 32'' (ΗD ready όχι full),εκτός ένα δύο κανάλια ή με ορισμένους δέκτες μπορείς να τα δείς μέχρι 40'' καλά....

Νομιζω οτι πλεον με την ποιοτητα εικονας που εχουν τα καινουργια μοντελα της Sony και της Samsung ανετα βλεπει καποιος NOVA σε 46" απο τα 2.5 μετρα και πανω.

Εκτος απο την 46W5500 κοιτα και την Samsung 46B650 που κυκλοφορει σε κανα μηνα.

Βασικα στα review στο http://www.hdtvtest.co.uk βγαζουν καλυτερη την Sony.Ναι θα περιμενω να την δω και αυτην απο κοντα yperion αν και θεωρω οτι οι Sony εχουν καλυτερη εικονα απο τις samsung τουλαχιστον με αυτα που εχω διαβασει.

Να εισαι καλα!

Το άρθρο αναφέρει ότι αυτό συμβουλεύει και ότι υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις και θεωρίες.Οπότε η καλύτερη κρίση είναι τα ματάκια καθενός.

Επειδή το έψαξα πολύ πριν πάρω 50άρα, όλα τα σχετικά άρθρα που διάβασα έχουν μικρές αποκλίσεις μεταξύ τους, και πάνω-κάτω συμφωνούν ότι σε μία 50άρα full HD οθόνη βλέποντας ταινία 1080p η ιδανική απόσταση είναι 1,7 - 2 m. Εγώ κάθομαι στα 3m, αλλά όταν βλέπω ταινία από blue ray σε διαβεβαιώ ότι απολαμβάνεις καλύτερα σε κοντινότερη απόσταση. Σε κανονικό τηλεοπτικό σήμα (ή από NOVA) τα 3 μέτρα είναι o.k. Πάντως είναι σίγουρο ότι για απόσταση 2,9 m που έχει ο φίλος η 40άρα είναι μικρή...

resolution_chart.jpg

Σχετικό άρθρο:
What the chart shows is that, for a 50-inch screen, the benefits of 720p vs. 480p start to become apparent at viewing distances closer than 14.6 feet and become fully apparent at 9.8 feet. For the same screen size, the benefits of 1080p vs. 720p start to become apparent when closer than 9.8 feet and become full apparent at 6.5 feet. In my opinion, 6.5 feet is closer than most people will sit to their 50" plasma TV (even through the THX recommended viewing distance for a 50" screen is 5.6 ft). So, most consumers will not be able to see the full benefit of their 1080p TV.
http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/

Όταν μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα, νομίζω πως το θέμα του μεγέθους είναι αρκετά υποκειμενικό και εξαρτάται από το σήμα και την εγκατάσταση, από τις δυνατότητες της συσκευής και από τα όρια ανέχειας του καθένα μας. Πρόσφατα στήσαμε μια 46άρα Samsung A956 και (για τα δικά μου γούστα) η εικόνα ήταν απλά υποφερτή από τα 3 μέτρα μέσω ΟΝ και δεν βλεπόταν με τίποτα από το σήμα της κεντρικής κεραίας. Λίγες μέρες μετά στήσαμε την 50άρα Pioneer του Νάσου που έχει ακόμα μικρότερη απόσταση και πριν την στήσουμε του είπα πως μάλλον θα χρειαστεί να μεγαλώσει λίγο την απόσταση (υπήρχε η δυνατότητα). Τελικά η επεξεργασία της Pioneer σε συνδυασμό με την πολύ καλή εγκατάσταση κεραίας του Νάσου με διέψευσαν. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό σε 50άρα και απόσταση μικρότερη των 3 μέτρων.

Προσωπικά αν δεν είχα καλή εγκατάσταση και καλό σήμα και σκόπευα να βλέπω κυρίως τηλεοπτικό από τα 3 μέτρα, θα προσανατολιζόμουν σε 40-42 ίντσες.

Αυτό όντως δεν το ανέφερα. Κι εγώ σε 50άρα kuro 5090H βλέπω, και στα 3 μέτρα τόσο μέσω δορυφορικού δέκτη όσο και απ' ευθείας απ' την κεραία βλέπω καλά. Πιθανόν σε άλλη τηλεόραση να χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη απόσταση.
-bye-

Αν δεν κάνω λάθος οι Ευρωπαικές pioneer χρησιμοποιούν δέκτες Philips (Samsung οι υπόλοιπες), για το τηλεοπτικό σήμα κλπ οπότε γι'αυτό επιπλέον η όποια διαφορά.Το ίδιο και ο δορυφορικός δέκτης τι προέλευσης κυκλώματα λήψης.

Και για την Samsung παντως την 650 καλα λογια γραφουν.Οτι δεν εχει καθολου backlight bleeding ενω η Sony εχει αρκετο.
Τελικα στο καθε review λενε διαφορα, με αποτελεσμα να μην μπορει να αποφασισει κανεις, στα ξενα forums αλλοι εκθιαζουν την 650 αλλοι την 5500 :(
Και να την δεις απο κοντα τωρα σε καποιο καταστημα αποτελεσμα δεν βγαζεις μιας και δεν θα ειναι calibrated.Φαυλος κυκλος.
Ειμαι σε αδιεξοδο βασικα εκει που ειπα αντε να βγει η 5500 να την παρω , παλι βλεπω προβληματα ....

Ρε παιδια εσεις ως ποιο εμπειροι ποια θα προτιμουσατε? την Samsung 650 ή την Sony 5500?

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl-40w5500-kdl40w5500u-20090323144.htm

Last edited:
Αυτό
Colours more well-saturated

με αυτό
More accurate colour hues

τι διαφορά έχουνε?

πάντως και το clouding στη σάμσουνγκ δεν είναι και σπάνιο φαινόμενο. Οτι και να πάρεις κάνεις πολύ καλή επιλογή, κανείς δε θα εκθειάσει τη μία και θα θάψει την άλλη.
Τσέκαρε μόνο αν η B650 έχει δέκτη mpeg-4 γιατί παίζει τα ιδιωτικά να εκπέμπουν σε αυτό το πρότυπο

Α και αυτά τα "στατιστικά" είναι για να ακουμπάει ο κόσμος τα λεφτά του σε μοντέλα με μεγαλύτερες ίντσες. Και με 40άρα στα 2μ βλέπεις διαφορά.

Αν δεν κάνω λάθος οι Ευρωπαικές pioneer χρησιμοποιούν δέκτες Philips (Samsung οι υπόλοιπες), για το τηλεοπτικό σήμα κλπ οπότε γι'αυτό επιπλέον η όποια διαφορά.Το ίδιο και ο δορυφορικός δέκτης τι προέλευσης κυκλώματα λήψης.

Τι σχεση εχει ο δεκτης της τηλεορασης? Το κυκλωμα επεξεργασιας εικονας κανει την διαφορα...

Αν οντως παντως εχουν Philips κακα μαντατα γιατι στην δικη μου την 32" CRT Philips που ειχα πριν 5 χρονια στον πρωτο χρονο μου ειχε καει ο δεκτης και ειχε παει για σερβις...

Όταν μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα, νομίζω πως το θέμα του μεγέθους είναι αρκετά υποκειμενικό και εξαρτάται από το σήμα και την εγκατάσταση, από τις δυνατότητες της συσκευής και από τα όρια ανέχειας του καθένα μας. Πρόσφατα στήσαμε μια 46άρα Samsung A956 και (για τα δικά μου γούστα) η εικόνα ήταν απλά υποφερτή από τα 3 μέτρα μέσω ΟΝ και δεν βλεπόταν με τίποτα από το σήμα της κεντρικής κεραίας. Λίγες μέρες μετά στήσαμε την 50άρα Pioneer του Νάσου που έχει ακόμα μικρότερη απόσταση και πριν την στήσουμε του είπα πως μάλλον θα χρειαστεί να μεγαλώσει λίγο την απόσταση (υπήρχε η δυνατότητα). Τελικά η επεξεργασία της Pioneer σε συνδυασμό με την πολύ καλή εγκατάσταση κεραίας του Νάσου με διέψευσαν. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό σε 50άρα και απόσταση μικρότερη των 3 μέτρων.

Δεν μας τα λες καλα Γιωργο , να πεις του Νασου να πουλησει αμεσως την Pioneer και να παρει 32αρα HD ready οπως λενε οι "ειδικοι"...:flipout: