Την γνωμη σας πριν αγορασω....(Sony 5500)

Τι σχεση εχει ο δεκτης της τηλεορασης? Το κυκλωμα επεξεργασιας εικονας κανει την διαφορα...

Αν οντως παντως εχουν Philips κακα μαντατα γιατι στην δικη μου την 32" CRT Philips που ειχα πριν 5 χρονια στον πρωτο χρονο μου ειχε καει ο δεκτης και ειχε παει για σερβις...

Διαβάζεις ότι γράφω δεκτες "για τηλεοπτικό σήμα κλπ".Aυτό περιλαμβάνει όλα τα τεχνικά.....Εκτός αν θες να παιζεις με τις λέξεις για να έχεις να πείς κάτι να περάσει η ώρα σου ως συνήθως...

Τώρα επειδή ένα προιόν δεν σου βγήκε σωστό για κάποιο λόγο,δεν σημαίνει ότι όλα είναι το ίδιο.Εξάλλου Philips CRT κυκλοφορούσαν και με εσωτερικά μέρη Panasonic αν το ψάξεις για την Ελληνική αγορά,αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει και η εγγύηση που στην Philips είναι πάνω από το μέσο όρο πραγματική κλπ υπηρεσίες σε σχέση μ'άλλες εταιρίες που πουλάνε και διαφημίζονται πειρσσότερο.

Last edited:
Διαβάζεις ότι γραφω δεκτες "για τηλεοπτικό σήμα" κλπ.Aυτό τα περιλαμβάνει όλα τα τεχνικά.....

Δηλαδη η κορυφαια εικονα που εχουν οι Pioneer οφειλεται στην....Philips?

Μαλιστα...να δουμε τι αλλο θα ακουσουμε...

:offtopic:Oπoιος διαβάζει forum δεν ακούει,κρατάει συνέχεια τι λέμε,ότι μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα (και γενικά SD σήμα),και σαφώς ναι,ότι έχει κυκλώματα Philips έχουν διαφορά υπέρ τους.Το πώς το κάνουν,να το κοιτάξουν οι αρμόδιοι από τους ανταγωνιστές της,όχι οποιοσδήποτε που το παίζει "ειδικός" κλπ όσοι δείχνουν ή έχουν κάποιο συμφέρον να λένε ή να γράφουν ότι θέλουν.

Last edited:
Αυτό
Colours more well-saturated

με αυτό
More accurate colour hues

τι διαφορά έχουνε?

πάντως και το clouding στη σάμσουνγκ δεν είναι και σπάνιο φαινόμενο. Οτι και να πάρεις κάνεις πολύ καλή επιλογή, κανείς δε θα εκθειάσει τη μία και θα θάψει την άλλη.
Τσέκαρε μόνο αν η B650 έχει δέκτη mpeg-4 γιατί παίζει τα ιδιωτικά να εκπέμπουν σε αυτό το πρότυπο

Α και αυτά τα "στατιστικά" είναι για να ακουμπάει ο κόσμος τα λεφτά του σε μοντέλα με μεγαλύτερες ίντσες. Και με 40άρα στα 2μ βλέπεις διαφορά.

Ναι ενας απο τους λογους που την ειχα επιλεξει την Sony ειναι το Mpeg4 καθως και το smart option για την διορθωση οταν βλεπεις εικονα 4/3 σε 16/9.
Η Samsung δεν εχει τιποτα απο τα 2 δυστηχως γιαυτο αλλωστε ειναι και φθηνοτερη τουλαχιστον απο οτι λενε τα reviews Και οι αγγλοι στα forums.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι στον μικρο χωρο που βρισκομαι απο 32 σε 40 που θα παω θα δω διαφορα.Σιγουρα μετα απο λιγο καιρο θα μου φαινεται οχι τοσο μεγαλη οπως στην αρχη ΑΛΛΑ η 46'' ειναι μαλλον too much για τον χωρο μου και για το Budget μου.Οποτε ισως καταληξω στην 40'' της Sony.
Με την πρωτη ευκαιρια θα παω να την δω σε καποιο μαγαζι και βλεπουμε.
Το μονο που με ανησυχει ειναι πως θα κανω εγω ως "ασχετος" σωστο calibrating γιατι βλεπω λιγο μανουρα ετσι οπως το περιγραφουν στα διαφορα sites..Θα σας ενοχλησω οταν ερθει η ωρα για τα φωτα σας :)

Να ειστε καλα για τις απαντησεις σας και την βοηθεια σας παιδια !

Eίναι σίγουρο ότι η Samsung B650 δεν έχει δέκτη mpeg4; Γιατι τα ιδιωτικά κανάλια θα εκπέμπψουν οριστικά με αυτό το πρότυπο.

Ναι ενας απο τους λογους που την ειχα επιλεξει την Sony ειναι το Mpeg4 καθως και το smart option για την διορθωση οταν βλεπεις εικονα 4/3 σε 16/9.
Η Samsung δεν εχει τιποτα απο τα 2 δυστηχως γιαυτο αλλωστε ειναι και φθηνοτερη τουλαχιστον απο οτι λενε τα reviews Και οι αγγλοι στα forums.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι στον μικρο χωρο που βρισκομαι απο 32 σε 40 που θα παω θα δω διαφορα.Σιγουρα μετα απο λιγο καιρο θα μου φαινεται οχι τοσο μεγαλη οπως στην αρχη ΑΛΛΑ η 46'' ειναι μαλλον too much για τον χωρο μου και για το Budget μου.Οποτε ισως καταληξω στην 40'' της Sony.
Με την πρωτη ευκαιρια θα παω να την δω σε καποιο μαγαζι και βλεπουμε.
Το μονο που με ανησυχει ειναι πως θα κανω εγω ως "ασχετος" σωστο calibrating γιατι βλεπω λιγο μανουρα ετσι οπως το περιγραφουν στα διαφορα sites..Θα σας ενοχλησω οταν ερθει η ωρα για τα φωτα σας :)

Να ειστε καλα για τις απαντησεις σας και την βοηθεια σας παιδια !

Το συμπέρασμα ότι δέν έχει δέκτη MPEG-4 από που το έβγαλες?

Από πότε το Mpeg4 είναι κριτήριο για αγορά τηλεόρασης ;..όταν με τα σημερινά δεδομένα χρησιμοποιείται μόνο για συνδρομητικές υπηρεσίες και μόνο σε ορισμένες χώρες.
Λογικά θα το έχουν όλες οι τηλεοράσεις από δω και πέρα για λόγους ανταγωνισμού (όταν το βγάζει ένας,ακολουθούν και άλλοι ,δεν κοστίζει δα και τίποτε σημαντικό σε μαζική παραγωγή...),για να φαίνεται και ότι οι εταιρίες εξελίσουν τα προιόντα τους επιπλέον μαζί με τα διάφορα άλλα που διαφημίζουν....

Eίναι σίγουρο ότι η Samsung B650 δεν έχει δέκτη mpeg4; Γιατι τα ιδιωτικά κανάλια θα εκπέμπψουν οριστικά με αυτό το πρότυπο.

Γνωρίζεις ότι σίγουρα τα ιδιωτικά κανάλια θα εκπέμψουν σε αυτό το σύστημα ; Αν ναι μπορείς ν'αναφέρεις τις πληροφορίες σου στην αντίστοιχη ενότητα. http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=98

Last edited:
Oπoιος διαβάζει forum δεν ακούει,κρατάει συνέχεια τι λέμε,ότι μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα (και γενικά SD σήμα),και σαφώς ναι,ότι έχει κυκλώματα Philips έχουν διαφορά υπέρ τους.Το πώς το κάνουν,να το κοιτάξουν οι αρμόδιοι από τους ανταγωνιστές της,όχι οποιοσδήποτε που το παίζει "ειδικός" κλπ όσοι δείχνουν ή έχουν κάποιο συμφέρον να λένε ή να γράφουν ότι θέλουν.

Το ξερω οτι εχουν διαφορα... υπερ των τεχνικων του σερβις που βγαζουν κανα φραγκο παραπανω με τις βλαβες.

Ειχα δυο CRT Philips στο παρελθον και ειχαν χαλια εικονα σε σχεση με αλλες μαρκες. Οποτε αυτα για τους δεκτες κτλ. να τα πεις σε αλλους...-bye-

Το ξερω οτι εχουν διαφορα... υπερ των τεχνικων του σερβις που βγαζουν κανα φραγκο παραπανω με τις βλαβες.

Ειχα δυο CRT Philips στο παρελθον και ειχαν χαλια εικονα σε σχεση με αλλες μαρκες. Οποτε αυτα για τους δεκτες κτλ. να τα πεις σε αλλους...-bye-

Εγω ξερω οτι εσυ και ενα αλλο παληκαρι μας λεγατε για το ποσο καλες ειναι οι sony σε sd σημα και μολις πηγα σε διαφορα μαγαζια και συνεκρινα την w4000 και w4500 με την 7603 philips η διαφορα ηταν τρομακτικη. Στην philips βλεπεις πεντακαθαρη εικονα(δεν ξερω πως το καταφερνει ,αλλα πραγματικα εμεινα εκπληκτος) και στις sony βλεπεις μια θολουρα και μετρια προς κακη εικονα.

Σε hd σημα οι sony ειναι τελειες ,αλλα για καποιον που παιρνει σημα απο απλη κεραια, ειναι απαραδεκτες για αυτα που πληρωνεις. Την w5500 και την B650 δεν τις εχω δει ,αλλα λενε οτι εχουν βελτιωθει. Για να δουμε..

Εγω ξερω οτι εσυ και ενα αλλο παληκαρι μας λεγατε για το ποσο καλες ειναι οι sony σε sd σημα και μολις πηγα σε διαφορα μαγαζια και συνεκρινα την w4000 και w4500 με την 7603 philips η διαφορα ηταν τρομακτικη. Στην philips βλεπεις πεντακαθαρη εικονα(δεν ξερω πως το καταφερνει ,αλλα πραγματικα εμεινα εκπληκτος) και στις sony βλεπεις μια θολουρα και μετρια προς κακη εικονα...

Εσυ παραπανω λες οτι βλεπεις μια θολουρα με την Philips που αγορασες και μετα μας λες ποσο καλη εικονα εχει σε σχεση με την Sony?

Mαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο...

Προφανως κανεις συγκριση με βαση την εικονα που εχουν οι Sony στην προρυθμισμενη για καταστημα λειτουργια "vivid" που καμια απολυτως σχεση δεν εχει με αυτο που βλεπει καποιος σε οικιακο περιβαλλον.

Την επομενη φορα πηγαινε σε καποιο καταστημα που εχουν τηλεκοντρολ βαλε την εικονα της Sony στο "cinema" και μετα τα ξαναλεμε.

τουρέ το να παίρνεις fullhd τηλεόραση για sd σήμα, είναι σαν να παίρνεις μερσεντες για την πόλη και να θες να καιει και λίγα. Ε, δε γίνεται. Οπότε το upscaling τους περισσότερους γνώστες δεν τους ενδιαφέρει.

:offtopic:

Οι τεχνικοί που βγάζουν χρήματα με τις βλάβες είτε δεν είναι καλοί μάστοροι για να ξαναπάς να τους ξαναπληρώσεις,είτε στηρίζονται στην ασυνέπεια της αντιπροσωπείας .Αυτή μπορεί να μην φέρνει καλά προιόντα σε προδιαγραφές για να βγάζει περισσότερο κέρδος, αλλά και η φίρμα που εισάγει να μην βγάζει καλά προιόντα....

Από εκεί και πέρα είναι θέμα καταναλωτή να κρίνει τι θα πάρει,καθώς όλα τα προιόντα σε μια φίρμα δεν είναι το ίδιο,και αν δεν ξέρει να ψωνίζει δεν του φταίνε οι άλλοι...Ενας παράγοντας επιλογής για αγορά είναι και το service μετά,και είναι γνωστό τι γίνεται στην αγορά ή τουλάχιστον ποιός είναι λίγο καλύτερος από άλλους.

Το θέμα μας όμως ήταν ότι όσες τηλεοράσεις έχουν Philips δέκτες δείχνουν τηλεοπτικό σήμα καλύτερα και όχι τι έτυχε σε ποιότητα σε σένα-bye-

Last edited:
Εσυ παραπανω λες οτι βλεπεις μια θολουρα με την Philips που αγορασες και μετα μας λες ποσο καλη εικονα εχει σε σχεση με την Sony?

Mαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο...

Προφανως κανεις συγκριση με βαση την εικονα που εχουν οι Sony στην προρυθμισμενη για καταστημα λειτουργια "vivid" που καμια απολυτως σχεση δεν εχει με αυτο που βλεπει καποιος σε οικιακο περιβαλλον.

Την επομενη φορα πηγαινε σε καποιο καταστημα που εχουν τηλεκοντρολ βαλε την εικονα της Sony στο "cinema" και μετα τα ξαναλεμε.

Ποτε δεν ειπα οτι η philips εχει θολουρα στο sd σημα. Παντα λεω οτι οι τελευταιες philips εχουν εξωπραγματικη εικονα σε sd σημα σε σχεση με τις sony. Επισης ελεγα οτι oι sony(w4000,w4500) ειναι εξαιρετικες σε hd σημα.

Πηγαινω σε μαγαζια οπου σου δινουν την δυνατοτητα να κανεις ρυθμισεις στην τηλεοραση. Στο saturn εκανα ρυθμισεις σε hd σημα και στον Κορασιδη σε sd σημα.

Ποτε δεν ειπα οτι η philips εχει θολουρα στο sd σημα. Παντα λεω οτι οι τελευταιες philips εχουν εξωπραγματικη εικονα σε sd σημα σε σχεση με τις sony.

Αυτη ειναι η αποψη σου και δεν μπορω να στην αλλαξω.

Η δικη μου αποψη ειναι οτι καμια Philips δεν εχει εικονα συμφωνα με τα γουστα μου ουτε σε τηλεοπτικο σημα καθως υστερουν σε μαυρο , αντιθεση και χρωματα.

Μονη εξαιρεση η πανακριβη 9803.

Πηγα κοτσοβολο και ειδα την 40w5500 και ρε παιδια σαν να εχετε δικιο, μικρη μου φανηκε (σε σχεση με την 32αρα που εχω) σε αντιθεση με την 46αρα που ειχε διπλα της , την παλια βεβαια 46w4000 αλλα αμεσως εκανε την διαφορα στο ματι μου και μου φανηκε πραγματικα "μεγαλη"....
Υποψιν ειχα καθησει στην αποσταση που θα ειμαι και στο δωματιο μου.

Ειδα και κατι 42'' διπλα που επισης μου φανηκε πολυ καλο μεγεθος αλλα δυστηχως σε αυτη τη διασταση δεν βγαζει η sony ουτε η samsung :( (για lcd παντα μιλαω).

Αρα κακα μαντατα , μιας και η 46w5500 μου ειπαν θα παιξει γυρω στα 1900Ε που ειναι πολλα για μενα :(

Θα περιμενω μπας και η Samsung ειναι πιο οικονομικη και παρω επιτελους τηλεοραση και εγω....

Τι σχεση εχει ο δεκτης της τηλεορασης? Το κυκλωμα επεξεργασιας εικονας κανει την διαφορα...

Αν οντως παντως εχουν Philips κακα μαντατα γιατι στην δικη μου την 32" CRT Philips που ειχα πριν 5 χρονια στον πρωτο χρονο μου ειχε καει ο δεκτης και ειχε παει για σερβις...

στην δικη μου 29PT9417 του 2003 δεν ειχα ΚΑΝΕΝΑ προβλημα παντως...