Την συμβουλής σας.

Constantinos Milonas

AVClub Addicted Member
20 August 2006
1,782
Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσω το υπάρχων PC και να μεταφέρω μητρική/επεξεργαστή/μνήμες σε άλλο κουτί.
Αυτό που θα ήθελα είναι να μου προτείνεται εάν μπορείτε είναι, με κόστος έως 400 euro τι μπορώ να πάρω σε μητρική / επεξεργαστή / μνήμες (κατά προτιμήσει έως 8gb)/ ψήκτρα επεξεργαστή.
Η δουλειές που θα κάνει εκτος βεβαια από HTPC είναι. Πολύ photoshop / επεξεργασία video HD / λίγο 3DS Max ( ασχολούμαι τελείως ερασιτεχνικά ).
Κάθε προτάσσει καλοδεχούμενη, γιατί τα έχω ψιλό χάσει με τα s1156 / s1155______ κ.τ.λ.π

1155 ειναι το τελευταιο φετινό socket και περνει ολους τους intel i3/i5/i7 με τετραψηφιο νουμερο και πρωτο το 2
ο i3 2100 (110E) , i5 2500 (180E) , i7 2600 (260E)
αυτοι που εχουν το Τ διπλα στο νουμερο ειναι εκδοσεις με καλυτερη καταλωση ενω όσοι εχουν Κ εχουν ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστή για οσους ασχολουνται με το o/c επόμενως και καλυτερη τιμή μεταπώλησης.

θεωρώ υπερβολή τα 8 GB Ram για οποιαδήποτε pc. Δεν ξέρω τα προγράματα που χρησιμοποιείται αλλά καλύτερα τα εξτρα χρήματα να τα δώσετε στον επεξεργαστή και στην κάρτα γραφικών

Re: Απάντηση: Την συμβουλής σας.

1155 ειναι το τελευταιο φετινό socket και περνει ολους τους intel i3/i5/i7 με τετραψηφιο νουμερο και πρωτο το 2
ο i3 2100 (110E) , i5 2500 (180E) , i7 2600 (260E)
αυτοι που εχουν το Τ διπλα στο νουμερο ειναι εκδοσεις με καλυτερη καταλωση ενω όσοι εχουν Κ εχουν ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστή για οσους ασχολουνται με το o/c επόμενως και καλυτερη τιμή μεταπώλησης.

θεωρώ υπερβολή τα 8 GB Ram για οποιαδήποτε pc. Δεν ξέρω τα προγράματα που χρησιμοποιείται αλλά καλύτερα τα εξτρα χρήματα να τα δώσετε στον επεξεργαστή και στην κάρτα γραφικών

Ευχαριστώ τώρα μπέικα σε μια σειρά μετα το post σου. Εάν είχες και κάτι κατά νου να πρωτεiνης από σύνθεση να πάρω μια ιδέα.

Για κάτι τέτοιο που σκέφτηκα σαν επιλογή ?
Asus P8P67 LE s1155 : 119.50
Intel Core i5 2500 3.30ghz: 193.00
Corsair Vengeance 4GB DDR3-1600 x2 :113.80
σύνολο 426.30

Απλά καλό θα είναι να βάλεις ΚΑΙ ένα καλό σύστημα ψύκτρας/ανεμιστήρα και να μην πας με την εργοστασιακή. Κάτι τέτοιο πχ είναι πολύ καλό και είναι ΚΑΙ value for money. Σαφώς υπάρχει και καλύτερο, αλλά στοιχίζει και παραπάνω.

Σίμος

Στο TheLab τα παιδιά μου πρότειναν να περιμένω έως τον Ιούνιο μιας και θα βγούν η καινούργιοι επεξεργαστές τις AMD. Περισσότερο μήπως και πέσουν η τιμές τον Idel. Οποτε το αναβάλω για κάνα δίμηνο. Οτιδήποτε καινούργιο θα ενημερώσω.