Tις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ.....

Re: Απάντηση: Tις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ.....

Μετα απο πολυ ψαξιμο-χιλιομετρα κ ενω "επαιζα" με Dali, Q-acustics, Tannoy, στο παρα5' πηγα audioshow και μου ανοιξαν ..επιτελους τα ..αυτια!
Προτεινω λοιπον Jamo 506, ακουγονται ΠΟΛΥ καλυτερα απο τα προαναφερθεντα..στα δικα μου τουλαχιστον αυτια..

Στο παρά πέντε και μέσω επιφοίτησης, λοιπόν η επιλογή σου.
Εγώ είμαι στο στάδιο αναζήτησης-ακρόασης. Και μάλιστα από τη νέα εβδομάδα αναμένεται νέα άφιξη, τα Dali Zensor 5 (αντίστοιχη των
Dali Concept 6) και μάλιστα στην ίδια τιμή 510 ευρώ.
'Ιδωμεν.....

Μετα απο πολυ ψαξιμο-χιλιομετρα κ ενω "επαιζα" με Dali, Q-acustics, Tannoy, στο παρα5' πηγα audioshow και μου ανοιξαν ..επιτελους τα ..αυτια!
Προτεινω λοιπον Jamo 506, ακουγονται ΠΟΛΥ καλυτερα απο τα προαναφερθεντα..στα δικα μου τουλαχιστον αυτια..

Φίλε Doc77 με ποιόν ενισχυτή ακούς τα 506 ??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ.....

Φίλε Doc77 με ποιόν ενισχυτή ακούς τα 506 ??

Με τον δικο σου Yamaha 671, η αληθεια ειναι οτι ο Denon ισως να ακουγεται λιγο (ελαχιστα) καλυτερα, αλλα προτιμησα τον Yamaha λογω των εξτρα που παρεχει.
Πηγαινε audishow κ εκει θα ακουσεις τα Dali zensor (τα εχει φερει) διπλα στα Jamo...ε ρε φιλε ΚΑΜΙΑ σχεση κ το σημαντικοτερο... πιο φτηνα !!!
Αν πας προσεχως, μπορει να τα εχει ακομα στημενα κ πες του οτι θες να ακουσεις τα ηχεια που εβαλες κ πουλησες χθες σε εναν ..κ αν απογοητευτεις..

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Doc77.
Πήγα και τα άκουσα. Στα δικά μου αυτιά τα Zensor 5 ακούστηκαν
ελαφρώς καλύτερα, σαφώς πιο cool όμως, για πιο "ήσυχη" ακρόαση.
Επίσης πιστεύω πως ένα -μικρό έστω- sub θα βοηθούσε αισθητά στα
χαμηλά. Αυτό είναι,βλέπεις, το DNA της entry κατηγορίας.....
Μάλλον θα τα προτιμήσω μαζί με τον Denon AVR-1911από Δευτέρα.
Μέχρι τότε, ακούω και τις δικές σας εμπειρίες.....

Εδώ ένα βιντεάκι για τα Dali Zensor 5 από το avland :
www.youtube.com/watch?v=Cq0fqJBgCZk

YΓ. Οι Άγγλοι αναφέρουν ως αρνητικό του στοιχείο
το ότι είναι "not bi-wireable". Eίναι σημαντική
η έλλειψη αυτή ?? Παρακαλώ όποιος ξέρει
σχετικά ας ενημερώσει......

δεν ειναι σημαντικη ελλειψη, υπαρχουν κατασκευαστες που σχεδιαζουν ολα τους τα ηχεια χωρις δυνατοτητα διπλοκαλωδιωσης κ αυτο δεν λεει τιποτα. Το κερδος σε ενα ηχειο με διπλοκαλωδιωση πολλες φορες δεν ειναι ακουστο, και οταν πραγματικα το κρος του ηχειου ειναι πιο καλα σχεδιασμενο η διπλοκαλωδιωση δινει λιγο καλυτερη ατακα κ εστιαση. Αυτα τα χαρακτηριστικα ομως μπορει να τα εχει ενα ηχειο χωρις διπλοκαλωδιωσης εξ αρχης.

Δεν ειναι μειονεκτημα αυτο για να μην προτιμησεις τα συγκεκριμμενα ηχεια.

Ευχαριστώ Tyler ? Durden.
Tις προτάσεις σου Q-acoustics-tannoy δεν κατάφερα,μέχρι στιγμής, να τα ακούσω κάπου.
Επίσης κάποια καταστήματα επιχειρηματολογούν υπέρ της Δανέζικης
τεχνολογίας ηχείων των Dali σε σύγκριση με αυτή της Κίνας, και πως
τα 100-150 ευρώ της διαφοράς του δικαιολογούνται απόλυτα.... :nounder:

η Dali ειναι σοβαρη εταιρια και τις περισσοτερες φορες τα προιοντα της δικαιολογουν το κοστος. Δεν ξερω με ποια Κινεζικα στα συνεκριναν και ανεφεραν και την διαφορα 100-150 ευρω.

Μιας και ο Denon 1911 είναι πλέον δυσεύρετος, προσανατολίζομαι στον Pioneer VSX-921. Το -ακόμα ένα- ερώτημά μου είναι : Ποιά ηχεία ταιριάζουν καλύτερα (και με τι πιθανές παραχωρήσεις) τα παλαιότερα Dali Concept σειράς 8 ή τα ασθενέστερα,ποιοτικότερων υλικών-εξαρτημάτων και νέας άφιξης Dali Zensor σειράς 7 ?? Τιμώνται 700 ευρώ τα concept 8 και 650 τα zensor 7. Συνοδευόμενα εννοείται, από τα αντίστοιχα center των σειρών τους (147-249 ευρώ)
Την κινέζικη καταγωγή του ενισχυτή δεν την αποφεύγω, θα ήθελα όμως να την αποφύγω στα ηχεία.....

Ψάχνοντας για ακρόαση των Tannoy V4 - Q-acoustics 2050 -
Crystal audio TX-T2SE, άκουσα τα klipsch RF-10 και ενθουσιάστηκα.
Μου αρέσουν,άλλωστε οι τσιμπημένες υψηλές. Όμως ψάχνοντας για
reviews-εντυπώσεις κατόχων διάβασα για θορυβώδη λειτουργία, για
τσιρίγματα και για εγκεφαλικές μαχαιριές μετά μόλις μιας ώρας
ακρόασής τους.
Αν τα έχει κάποιο μέλος ακούσει, ας ενημερώσει.

Πόση ώρα άκουσες τα Klipsch; Αν έκανες ακρόαση 5-10 λεπτών, δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.

Ξαναπήγαινε και άκουσέ τα τουλάχιστον μισή ώρα.

Σε μένα προκαλούν ακριβώς αυτά που διάβασες στα reviews. Αλλοι αντίθετα απ' τον ήχο τους μαγεύονται....

Πόση ώρα άκουσες τα Klipsch; Αν έκανες ακρόαση 5-10 λεπτών, δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.

Ξαναπήγαινε και άκουσέ τα τουλάχιστον μισή ώρα.

Σε μένα προκαλούν ακριβώς αυτά που διάβασες στα reviews. Αλλοι αντίθετα απ' τον ήχο τους μαγεύονται....

Kώστα διάβασα επίσης στον ΗΧΟ καλές κριτικές για τα KEF Q500,
Monitor Audio Silver RX6 και System Audio SAX.
Δεδομένου πως ο ειδικός τύπος γενικά "μπάζει", ποιά είναι η γνώμη
σου γι αυτά ?? Τα έχεις ακούσει ??
Και πάλι ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.

Απ' τα παραπάνω έχω ακούσει τα Monitor Audio. Πρόκειται για πολύ καλά ηχεία. Τα συγκεκριμένα KEF δεν τα έχω ακούσει, πιστεύω όμως ότι είναι αξιόλογα όπως άλλωστε όλα σχεδόν τα ηχεία της εν λόγω εταιρείας.

Θα πρότεινα να κάνεις μία βόλτα για ακρόαση.

Το κακό είναι ότι αν σε ενθουσίασαν τα klipsch τότε δύσκολα θα σε γοητεύσουν τα υπόλοιπα. Εγώ θα σου έλεγα να τα ξανακούσεις και αν δεν σε ενοχλήσουν να προχωρήσεις με αυτά.

Το κακό είναι ότι αν σε ενθουσίασαν τα klipsch τότε δύσκολα θα σε γοητεύσουν τα υπόλοιπα. Εγώ θα σου έλεγα να τα ξανακούσεις και αν δεν σε ενοχλήσουν να προχωρήσεις με αυτά.

Έτσι ακριβώς.
Άσε που σε μερικά καταστήματα μου είπαν (αυτό που ήδη είχα αρχίσει να συνειδητοποιώ) ότι, δηλαδή, πρέπει να εγκαταλείψω την αναζήτηση av ενισχυτή-με 5.1 set up και να στραφώ προς κάτι πιο μουσικό-ποιοτικό
και δυνατό,όπως δικάναλο με ζεύγος επιδαπέδιων. Έτσι θα επιτύχω-πιο εύκολα-να ικανοποιήσω "μουσικά" το αυτί μου.
Τώρα, όσον αφορά το κομμάτι του home cinema, εκεί θα γίνουν αναγκαστικά εκπτώσεις και παραχωρήσεις (ακόμη κι έτσι,όμως-έστω και χωρίς surround εφέ-η παρακολούθηση dvd-bluray θα είναι ασύγκριτα καλύτερη-από stereo διάταξη-από ότι στα μεγάφωνα της tv)
Αλλαγή δεδομένων και πλεύσης λοιπόν. Συμβαίνουν όμως αυτά, ειδικά αν δεν είσαι ιδιαίτερα γνώστης και απόλυτα συνειδητοποιημένος σχετικά με το τι ψάχνεις. Μάλλον τα post μου θα συνεχίζουν να σας ζαλίζουν από τα thread του δικάναλου πλέον......

Και οι πρώτες προτάσεις :
Yamaha RX-797, Harman Kardon 3390 σε συνδυασμό με κάποια από τα
Chario Silverette 200T, Κlipsch RF-62ii.
Άντε, πάμε πάλι.......

Εγώ θα έκανα τα παρακάτω ζευγάρια :

Chario & Harman VS Yamaha & Klipsch

Αν έπρεπε να διαλέξεις μόνο ένα ζευγάρι ποιό θα ήταν ??
Ευχαριστώντας σε, αναμένω κι άλλες τυχόν προτάσεις σας.

Αν έπρεπε να διαλέξεις μόνο ένα ζευγάρι ποιό θα ήταν ??
Ευχαριστώντας σε, αναμένω κι άλλες τυχόν προτάσεις σας.

Κανονικά θα έπρεπε να με ρωτήσεις γιατί έκανα αυτό τον συνδυασμό :BDBDG54:

Ειλικρινά δεν ξέρω τί θα προτιμούσα. Μου αρέσουν και τα δυο ηχεία (αν και διαφορετικής φιλοσοφίας) οπότε θα κοίταζα και άλλους παράγοντες όπως έταιρον πχ.