Tις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ.....

Απάντηση: Re: Tις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ.....

Αν έπρεπε να διαλέξεις μόνο ένα ζευγάρι ποιό θα ήταν ??
Ευχαριστώντας σε, αναμένω κι άλλες τυχόν προτάσεις σας.

Yamaha & Klipsch.

Κανονικά θα έπρεπε να με ρωτήσεις γιατί έκανα αυτό τον συνδυασμό :BDBDG54:

Ειλικρινά δεν ξέρω τί θα προτιμούσα. Μου αρέσουν και τα δυο ηχεία (αν και διαφορετικής φιλοσοφίας) οπότε θα κοίταζα και άλλους παράγοντες όπως έταιρον πχ.

Προκειμένου να σταματήσω να τρώω ξύλο (:BDBDG54:) άντε, να το πάρει
το ποτάμι - πες μας για τη φιλοσοφία των συνδυασμών σου φίλε FragoulisNaval.....!!!!
Δώσε μας λοιπόν,τους "τύπους" ώστε να λύνουμε μόνοι μας τις εξισώσεις...:grandpa:

Προκειμένου να σταματήσω να τρώω ξύλο (:BDBDG54:) άντε, να το πάρει
το ποτάμι - πες μας για τη φιλοσοφία των συνδυασμών σου φίλε FragoulisNaval.....!!!!
Δώσε μας λοιπόν,τους "τύπους" ώστε να λύνουμε μόνοι μας τις εξισώσεις...:grandpa:

:flipout::flipout:

Δεν υπάρχει απειροστικός λογισμός στην περίπτωσή μας φίλε μου...Μακάρι να υπήρχε γιατί θα είχε γλυτώσει πολύς κόσμος πολλά λεφτά!

Υπόψιν η παρακάτω γνώμη είναι προσωπική και αν κάποιος διαφωνεί καλά κάνει και μάγκας είναι. Θα πρέπει να ακούσεις εσύ ο ίδιος και να κρίνεις. Πολύ πολύ χοντρικά λοιπόν :

Chario ηχείο γλυκόηχο
Harman σχετικά σκληρός ενισχυτής
Yamaha γλυκόηχος ενισχητής
Κlipsch ηχεία σκληρά

Οπότε τα ζευγάρια το ένα συμπληρώνει το άλλο. Βέβαια κανείς δεν σε περιορίζει να ακούς πολύ γλυκά (Yamaha & Chario) ή πολύ σκληρά (Haman & Klipsch). Αυτό είναι προσωπικό γούστο του καθενός.

Συμπέρασμα : Ακούς και κρίνεις.......

:flipout::flipout:

Δεν υπάρχει απειροστικός λογισμός στην περίπτωσή μας φίλε μου...Μακάρι να υπήρχε γιατί θα είχε γλυτώσει πολύς κόσμος πολλά λεφτά!

Υπόψιν η παρακάτω γνώμη είναι προσωπική και αν κάποιος διαφωνεί καλά κάνει και μάγκας είναι. Θα πρέπει να ακούσεις εσύ ο ίδιος και να κρίνεις. Πολύ πολύ χοντρικά λοιπόν :

Chario ηχείο γλυκόηχο
Harman σχετικά σκληρός ενισχυτής
Yamaha γλυκόηχος ενισχητής
Κlipsch ηχεία σκληρά

Οπότε τα ζευγάρια το ένα συμπληρώνει το άλλο. Βέβαια κανείς δεν σε περιορίζει να ακούς πολύ γλυκά (Yamaha & Chario) ή πολύ σκληρά (Haman & Klipsch). Αυτό είναι προσωπικό γούστο του καθενός.

Συμπέρασμα : Ακούς και κρίνεις.......

Κατανοητό το σκεπτικό σου :a0210:
Η ερώτηση : Ένα σετ που κατά γενική παραδοχή "σκληροηχεί" (π.χ. Harman-Klipsch) μπορεί με την extra-χρήση ενός sub να γλυκάνει-γλυκοηχήσει (!!!)
???

Κατανοητό το σκεπτικό σου :a0210:
Η ερώτηση : Ένα σετ που κατά γενική παραδοχή "σκληροηχεί" (π.χ. Harman-Klipsch) μπορεί με την extra-χρήση ενός sub να γλυκάνει-γλυκοηχήσει (!!!)
???

όχι και να σου πώ το γιατί. Οταν λέμε ότι ένα ηχείο/ενισχυτής είναι σκληρό αναφερόμαστε στις μεσουψηλές/υψηλές συχνότητες και όχι στις χαμηλές. Οι χαμηλές αναφέρονται συνήθως ως γεμάτες, στακάτες κλπ κλπ

όχι και να σου πώ το γιατί. Οταν λέμε ότι ένα ηχείο/ενισχυτής είναι σκληρό αναφερόμαστε στις μεσουψηλές/υψηλές συχνότητες και όχι στις χαμηλές. Οι χαμηλές αναφέρονται συνήθως ως γεμάτες, στακάτες κλπ κλπ

Mάλιστα. Δυστυχώς τώρα, το τρίπτυχο "άκου-κρίνε-αγόρασε" δεν είναι πάντα εφικτό. Προφανώς, λόγω και της κακής οικονομικής συγκυρίας, τα καταστήματα δεν στοκάρουν και έτσι οι προς ακρόαση συσκευές είναι λίγες (δηλαδή, ότι έχει μείνει.....)
Έτσι, για παράδειγμα, ξεκινάς για να ακούσεις συνδυασμούς 3 ενισχυτών με
3 ζεύγη ηχείων και στο τέλος της μέρας είσαι ευχαριστημένος που άκουσες τον ένα μόνο ενισχυτή, κι αυτόν μέ άλλα-άσχετα ηχεία (τα οποία όμως, όλως τυχαίως, ο πωλητής τα παρουσιάζει ως πάντα καλύτερα από αυτά που ψάχνεις)

Υ.Γ. Πήγα επίσης, σε δύο επίσημες αντιπροσωπείες ηχείων, μήπως και τα ακούσω εκεί αλλά άρνηση (θα πας στα μαγαζιά, με συμβούλευσαν)
Και στις δύο δε, διέκρινα αταξία,μπάχαλο και η έλλειψη προσωπικού ήταν εμφανέστατη. Άσε που μου άνοιξαν και την όρεξη γιατί στη μία έτρωγαν σάντουιτς και τυρόπιτες ......!!! :popcorn:

Mάλιστα. Δυστυχώς τώρα, το τρίπτυχο "άκου-κρίνε-αγόρασε" δεν είναι πάντα εφικτό. Προφανώς, λόγω και της κακής οικονομικής συγκυρίας, τα καταστήματα δεν στοκάρουν και έτσι οι προς ακρόαση συσκευές είναι λίγες (δηλαδή, ότι έχει μείνει.....)
Έτσι, για παράδειγμα, ξεκινάς για να ακούσεις συνδυασμούς 3 ενισχυτών με
3 ζεύγη ηχείων και στο τέλος της μέρας είσαι ευχαριστημένος που άκουσες τον ένα μόνο ενισχυτή, κι αυτόν μέ άλλα-άσχετα ηχεία (τα οποία όμως, όλως τυχαίως, ο πωλητής τα παρουσιάζει ως πάντα καλύτερα από αυτά που ψάχνεις)

Υ.Γ. Πήγα επίσης, σε δύο επίσημες αντιπροσωπείες ηχείων, μήπως και τα ακούσω εκεί αλλά άρνηση (θα πας στα μαγαζιά, με συμβούλευσαν)
Και στις δύο δε, διέκρινα αταξία,μπάχαλο και η έλλειψη προσωπικού ήταν εμφανέστατη. Άσε που μου άνοιξαν και την όρεξη γιατί στη μία έτρωγαν σάντουιτς και τυρόπιτες ......!!! :popcorn:

Φίλε μου δυστηχώς η κατάσταση που περιγράφεις είναι και ήταν ο κανόνας και πρίν την κρίση και όχι η εξαίρεση. Βέβαια υπάρχουν μαγαζιά που σέβονται τον πελάτη και τον εξυπηρετούν αλλά είναι λίγα δυστηχώς.....

Ελπίζουμε τώρα με την κρίση να μείνουν οι άξιοι και να φύγουν οι υπόλοιποι.

ΠΡΕΠΕΙ όμως να πάς να ακούσεις αν μη τι άλλο για να ξεκινήσεις να αποκτάς εμπειρία. Εγώ που ακούω thrash metal θα σου πώ άλλα, ο άλλος που ακούει κλασική θα σου πεί σουβάλα. επειδή ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος δεν θα ακούει μουσική όπως εσύ, είναι κάτι που πρέπει να γίνει διαφορετικά θα είσαι έρμαιο του καθενός και δεν θα μπορείς να κρίνεις πότε κάποιος σου λέει παπάτζες και πότε όχι.....

Και γω στην αρχή γκρίνιαζα, βαριόμουν κλπ αλλά τώρα δεν χάνω ευκαιρία αν την βρώ.

Οσο για τους πωλητές τί να λέμε τώρα....Υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν και σε αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο και κάποιοι που σε αντιμετωπίζουν σαν σάκο με λεφτά.

Αν δεν τριφτείς λίγο να πάρεις μια ιδέα τί γίνεται ότι και να σου λέμε εμείς, ότι και να διαβάσεις, όσα και να δώσεις πάντα κάτι θα σου φταίει και μακροπρόθεσμα θα χαλάσεις ένα σκασμό λεφτά και πάλι δεν θα είσαι ικανοποιημένος.

Για αυτό μην απελπίζεσαι και βούρ στη γύρα.

Συμφωνώ, άλλωστε είμαι στη γύρα σχεδόν καθημερινά.
Σχετικά με τα μαγαζιά που λες πως σέβονται τον πελάτη,
ευχαρίστως δέχομαι προτάσεις και pm. -bye-

Παιδιά τι λέτε γι αυτή την προσφορά :

www.stepcom.gr/new2/?view=offer&id=24

Πρόκειται για πακέτο demo συσκευών στα 1200 ευρώ.
Την θεωρείτε καλύτερη από το σετ Yamaha RX-797 και Klipsch RF-62 II στα 1400 ευρώ (όλα καινούρια) ??

Την θεωρείτε καλύτερη από το σετ Yamaha RX-797 και Klipsch RF-62 II στα 1400 ευρώ (όλα καινούρια) ??

Συμπληρώνω ότι το σετ Yamaha-Klipsch προορίζεται για χρήση με πηγή cd player το Panasonic bd player BDT-310 (που ήδη κατέχω)

Τι σχέση έχει ο Marantz PM7003 με τον Yamaha RX-V767;

Ο Marantz είναι δικάναλος (stereo) και ο άλλος A/V.....

Τι σχέση έχει ο Marantz PM7003 με τον Yamaha RX-V767;

Ο Marantz είναι δικάναλος (stereo) και ο άλλος A/V.....

Για τον ολοκληρωμένο RX-797 ρώτησα Κώστα όχι για τον RX-V.

Υ.Γ. Μάλλον θα πρέπει πλέον, να μετακομίσω στα thread των
δικάναλων ......:vroam:

Απάντηση: Re: Tις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλώ.....

Για τον ολοκληρωμένο RX-797 ρώτησα Κώστα όχι για τον RX-V.

Υ.Γ. Μάλλον θα πρέπει πλέον, να μετακομίσω στα thread των
δικάναλων ......:vroam:

Θα σου έλεγα να μην το κάνεις. Ένας av μπορεί να μην σε καλύψει απόλυτα σε ποιότητα αλλά θα σε καλύψει σε όλες σου τις ανάγκες. Αντίθετα ένας δικάναλος θα σε καλύψει μόνο σε μουσική και σε τίποτα άλλο. Και στην κατηγορία που θες να κινηθείς μην περιμένεις και τεράστιες διαφορές μεταξύ av και δικάναλου.

Παιδιά θα δώσω πρώτα το ζητούμενο,που είναι το στήσιμο
home cinema με αγορα av ενισχυτή και ζεύγους-αρχικά-επιδαπέδιων
ηχείων.
Τα δεδομένα τώρα είναι το budget στα 800-1000 ευρώ (με μικρή, ίσως
απόκλιση αν απαιτηθεί-προκειμένου για VFM αγορά),
ο χώρος στα 36 τμ (6,7μ Χ 5,5μ) ενιαίος, με κουζίνα (7 τμ) στην πάνω πλευρά του, κάνοντας, δηλαδή μικρό γάμα.
Επίσης η χρήση του θα είναι περίπου 60% θέαση tv-games-bluray και
40% μουσική ακρόαση cd-fm radio.
Aπό προσωπική μου έρευνα αγοράς (έντυπα-internet) έχω καταλήξει
στους DENON AVR-1911 και PIONEER VSX-921 και ηχεία ΜΑGΝΑΤ ΜΟΝΙΤΟR 1000 (μου έχουν προταθεί από κεντρικό κατάστημα)
Παρακαλώ τις προτάσεις σας....
Εγώ είμαι αγνός, άρα εύκολα πέφτω στην "πατάτα" ......!!!!

Όπως αρκετές φορές συμβαίνει σε αυτές τις κατηγορίες (av-δικάναλοι κλπ)αλλιώς και με άλλα δεδομένα ξεκινάς την αναζήτησή σου, και αλλού κι άλλες σου ανάγκες στο τέλος, ανακαλύπτεις. Μετά από αρκετό διάστημα αναζήτησης
(σύμφωνα με το ανωτέρω πρώτο post μου στο thread) διαβάσματος,
ακρόασης (και μη ακρόασης) κατάλαβα πως πρέπει να αναθεωρήσω τα πιο πάνω δεδομένα. Δεν βρήκα άλλωστε, κάτι που να με ικανοποιεί ακουστικά.
Έτσι, και από αυτά που στα threads διαβάζω, αποφάσισα να ανεβάσω το budget στα 1500 ευρώ (+/- κάτι) αλλιώς θα έμενα,καλώς-κακώς,με το συναίσθημα του ανικανοποίητου καθώς και του ότι τα χρήματά μου δεν έπιασαν "τόπο". Επίσης θα θυσιάσω (θα υποβαθμίσω, καλύτερα) το μισό κομμάτι -αυτό του home cinema- υπέρ του άλλου της δικάναλης μουσικής ακρόασης.
Καλύτερα νομίζω, ένα και καλό παρά δύο και μέτρια.
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα τους συντονιστές, για τη βοήθειά τους και τις προτάσεις τους, που με βοήθησαν να κατανοήσω καλύτερα τις ανάγκες μου.

Υ.Γ. Επίσης ελπίζω να έχουν δίκαιο αυτοί που υποστηρίζουν πως με έναν
δικάναλο μπορείς να πετύχεις ένα αξιοπρεπέστατο 2.1 set up.

Μετα απο πολυ ψαξιμο-χιλιομετρα κ ενω "επαιζα" με Dali, Q-acustics, Tannoy, στο παρα5' πηγα audioshow και μου ανοιξαν ..επιτελους τα ..αυτια!
Προτεινω λοιπον Jamo 506, ακουγονται ΠΟΛΥ καλυτερα απο τα προαναφερθεντα..στα δικα μου τουλαχιστον αυτια..

+1