Τις συμβουλες σας παρακαλω...

Re: Απάντηση: Τις συμβουλες σας παρακαλω...

Τα 50 δεν ειναι καπως μεγαλα για τοσο μικρο χορο?τα μονα ενεργα που σκεφτομαι ειναι τα meridian dsp 5200.Ναι τους τελικους θα τους αλλαξω.Αλλα το ερωτημα εινα ο προ της densen θα συνεργαστει με τους πχ audia flight 50,yba passion 400 η τον μικρο της plinius?

Δεν θα το έλεγα...
Στην έκθεση παίζουν σε ακόμη μικρότερο χώρο από το δικό σου και πάλι είναι από τα πιο απροβλημάτιστα ηχεία.
Με τα ενεργά 50άρια πάντως (αν είναι στα λεφτά που ψάχνεις) θα καθαρίσεις από ηχεία και ενισχυτή μια και καλή για πολλά χρόνια!

Πάντως και τα 40άρια που αναφέρει ο φίλος Σάκης μπορεί να είναι χαμηλά στο όριο τιμής που έχεις βάλει αλλά σίγουρα παίζουν καλύτερα από άλλα που βρίσκονται ψηλά στο ίδιο όριο.
Σου μένουν και λεφτά να παίξεις με ενισχυτές, αν και πάλι θα πήγαινα για τον τελικό της ATC που είναι αδελφάκι τους...

Συνονόματε πολύ συμφωνούμε!!!
Αν είχα λεφτά πάντως τα ενεργά 50αρια θα τα έπαιρνα.... αύριο!!!!

E τι να κάνουμε συνονόματε;
Όποιος δεν συμφωνεί κερνάω καφέ από το σπίτι και αλλάζει γνώμη...
Στο μόνο που δεν συμφωνούμε είναι ότι αν είχα τα λεφτά, θα έπαιρνα τα ενεργά 50άρια από εχθές! :laugh:

Συγνώμη που σας χαλάω το κλίμα σύμπνοιας κι ομοφωνίας:flipout:,αλλά τα ΑΤC σαν ήχος δεν είναι γι' όλους.Αν κάποιος δεν τα ξέρει καλά σαν ηχεία,καλά θα κάνει να πάει να τ´ ακούσει πρώτα καλά (ακόμα καλύτερα ει δυνατόν στο σπίτι του).

Θεωρώ σαν πιό πασπαρτού και κοντινότερες στον μέσο όρο,λύσεις σαν τα Audio Physic,τα Proac,τα Sonics,τα Sonus Faber....

Πάντως προσωπικά τα sonus faber που προτείνονται, έχω την αίσθηση ότι χρειάζονται μεγαλύτερο χώρο για να αναπνεύσουν, παρόλο που είναι βάσης...
Επίσης, εκτός ότι τα ενεργά 50άρια ATC είναι χρηματικά πολύυυυ πάνω από το όριο που έθεσε ο φίλος, δεν μπορώ να καταλάβω πώς προτείνετε αυτά τα ηχεία για χώρο 12 τ.μ !! Δηλαδή αν είχε 18τ.μ θα του προτείνατε τα 100άρια?
Τα 40άρια το συζητάμε...

πφφφ... party pooper... :flipout:

Μα εννοείται ότι τέτοιες αγορές πρέπει να είναι μετά από ακρόαση στο χώρο αυτουνού που ενδιαφέρεται!
Πρώτα τα ακούς στο χώρο που είναι στημένα και για να πάρεις την τελική απόφαση, σπίτι! :BDBDG54:

εγω καταρχην θα σου προτεινα να ακουσεις και κανενα τελικο της densen δεδομενου του οτι εχεις ηδη τον προ.Και δεν νομιζω οτι θα χασεις...
για ηχειο τα ΑΤC 40 παιζουν ανετα σε μικρους χωρους.Τα Physic δεν μου πολυαρεσουν με densen(γουστα ειναι αυτα) και υπαρχει και η λυση των system audio που λογω στενης μπαφλας παιζουν κι αυτα ανετα σε μικρους χωρους.Και υποψην οτι στο Mοναχο η densen "κατεβαινει" με system audio.Δανοι οι μεν Δανοι και οι δε..

Παιδια σας ευχαριστω για τις ως εδω απαντησεις σας.Τα atc40 τα εχω ακουσει με plinius και ειλικρινα δεν πολυενθουσιαστικα,αν τα ακουγα με δυνατοτερο ενισχυτη ισως να ταν διαφορετικα.Επισης ακουσα τα tempo της audio phisic
με προ-τελικο της chord και μου εκαναν πολυ ευχαριστη εντυπωση.Απλα με προβληματιζουν τα πλαινα μεγαφωνα.Ο χορος ειναι 3 μετρα,αν αφησω 50-60 ποντους απο τους πλαινους τοιχους θα εχω αποσταση μεταξυ ηχειων 1.8 ως 2 μετρα που νομιζω ειναι πολυ λιγο...

Μενω Θεσσαλονικη δεν ειναι ευκολο να ακουσω ολα τα ηχεια στον χορο μου για λογους αποστασης.Οποτε μπορω κατεβαινω αθηνα για ακροασεις...

Φυσικα οι τελικοι της densen ειναι στις επιλογες μου,ειμαι πολυ ευχαριστημενως με τον προενισχυτη της.

Οντως τα atc50 εινα κατα πολυ πανω απο το χρηματικο οριο μου...
Αλλα και μια ερωτηση

Πως γινετε στον χορο μου ενα μεγαλο ηχειο δαπεδου με 9,5 ιντσες woofer να ναι καλο για τον χορο μου,αλλα ενα μικρο ηχειο βασης με 6 αρι να ναι σχετικα μεγαλο και να θελει αερα?Υπαρχει καποια εξηγηση?

Δεν εκφράστηκα σωστά ίσως, εννοούσα θέλουν πιο μεγάλο χώρο για να μπορέσουν να δημιουργήσουν την μεγάλη σκηνή και τον επιβλητικό ήχο που μπορούν να δημιουργήσουν τα συγκεκριμένα ηχεία. Σε μικρότερο χώρο έχω την αίσθηση πως θα "πνιγούν" οι δυνατότητές τους σε αυτόν τον τομέα...

Η μεγαλη μου εκπληξη ειναι τα μεγαλα στον χορο μου...και οχι τοσο τα μικρα,καταλαβα τι εννοεις.Εχεις κατι να αντιπροτεινεις?Καποιο ηχειο που νομιζεις πως θα ειναι σωστο στην τιμη 2-5 ομως?

Ακροάσεις στον χώρο σου ή σε χώρους παρόμοιου μεγέθους αν δεν είναι εφικτό στον χώρο σου,μόνο αυτό μπορώ να σου πω, από ηχεία υπάρχουν αρκετά και τα γούστα διαφέρουν, σίγουρα οι εταιρείες που ειπώθηκαν είναι αξιόλογες! Γενικά εγώ πάντως θα πήγαινα σίγουρα σε βάσης...

Hχεια με woofer η woofers μεγαλυτερα των 5,5 ιντσων , δεν προκειται να παιξουν το παραμικρο , ασχετως τιμης και συνοδων σ ενα τοσο μικρο χωρο . ΠΟΤΕ ! (ειναι θεμα φυσικης βεβαια ....)
Ετσι λοιπον κοιτα οτι μονο οτι εχει 5,5 ιντσες η 4 .

Η προταση μου ειναι τα CHARIO Constellation Cygnus http://chario.it/panoramica.php?IDP=13&IDO=46 & http://chario.it/extra.php?IDP=13&IDO=46 .
Το ενα εκ των δυο 5,5 λειτουργει ως subwoofer μεχρι τα 170hz σε δικη του απομονωμενη καμπινα με αποτελεσμα να ειναι ιδιαιτερα καθαρο στις χαμηλες συχνοτητες . Η καρυδια και το HDF εξασφαλιζουν μικροτερη συμμετοχη του "κουτιου" στα δρωμενα των χαμηλων !....και κατ επεκταση πολυ μικροτερη πιθανοτητα για booming στον τοσο μικρο χωρο σου ....

Τα Densen παίζουν πολύ καλά και με Spendor (εχω τα 2/3 με Dm20/30 -κοιτα να δεις 2/3 με 20/30 τώρα είδα την αντιστοιχία- :))) ).

Επίσης έχω ακουσει οτι παίζουν καλά και με τα ATC...
Μιχάλη τι λες να σου φερω τους Densen κάποια στιγμή να δούμε αν αληθευουν οι φήμες;;;-bye-