Τίτλοι HD-DVD

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
805
Παιδιά, αν έχει συζητηθεί το θέμα, μη με βαρέσετε. Υπάρχουν τίτλοι HD-DVD που να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά; Ρωτάω γιατί στο τελευταίο τεύχος του HiTECH είδαμε όλους τους τίτλους Blu-ray της ελληνικής αγοράς, αλλά τίποτε για HD-DVD. Επίσης, στα video club της πόλης (Αλεξανδρούπολη) κανένας δεν έχει HD-DVD. Επειδή σκοπεύω αργότερα να αγοράσω και κατάλληλο player, θέλω να ξέρω αν θα πάω σε υβριδικό ή μόνο σε Blu-ray. Μήπως ο πόλεμος των φορμά στην Ελλάδα έχει λήξει;

Και εδω στας Αθηνας δεν εχω βρει πουθενα HD-DVD.
Οσον αφορα τον "πολεμο", νομιζω οτι εδω στην Ελλαδα, μια μικρη "μαχη" γινεται μονο.
Θα δουμε...

Το έχουμε ξανά πει . Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι καθαρά θέμα υποτίτλων . Στο HD-DVD η μόνη ταινία που έχει ελληνικούς υπ/λους είναι το king kong και ως εκ τούτου οι εταιρίες εν Ελλάδι δεν εισάγουν το format αυτό

Υπάρχει θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα. Καμία ελληνική εταιρία δεν διαθέτει στην αγορά HD DVD και τα video club δεν έχουν το δικαίωμα να εισάγουν ξένες και να τις νοικιάσουν - αυτό με μια επιφύλαξη, γιατί το κάνουν με ζώνη 1 και δεν ξέρω υπό ποιο καθεστώς. Ο Κώστας θα μπορούσε να μας διαφωτίσει περισσότερο. Το αποτέλεσμα είναι ότι, εκτός από το King Kong, δεν υπάρχει κανένα HD DVD με ελληνικούς υπότιτλους, οπότε μιλάμε για "τελειωμένη υπόθεση" στην Ελλάδα.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει και στο εξωτερικό, όπου το Blu-ray πουλάει μεν περισσότερα δισκάκια, αλλά το HD DVD πουλάει περισσότερα (και πολύ φτηνότερα) players, ενώ είναι φτηνότερο στο authoring, κάτι που συμφέρει τα studio. Επίσης, προσφέρει και web enabled features, ένα χαρακτηριστικό που καλύπτεται μόνο από το profile 2.0 του Blu-ray, ενώ αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν κυρίως 1.0 και από την επόμενη εβδομάδα 1.1. Άλλο ενδιαφέρον, πολλοί "αποκλειστικά Blu-ray" τίτλοι βγαίνουν και σε HD DVD στην Ευρώπη, π.χ. Prestige, Corpse Bride! Τέλος, και σημαντικότερο, το HD DVD είναι region free, άρα μπορείς να το αγοράσεις από όπου θέλεις.

Όλα τα παραπάνω οι "κόκκινοι" τα ερμηνεύουν ως ισχυρές πιθανότητες να επικρατήσει το HD DVD. Αν συμβεί αυτό, ή διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση με κάποια studio αποκλειστικά στη μία ή την άλλη πλευρά, οι ελληνικές εταιρίες θα πρέπει κάποια στιγμή να ακολουθήσουν. Ήδη οι Transformers πούλησαν 190.000 HD DVD στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τους και έπεται ο Shreck the Third. Θα είναι τρελλοί να αφήσουν τέτοια αγορά ανεκμετάλλευτη.

Σε καμία περίπτωση, επομένως, δεν μπορείς να κάνεις σήμερα μία futureproof αγορά. Προσωπικά, κοιτώντας τις ταινίες που βγαίνουν στο κάθε format, βρίσκω τις αγαπημένες μου στο HD DVD και τη συντριπτική πλειοψηφία των blu-ray αδιάφορες. Επομένως, θα δώσω μόλις 300 τώρα για ένα HD DVD και θα περιμένω να βγάλει η Marantz ένα multi-region, HD DVD, BD, SACD, DVD-A, DVD, CD player, δηλαδή τέλος 2008 και αν...

Last edited:
Έγραφα πολλή ώρα και δεν είδα το μήνυμα του Κώστα.

Δηλαδή Κώστα εννοείς ότι τα Blu-ray βγαίνουν στο εξωτερικό με ελληνικούς υπότιτλους, για αυτό οι ελληνικές εταιρίες τα εισάγουν; Αν κρίνω από κάποια κομμάτια που βλέπω στο Play, δεν είναι έτσι.

Έγραφα πολλή ώρα και δεν είδα το μήνυμα του Κώστα.

Δηλαδή Κώστα εννοείς ότι τα Blu-ray βγαίνουν στο εξωτερικό με ελληνικούς υπότιτλους, για αυτό οι ελληνικές εταιρίες τα εισάγουν; Αν κρίνω από κάποια κομμάτια που βλέπω στο Play, δεν είναι έτσι.
Ακριβός . εξαρτόμαστε από το τι θα μας δώσουν από έξω .
Όσο για τα δισκάκια που προέρχονται αυθαίρετα ( εκτός εταιριών ) στην χώρα μας όπως είναι τα region 1 επιτρέπετε μόνον η πώληση τους και όχι η ενοικίαση . Πριν από αρκετά χρόνια νοικιάζαμε κι εμείς R1 μέχρι που απαγορεύθηκε . Δικαιώματα για HD-dvd ναι δεν έχουν οι ελλ. εταιρίες αφού δεν τα αγοράζουν για το λόγο που προανέφερα.

Βλάση εαν δεν έχεις πρόβλημα με τους υποτίτλους, το play νάναι καλά

Δημοκηδή, προτιμώ 100 φορές περισσότερο ταινίες με υποτίτλους παρά χωρίς. Συνεπώς το play δεν είναι για μένα.
Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν εδώ, το πιο λογικό, για μένα, είναι να προχωρήσω αργότερα στην αγορά του νέου PS3 (σημερινή τιμή καταλόγου 449 ευρώ, που σίγουρα θα πέσει δραματικά τους επόμενους μήνες) και, αν η κατάσταση στην αγορά αλλάξει, όπως έγραψε ο Lepton, θα πάω για ένα combo player σαν αυτά που έβγαλε η Samsung και η LG.

Βλάση όντος στην Αλεξανδρούπολη δεν θα βρεις HD DVD (όπως και σχεδόν πουθενά αλλού στην Ελλάδα) σε αντίθεση με BR που θα βρεις σε 2 καταστήματα (Seven, DvD Club Universe). Προσωπικά θα συμφωνήσω με τον Δημοκηδή για το Play και θα προσθέσω και το Amazon μιας και έχω πάρει ως τώρα και από τα 2 χωρίς κανένα πρόβλημα (Έχω King Kong, Harry Potter, Happy Feet, Van Helsing, Planer Earth).
Όσο για τον πόλεμο των δυο φορμά μάλλον είναι νωρίς να πούμε ακόμα οπότε καλό θα ήτανε να κοιτάς προς υβριδικό Player (εγώ τουλάχιστον προς τα εκεί κοιτάω και ας ήδη έχω το HD DVD Add On του Xbox360).

Αυτή τη στιγμή και με την υπάρχουσα κατάσταση η πιο λογική αγορά είναι το PS3 Με 450 έχεις ένα καλό BR player και αν τελικά επικρατήσει το HD-DVD σου μένει η κονσόλα για παιχνίδια . Μέχρι όμως να γίνει αυτό ( αν γίνει) τα player θα έχουν 150 – 200 οπότε τότε πάς για αλλαγή

Re: Απάντηση: Τίτλοι HD-DVD

Προσωπικά θα συμφωνήσω με τον Δημοκηδή για το Play και θα προσθέσω και το Amazon μιας και έχω πάρει ως τώρα και από τα 2 χωρίς κανένα πρόβλημα (Έχω King Kong, Harry Potter, Happy Feet, Van Helsing, Planer Earth).
Όσο για τον πόλεμο των δυο φορμά μάλλον είναι νωρίς να πούμε ακόμα οπότε καλό θα ήτανε να κοιτάς προς υβριδικό Player (εγώ τουλάχιστον προς τα εκεί κοιτάω και ας ήδη έχω το HD DVD Add On του Xbox360).

Morfeus, υποθέτω ότι, εκτός από το King Kong, τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν έχουν υποτίτλους - έτσι δεν είναι; Αν είναι όντως έτσι, δεν έχω προσωπικά ενδιαφέρον.
Ένα υβριδικό player ήταν η πρώτη (και παραμένει η κυρίαρχη) σκέψη μου. Όμως η ανυπομονησία μου να απολαύσω Hi-Def στον προβολέα μου με ωθεί στην αγορά (έστω αργότερα) του νέου PS3, μια και, όπως φαίνεται, η ελληνική αγορά έχει προς το παρόν "παγώσει" 100% υπέρ του Blu-ray. Μακάρι να αλλάξουν γρήγορα τα πράγματα και να έλθουν στη χώρα μας και τίτλοι HD-DVD, ώστε να κατασταλάξω (επιτέλους!) στην αγορά ενός combo.

Re: Απάντηση: Τίτλοι HD-DVD

Αυτή τη στιγμή και με την υπάρχουσα κατάσταση η πιο λογική αγορά είναι το PS3 Με 450 έχεις ένα καλό BR player και αν τελικά επικρατήσει το HD-DVD σου μένει η κονσόλα για παιχνίδια . Μέχρι όμως να γίνει αυτό ( αν γίνει) τα player θα έχουν 150 – 200 οπότε τότε πάς για αλλαγή

+1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τίτλοι HD-DVD

Morfeus, υποθέτω ότι, εκτός από το King Kong, τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν έχουν υποτίτλους - έτσι δεν είναι; Αν είναι όντως έτσι, δεν έχω προσωπικά ενδιαφέρον.
Ένα υβριδικό player ήταν η πρώτη (και παραμένει η κυρίαρχη) σκέψη μου. Όμως η ανυπομονησία μου να απολαύσω Hi-Def στον προβολέα μου με ωθεί στην αγορά (έστω αργότερα) του νέου PS3, μια και, όπως φαίνεται, η ελληνική αγορά έχει προς το παρόν "παγώσει" 100% υπέρ του Blu-ray. Μακάρι να αλλάξουν γρήγορα τα πράγματα και να έλθουν στη χώρα μας και τίτλοι HD-DVD, ώστε να κατασταλάξω (επιτέλους!) στην αγορά ενός combo.

Έτσι ακριβώς είναι Βλάση, εκτός από το King Kong τα άλλα δυστυχώς δεν έχουν υποτίτλους. Απλά στην δική μου περίπτωση η απόφαση για το HD DVD ήταν εύκολη μιας και ήμουν κάτοχος Xbox360 οπότε με λίγα χρήματα μπόρεσα να δω HD στον προβολέα μου.
Αν θέλεις πάντος και έχεις Pc συνδεδεμένο στον Epson μπορώ να σου κάνω αντίγραφα ασφαλείας από τα HD DVD που έχω για να δεις HD στον προβολέα σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τίτλοι HD-DVD

Αν θέλεις πάντος και έχεις Pc συνδεδεμένο στον Epson μπορώ να σου κάνω αντίγραφα ασφαλείας από τα HD DVD που έχω για να δεις HD στον προβολέα σου.

Δυστυχώς δεν έχω PC συνδεδεμένο στον προβολέα ούτε και προβλέπεται κάτι τέτοιο. Περιμένω απλώς την κατάλληλη στιγμή για να αγοράσω HD Player.