Το 100hz or not?

icy20

Senior Member
5 June 2009
695
That is the question...

Και εξηγω: Αξιζει για καποιον που δεν θα πολυβλεπει τηλεοραση και θα εχει πανω σε μια TV 46-47 ενα υπολογιστη συνδεδεμενο για 720-1080 ταινιες και λιγο casual gaming να εχει 100hz η δεν εχει νοημα και παιρνει 50αρα που ειναι και πιο φτηνη? Ο υπολογιστης ετσι και αλλιως με 60 hz δεν παιζει στην TV? Μπορει να μην τα ξερω καλα γιαυτο ρωταω...

πειτε τη γνωμη σας...με επιχειρηματα

ΥΓ Δεν βρηκα πουθενα να μπορω να φτιαξω poll...

Θα βλέπεις καθόλου αθλήματα (ποδόσφαιρο) και γρήγορα σπορ (Formula 1 , WRC)?

Αν βλέπεις μόνο ταινίες και σειρές μπορείς να πας σε μεγαλύτερη οθόνη με 50 Hz αντί για μικρότερη με 100.

That is the question...

Και εξηγω: Αξιζει για καποιον που δεν θα πολυβλεπει τηλεοραση και θα εχει πανω σε μια TV 46-47 ενα υπολογιστη συνδεδεμενο για 720-1080 ταινιες και λιγο casual gaming να εχει 100hz η δεν εχει νοημα και παιρνει 50αρα που ειναι και πιο φτηνη? Ο υπολογιστης ετσι και αλλιως με 60 hz δεν παιζει στην TV? Μπορει να μην τα ξερω καλα γιαυτο ρωταω...

πειτε τη γνωμη σας...με επιχειρηματα

ΥΓ Δεν βρηκα πουθενα να μπορω να φτιαξω poll...

ο υπολογιστής στο desktop παίζει στα 60 αλλά κατά την αναπαραγωγή 720 - 1080 ταινιών πρέπει να γυρίζει στα 24 για να μην έχεις pulldown. αυτό γίνεται είτε μέσω της κάρτας γραφικών πριν την αναπαραγωγή είτε αυτόματα αλλάζει η κάρτα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής ανάλογα με το υλικό 60/50/24

ο υπολογιστής στο desktop παίζει στα 60 αλλά κατά την αναπαραγωγή 720 - 1080 ταινιών πρέπει να γυρίζει στα 24 για να μην έχεις pulldown. αυτό γίνεται είτε μέσω της κάρτας γραφικών πριν την αναπαραγωγή είτε αυτόματα αλλάζει η κάρτα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής ανάλογα με το υλικό 60/50/24
Δεν το εχω καταλαβει αυτο πως ακριβως γινεται και αν χρειαζεται να κανω κατι εγω. Με το MPC HC τα βλεπω οτι βλεπω παντως. Παντως αν ισχυει αυτο με τα 60-50-24 αρα τοτε η απαντηση ειναι οτι δεν εχουν νοημα τα 100hz σε αυτη τη χρηση?

Υperion δεν σου το αποκλειω οτι μια φορα το μηνα μπορει να δω κανενα ποδοσφαιρο η καμμια f1 αλλα δεν θα ειναι η κυρια λειτουργια της. Και σε μια 32αρα 50hz που εχω παντως μια χαρα τα βλεπω αυτα χωρις να καταλαβαινω ιδιαιτερη διαφορα απο την 200αρα που εχω στο σαλονι.

Από προσωπική εμπειρία στο σπιτι μου σε θέαση ποδοσφαίρου, μπάσκετ, F1, Moto GP η διαφορά στην κίνηση είναι αισθητή απο τα πραγματικά 200 Hz στα 50 Hz.

Καλα οκ μη βαρατε :p
Το θεμα ειναι οτι πρεπει να ανεβω 150 ευρω ακομα. Hx750 η et5e ομως; Αν παω στις πιο φτηνες παμε για 6030 κ e5e

Και εγω sony εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Τα χρωματα και μονο ειναι αρκετος λογος νομιζω για μενα γιατι σε sammy δεν εχω δει και το καλυτερο αποτελεσμα...