Το 5c στα χέρια μου !

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,595
Πειραιάς
Φίλος ήταν στην Αμερική όταν παρουσιάστηκαν τα 5c και 5s, οπότε η αγορά ξεκλείδωτης συσκευής από εκεί για να αντικαταστήσει την τριών ετών συσκευή μου (iPhone 4) ήταν προ των πυλών...χθες λοιπόν το είχα στα χέρια μου, οπότε μερικές φωτογραφίες και εντυπώσεις παρακάτω :

IMGP7158.jpg

Το πακέτο αλλαγμένο, πλαστικό, με το κινητό σε διάφανο πλαστικό στο πάνω μέρος.

IMGP7159.jpg

Εντός έχει τα πάντα, λιλιπούτειο φορτιστή, καλώδιο και handsfree, αυτοκόλλητα, σιδεράκι για άνοιγμα της θύρας nanosim κ κάποιες περιληπτικές οδηγίες :

IMGP7163.jpg

IMGP7162.jpg

Το κινητό τελικά δεν σου δίνει τόσο πολύ την αίσθηση φτηνής πλαστικής συσκευής, καθώς είναι σκληρή κ στιβαρή, τα κουμπιά φαίνονται κ αισθάνονται πάρα πολύ καλά, ενώ το βασικό πίσω μέρος του μια πολύ ωραία glossy υφή, με το λευκό να είναι επίσης πολύ ωραίο στο μάτι.

IMGP7160.jpg

IMGP7161.jpg

Αφού είχα αλλάξει την microsim μου σε nanosim στην wind από το κατάστημα μέσα σε πέντε λεπτά νωρίτερα, ήταν ώρα για ενεργοποίηση !
Φυσικά, αφού ενεργοποιήθηκε το κινητό, έκανα restore from last backup, που είχα κάνει από το iPhone 4, με τις εφαρμογές μου κ τις ρυθμίσεις μου να μεταφέρονται γρήγορα. Αναβάθμισα όσες εφαρμογές έπρεπε, μπήκε και το ios 7.0.2 και ήμουν έτοιμος.

IMG_1737.jpg

Μετά από δύο ημέρες περίπου χρήσης μπορώ να πω ότι είναι ακριβώς όπως το περίμενα, δλδ ένα ωραίο κ στιβαρό κινητό, ότι πρέπει για αναβάθμιση των συσκευών 3,4,4s, όχι όμως και του 5. Το 5 έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής κ είναι στην ουσία το ίδιο τηλ, αν εξαιρέσουμε την ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία στο 5c.
Η πλαστική του πλάτη δεν φαίνεται ότι θα γρατζουνιστεί εύκολα κ σύντομα, γιατί έχει μια περίεργη υφή κ μοιάζει ότι έχει μεγάλη αντοχή, με αυτό φαίνεται να μένει να το δούμε στην πράξη.

Καλορίζικο,ζηλεύω και νομίζω ότι ψιλοκλάιει το νέο μου XPERIA SP 4G! Μιχάλη από βάρος πως τα πάει είναι κεντραρισμένο ή έχει ανομοιογένεια(ευνοεί τα πεσίματα)?

Απάντηση: Re: Το 5c στα χέρια μου !

Καλορίζικο,ζηλεύω και νομίζω ότι ψιλοκλάιει το νέο μου XPERIA SP 4G! Μιχάλη από βάρος πως τα πάει είναι κεντραρισμένο ή έχει ανομοιογένεια(ευνοεί τα πεσίματα)?

Στην παλάμη μου, το βάρος του μου φαίνεται όμοια κατανεμημένο, χωρίς να έχει πχ μεγαλύτερο βάρος στο πάνω ή το κάτω μέρος του.

Το έπιασα σήμερα στα χέρια μου και έπαιξα μαζί του
Εξαιρετική συσκευή και το πλαστικό δεν έχει καμία σχέση με ότι άλλο ξέρουμε.

Εντυπώσεις καθημερινής χρήσης :

Καταρχήν, το θέμα του πλαστικού περιβλήματος δεν με ενοχλεί. Το κινητό το αισθάνεσαι ένα ενιαίο κομμάτι, όπως πχ τα σιδερένια laptop της Apple. Είναι βολικό στο χέρι, επειδή δεν έχω ιδρωμένα χέρια ποτέ, δεν έχω πρόβλημα γλιστρήματος, είναι πολύ σταθερό στο χέρι μου σαν βεντούζα. Αφήνει πολύ λιγότερες δαχτυλιές στην οθόνη, ενώ καθαρίζει κ πιο εύκολα, βέβαια αυτά σε σύγκριση με το 4 που είχα.
Βολικό επίσης που τα ακουστικά τα έχει στο κάτω μέρος κ όχι στο πάνω.
Τα κουμπάκια αν κ από το ίδιο υλικό, η αίσθηση που σου δίνει όταν τα χρησιμοποιείς είναι σαν μεταλλικά, κάνουν καλή επαφή στην συσκευή.
Χωρίς να του κάνω ιδιαίτερα μεταχείριση, τσέπη μπουφάν με κέρματα πχ, τοποθέτησή του σε θήκη στο αμάξι, κτλ., δεν έχει μέχρι στιγμής κανένα ίχνος γρατζουνιάς στην πλάτη του.
Από θέμα ταχύτητας και απόκρισης της συσκευής, είναι απόλυτα ομαλή με το ios 7.0.2, γρήγορο πολύ.
Τέλος, όσον αφορά την μπαταρία του, προσωπικά με ενδιαφέρει η αυτονομία, οπότε ακολουθώ ότι έκανα κ στο 4άρι μου, δηλαδή ανοίγω εγώ όποτε θέλω το 3g, έχω κλειστά wifi, αφού στην δουλειά δεν έχω, ενώ bluetooth χρησιμοποιώ μόνο στο αμάξι. Με την χρήση που του κάνω εγώ, το κινητό το φορτίζω στο τέλος της 3ης ημέρας.
Προσωπικά, θεωρώ την αγορά του πολύ τίμια, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το πλήρωσα 425 ευρώ, αφού μου ήρθε από Αμερική. :music-smiley-005:
Το αν θα το αγόρασα 600+ ευρώ από Ευρώπη, μπορεί κ όχι, γιατί με 100 ευρώ περισσότερα πας στην ναυαρχίδα 5s.

στην Ελλαδα το βρισκεις παντως με 540 περιπου τωρα...
Στα 420 που το πηρες εσυ φυσικα ειναι ασυναφωνιστο!

Εντυπωση μου κανει η αυτονομια που αναφερεις.
Το 5 που εχω (οπως και καθε αλλο τηλεφωνο μεχρι τωρα) , δε μεβγαζει ποτε απο μια μερα.

Last edited:
εγω με το 5 αν δεν έχω 4g ή wifi ανοιχτά κρατάει 2 μερες.βράδυ flight mode, και βλέπω και λίγο βιντεο πριν κοιμηθώ κάθε μέρα.κλήσεις ελάχιστες.ειναι και ενός χρόνου κινητό.Αν παιξω κανενα παιχνιδι όμως ή δω κανα 2 επεισόδια από καμια σειρα κάθε βραδυ θέλει φόρτιση.το ίδιο αν εχω ανοιχτα wifi 4g.θα μπορούσε να έχει και καλύτερη αυτονομία.το 5c έχει καλύτερη;

από Αμερική γενικά συμφέρει, άλλες τιμες.οποιος μπορεί αγοράζει και αγοράζει από εκεί συμφέρει να κάνει και μια αναβάθμιση έτσι για το κέφι του.
Για 420 ευρώ και ξεκλείδωτο, είναι πολύ καλή τιμή.

Με ανοιχτό συνέχεια 3g και wifi, τότε η μπαταρία κινείται λογικά σε χαμηλά πλαίσια.
Εγώ τα έχω κλειστά κ τα ανοίγω όποτε θέλω.
Σήμερα πχ είμαι στην 3η ημέρα χρήσης από την φόρτιση κ η μπαταρία τώρα εμφανίζει ακόμα 30%.