Το Άδυτο — Sanctum

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
16,149
Λιβαδειά
avclub3k.jpg

Το Άδυτο
Sanctum

» Παιζουν: Γιόαν Γκρίφιθ, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ, Άλις Πάρκινσον, Ρις Ουέικφιλντ.
» Σκηνοθέτης: Άλιστερ Γκρίρσον

» Διάρκεια: 109' λεπτά
» Κατηγορία: Περιπέτεια, Δραματική.

» Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Φεβρουαρίου

» Διανομή: Odeon
» Έτος: 2011
» Γλώσσα: Αγγλικά

» Υπόθεση:
Μια ομάδα δυτών υποβρυχίων σπηλαίων καταδύεται στο πιο όμορφο και ανεξερεύνητο σύστημα σπηλαίων του κόσμου. Την αποτελούν
ο Φρανκ ΜακΓκίρ, ένας δεξιοτέχνης εξερευνητής, ο 17χρονος γιος του, Τζος, και ο δισεκατομμυριούχος χρηματοδότης Καρλ Χάρλεϊ.
Όταν μια τροπική καταιγίδα ξεσπά ξαφνικά, η μόνη διέξοδος τους αποκόπτεται λόγω μεγάλης ροής νερού, αναγκάζοντάς τους έτσι
να μετακινηθούν. Πρέπει γρήγορα να καταστρώσουν ένα σχέδιο για να βγουν ζωντανοί από το υποβρύχιο αυτό σπήλαιο που δεν
συγχωρεί κανένα λάθος.

— AvCLUB.gr // Audio & Video Fanatics Area —

Last edited:
Εγώ το βρήκα μέτριο, ίσως γιατί το συνδυασμό των χαρακτήρων στην ομάδα τον έχουμε ξανασυναντήσει πολλές φορές σε άλλες ταινίες του είδους και έγινε λίγο κουραστικός.
Ο πιτσιρικάς χρειάζεται πολλά μαθήματα υποκριτικής, στο τέλος ειδικά που κατά κάποιο τρόπο «σολάρει»….δεν ακούγεται!!
Αλλά και το 3D με εξαίρεση μια-δύο σκηνές όπου ήταν πράγματι εντυπωσιακό, δεν με ενθουσίασε.
Στα θετικά της ταινίας, η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα!!

Πάρα πολλή καλή. Ωραία ατμόσφαιρα, κλειστοφοβική πείθοντας τον θεατή για τα δρώμενα σε σημείο που πιάνεις τον εαυτό σου πολλές φορές να σφίγγεις τα χερούλια του καθίσματος. Εννοείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο ότι δεν γνωρίζεις την εξέλιξη.

Επιπλέον bonus η θέαση σε 3D. Είναι η πρώτη φορά και το τονίζω που ευχαριστήθηκα 3D (Real D) άντε να βγαίνουν κι άλλες πραγματικές ταινίες σε 3D γιατί βαρεθήκαμε τα animation και τα στρουμφάκια.

Tip: Επόμενη ταινία σε 3D = THOR :music-smiley-005:

Ενδιαφερον Τασο...

Από την άλλη όμως μήπως κι αυτή δεν είναι ''καθαρή κανονική 3D'' ταινία;

Δεν ειμαι δλδ animataion αλλά δεν εχει και πολύ κόσμο, ''κανονικές'' τοποθεσίες κλπ αλλά ειναι γυρισμένη σε ένα περιορισμένο και κλειστό χώρο (που βοηθά την 3D εμπειρία).

Σκέψεις...

Μολις την ειδα στα Ster και εχω να παρατηρησω δυο πραγματα!
1ον σαν ταινια ηταν μετρια (αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οι υπολοιποι πιστευουν το ιδιο, ακουσα και πολυ καλα σχολια). Δε θα μπω σε αναλυσεις, απλα θα πω οτι στο ειδος της εχω δει ταινιες που με συνεπηραν πολυ περισσοτερο (κατι που αυτη πηγε να καταφερει μονο σε ενα σημειο και για πολυ λιγο).

2ον!
Μπραβο στο Ster γιατι με μεγαλη χαρα ειδα να μας δινουν τα ακριβα XPAND X101 γυαλια (και οχι τα φτηνιαρικα του Village)!!!
http://www.xpandcinema.com/products/glasses/X101/
http://www.xpand3dtv.com/xpand-x101-3d-stereoscopic-active-3d-gl10133.html (109$?????? υπερβολικο μου φαινεται αλλα... xpand ειναι αυτη!)
http://www.buytvglasses.com/xpand-x101-active-3d-shutter-glasses.html
(α, εδω λιγο φθηνοτερα και μια που τα κοιταξα ειδα οτι επεσε πολυ στο αμαζον η τιμη των universal X103 για 3DTV's απο τα 129$ στα 84$)

Αφου λεω του τυπου στην εισοδο: "Μπα! XPAND??"
Πραγματικα απο τις πιο ξεκουραστες (οπως και το Avatar) 3D εμπειριες με την αναμενομενη συνεπεια αυτου να ειναι οτι δεν υπηρχαν wow effects, δηλαδη πραγματα να πεταγονται απο την οθονη, το 3D περιοριστηκε απλα στο βαθος, παροτι το σκηνικο θεωρητικα θα επετρεπε κατι τετοιο σε αρκετες περιπτωσεις!

Αργισα αλά την είδα σήμερα στον Παράδεισο, και έχω να πω ότι πρόκειται γιά μιά καλή ταινία στο είδος που εκπροσωπεί, χωρίς να σε εντυπωσιάσει, και χωρίς να σε απογοητεύσει.
Γιά καλά home cinema είναι ότι πρέπει, μιά και εικόνα+ήχος είναι άψογα.