Το αγαπημένο EDC - Το καλύτερο EDC

Απάντηση: Re: Το αγαπημένο EDC - Το καλύτερο EDC

Καλησπερα παιδια,θα ηθελα τις γνωμες σας.
Ψαχνω για ενα φακο καθημερινης χρησης με 1 μπαταρια για μικρο ογκο(θα ειναι συνεχεια μαζι μου σε τσαντακι),ΑΑ κατα προτιμηση (γιατι κατα καιρους βρισκομαι σε περιοχες που και οι ΑΑ ειναι δυσευρετες ποσο μαλλον μια cr123) και οσο πιο πολλα τα lumens τοσο πιο καλα.Επειδη κυριως τον χρησιμοποιω σε κλειστους χωρους θελω να ειναι floody.Και ειμαι μεταξυ αυτων των 3
Fenix ld15,Itp sa1 eluma και Nitecore d10 sp.
Εκει εχω καταληξει γιατι αυτους βρισκω απο Ελλαδα και τον θελω συντομα καθοτι εχασα αυτον που ειχα, εναν alpin με 105 lumen, τουλαχιστον ετσι ελεγε.
Ευχαριστω προκαταβολικα και αν εχετε κατι καλυτερο να προτεινεται καλοδεχουμενο αρκει να μπορω να τον παραγγειλω απο Ελλαδα.
Φίλε μου καλωσήρθες στην παρέα.
Αν θέλεις Fenix μην πάρεις τον LD15 αλλά προτίμησε τον LD01(ΑΑΑ).Ο Nitecore είναι ίσως η καλύτερη επιλογή από Ελλάδα αυτή τη στιγμή αν προτιμάς με μπαταρία ΑΑ. -bye-

Επίσης υπάρχει και ο Nitecore ΑΖ-ΑΑ πιο compact από τον D10 Sp και δουλεύει περιστρέφοντας τον ενώ ο D10 έχει κουμπί στο πίσω μέρος.Πάντως ο D10 είναι πολύ ποιοτικός φακός.

Οι Φακοί στα (ελάχιστα) ελληνικά καταστήματα είναι ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ.
Απ' οτι βλέπω, ο ITP στοιχίζει 30 ευρώ και ο Nitecore 50 ευρώ!!!

Γνώμη μου: πάρε τον φθηνό τώρα (τίμιοι είναι οι φακοί της ITP) και αργότερα παίρνεις έναν Zebralight, ο οποίος είναι το ιδανικό γι' αυτό που περιγράφεις (floody σε κλειστο χώρο) και από τους πιο δυνατούς (200Lumens σε AA)

Εχω παραγγειλει ηδη τον H51Fw πριν 3 μερες :2thumb22sup: κυριως για το ψαρεμα και βραδυνες βολτες στο βουνο αλλα αφου ετυχε και εχασα αυτον που ειχα στο τσαντακι μου, βρηκα ευκαιρια(αλλο που δεν ηθελα)να παρω ενα πιο καλο ας πουμε φακο.Μαλλον στον nitecore d10 βλεπω να καταληγω.

Αν δεν κανω λαθος ειναι flood light ετσι ? Για ψαρεμα και περπατημα το θελω.Δεν χρειαζομαι να βλεπω σε μακρυνες αποστασεις,αλλα πολυ φως μπροστα μου.Απλα τον αλλο που θελω να παρω ειναι για το τσαντακι που εχω παντα μαζι μου.Την ζεμπρα δεν θα την εχω παντα μαζι, αλλα για headlight.

να σου πω μια που ξεκινησες καλα με τη ζεμπρα, παρε τοβ ναιτκορ για να εχει ακοαμ ενα "εργαλειο"

Δυστυχως εφαγα ηττα,πηρα mail απο τον πωλητη του ebay οτι εξαντληθηκε o h51fw :violent-smiley-030: και ψαχνω αμεσα για headlight.Ειμαι τωρα μεταξυ των petzl tikka xp,myo xp και led lenser h7.Μεταξυ αυτων ειμαι κυριως λογω 2πλης λειτουργιας σε flood και πιο στενης δεσμης.Στους petzl με difuser και στο led lenser με το περιεργο ζουμ.
Απο το site της zebra δινει περιπου 20 μερες αν δεν κανω λαθος και δεν μπορω να περιμενω.
Τι προτεινεται ?