Το άγχος φέρνει αμνησία... (παρακαλώ για βοήθεια στην επιλογή νέας TV)

sakis44

Established Member
1 May 2008
161
Stuttgart
Καλησπέρα,

την Δευτέρα θέλω να πάω για νέα TV κι ενώ παρακολουθώ συχνότατα το φόρουμ εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχω αγχωθεί και έχω ξεχάσει τα πάντα από σήμερα το απόγευμα που πάρθηκε η απόφαση αγοράς.

Αν μπορείτε βοηθείστε με σας παρακαλώ

Η απόσταση θέασης θα είναι περίπου 3.80 έως 4.00 μέτρα

Η χρήση της TV θα είναι κυρίως:
1.) Ταινίες HD (σύνδεση με PS3)
2.) Παιχνίδια (PS3)
3.) Τηλεοπτικό σήμα από δορυφορικό δέκτη (τον παλιό καλό Humax 5400)
Τα επίγεια (ελληνικά κανάλια) δεν τα Πολύ-κοιτάμε

Το μπάτζετ για την TV είναι 800 , βαριά βαριά 850

Ποιες θα μου προτείνατε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια

Σάκης

Έχοντας παρακολουθήσει από την αρχή σχεδόν το νήμα τόσο του Powerbuy καθώς και των προβλημάτων της LG7000, μου τίθεται το ερώτημα αν έχουν αναφερθεί παρόμοια προβλήματα και για την συγκεκριμένη.

A) Η απόσταση θέασης θα είναι περίπου 3.80 έως 4.00 μέτρα

Β) Το μπάτζετ για την TV είναι 800 , βαριά βαριά 850

Α) Οτιδήποτε κάτω από 50 θα είναι κρίμα...(δεν αγοράζουμε κάθε μέρα τηλεόραση).

Β) Δεν παλεύεται το άτιμο...πανάθεμα το....:smash:

Δύσκολο, πολύ δύσκολο .... αν μπορέσεις και βάλεις στον προϋπολογισμό και καμιά δοσούλα, κάτι μπορείς να βρεις σε αξιοπρεπή 46άρα LCD από απερχόμενα μοντέλα π.χ. SAMSUNG 46A656 ...από 1.200 http://www.skroutz.gr/s/42132/Samsung-LE46A656-46%22.html?keyphrase=46a656

Υ.Γ. 1: Από την απερχόμενη σειρά LCD της LG, δεν θα σκεφτόμουνα κάποιο μοντέλο (με κριτήριο τις αναφορές των παιδιών που έχουν).

Υ.Γ. 2: Σε 50άρα με αυτά τα λεφτά κυκλοφορούν μόνο plasma, π.χ.

LG 50PQ3000....από 830 http://www.skroutz.gr/s/72792/LG-50PQ3000-50''.html

LG 50PQ6000....από 910 http://www.skroutz.gr/s/72791/LG-50PQ6000-50''.html

θα πρέπει να ξανασκεφτούμε (μέχρι αύριο), αν θα ανέβει το μπάτζετ στα 1.100 με 1.200. Έψαχνα όλη νύχτα και η αλήθεια είναι ότι, στο αρχικό (850 ) δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις επιλογές.

50άρα Plasma θα γούσταρα, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα υπάρξει πρόβλημα λόγω χρήσης (PS3- παιχνίδια)

Τελικά αποφασίσαμε να πάμε μέχρι 1.200 από το να πάρουμε κάποια που δεν θα μας αρέσει.

Έχω επιλέξει προς το παρόν για αγορά κάποιας από τις παρακάτω και μέχρι αύριο θα αποφασίσω οριστικά:

Plasma 50PS7000 (~1.150 )
LCD 47LH4000 (~1.100 )
LCD 47LH5000 (~1.200 )

Κλείνω προς την πλάσμα, αφού είδα βιντεάκι και έπαθα πλάκα, τόσο με το ντισάιν όσο και με την εικόνα. Το ερώτημα είναι αν με την πλάσμα θα έχω πρόβλημα με burnin σε παιχνίδια (περίπου 2 ώρες) από PS3 ή αν η τεχνολογία τους έχει προχωρήσει πλέον τόσο που δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Εσείς ποια θα μου προτείνατε; (πιθανόν και κάποια καινούρια μοντέλα άλλων κατασκευαστών έως 1.200 ).

Ευχαριστώ (και συγνώμη που σας ζαλίζω με θέματα που έχετε συζητήσει πάμπολλες φορές).

Tο όριο των 1.200 ευρώ που βάζεις δεν αφήνει περιθώρια για επιλογές. Και το θέμα είναι πως με την απόσταση θέασης που έχεις, πρέπει οπωσδήποτε να πας σε 50 ίντσες. Μεταξύ των τριών που αναφέρεις, η γνώμη μου είναι να προτιμήσεις την 50PS7000. Kαι μεγαλύτερη απ' τις άλλες δύο είναι, και plasma. Μην φοβάσαι για burn-in. Πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ για να το καταφέρεις. Υπάρχει και η Samsung PS50A656T σ' αυτή την κατηγορία τιμής.
Πάντως επειδή δεν αγοράζεις τηλεόραση κάθε χρόνο όπως λέει και ο Χρήστος παραπάνω, δες εάν μπορείς να ανέβεις ακόμα λίγο στα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και να πας για την Panasonic TX-P50G10E.
http://www.panasonic.gr/servlet/PB/menu/1251498_l17/index.html
Plasma Neo PDP με panel 12ης γενιάς και με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4 που σημαίνει ότι αν τα ελληνικά κανάλια χρησιμοποιήσουν αυτό για την ψηφιακή τους εκπομπή, δεν θα χρειαστείς ξεχωριστό αποκωδικοποιητή.
Σκέφτεσαι και αποφασίζεις λοιπόν.
-bye-

Ωραία η Pana αλλά ξεφεύγει κατά πολύ στην τιμή. Ήδη το μπάτζετ ανέβηκε κατά 50%... ευχαριστώ πάντως.
Μάλλον θα κινηθώ προς την 50PS7000

επειδη αγορασα τηλεοραση πριν ενα μηνα και βλεπω απο αποσταση 4,5 μετρων ...παρολο που ειναι πολυ καλη συσκευη μετανιωνω που δεν πηρα 52αρα....

γιαυτο μην κανεις το λαθος και παρεις εξ αρχης κατω απο 46 ιντζες απο 4 + μετρα αποσταση !-bye-