Το Αγόρι Πίσω από το Συρματόπλεγμα — The Boy in the Striped Pyjamas

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0

kosdion

Established Member
16 April 2008
117
theboyinpyjamas_b.jpg

Το Αγόρι Πίσω Από Το Συρματόπλεγμα - The Boy In The Striped Pyjamas

Σκηνοθεσία: Μαρκ Χέρμαν
Πρωταγωνιστούν: Βέρα Φαρμίγκα, Ντέιβιντ Θιούλις, Ρίτσαρντ Τζόνσον, Άζα Μπάτερφιλντ, Ζακ Ματούν Ο' Μπριέν, Κάρα Χόργκαν, Άμπερ Μπίτι, Ντόμονκος Νέμεθ
Διάρκεια: 90 '
Κατηγορία: Κοινωνική

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.audiovisual.gr/MovieDetail.aspx?catSerial=001002&movieId=13203&prodId=17237

Κυκλοφορεί ήδη

Μία δυνατή, διαχρονική ιστορία για τα όρια της αθωότητας και το μεγαλείο της ανθρωπιάς.
  • “Μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς” – Τζέφρι Λάϊονς, NBC/REEL TALK
“....μία αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία. Δυνατή συγκίνηση που δεν περιγράφεται με λέξεις.” - Pete Hammond, Hollywood.com

Από τα στούντιο της Miramax Films, που υπογράφουν τη βραβευμένη ταινία Η Ζωή Είναι Ωραία (Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 1998) έρχεται Το Αγόρι Πίσω Από Το Συρματόπλεγμα.

Ο Μπρούνο, είναι γεμάτος ενέργεια κι αισθάνεται να πλήττει στο νέο του σπίτι. Έτσι, με όπλο την αφέλεια και την αθωότητα των οχτώ χρόνων του, αποφασίζει να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις της μητέρας του και να ανακαλύψει την περιπέτεια στο γειτονικό δάσος. Εκεί, πίσω από ένα συρματόπλεγμα, συναντά ένα αγόρι στην ηλικία του και μια εκπληκτική φιλία γεννιέται, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τοποθετημένο στην καρδιά του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου, και βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλλερ βιβλίο του Τζον Μπόϊν, Το Αγόρι Πίσω Από Το Συρματόπλεγμα είναι μια ιστορία για τη δύναμη της αληθινής φιλίας, τα όρια της αθωότητας και το μεγαλείο της ανθρωπιάς, που θα αιχμαλωτίσει την καρδιά και τη σκέψη σας για χρόνια.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Το Αγόρι Πίσω Από Το Συρματόπλεγμα - The Boy In The Striped Pyjamas

Αξίζει να το δείτε.

Το συρματόπλεγμα είναι πιο εντυπωσιακό από τις ριγωτές πυτζάμες.
Πάλι καλά. Έχουμε δει και πολύ χειρότερες μεταφράσεις.

Απο τις καλύτερες ταινίες που είδα φέτος, γιά να μην πω η καλύτερη.
Ειδικά γιά το τέλος δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερο, με την ένοια της πραγματικότητας.
Οι πιτσιρικάδες δίνουν ρέστα στους ρόλους τους, και σκηνοθετικά επίσης πολύ καλά τα πράγματα.Απο τις καλύτερες αντιπολεμικές ταινίες που έχω δεί ποτέ μου.
Οσο γιά το τι έχουν γράψει κάποιοι "κουλτουριάρηδες"κριτικοί γιά την ταινία αυτη, δεν δίνω δεκάρα!!!

Last edited:

Τήν είχα δεί παλιότερα μέ πολύ ενδιαφέρον..
Τρυφερή καί αντιρατσιστική(άν και η Νέμεσις πού πέφτει σέ κεφάλια αθώων την μετατρέπει σέ τραγική)ταινία,μέ πολύ καλές ερμηνείες και καθόλου κραυγαλέα.

Μάλλον πέρασε στό ντούκου,αλλά προσωπικά τήν παρακολούθησα μέ πολλή συγκίνηση...
Συμφωνώ μέ Γιάννη γιά τίς ερμηνείες τών μικρών..
Εξαιρετικές οι σκηνές πού επικοινωνούν μοναχά τους εντελώς αθώα και παιδικά,μέ τό εμπόδιο τού συρματοπλέγματος ανάμεσά τους..
Η ''ησυχία'' πού επικρατεί στήν επικοινωνία τους,ενώ ο τρόμος γύρω είναι ολοζώντανος ,περιγράφεται εξαιρετικά.

Re: Το Αγόρι Πίσω Από Το Συρματόπλεγμα - The Boy In The Striped Pyjamas

Πολυ καλη ταινια βεβαια, αλλα εμεινα με την εντυπωση οτι το μονοπλευρο δραμα των Γερμανων γονιων στο τελος της ταινιας της αφαιρεσε αρκετα απο το αντιρατσιστικο της μηνημα.

Last edited by a moderator:

Πραγματικά πολύ καλή ταινία, την είδε και η σύζυγός μου που δεν είναι των ταινιών και της τηλεόρασης με μεγάλο ενδιαφέρον.
Επίσης μια πολύ καλή ταινία για τους φαν της Βέρα Φαρμίγκα που είναι πολύ ωραία γυναίκα....

Απάντηση: Re: Το Αγόρι Πίσω Από Το Συρματόπλεγμα - The Boy In The Striped Pyjamas

Πολυ καλη ταινια βεβαια, αλλα εμεινα με την εντυπωση οτι το μονοπλευρο δραμα των Γερμανων γονιων στο τελος της ταινιας της αφαιρεσε αρκετα απο το αντιρατσιστικο της μηνημα.

Δεν νομίζω και δεν πέρασε σε εμένα τουλάχιστον αυτό που λες περι μονόπλευρου δράματος των Γερμανών.
Αντίθετα θα έλεγα, και αυτό φάνηκε και την στιγμή που τα δύο πιτσιρίκια έσμηξαν τα χέρια τους στο καζάνι.
Γιά αυτό και είπα ότι το τέλος μου έκατσε πολύ καλά σχετικά με την υπόλοιπη ταινία.

Ας βάλουμε και μια ψηφοφορία για την ταινία! :smile:

.

Πιστεύω απο τις καλύτερες που έχω δει τελευταία. Τα αγοράκια δίνουν εκπληκτική ερμηνεία ,φοβερή ατμόσφαιρα περιέργως μέσα απο την απλότητα του σεναρίου.Ψήφισα πολύ καλή.

Καλή αλλά δεν κατάφερε να με φορτίσει συναισθηματικά όσο περίμενα.
Σίγουρα έχω δει πολύ καλύτερες σχετιζόμενες με το θέμα.

Θεωρώ ότι μεγάλο μειονέκτημα της ταινίας ήταν η Αγγλική γλώσσα
και πόσο μάλλον όταν είχε τόσο έντονη την Αγγλική προφορά.

Επίσης, άσχετα με το αν ήταν καλή η ερμηνεία του μικρού εβραίου (κατ' εμέ απλά καλή),
η επιλογή του μικρού Jack Scanlon από το Kent της Αγγλίας
ήταν το λιγότερο τραγική. Ήταν σαν να έβλεπα ένα αλητάκι,
επωαζόμενο hooligan Αγγλικής ομάδας που μπλέκει σε καυγάδες κάθε μέρα.

Last edited: