Το αιώνιο πρόβλημα της επιλογής.

axrst

Senior Member
18 November 2007
303
Το οποίο έχουμε όλοι, όσοι δεν έχουμε εμπειρία ακόμη. Γι' αυτό και ζητώ τη βοήθειά σας.

Ήρθε η ώρα μετά από 9 χρόνια να αλλάξω τον αναλογικό πολυκάναλο Technics ενισχυτή μου με κάποιον νέο. Έχω λοιπόν υπόψιν μου δυο περιπτώσεις:

1. Denon 3808
2. Onkyo TX-SR 876
3. και φυσικά αν έχετε να προτείνετε κάτι αντίστοιχο άλλης εταιρείας είμαι πρόθυμος να το σκεφτώ.

Να σας πω, οτι το setup των ηχείων μου είναι: Στερεοφωνικό ζευγάρι μπροστά τα Artemis της Audio Spectrum, περιφεριακά και κεντρικό KEF (δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλα τώρα) και ένα sub της Roister.

Κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.

Oι επιλογες ειναι συγκεκριμενες. Ειτε απο αυτα τα μοντελα που αναφερες, ειτε ακομα και σε yamaha,kardon. Εγω ειμαι κατοχος του προηγουμενου μοντελου που αναφερεις (ονκυο 875) και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος, καθως και οι υπολοιποι κατοχοι αναφερονται στους ONKYO με τα καλυτερα λογια. Βεβαια υπαρχει και ενα "θεματακι" με αυτους μιας και η ελληνικη αντιπροσωπια πουλαει "ακριβα". Σε value/money απο αγορα γερμανιας συμφερει. Απο ποια αποψη? Επειδη υπαρχουν μεγαλες διαφορες τιμης, με 1000 ευρω (εικονικο ποσο) π.χ. οπου θα επαιρνες απο ελλαδα τον 706, παιρνεις απο γερμανια το επομενο και πολυ καλυτερο μοντελο 876. Αντιστοιχα και σε σχεση με τον 876 και 906. Βεβαια δεν νομιζω να σε ενδιαφερει ο 605 που σου προτεινε ο skok μιας και ειναι μικροτερο μοντελο. Απο οσο γνωριζω και απο οσα εχω διαβασει σε αυτο το forum (ριξε και εσυ μια ματια) ο denon ειναι πιο μουσικος σαν A/V και επιπλεον ο onkyo εχει πολυ καλο upscaller εφοσον σε ενδιαφερει. Επισης δεν γνωριζω εαν εχει ο denon audysey. Αυτα εν ολιγης και εαν εχεις την δυνατοτητα να προσπαθησεις να τους ακουσεις και τους δυο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όντως ο TX-SR-605 είναι μικρό μοντέλο σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής απ' αυτή που είμαι διατεθειμένος να κινηθώ. Οπότε αν θα πάω σε Onkyo μιλάμε για τον 876. Και φυσικά από Γερμανία. Διάβασα το ανάλογο thread.

Τον denon 3808 τον καλοβλέπω περισσότερο, διότι, απ' την μια έχω τη δυνατότητα να τον αγοράσω σε τιμή χονδρικής περίπου, απ' την άλλη η μουσική ακρόαση με ενδιαφέρει περισσότερο από την κινηματογραφική.

Περιμένω απλώς να ακούσω κι άλλες γνώμες με θετικά ή αρνητικά για τις δύο περιπτώσεις. Για παράδειγμα αυτό που διάβασα σε άλλο thread για το πρόβλημα των denon, με ανησύχησε λίγο, αλλά τελικά δεν φαίνεται να είναι σημαντικό.

Το να τους ακούσω λίγο δύσκολο, γιατί έχω και δεδομένο setup ηχείων, είμαι και μακριά από τα αστικά κέντρα. Οπότε οι γνώμες των μελών του forum θα είναι η μόνη μου πηγή τροφοδοσίας. Και φυσικά ότι διαβάσω σε άλλα άρθρα/sites.