ΤΟ ΑΝΤΑΠΤΟΡΑΚΙ ΤΗΣ ATI....

To HDMI δεν πάει στην τηλεόραση?

Εγώ έχω συνδέσει την τηλεόραση με την vga με καλώδιο DVI-HDMI και τον ενισχυτή ψηφιακά από την on-board κάρτα ήχου.

Με τον αντάπτορα αυτόν τι γίνεται?

Παει ηχος στην τηλεοραση (υποτιθεται).

Παιδιά τζίφος...

Ούτε με το zoom ούτε με το mpc παίρνω ήχο από αυτό το ανταπτοράκι...

Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Έχει κάποια σχέση η meridian?

Μήπως ενεργοποιείται η λειτουργία από κάπου?

Στα settings του ηχου στα windows ποια ειναι η default sound device ? Πρέπει να είναι η κάρτα γραφικών.

Από την καρτέλα των οδηγών ήχου της realtek (συνήθως ένα πορτοκαλί μεγαφωνάκι στο taskbar)

Realtek?

κάτι δεν καταλαβαίνω...έχω απενεργοποιηένη την κάρτα της μητρικής. Με μια Auzen meridian παίζω.

Εγώ δεν καταλαβαίνω. Το θέμα μιλά για το ανταπτοράκι της ΑΤΙ. Άρα μιλάμε για ήχο μέσω HDMI, από DVI θύρα κάρτας ΑΤΙ, που τις έχουμε βάλει το ανταπτοράκι.
Η κάρτα ήχου που κολλάει;

Πίστευα πως θα μπορώ παράλληλα να έχω ήχο και στη meridian (ώστε να φτάσει αναλογικά στο στέρεο) και από το hdmi ώστε να έχω ήχο στην tv...

μάλλον δε γίνεται κάτι τέτοιο?

έστω...έτσι για δοκιμή...τι πρέπει να κάνω για να βγάλει ήχο το hdmi?

Εγώ πάλι, οφείλω να σας επιστήσω την προσοχή: Σύμφωνα με το Hitech (ναι το έχω πει είμαι συνδρομητής - μην βαράτε :smash:) υπάρχουν 2 είδη ανταπτοράκια από την ΑΤΙ. Η νέα γενιά είναι γκρι, και κάνουν στην σειρά 3 της ΑΤΙ (34/36/38-50/70). Η παλιά σειρά είναι μαύρη, και κάνει στην σειρά 2 της ΑΤΙ (2900 και χαμηλότερες). Σύμφωνα με το περιοδικό, η παλιά σειρά ανταπτόρων δεν παίζει στις νέες κάρτες και το ανάποδο. Τώρα, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.
Αλλά ψάξτε το πριν αγοράσετε... Εμένα πάντως η 3850 της sapphire έχει ένα γκρι, και γράφει ΑΤΙ Radeon πάνω...
Aκριβώς αυτό συμβαίνει. Είχα το γκρι για τη 2600pro και δεν έπαιρνα ήχο. Το άλλαξα με το μαύρο και όλα δούλεψαν τέλεια. Δυστυχώς το σπαστικό είναι ότι πρέπει κάθε να αλλάζεις τους drivers του ήχου. Αν επιλέξεις το hdmi απενεργοποιούνται οι άλλες έξοδοι (spdif, αναλογικές)...

Αυτή η ρύθμιση τελικα (να οριστεί η κάρτα γραφικών σαν default audio device) από που γίνεται???

Aκριβώς αυτό συμβαίνει. Είχα το γκρι για τη 2600pro και δεν έπαιρνα ήχο. Το άλλαξα με το μαύρο και όλα δούλεψαν τέλεια. Δυστυχώς το σπαστικό είναι ότι πρέπει κάθε να αλλάζεις τους drivers του ήχου. Αν επιλέξεις το hdmi απενεργοποιούνται οι άλλες έξοδοι (spdif, αναλογικές)...

Αυτό το "σπαστικό" από πού το κάνεις? να αλλάζεις δηλ. drivers...μου έχει σπάσει τα νεύρα....

Αυτό το "σπαστικό" από πού το κάνεις? να αλλάζεις δηλ. drivers...μου έχει σπάσει τα νεύρα....
Στο control panel>Sound and Audio devices, καρτέλα Audio και στο drop down του Default device αλλάζεις σε ATI HD audio rear output