To απόλυτο Home Theater..

Έχω μια μόνο απορία: Τι δουλειά έχει η λέξη HOME στην υπόθεση; Αλλιώς με τα λεφτά αυτά αγοράζεις το ιδιωτικό σου Multiplex (άντε κανα δυο αίθουσες). Έπειτα, υποθέτω ότι αυτό το σινεμά είναι για βλέπεις αναλογικά έργα, γιατί αν είναι να βλέπεις BD σούρχεται κομμάτι ακριβό να για να είσαι περιορισμένος στα εκδιδόμενα φέσια. Δεν θα πάρω φέτος. Μετά την κρίση βλέπουμε.

Κανεις λαθος: Tα Home Theaters καποιων πολυεκατομμυριούχων Αμερικάνων, προβαλουν ταινίες Α' προβολής σε φορματ Digital Cinema με ταυτοχρονη ημερομηνία κυκλοφοριας των ταινιών στα (ψηφιακα) σινεμα και στο σπιτι.
Αυτο προυποθετει επαγγελματικό προβολεά (πχ Barco) συμβατο με το DCI προτυπο και συστημα με κρυπτογραφημενους servers οπου αποθηκευονται οι ταινιες σε ψηφιακη φυσικα μορφη..
Ειναι μικρος ο κυκλος αυτων που βλεπουν ετσι, αλλα υπαρχει...
Α! Και κατι αλλο: Ηδη σε Bluray κυκλοφορουν πανω απο 1000 τιτλοι παλαιων και νεων ταινιων οι οποιοι καθημερινα πολλαπλασιαζονται.. Αρα καμια σχεση με φεσια..

Re: Απάντηση: To απόλυτο Home Theater..

Ειναι μικρος ο κυκλος αυτων που βλεπουν ετσι, αλλα υπαρχει...
Α! Και κατι αλλο: Ηδη σε Bluray κυκλοφορουν πανω απο 1000 τιτλοι παλαιων και νεων ταινιων οι οποιοι καθημερινα πολλαπλασιαζονται.. Αρα καμια σχεση με φεσια..
Ως προς το πρώτο, όπως είπα θα περιμένω να περάσει η κρίση για να δω αν θα πάρω. Έχει ενδιαφέρον όμως γιατί μέσα από αυτά τα ακραία βλέπεις λιγάκι προς τα που μπορεί να είναι οι μελλοντικές εξελίξεις (αν και στην συγκεκριμμένη ταινία το κέντρο βάρους των καινοτομιών δεν ήταν στην τεχνολογία αυτή καθ' εαυτή αλλά στην κτιριακή υποδομή).

Ως προς το δεύτερο, ο χαρακτηρισμός μου "φέσια" ήταν ομολογώ ισοπεδωτικός αλλά, για τα δικά μου τα γούστα τουλάχιστον, δεν έχω δεί ακόμη τίποτα που να πλησιάζει την ποιότητα (ταινίας) που απαιτώ. Θα έλεγα χοντρικά, ότι κάνοντας έναν περίπατο στα ΒΔ της Άμαζον, τα 80% τουλάχιστον βρίσκονται σε κάτω από την χιλιοστή θέση των ταινιών που έχω σε DVD (άντε ίσως οχτακοσιοστή) τά άλλα 20% βρίσκονται κάτω από την διακοσιοστή. Επαναλαμβάνω όμως, για τα δικά μου τα γούστα.

Καλα, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..
Η ουσια ειναι ομως οτι ΟΛΕΣ οι καινουργιες ταινιες, βγαινουν παραλληλα σε Bluray και σε DVD...
Και δεν ξερω τα γουστα σου, αλλα δεν νομιζω να σε χαλαει πχ. η τριλογια του Νονου σε BR...

Όχι δεν με χαλάει αλλά δεν είναι προτεραιότητα μου το upgrading μιας ταινίας που ήδη έχω.
Ως προς τις καινούργιες, αυτό που λες είναι αλήθεια ως προς τις ταινίες του Χολυγουντ και σε μικρότερο βαθμό για τις ανεξάρτητες αμερικάνικες ταινίες, ή τις μη Αμερικάνικες.
Κατά κανόνα (δεν γενικεύω) δεν προτιμάω τις ταινίες του Χόλυγουντ.
Είναι πιθανό βέβαια, όλοι να έχουν το πρωτογενές υλικό σε υψηλή ευκρίνεια για ύστερη χρήση, αλλά δεν φτάσαμε ακόμη στο σημείο που ταινίες σχετικά μικρής κυκλοφορίας να παράγονται σε ΒΔ´.