Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου - Perfume: The Story of a Murderer

ψηφιστε την ταινια

• Total voters
    0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου - Perfume: The Story of a

Nα πω ότι η άλλη "κακή" στην ψηφοφορία είναι η δική μου... :slapface:

Δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου, τόσο πολύ που έβαλα απλά "κακή" και δεν σχολίασα καν... :BXVZCBXZ6:

Κι η 3η δική μου...

Δεν υπήρχε κάτι που να μου αρέσει σε αυτήν την ταινία. :tdown:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου - Perfume: The Story of a

Κι η 3η δική μου...

Δεν υπήρχε κάτι που να μου αρέσει σε αυτήν την ταινία. :tdown:

Να και εσύ !:slapface: :argue: :violent-smiley-030:

Αν έπαιζε κανένας "γκόμενος" θα σου άρεσαν όλα στην ταινία..:BDGBGDB55:

Αποτελώ ισχνή μειοψηφία μάλλον... Ούτε καν μέτρια... :frown:

Αρχηγέ , σιγά - σιγά γίναμε 4 . Μήν πτοείσαι . Η ταινία ήταν κακή , τόσο ως θέμα - κυρίως - όσο και ως σκηνοθεσία ( αν και αυτά είναι αλληλένδετα) . Ο αμοραλισμός του ήρωα , αντίστοιχος με αυτόν ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου που δεν έχει την δυνατότητα της ηθικής διάκρισης των πράξεων του σε καλές και κακές , η ζωώδης μανιχαϊστική επιδίωξη του σχιζοφρενικού σκοπού της διατήρησης της οσμής έμβιων και άβιων αντικειμένων , ο μελοδραματισμός του τέλους με αυτούς που τον αντιμετωπίζουν ως άγγελο και η ερωτική συνεύρεση όλων των παρισταμένων για το κρέμασμα - σκηνή παρωχημένης αισθητικής σαν κατάλοιπο της "κάντε-έρωτα-και-όχι-πόλεμο" εποχής προ σαράντα ετών - για μένα συνετέλεσαν σε μιά ταινία αντιπαθητική , χωρίς νόημα , χωρίς λόγο ύπαρξης και με έναν νεατερντάλειο , στην έκφραση και στο στήσιμο , πρωταγωνιστή .

Πολύ κακή ταινία.Οπως άλλως τε και το βιβλίο-α τού Πατρίκ Ζυσκίντ που κάποτε ήταν τής μόδας(κάτι σαν τον ´κακό´Κοέλιο τής εποχής).
Γιναμε 5..

Σιγά μη γίνεται 1013.
Πάντως Δημήτρη στο θέμα της σκηνοθεσίας θα διαφωνήσουμε . Μπορεί το σενάριο να ήταν επιπόλαιο και υπερβολικό , μπορεί ο πρωταγωνιστής να μην απέδιδε σωστά αλά η σκηνοθεσία τουλάχιστόν ήταν άνω του μετρίου. Με μια πιο σουρεαλιστική ματιά ο μάστορας ακολούθησε πολύ σωστά το σενάριο δίνοντας του την ατμόσφαιρα που του χρειαζόταν. Εμένα προσωπικά το βιβλίο με είχε συνεπάρει τότε. Δεν ξέρω πως θα μου φαινόταν τώρα αλλά στην ηλικία των 18 – 19 που το διάβασα μου φάνηκε αρκετά μαγικό.

Ε βάλε και την ψήφο σου στο ειδικό κουτάκι , για να μπορούμε μετά να τραγουδάμε όλοι μαζί : " Είμαστε δυο , είμαστε τρείς , είμαστε χίλιοι δεκατρείς ...":flipout:

Αυτό λέγεται ´αφοσίωση στην τέχνη´.:flipout: :flipout: Το ξέχασα το κουτάκι.
Σπεύδω...

Σιγά μη γίνεται 1013.
Πάντως Δημήτρη στο θέμα της σκηνοθεσίας θα διαφωνήσουμε . Μπορεί το σενάριο να ήταν επιπόλαιο και υπερβολικό , μπορεί ο πρωταγωνιστής να μην απέδιδε σωστά αλά η σκηνοθεσία τουλάχιστόν ήταν άνω του μετρίου. Με μια πιο σουρεαλιστική ματιά ο μάστορας ακολούθησε πολύ σωστά το σενάριο δίνοντας του την ατμόσφαιρα που του χρειαζόταν.

Δεν το βλεπω & εγω να γινονται ουτε 10..
Θα συμφωνησω με τον Κωστα μπορει να ειχε ασχημες στιγμες
σε πρωταγωνιστη-σεναριο η ταινια αλλα σε γενικες γραμμες
βλεποταν ευχαριστα λογω της καλης ατμοσφαιρας που ειχε &
της καλης φωτογραφιας.
Εξαλλου μπορει ο πρωταγωνιστης να επαιζε σαν υπνοτισμενος αλλα
υπηρχαν οι δευτεροι ρολοι του Dustin Hoffman και Alan Rickman που
ειναι πολυ καλοι.
Αλλα οπως λεμε ως συνηθως περι ορεξεως κολοκυθοπιττα.
-bye-

Να και εσύ !:slapface: :argue: :violent-smiley-030:

Αν έπαιζε κανένας "γκόμενος" θα σου άρεσαν όλα στην ταινία..:BDGBGDB55:

Αμέσως εσύ μη χάσεις!!!!! :slapface:
Ξέρεις πόσες ταινίες μου αρέσουν που δεν παίζουν γκόμενοι.... βέβαια, αν έπαιζε ο Statham θα την έβλεπα με άλλο μάτι την ταινία! :grinning-smiley-043

Αντιπαθητικη κι ανουσια .

Δεν μου αρεσε καθολου.

υ.γ. Μπαμπη σορυ, δεν θα το ξανακανω ....

Αντιπαθητικη κι ανουσια .

Δεν μου αρεσε καθολου.

υ.γ. Μπαμπη σορυ, δεν θα το ξανακανω ....

Προσπάθησα να σε προλάβω αλλά...
Τώρα περιμένω ν' ακούσω εντυπώσεις κι απ' τον άλλον...
icon12.gif
Μάλλον την είδε χθές.

Κοιτάζοντας το poll, θα έλεγα ότι ίσως είναι η ταινία με τις πιο αντίθετες απόψεις ...

Πάντως το IMDB της έχει rating 7.6/10 .....

Εγώ είχα ψηφίσει πολύ καλή, αλλά αυτό που βεβαίως ισχύει ΠΑΝΤΑ είναι
το γνωστό ρητό "Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα".....

-bye-

Σκόπευα να την δω αλλά με όλα αυτά που διάβασα δεν πρόκειται να το κάνω.
Τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή.

Καμία σχέση το βιβλίο με την ταινία.
Πιστεύω το παρακάνανε λίγο με την ταινία.

Όποιος δεν το έχει δει ακόμη, καλό είναι να διαβάσει πρώτα το βιβλίο
γιατί είναι πολύ καλό. Η ταινία κάπου το χάνει το νόημα...

Λοιπόν, είναι απ αυτές τις περιπτώσεις που έχω βιώσει στην ζωή μου και που φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος.

Την ταινία την είδα την πρώτη φορά και απλά μου άρεσε αν και το φινάλε ήταν λίγο υπερβολικό.

Την περασμένη εβδομάδα την ξαναείδα για χάρη ενός φίλου μου και ενθουσιάστηκα.
Τι να πρωτογράψω? Η σκηνοθεσία, το στήσιμο,τα σκηνικά,η ατμόσφαιρα,οι ερμηνείες (όλες με τα μάτια κυρίως)και τελικά η Μουσική..

Μια μουσική συγκλονιστική ,περιγραφική,άλλοτε λιτή και απόκοσμη και άλλοτε πλούσια,δυναμική με ξεσπάσματα απόγνωσης αλλά πάντα ταιριασμένη καρέ καρέ με όλη την ταινία.Η δε κορύφωσή της προς το τέλος και οι μπαρόκ αναφορές της (ειδικά εκεί που ο πρωταγωνιστής "σκαρφαλώνει" και πλησιάζει το τελευταίο θύμα)είναι ονειρική και ανατριχιαστική ταυτόχρονα.
Μια μοναδική εκτέλεση/ερμηνεία από την Berliner Philharmoniker υπο την διεύθυνση του Simon Rattle.

Εξακολουθώ να μην έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά είμαι πλεον ενθουσιασμένος με την ταινία (την οποία είχα αδικήσει στην πρώτη προβολή).
Το είχα πάθει και με άλλες ταινίες παλιά,όπως και με τραγούδια/μουσικές.Καμμιά φορά η πρώτη θέαση/ακρόαση μπορεί να μην είναι και η τελική μας κρίση..

Τώρα την έχω και την απολαμβάνω σε HD DVD και φυσικά το soundtrack σε cd.

Απ τις αγαπημένες μου φέτος και για πολύ καιρό και ας διαφωνήσουν πολλοί..

Υ.Γ Βλέποντάς την ξανά δεν μου φάνηκε καθόλου "υπνωτισμένος" ο πρωταγωνιστ'ης.Το αντίθετο.Εχει μια δύναμη στο βλέμμα του που αν παρασυρθείς για λίγο σε καθηλώνει.Εντάξει μερικές σκηνές ήταν ατυχείς αλλά σε πόσες ταινίες δεν συμβαίνει το ίδιο αλλά μας αρέσουν στο σύνολό τους?
Η δε σκηνοθεσία ήταν άκρως περιγραφική,στικτή και ακριβής τις περισσότερες φορές.Η δύναμη και η αφήγηση τόσο της εικόνας όσο και του έργου νομίζω την κάνουν να ξεχωρίζει..

αμ εγω που δεν τολμω να τη δω λογω του βιβλιου.......

απο τα ελαχιστα βιβλια που παρατησα με παθος

Η δε κορύφωσή της προς το τέλος και οι μπαρόκ αναφορές της (ειδικά εκεί που ο πρωταγωνιστής "σκαρφαλώνει" και πλησιάζει το τελευταίο θύμα)είναι ονειρική και ανατριχιαστική ταυτόχρονα.

Ακριβώς οι σκέψεις μου όταν έβλεπα τη σκηνή!

Τώρα που το λες, σκέφτομαι να ξαναδώ την ταινία μόνο και μόνο για τη μουσική...

Την είδα χθες...

Τώρα αυτό τι ήταν; θρίλερ δεν ήταν (αναμενόμενες όλες οι σκηνές χωρίς ιδιαίτερα να σε τρομάζουν). τσόντα δεν ήταν , περιπέτεια δεν ήταν (με ψιλοπήρε ο ύπνος κανα 5λεπτο)...

Γέλαγα μόνος μου....άκου την τυλίγει σε ζωϊκό λίπος :flipout:

Οχι τίποτ' άλλο, μετά μην μου λέτε ότι μόνο ο "Αρχοντας" είναι μεγάλο παραμύθι....

Πάντως ωραία μουσική, συμφωνώ.