Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Οι άνθρωποι το έχουν χάσει...

Blu-ray Discs expand to 128GB under new BDXL spec

Νομίζω τελικά ότι αν υπήρχε κάποιο συνδρομητικό κανάλι στην Ελλάδα που να είχε συνδρομή 15Euro το μήνα και video on demand (με κόστος ενοικίασης πχ 1Euro) σε hdtv ποιότητα, θα έσβηνε από την αγορά τα πάντα... (video club/αγορά original δίσκου dvd,br-(εκτός νέων μέσων)/ακόμα και το downloading θα έπεφτε!)

Απλά εδώ στην Γκατζολία δεν παίρνουν χαμπάρι τι θα φέρει την επανάσταση και αντ αυτού χρυσώνουν το συροπάκι της ψηφιακής με την κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου για τους συνταξιούχους... Καλά κρασιά

you should know that you'll need a new player to access these -- even a firmware update won't save the PS3 this time -- since they go up to three or four layers deep and will likely need a more powerful laser.

:flipout::flipout:

Τελικά οντως αυτό το φορματ θα εχει διάρκεια τουλάχιστον 100 χρόνια..
Δεν εχει σημασία που κάθε δυο χρονια θα το αλλάζουν.
Σημασία εχει πως το ονομα του θα παραμείνει ιδιο για 100 χρονια , και όταν μιλάμε για φορματ μιλάμε πρωτίστως για ονομα.
Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι γελοίες λεπτομέρειες που λίγη σημασία έχουν..

Παιδιά αρχίζω να σας χάνω... (εντάξει δεν ειμαι και ο ποιό έξυπνος... :BDGBGDB55:)

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

- Το BluRay επικράτησε (καλώς ή κακώς) ως η καλύτερη πηγή εικόνας και πολυκάναλου ήχου αυτή τη στιγμή. Συμφωνούμε?

- Το ΒluRay δεν έθαψε ακόμα το DVD, για τους λόγους που έχουν ειπωθεί, αλλά κάθε χρόνο πέρνει και ένα κοματάκι από την πίτα. Συμφωνούμε?

- Στο μέλλον κάποιο άλλο format θα συμπορεύεται με το ΒD ώσπου να το στείλει στο μουσείο ιστορίας. Σωστά?

- Το κατέβασμα είναι παράνομο, απαιτεί ειδικές γνώσεις, χρόνο που πολλές φορές κοστίζει περισσότερο από την ενοικίαση ΒD, τα συνοδά του για κατέβασμα και αποθήκευση κοστίζουν περισσότερο από ένα φθηνό ΒDp ενώ το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερης ποιότητας συνολικά και ποτέ δεν θα γίνει συγκρίσιμο μέγεθος κάτω από αυτές τις συνθήκες. Σωστό και αυτό?

- Το ΒluRay είναι ικανό να φέρει το 3D σπίτι μας. ΟΚ?

- Αν συμφωνούμε δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε??? :grandpa:

Εξηγείστε μου παρακαλώ του φτωχού...

:grinning-smiley-043:ernaehrung004:

Παιδιά αρχίζω να σας χάνω... (εντάξει δεν ειμαι και ο ποιό έξυπνος... :BDGBGDB55:)

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

- Το BluRay επικράτησε (καλώς ή κακώς) ως η καλύτερη πηγή εικόνας και πολυκάναλου ήχου αυτή τη στιγμή. Συμφωνούμε?

- Το ΒluRay δεν έθαψε ακόμα το DVD, για τους λόγους που έχουν ειπωθεί, αλλά κάθε χρόνο πέρνει και ένα κοματάκι από την πίτα. Συμφωνούμε?

- Στο μέλλον κάποιο άλλο format θα συμπορεύεται με το ΒD ώσπου να το στείλει στο μουσείο ιστορίας. Σωστά?

- Το κατέβασμα είναι παράνομο, απαιτεί ειδικές γνώσεις, χρόνο που πολλές φορές κοστίζει περισσότερο από την ενοικίαση ΒD, τα συνοδά του για κατέβασμα και αποθήκευση κοστίζουν περισσότερο από ένα φθηνό ΒDp ενώ το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερης ποιότητας συνολικά και ποτέ δεν θα γίνει συγκρίσιμο μέγεθος κάτω από αυτές τις συνθήκες. Σωστό και αυτό?

Βρε άν δεν το βάλουν οι εφημερίδες σε πακέτο όπως τα DVD .....δέεεεν....
Συμφωνούμε?:flipout:

Re: Απάντηση: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Την "γλύκα" που αισθάνονται πολλοί όταν "they beat the system" που την βάζεις?
Μπορεί να ξοδέψουν περισσότερο χρόνο, ρεύμα, περιφερικά και αναλώσιμα, να ταλαιπωρηθούν αλλά...."δεν τα έδωσαν στις παλιοεταιρίες"!!!!
Ως γνωστόν... "τον τσαμπατζή πολλοί εμίσησαν, το τσάμπα ουδείς".
Παλιά Κινέζικη παροιμία!!!!! :flipout::flipout:

@ Βασίλη
Aπολύτως. Και τα παιδιά από την αφρική και οι τιμές κτλ... Τα είπαμε!

Απ´την άλλη όμως, μόνο πόλεμο δεν έχουμε κυρήξει σε ότι καλύτερο έχουμε από άποψη εικόνας...

Κάτι δεν πιάνω... Τούβλο έ? :flipout:

@Οpsim
Δε παίζει αυτό Πάνο. Οι εραστές της εικόνας δεν μπορούν να πετάξουν στα σκουπίδια το ΒD έτσι εύκολα... τουλάχιστον όσο δεν έχουν κάτι καλύτερο!

:grinning-smiley-043 -bye-

Last edited:
Νίκο μου οι μεγάλες πωλήσεις και τα μεγάλα κέρδη δεν γίνονται από τους εραστές της εικόνας. Αυτοί είναι ένας πεπερασμένος αριθμός που συμβάλλουν μόνο στην αρχή της εμφάνισης ενός νέου προϊόντος ή τεχνολογίας και σπεύδουν να τα αποκήσουν ασχέτως κόστους βοηθώντας τελικά στη μείωση της τιμής ενός προϊόντος.
Τα κέρδη όμως από μια τεχνολογία εμφανίζονται όταν την αγοράζει ο πολύς κόσμος.

Έτσι ακριβώς είναι τα έχουμε πεί.

Αλλά δεν μιλάω για αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί το πολεμάμε εδώ στο club. Και μάλιστα από χωρίς καμία αφισβήτηση εραστές της εικόνας και γνώστες...

Αν το πρόβλημα ήταν η μάζα, οι εταιρείες θα βρούν ένα τρόπο (αργά ή γρήγορα) να την χειραγωγήσουν. Για τους λίγους και τους γνώστες μιλάω.
Και επειδή δεν χαρακτηρίζομαι ώς γνώστης, λέω μπας και μου έχει ξεφύγει τίποτα???

Έτσι ακριβώς είναι τα έχουμε πεί.

Αλλά δεν μιλάω για αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί το πολεμάμε εδώ στο club. Και μάλιστα από χωρίς καμία αφισβήτηση εραστές της εικόνας και γνώστες...
Αυτό τωρα που το ειδες ;( τωρα εγω σε χανω ):chinscratch:
Το Bluray δεν εχει αναγκη να το πολεμήσει κανεις .
Παρόλα αυτά μια χαρα πολεμιέται από μόνο του ..

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Συμφωνω εκτος απο την παραγραφο περι κατεβασματος:
Ουτε ιδιαιτερα ειδικες γνωσεις δεν απαιτει, το κοστος ειναι αναλογικα πολυ χαμηλοτερο και το αποτελεσμα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ εφοσον μιλουμε για bluray rips.

Συμφωνω εκτος απο την παραγραφο περι κατεβασματος:
Ουτε ιδιαιτερα ειδικες γνωσεις δεν απαιτει, το κοστος ειναι αναλογικα πολυ χαμηλοτερο και το αποτελεσμα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ εφοσον μιλουμε για bluray rips.

Εντάξει τώρα! Για σένα δεν χρειάζονται όλα αυτά αλλά ο μπατζανάκης μου με σκυλοβρίζει όλη μέρα. Και τον έχω φορτωθεί γιατί δεν μπορεί να βρεί την καλή ποιότητα, γιατί δεν κατεβαίνει γρήγορα, γιατί δε μπορεί να βρέι σωστούς υποτίτλους, γιατί κάνει κολλήματα, γιατί έχει σπασίματα η κίνηση και δε ξέρω τι άλλο...

Και γω πριν λίγο καιρό είχα πρήξει τον άνθρωπο που αγόρασα το ΗDX και θα τον ξαναπρήξω για να στήσω δύκτιο, για να "δω" τον δίσκο κτλ.

Μη κρίνεις από τον εαυτό σου και τους φίλους σου στο ΑVClub.
Eίναι ποτέ δυνατόν κάποιος να μην αντιλαμβάνεται την πoιότητα του ΒD και να ασχολείται με ΗΤPC και Μedia Players? Tί είναι πιο εύκολο για τη μάζα... να αγοράσει ένα LG BDp των εκατό ευρώ και να νοικιάζει ΒD ή να στήσει "ειδικό" PC (έξτρα κόστος) ή να αγοράσει media player (100E min).

To κόστος σε δίσκους το έχετε υπολογίσει? 1Τ έξτρα από της ανάγκες του PC φθάνει? Δε νομίζω... Εγώ πάω για δεύτερο σε πολύ μικρό διάστημα.

Μπορεί να πεί κάποιος: "τότε αφού μπήκες σε αυτό το έξοδο γιατί υποστηρίζεις το ΒD?" Γιατί την ταινία που γουστάρω πολύ να έχω, την έχω εύκολα στην καλύτερη δυνατή ποιότητα που υπάρχει. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το ίδιο για το (παράνομο) κατέβασμα?

@ Cinemusic - Ανδρέας:
Βρέ Ανδρέα ακόμα και αυτό το post σου αρνητικό για το ΒD είναι...
Ελπίζω να μη με παρεξήγησες δεν είπα "το Club", είπα "μέσα από το club".

Οπότε να σε ρωτήσω προσωπικά και όποιος άλλος νοιώσει την ανάγκη απαντάει: Γιατί τα έχεις με το BD?

:grinning-smiley-043

Last edited:
@ Cinemusic - Ανδρέας:
Βρέ Ανδρέα ακόμα και αυτό το post σου αρνητικό για το ΒD είναι...
Ελπίζω να μη με παρεξήγησες δεν είπα "το Club", είπα "μέσα από το club".

Οπότε να σε ρωτήσω προσωπικά και όποιος άλλος νοιώσει την ανάγκη απαντάει: Γιατί τα έχεις με το BD?

:grinning-smiley-043

Βρε συ γιατι είναι αρνητικό;;
Δεν διαβάζεις παραπανω;;
Όταν μετα από τεσσερα χρονια που δυο από αυτά χαθηκαν στις τελικες προδιαγραφές και τα profile, σήμερα σκεφτονται εάν θα πανε σε δίσκους των 126gb η σε δισκους των 33,4GB με ότι επακόλουθου εχουν ολες αυτές οι αλλαγές (ξανα και ξανα αλλαγή player ) ε τοτε εγω ειμαι που είμαι αρνητικός;;
Ποιος βαζει τρικλοποδιά στην ιδια του την προσπάθεια για καθιέρωση;;
Πριν τρεις μηνες αγόρασα bluray player πραγμα που θα μπορούσα να αποφύγω επιλέγοντας μονο ένα απλο Media player..
Και όπως φαίνεται κακως δεν το έκανα γιατι όπως δείχνουν τα πραγματα δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ποτε..
Ε εγω φταίω για αυτό;

Δηλαδή αν επικρατούσε άλλη τεχνολογία δεν θα άλλαζαν εν καιρό οι προδιαγραφές και θα βλέπαμε και βελτίωση στην εικόνα?

Κακό είναι το 126GB? Aν με τα 30GB που βλέπουμε τώρα είμαστε ευχαριστημένοι για σκέψου τα 126... 1Τ να το πάνε ακόμα καλύτερα λέω εγώ...
Δεν καταλαβαίνω την τρικλοποδιά! Εξέλιξη λέγεται αυτό. Και η εικόνα σηκώνει πολύ εξέλιξη ακόμα μέχρι να δούμε εγγραφές που να πλησιάζουν την πραγματικότητα, αυτό που βλέπει το μάτι μας.

Γιατί δεν το χρησιμοποιείς το ΒluRay? Oύτε μια ταινία δεν υπάρχει καλή στο videoclub? Φθηνές απ' έξω δεν βρίσκεις? 14 ευρώ που ζητάνε από γνωστή ιντερνετομάγαζο είναι πολλά? Τα νέα DVD πόσο κάνουν?

Και κάτι ακόμα. Αυτό που γίνεται στη μπανανία που ζούμε έχεις την εντύπωση ότι γίνεται και στην Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, HΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία και αλλού?
Ελπίζω να μη κρίνουμε με τα δεδομένα της Ελλάδας γιατί παίζει να μη χρειαζόσουν περισσότερο το Media Player αλλά το Γραμόφωνο!

Όπως θα έχεις καταλάβει δεν είμαι γνώστης... απλά προσπαθώ να βγάλω άκρη.
Αν κάποιος για παράδειγμα έχει PC αλλά δεν έχει το χρόνο ή τις γνώσεις για να ασχοληθεί πρέπει να τα βάλει με τις εταιρείες κατασκευής, την Μicrosoft και δεν ξέρω ποιον άλλο? Αυτά έχουμε... όποιος θέλει ακολουθεί. Υπάρχουν και τα DVD και οι CRT. Welcome! Nα αρχίσουμε πόλεμο στις Plasma και τις LCD?

Φιλικά
Νίκος

Last edited:
Εντάξει τώρα! Για σένα δεν χρειάζονται όλα αυτά αλλά ο μπατζανάκης μου με σκυλοβρίζει όλη μέρα. Και τον έχω φορτωθεί γιατί δεν μπορεί να βρεί την καλή ποιότητα, γιατί δεν κατεβαίνει γρήγορα, γιατί δε μπορεί να βρέι σωστούς υποτίτλους, γιατί κάνει κολλήματα, γιατί έχει σπασίματα η κίνηση και δε ξέρω τι άλλο...

Και γω πριν λίγο καιρό είχα πρήξει τον άνθρωπο που αγόρασα το ΗDX και θα τον ξαναπρήξω για να στήσω δύκτιο, για να "δω" τον δίσκο κτλ.

Μη κρίνεις από τον εαυτό σου και τους φίλους σου στο ΑVClub.
Eίναι ποτέ δυνατόν κάποιος να μην αντιλαμβάνεται την πoιότητα του ΒD και να ασχολείται με ΗΤPC και Μedia Players? Tί είναι πιο εύκολο για τη μάζα... να αγοράσει ένα LG BDp των εκατό ευρώ και να νοικιάζει ΒD ή να στήσει "ειδικό" PC (έξτρα κόστος) ή να αγοράσει media player (100E min).

To κόστος σε δίσκους το έχετε υπολογίσει? 1Τ έξτρα από της ανάγκες του PC φθάνει? Δε νομίζω... Εγώ πάω για δεύτερο σε πολύ μικρό διάστημα.

Μπορεί να πεί κάποιος: "τότε αφού μπήκες σε αυτό το έξοδο γιατί υποστηρίζεις το ΒD?" Γιατί την ταινία που γουστάρω πολύ να έχω, την έχω εύκολα στην καλύτερη δυνατή ποιότητα που υπάρχει. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το ίδιο για το (παράνομο) κατέβασμα?

Δεν κρινω απο τον εαυτο μου αλλα πχ απο τον μεσο χρηστη του φορουμ.
Εχε υποψην σου οτι ουτε ο ασχετος μπατζανακης σου ειναι ο μεσος ορος.. Γιατι αν ειναι αυτος, τοτε καλως να μεινει με τα DVD, ετσι και αλλιως δεν θα καταλαβει διαφορα..
Περι κοστους, ενα πολυχρηστικο (οχι μονο για BR) μικρο HPTC την σημερον ημερα, κοστιζει περι τα 500 ευρω ενω οι δισκοι ειναι πανφθηνοι..
Επι της ουσιας ειπαμε δεν διαφωνω περι BR, αλλα για να γινει μαζικο για τον "μπατζανακη" σου δεν θελει μονο φθηνο BR αλλα κυριως ΠΟΛΛΟΥΣ τιτλους με ελληνικους υποτιτλους, κατι που βλεπω να προχωρει με αργους ρυθμους..

Δεν συμφωνούμε γιατί ο μέσος χρήστης του forum δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα καταναλωτή... Και μόνο στη θέα τεχνικού forum ο μέσος καταναλωτής κόβει δρόμο γιανα αποφύγει τους "παλαβούς"... Δυστηχώς!

όμως έχω αντιληφθεί (μάλλον) τι θες να πείς. Αν κατάλαβα εννοείς ότι με μικρό κόστος, ας πούμε 700-800 Ε και τις βασικές γνώσεις μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά και να χρησιμοποιείς και το pc σου για άλλα πράγματα. ΟΚ αυτό είναι αφικτό. Αλλά δε συμβαίνει ούτε καν στην πλειοψηφία των μελών του forum. Με κάθε επιφύλαξη το τελευταίο...

Για Greek Subs έγραψα και πιο πάνω. Είναι άδικο να κρίνουμε το BD με τα δεδομένα της Ελλάδας... Αλλού (δεν) γίνοντε οι πωλήσεις...

Δηλαδή αν επικρατούσε άλλη τεχνολογία δεν θα άλλαζαν εν καιρό οι προδιαγραφές και θα βλέπαμε και βελτίωση στην εικόνα?

Κακό είναι το 126GB? Aν με τα 30GB που βλέπουμε τώρα είμαστε ευχαριστημένοι για σκέψου τα 126... 1Τ να το πάνε ακόμα καλύτερα λέω εγώ...
Δεν καταλαβαίνω την τρικλοποδιά! Εξέλιξη λέγεται αυτό. Και η εικόνα σηκώνει πολύ εξέλιξη ακόμα μέχρι να δούμε εγγραφές που να πλησιάζουν την πραγματικότητα, αυτό που βλέπει το μάτι μας.

Γιατί δεν το χρησιμοποιείς το ΒluRay? Oύτε μια ταινία δεν υπάρχει καλή στο videoclub? Φθηνές απ' έξω δεν βρίσκεις? 14 ευρώ που ζητάνε από γνωστή ιντερνετομάγαζο είναι πολλά? Τα νέα DVD πόσο κάνουν?

Και κάτι ακόμα. Αυτό που γίνεται στη μπανανία που ζούμε έχεις την εντύπωση ότι γίνεται και στην Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, HΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία και αλλού?
Ελπίζω να μη κρίνουμε με τα δεδομένα της Ελλάδας γιατί παίζει να μη χρειαζόσουν περισσότερο το Media Player αλλά το Γραμόφωνο!

Όπως θα έχεις καταλάβει δεν είμαι γνώστης... απλά προσπαθώ να βγάλω άκρη.
Αν κάποιος για παράδειγμα έχει PC αλλά δεν έχει το χρόνο ή τις γνώσεις για να ασχοληθεί πρέπει να τα βάλει με τις εταιρείες κατασκευής, την Μicrosoft και δεν ξέρω ποιον άλλο? Αυτά έχουμε... όποιος θέλει ακολουθεί. Υπάρχουν και τα DVD και οι CRT. Welcome! Nα αρχίσουμε πόλεμο στις Plasma και τις LCD?

Φιλικά
Νίκος

Υποτίθεται πως εξ αρχης με το bluray θα ειχαμε ένα προϊόν που θα κρατούσε καποια χρονια χωρις την αναγκη αλλαγής …
Αντιθέτως βλεπουμε πως τα πειράματα συνεχίζονται και αυτό δεν εχει να κανει με την αναβάθμιση προς την καλύτερη ποιότητα…
Αυτό που με τρελαίνει με αφορμη την παραπάνω ειδηση είναι η πιθανότητα για μικρότερους δισκους (33gb όπως αναφέρεται εδώ) από τους σημερινούς λογο οικονομίας πραγμα που ισως να σημαίνει για άλλη μια φορα νεα players.. ( αν δεν βλέπεις και τωρα την τρικλοποδιά τι να πω)
Συνεπώς για ποια αναβάθμιση προς το καλύτερο μου γράφεις;
Και όλα αυτά μολις σε τέσσερα χρονια…
Και πρόσεξε δεν μιλω για 3D γιατι εκει οντως θα υπάρχει αναβάθμιση μονο που για να επιτευχθεί θα πρεπει να γινουν ριζικές αλλαγες σε ολο το σύστημα μας .

Οσον αφορα την αγορα τιτλων Bluray το τελευταίο καιρο βρεθηκα πολλές φορες στο πειρασμό να αγορασω καποιους λιγους τιτλους ( και λεω λιγους γιατι δεν εχω σκοπο να ξαναξοδεψω τα ιδια όπως εκανα με το dvd) αλλα στο τελος ειπα όχι…
Δεν πρόκειται να ξαναδωσω τριαντάρια..
Προσωπικά πανω από 15 ευρω δεν πρόκειται να δωσω για κανένα τιτλο και δυστυχώς ακομα και σήμερα ανεξάρτητα αν πρόκειται για ελληνική αγορα η από το play.com η αξια κάποιων καλων τιτλων είναι ανω των 25 ευρω..
Εκτος και αν μιλας για τίτλους που δεν εχουν ελληνικούς υπότιτλους που όμως δεν με ενδιαφέρουν…

Φθηνο χωρις ελληνικα

Φθηνο χωρις ελληνικα

Με ελληνικα αλλα ακριβο

Φθηνο χωρις ελληνικα

Ακριβο χωρις ελληνικα

Φθηνο χωρις ελληνικα

Ακριβο χωρις ελληνικα

Δεν συμφωνούμε γιατί ο μέσος χρήστης του forum δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα καταναλωτή... Και μόνο στη θέα τεχνικού forum ο μέσος καταναλωτής κόβει δρόμο γιανα αποφύγει τους "παλαβούς"... Δυστηχώς!

όμως έχω αντιληφθεί (μάλλον) τι θες να πείς. Αν κατάλαβα εννοείς ότι με μικρό κόστος, ας πούμε 700-800 Ε και τις βασικές γνώσεις μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά και να χρησιμοποιείς και το pc σου για άλλα πράγματα. ΟΚ αυτό είναι αφικτό. Αλλά δε συμβαίνει ούτε καν στην πλειοψηφία των μελών του forum. Με κάθε επιφύλαξη το τελευταίο...

Για Greek Subs έγραψα και πιο πάνω. Είναι άδικο να κρίνουμε το BD με τα δεδομένα της Ελλάδας... Αλλού (δεν) γίνοντε οι πωλήσεις...

Αν λοιπον αντιπροσωπευτικο δειγμα καταναλωτη θεωρεις τον μπατζανακη σου, τοτε βαλε απο τωρα την ταφοπλακα στο BR για την Ελλαδα τουλαχιστον..
Ποιο ευκολα θα βρει ματροσκα με Ελληνικους υποτιτλους ο μπατζανακης, παρα BR στο βιντεοκλαμπ...