Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

KALHSPERA PAIDIA πηγα στο βιντεο κλαπ και ειχε ολο και ολο το πολυ 20 τιτλους για bluray .ομεσος κοσμος οτι του πασαρουν αγοραζη
σε ξενα σαιτ υπαρχουν ποιο πολλοι τιτλοι με ελληνικους υποτοτλους

Αλλά δεν μιλάω για αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί το πολεμάμε εδώ στο club. Και μάλιστα από χωρίς καμία αφισβήτηση εραστές της εικόνας και γνώστες...
Κανείς δεν ξέρει φίλε στα σίγουρα γιατί το κάνουν τόσα χρόνια .... έχω καμιά 15ρια θεωρίες , από λογικές και απλές, μέχρι άλλες που θα προκαλέσουν το ban μου ή είναι τόσο περιέργειες σε βαθμό να ανησυχήσω για τον εαυτό μου.

Δες για πλάκα το παρακάτω παράδειγμα, αλλά και τις απαντήσεις-"επιθέσεις" που θα δώσουν μετά .

you should know that you'll need a new player to access these -- even a firmware update won't save the PS3 this time -- since they go up to three or four layers deep and will likely need a more powerful laser.
:flipout::flipout:
......ο νέος δίσκος δε θα μπορεί να αναπαραχθεί από τα τωρινά Blu-ray players.

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-11-38-45/2009-08-25-11-39-25/3657-new-blu-ray-disc-format-bdxl.html

Τελικά οντως αυτό το φορματ θα εχει διάρκεια τουλάχιστον 100 χρόνια..
Είχαμε αυτά και διάφορα άλλα σχόλια, χωρίς κανείς να ψάξει να δει τι γίνεται πραγματικά, με αποτέλεσμα να περάσει πάλι ήμιπληροφόρηση-παραπληροφόρηση.

Η αλήθεια είναι πως μιλάμε για ένα περίεργο φορματ που απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένους πελάτες με πολύ συγκεκριμένες ανάγκες και λεφτά για να πληρώσουν... δεν είναι κάτι που φτιάχτηκε για όλους μας.

"Professional industries have expressed a desire to find optical disc solutions that enable them to transition away from magnetic media for their archiving needs,"
http://www.computerworld.com/s/arti..._Disc_format_slated_for_release?taxonomyId=19

Διαβάστε το άρθρο ... είναι πολύ καθαρό.

Όταν μετα από τεσσερα χρονια που δυο από αυτά χαθηκαν στις τελικες προδιαγραφές και τα profile, σήμερα σκεφτονται εάν θα πανε σε δίσκους των 126gb η σε δισκους των 33,4GB με ότι επακόλουθου εχουν ολες αυτές οι αλλαγές (ξανα και ξανα αλλαγή player ) ε τοτε εγω ειμαι που είμαι αρνητικός;;
Ποιος βαζει τρικλοποδιά στην ιδια του την προσπάθεια για καθιέρωση;;
Μιλάμε για θετικά νέα για το format, νέες δυνατότητες με μια αλλαγή firmware και πλέον όλα τα players θα μπορούν να δούν 33GB στο singleLayer αντί 25 , απλά έχεις μείνει στον πόλεμο και δεν μπορείς να δεις.
(δεν θα καταργήσουν τα 50, ούτε θα θέλουμε νέα players)

Το ίδιο σου το άρθρο περιγράφει τις δυσκολίες που κατάφεραν να ξεπεράσουν , και όπως είχαμε cd από 650 σε 700, τώρα θα έχουμε μεγαλύτερα BR δισκάκια.

Blu-ray DiscSony and Panasonic have announced that they have developed a new optical disc evaluation technology that will allow the layer capacity of Blu-ray media to increase from 25GB to 33.4GB using existing Blu-ray laser diodes. This would presumably allow existing Blu-ray hardware - including Blu-ray Disc players and burners - to play the proposed discs with a simple firmware upgrade.
http://www.blu-ray.com/news/?id=3977

Last edited:
Κανείς δεν ξέρει φίλε στα σίγουρα γιατί το κάνουν τόσα χρόνια .... έχω καμιά 15ρια θεωρίες , από λογικές και απλές, μέχρι άλλες που θα προκαλέσουν το ban μου ή είναι τόσο περιέργειες σε βαθμό να ανησυχήσω για τον εαυτό μου.

Δες για πλάκα το παρακάτω παράδειγμα, αλλά και τις απαντήσεις-"επιθέσεις" που θα δώσουν μετά .

......ο νέος δίσκος δε θα μπορεί να αναπαραχθεί από τα τωρινά Blu-ray players.

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-11-38-45/2009-08-25-11-39-25/3657-new-blu-ray-disc-format-bdxl.html

Είχαμε αυτά και διάφορα άλλα σχόλια, χωρίς κανείς να ψάξει να δει τι γίνεται πραγματικά, με αποτέλεσμα να περάσει πάλι ήμιπληροφόρηση-παραπληροφόρηση.

Ρε συ blizard, απ' το άρθρο του fullhd.gr που παρέθεσα, εσύ κατάλαβες ότι πολεμώ το Blue Ray; Αν θέλεις να κάνεις παράπονα για παραπληροφόρηση και ημιμάθεια, μπορείς να τους τα γράψεις ελεύθερα εδώ:

Αυτος που κατεβαζει mkv θα κατεβαζει και divx (αν δεν ειναι αρρωστος με την ποιοτητα)

Απο τη στιγμη που το dvd πουλα ακομα , οι ελληνικες εταιριες στα παλια τους τα παπουτσα γραφουν το bd

Αυτο που συμβαινει στη "μπανανια Ελλαδα" με τα 5 dvd 10E στην καφετερια , ισχυει και εξω , το ειχα δει στο Λος Αντζελες ,
απλα δεν ηταν πακιστανοι αλλα Μεξικανοι και Κουβανοι

Κατι που ειχα δει επισης εξω ηταν οτι πολλα μαγαζια πουλουσαν και μεταχειρισμενα δισκακια (καλης ποιοτητας) σε εξευτελιστικες τιμες.

Δε γνωριζω ποσο καιρο κανει ενας τιτλος να βγει σε dvd αλλα για bd (συμφωνα με το video στο PHL) καθε τιτλος θελει τουλαχιστον 3 μηνες ....
http://www.youtube.com/watch?v=KuQrf-SJ9Rw

Last edited:
KALHSPERA PAIDIA πηγα στο βιντεο κλαπ και ειχε ολο και ολο το πολυ 20 τιτλους για bluray .ομεσος κοσμος οτι του πασαρουν αγοραζη
σε ξενα σαιτ υπαρχουν ποιο πολλοι τιτλοι με ελληνικους υποτοτλους

Χαιρω πολυ....παλι καλα που βρηκες και τους 20....

Ας τα βλεπουν αυτα οσοι νομιζουν οτι καλπαζει....

Παλι εχεις "θεωριες" για συνομωσια μας εναντιον του BR? Αν θυμαμαι καλα ακομα δεν εχεις ανακαλεσει τα προηγουμενα υπονοουμενα εναντιον μας .....

Ρε σεις... επέστρεψε ο blizard και δεν στέλνετε ένα pm; Αίσχος! :p

Λοιπόν, πριν από 2.5 χρόνια:
Το καλύτερο format για 2D@1080p ήταν το HD DVD: Έτοιμο, ελεύθερο περιοχών, εύκολο στο authoring και στην παραγωγή, φτηνό σε δισκάκια και μηχανήματα. Ήταν μια value-for-money αναβάθμιση ενός καλού προϊόντος (DVD) και, παρ' ό,τι απευθυνόταν σε κολλημένους σαν και εμάς, είχε πολύ πιο σινεφίλ κατάλογο από το BR. Για 3D δε μιλούσε κανείς.
Τελικά επικράτησε το BR, με μόνη αρετή τα 20 επιπλέον GB. Έλεγα τότε ότι "το BR νίκησε το HD DVD, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα επικρατήσει του DVD." Η αλήθεια είναι ότι ούτε το HD DVD ήταν σίγουρο, απλώς ότι δεν είχε τα βαρίδια των profiles, των περιοχών, των ακριβών μηχανημάτων και δίσκων.

Σήμερα:
Σπαταλήθηκαν ένα σωρό λεφτά, και από τις εταιρίες στο marketing, και από τους καταναλωτές σε παρωχημένα μηχανάκια (είτε HD DVD, είτε BR Profile 1.x) για κάτι που ακόμα αγκομαχάει. Οι τιμές είναι σχετικά υψηλές (στην Ελλάδα αστρονομικές) ενώ οι παλιοί τίτλοι βγαίνουν αραιά και ενίοτε αποδεικνύονται προχειροδουλειές.

Ωστόσο, έχουμε στον ορίζοντα ένα killer app, δηλαδή ένα χαρακτηριστικό που δεν αποτελεί απλώς βελτίωση του προηγούμενου, αλλά εντελώς νέα κινηματογραφική εμπειρία: το 3D! Υποστηρίζει το BR το νέο αυτό χαρακτηριστικό; Κατά πως φαίνεται, μόνο με υποβάθμιση της ποιότητας.

Άρα λοιπόν, η πικρή αλήθεια είναι ότι HD DVD & BR δεν έπρεπε να είχαν βγει ποτέ. Έπρεπε να περιμένουν και να βγάλουν κατευθείαν ένα format με οριστικές 3D@1080p προδιαγραφές. Έτσι θα υπήρχαν οι περισσότερες πιθανότητες να μετακινηθεί μαζικά ο κόσμος από το DVD στο νέο format. Τώρα, ο ενθουσιασμός με το 3D θα τραβήξει αρκετούς, αλλά όχι τόσο γρήγορα, αφού κάποιοι δεν θα πετάξουν το ακριβό (ή πανάκριβο) player τους μετά από μερικούς μήνες χρήσης.

Last edited:
Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

έχω καμιά 15ρια θεωρίες , από λογικές και απλές, μέχρι άλλες που θα προκαλέσουν το ban μου ή είναι τόσο περιέργειες σε βαθμό να ανησυχήσω για τον εαυτό μου.

Καλο είναι αυτο…
Το λένε αυτογνωσία…

Άντε πάλι από την αρχή...

@Blizard: Φίλε παρ' ότι συμφωνούμε σε πολλά επί της ουσίας και μοιραζόμαστε τον ίδιο ενθουσιασμό για το ΒD, επέτρεψέ μου να σου πω δυό πράγματα και αν θες τα σκέφτεσαι.
α) Συνωμοσίες κάνουν όλοι... αλλά αυτές που διαρέουν είναι μόνο των χαμένων. Το BD κέρδισε... άρα... ψάξε εκεί για συνομωσίες.
β) Είναι αστείο να σκεφτόμαστε οτι όλοι εδω μέσα που έχουν ματώσει οικονομικά, δίνουν όλο το χρόνο τους στην ενημέρωση και γενικότερα ενασχόληση με το χόμπι τους θέλουν το κακό μιας τεχνολογίας ή την υποσκάπτουν ή πολύ χειρότερα έχουν καταφέρει να την ζημειώσουν... Δεν γίνονται αυτά.

Απλά, αν έχω δίκιο, κάποια παρανόηση έχει γίνει...

Κατα τα άλλα έχουμε και πάλι ξεφύγει συζητώντας για τα Ελληνικά video club που δεν έχουν καμία σχέση με το ΒD και που δεν επιρεάζουν ούτε κατ' ελάχιστον την πρόοδο ή μη του ΒD.

Συζητάμε για μια εξέλιξη που τελικά μπορεί να μην εμφανιστεί στην αγορά ή να εμφανιστεί σε κάποια χρόνια από τώρα.

Πιστεύουμε ότι η αύξηση της χωρητικότητας του δίσκου (αν γίνει) δεν θα αποσκοπεί σε κάποια βελτίωση αλλά έτσι απλά αποφάσισαν ότι πρέπει να υπάρχει αέρας και ο "κανένας" που αγόρασε ΒD τώρα θα το πετάξει για να πάρει κάτι παρόμοιο...

Ο μέσος καταναλωτής (παγκοσμίως - πρέπει να το καταλάβετε αυτό!) δεν τα καταφέρνει με τις ματρόσκες, δεν έχει λεφτά για ξόδεμα σε ΒD και δεν βρίσκει το ίδιο εύκολα με DVD την ταινία που του αρέσει. Τα πάντα όλα...

Όταν οι τίτλοι αυξηθούν, οι τιμές εξομαλυνθούν και περάσει αυτή η ριμαδοκρίση θα τουμπάρει και η σχέση DVD-BD. Έτσι απλά κατά τα Χριστούγεννα του 2011 αυτό το νήμα θα περάσει στην ιστορία και όλοι θα χαιρόμαστε τα BD και τα mkv μας...

Να μια ακομη που ηθελα να αγοράσω αλλα με την τιμη που εχει με την όρεξη θα μεινω (και οχι μονο στη μια περιπτωση που περιεχει ελληνικα ).

11103406m.jpg

http://www.mediadis.com/video/detail.asp?id=214350
http://www.play.com/DVD/Blu-ray/4-/11103406/Star-Trek-XI/Product.html#
http://www.blu-rayshop.gr/product_info.php?products_id=218
http://www.ezydvd.com.au/item.zml/809932

Ρε συ blizard, απ' το άρθρο του fullhd.gr που παρέθεσα, εσύ κατάλαβες ότι πολεμώ το Blue Ray; Αν θέλεις να κάνεις παράπονα για παραπληροφόρηση και ημιμάθεια, μπορείς να τους τα γράψεις ελεύθερα εδώ:
1)Συμφωνούμε ότι το άρθρο είναι λάθος και προσφέρει παραπληροφόρηση , ΟΚ ?
(έβαλα τη ακριβώς συμβαίνει με προηγούμενο λινκ στα Αγγλικά, αν θες μπορώ να στο πω και εγώ)

2)Είδες πόσοι άλλοι εδώ στο forum τσίμπησαν και την συνέχισαν ? γνώστες του χώρου πολλοί.

3)Τώρα που μάθαμε λοιπόν ότι το συγκεκριμένο format φτιάχτηκε για συγκεκριμένες επαγγελματικές εφαρμογές και όχι για να μας αλλάξουν τα player και να καταστρέψουν τα δάση του πλανήτη μας , γιατί έχεις πρόβλημα με εμένα ?

Παλι εχεις "θεωριες" για συνομωσια μας εναντιον του BR? Αν θυμαμαι καλα ακομα δεν εχεις ανακαλεσει τα προηγουμενα υπονοουμενα εναντιον μας .....
Δεν άφησα κανένα υπονοούμενο ... απλά έχω πει πολλές φορές ότι και εδώ είσαστε φανατικά εναντίων του BR και υπέρ όλων των ανταγωνιστών.
(τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια δηλαδή)

@ Ανδρέας

Αυτήν την πηρα και εγώ...

Τις άλλες που ανάφερες απλά τις κατέβασα με το pc και τις είδα με το mp...

Mετά μιλάμε για έξοδα...

Βρε άμα σου αρέσει κάτι βρίσκεις το τρόπο...

@ Ανδρέας

Αυτήν την πηρα και εγώ...

Τις άλλες που ανάφερες απλά τις κατέβασα με το pc και τις είδα με το mp...

Mετά μιλάμε για έξοδα...

Βρε άμα σου αρέσει κάτι βρίσκεις το τρόπο...

Ε τοτε γιατι απορεις που δεν πολύ-χρησιμοποιω το player μου;
Και εγω αυτο κανω στο τελος.( δηλαδη mp)

Μα οι άλλες δεν με συγκηνούν ιδιέταιρα, πλην τoυ δαχτυλιδιού που περιμένω καλύτερη έκδοση...

Παίζει να έχεις κάνει λάθος σχεδιασμό? Τι μηχανάκια έχεις? Γιατί δεν αγοράζεις χωρίς υπότιτλους ? Region free έχεις? Το mp σου παίζει ΒD?

Γνώμη μου είναι ότι κάποιες λύσεις υπάρχουν ακόμα και για την ελληνική αγορά. Έχω καταφέρει (φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος) με αποδεκτό κόστος να έχω αξιοπρεπή θέαση και ακρόαση σε όλες τις ταινίες αρκεί να έχουν κυκλοφορήσει σε HD ή BD σε Ευρώπη ή Αμερική.

Tι να πώ δε μου φάνηκε δύσκολο σαν επιλογή και πιστεύω για 2-3 χρόνια ακόμα έτσι θα πορευτώ. Μετά αν το 3d δώσει κάτι παραπάνω βλέπουμε... Για καλό θα έιναι όχι για κακό. Έχουμε αποδεκτεί νομίζω όλοι μας ότι ένα οικιακό σύστημα που ακολουθεί τις εξελίξεις δεν μπορεί να είναι πάνω από 4-5 χρονών. Έτσι δεν είναι?

:grinning-smiley-043-bye-

...... απλά έχω πει πολλές φορές ότι και εδώ είσαστε φανατικά εναντίων του BR και υπέρ όλων των ανταγωνιστών.
(τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια δηλαδή)

Σήμερα έμαθα κάτι που δεν ήξερα...... ότι είμαι κατά του Blue Ray. :flipout:

Ρε συ, χαλάρωσε. Δεν είμαστε κατά του Blue Ray. Προσωπικά έχω να δω DVD πάνω από ένα χρόνο. Τους τελευταίους 14 μήνες βλέπω μόνο δίσκους Blue Ray και αρχεία mkv. Ημαρτον!

Re: Απάντηση: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Σπαταλήθηκαν ένα σωρό λεφτά, και από τις εταιρίες στο marketing, και από τους καταναλωτές σε παρωχημένα μηχανάκια (είτε HD DVD, είτε BR Profile 1.x) για κάτι που ακόμα αγκομαχάει.
Τα ΒR profile 1 παίζουν ακόμα και τώρα ότι τους υποσχέθηκαν και περιγράφεται στο profile.
Εν γνώση τους έκαναν την αγορά player , και το μόνο "νόμιμο" παράπονο που πρέπει να έχουν είναι ότι δεν μπόρεσαν να πουλήσουν "μούρη"...
Σαν φανατικοί του χώρου που έσκασαν τόσα λεφτά , είχαν συνηθίσει να περνάνε 1-2 χρόνια μέχρι να περάσει η τεχνολογία στον απλό κόσμο και στους ψωρο-gamer.
Ανάλογα μεγάλα παράπονα ίσως έχουν όλοι οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χώρου, θα τους έκατσε βαρύ που αντί να γράφουν συμβουλές και review για την κάθε νέα τεχνολογία, ρώταγαν κανά μικρό πως δουλεύει το ps3.

Ωστόσο, έχουμε στον ορίζοντα ένα killer app, δηλαδή ένα χαρακτηριστικό που δεν αποτελεί απλώς βελτίωση του προηγούμενου, αλλά εντελώς νέα κινηματογραφική εμπειρία: το 3D! Υποστηρίζει το BR το νέο αυτό χαρακτηριστικό; Κατά πως φαίνεται, μόνο με υποβάθμιση της ποιότητας.
Ναι , το υποστηρίζει .... πριν λίγο λέγαμε για τα δισκάκια 33.4 και 67 GB που θα δουλεύουν με ένα από firmaware update φέτος... 67 ίσως είναι αρκετά και για 3d, και για διατήρηση συμβατότητας με το 2δ.

Άρα λοιπόν, η πικρή αλήθεια είναι ότι HD DVD & BR δεν έπρεπε να είχαν βγει ποτέ.
Καληνύχτα.... μέχρι να βγούν πολλές 3d ταινίες και να πέσουν οι τηλεοράσεις , θα έχω γεράσει και η όρασή μου να έχει εξασθενήσει, θα με είχαν χάσει από πελάτη.

Είναι αστείο να σκεφτόμαστε οτι όλοι εδω μέσα που έχουν ματώσει οικονομικά, δίνουν όλο το χρόνο τους στην ενημέρωση και γενικότερα ενασχόληση με το χόμπι τους θέλουν το κακό μιας τεχνολογίας ή την υποσκάπτουν ή πολύ χειρότερα έχουν καταφέρει να την ζημειώσουν... Δεν γίνονται αυτά.
Να μου πεις ότι οι άνθρωποι που έχουν δώσει την ζωή τους για το καλό του τόπου μας και με όραμα να γίνουν πολιτικοί μας έχουν ζημιώσει, να το συζητήσουμε... σίγουρα θα έχω λιγότερα επιχειρήματα.

Όταν οι τίτλοι αυξηθούν, οι τιμές εξομαλυνθούν και περάσει αυτή η ριμαδοκρίση θα τουμπάρει και η σχέση DVD-BD. Έτσι απλά κατά τα Χριστούγεννα του 2011 αυτό το νήμα θα περάσει στην ιστορία και όλοι θα χαιρόμαστε τα BD και τα mkv μας...
Το 2011 είναι πολύ νωρίς, ούτε το dvd είχε τόση γρήγορη πορεία μέχρι να φτάσει το vhs, ίσως 2013.

H ουσία είναι ότι πλέον το BR δεν έχει αντίπαλο σαν disk format , το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει τι είναι το HD, και να σπρώξουμε για πιο γρήγορη ανάπτυξη.
Σε κάθε νέο format βοηθούσαν και οι επαγγελματίες του χώρου που αγόραζαν ακριβά και ετοίμαζαν το έδαφος ... τώρα τους βάλανε στην άκρη και πήγανε κατευθείαν στον κόσμο, οπότε είναι δικιά μας δουλειά.

Βρε συ τι σχέση έχουν οι επαγγελματίες πολιτικοί με τους χομπίστες φίλους εικόνας και ήχου? Είπαμε δεν είμαι πολύστροφος κάντο πιο λιανά...

ΥΓ Το τελευταίο quote το έγραψα εγώ και όχι ο Lepton. Θα ζητήσω δικαιώματα... :flipout:
Αστειεύομαι... απλά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις γιατί εσείς μπορεί να έχετε τίποτα προηγούμενα και να βρίσκετε ευκαιρία με τα format... :D