To BREXIT είναι γεγονός. Επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Από σήμερα η Μεγάλη Βρετανία είναι εκτός ευρωπαϊκής ένωσης.
Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό για μας τους Έλληνες; Η τελωνειακή ελευθερία εμπορίου νομίζω συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι τέλους του 2020, οπότε τυχόν αγορές από Αγγλία δε θα πρέπει να περνάνε από τελωνείο λογικά. Μετά το τέλος του 2020 δε γνωρίζω.
Έχω κάποια servers σε αγγλικές εταιρείες (dedicated και VMs) και ως τώρα δε πλήρωνα ΦΠΑ με το εταιρικό ΑΦΜ. Σε αυτό θα αλλάξει κάτι; Θα πρέπει να πληρώνω ΦΠΑ στην Αγγλία;

Μεχρι τελους του 2020 δεν υπαρχει καμια αλλαγη σε οτι ξεραμε σε οικονομικο επιπεδο. Ισχυει η τελωνειακη ενωση. Απο 1-1-21 οτι αλλαγη επερθει θα την δουμε.

Προς το παρόν δεν υπάρχει εμπορικά κάποια αλλαγή.
Θα παιχτεί μεγάλο παζάρι ως το τέλος του έτους για το πώς θα συνεχίσουμε τις συναλλαγές μας με το ΗΒ μετά το 2021.

Ποτέ δεν αρκούσε η ταυτότητα αφού η Βρετανία δεν υπέγραψε τη συνθήκη του Σέγκεν.

με ταυτότητα θα (ξανα)πάει η μάνα μου τον άλλο μήνα στην αδερφή μου (μόνιμη κάτοικο και υπήκοο πλέον του ΗΒ)
και θα γυρίσει τον μεθεπόμενο

(αν δεν μπορέσει να γυρίσει ή να παέι θα ξαναγράψω :flipout: )

μη γράφετε αν δεν γνωρίζετε,
με ταυτότητα πήγαινες ΗΒ και θα πηγαίνεις μέχρι τέλος 2020,

μετά σίγουρα δεν θα πηγαίνεις με ταυτότητα,
τώρα αν θα θέλεις και βίζα, μένει να δούμε]

θα εξαρτηθεί από τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έρχονται

Δηλαδή περιμένετε η βρετανια να κρατήσει όλα τα οφέλη και να ξεφορτωθεί μόνο τα βάρη ; Ειδικά στις εισαγωγές- εξαγωγές έχει να γίνει τρελό μαγείρεμα με τριγωνικές συμφωνίες . Δεν νομίζω να της χαριστούν τελωνειακά προνόμια από και προς την ΕΕ.

Δηλαδή περιμένετε η βρετανια να κρατήσει όλα τα οφέλη και να ξεφορτωθεί μόνο τα βάρη ; Ειδικά στις εισαγωγές- εξαγωγές έχει να γίνει τρελό μαγείρεμα με τριγωνικές συμφωνίες . Δεν νομίζω να της χαριστούν τελωνειακά προνόμια από και προς την ΕΕ.

Ετσι! Αν και με τη βλακεια πουβμας δερνει μπορει και να γινοταν αυτο, αλλα εχουμε την αλεπουχτεν που δεν θα το αφησει να περασει...

Re: Απάντηση: To BREXIT είναι γεγονός. Επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας

Δηλαδή περιμένετε η βρετανια να κρατήσει όλα τα οφέλη και να ξεφορτωθεί μόνο τα βάρη ;

Αυτό ακριβώς. Βασικά ούτε οι ίδιοι δεν κατάλαβαν γιατί το έκαναν. Αν ρωτήσεις ένα μέσο Brexiter γιατί θέλει να φύγει, θα σου πει κάτι αοριστολογίες περί ανεξαρτησίας, εθνικής κυριαρχίας κλπ. Αν ρωτήσεις πάλι σε τι ακριβώς μεταφράζεται αυτή ανεξαρτησία, θα σου πει κάποια πράγματα που είτε μπορούν να γίνουν και τώρα, αλλά δεν τα κάνει η κυβέρνησή του, (όπως να περιορίσει τη μετανάστευση απο χωρες της Ανατολικής Ευρώπης), είτε είναι εκτός τόπου και χρόνου (αναγέννηση της βιομηχανίας, λες και τους εμπόδισε η ΕΕ να έχουν βιομηχανία).

Οι ΜεγαλοΒρετανοι ξερουν, τουλαχισον οι περισσοτεροι γιατι βγηκαν.
Με συγκεκριμενα παραδειγματα.
Επειδη βλεπω να γυριζει η συζητηση σε Πολιτικη, το λεω, ειναι πολυ πιο ενημεροι για το τι συμβαινει στην ΕΕ και το που πανε τα λεφτα τους.

Και το σταματαω εδω.

Τελος να πω οτι η προσωπικη μου γνωμη ειναι το οτι να πηγαινεις στην Μ.Βρετανια με διαβατηριο και μαλιστα υποχρεωτικα βιομετρικο ειναι αυτο που θα ηταν σωστο.
Και θα ηταν σωστο να γινεται ετσι και σε καθε χωρα της ΕΕ ξεχωριστα.

Εγώ απλοϊκα σκέφτομαι ότι σχεδόν οι μισές εξαγωγές του ΗΒ είναι στην ΕΕ, ενώ ούτε το 10% των εισαγωγών προς το ΗΒ δεν είναι από την υπόλοιπη ΕΕ. Τι ακριβώς θα κερδίσει από το Brexit εμπορικά;
Πολιτικά, το ΗΒ ήταν η μόνη χώρα με τους θεσμούς της θα μπορούσε να οδηγήσει την ΕΕ σε πιο σωστά μονοπάτια. Αλλά πέρα από μια δεκαετία στην αρχή ΔΕΝ ήθελε.

Κάποιοι θεωρούν ότι λόγω Brexit θα αυξηθεί σταδιακά η κατανάλωση προϊόντων που έχουν παραχθεί εντός της χώρας, το οποίο σημαίνει θεωρητικά περισσότερες δουλειές κλπ κλπ

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Απάντηση: Re: To BREXIT είναι γεγονός. Επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας

Κάποιοι θεωρούν ότι λόγω Brexit θα αυξηθεί σταδιακά η κατανάλωση προϊόντων που έχουν παραχθεί εντός της χώρας, το οποίο σημαίνει θεωρητικά περισσότερες δουλειές κλπ κλπ

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Οι τοπικές μπύρες ήταν φτηνές έτσι κι αλλιώς .