Το CD-i το θυμάται κανένας;

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,794
Αθήνα
Πρώτη μέρα στο χωριό σήμερα και ξεκίνησα καθαριότητα στην αποθήκη.
Βγήκαν πολλοί σκελετοί αλλά αυτό που
Γύρισε καμια εικοσαετία πίσω ήταν τα δισκάκια του CD-i, του interactive player που είχε λανσάρει η Phillips και που τελικά αποδείχτηκε μια μεγάλη αποτυχία.
Παρ’όλα αυτά εμένα μου άρεσε πάρα πολύ, και εννοείται είχα «σηκώσει» όλους τους τίτλους που είχε κυκλοφορήσει η εταιρία.

IMG_1983.jpeg

Last edited:
Πρώτη μέρα στο χωριό σήμερα και ξεκίνησα καθαριότητα στην αποθήκη.
Βγήκαν πολλοί σκελετοί αλλά αυτό που
Γύρισε καμια εικοσαετία πίσω ήταν τα δισκάκια του CD-i, του interactive player που είχε λανσάρει η Phillips και που τελικά αποδείχτηκε μια μεγάλη αποτυχία.
Παρ’όλα αυτά εμένα μου άρεσε πάρα πολύ, και εννοείται είχα «σηκώσει» όλους τους τίτλους που είχε κυκλοφορήσει η εταιρία.

View attachment 255527

το player το έχεις ;;

Ούτε που θυμάμαι την ύπαρξή του. Από αυτά που διάβασα οι συσκευές που κυκλοφόρησε η Philips ήταν ταυτόχρονα video player και παιχνιδομηχανές με τους περιορισμούς της εποχής ως προς το hardware αλλά και τη φτωχή χωρητικότητα των CD (περίπου 700 Mb) για εφαρμογές video. Ακόμα ένα αυτογκόλ του τεχνολογικού γίγαντα της Ευρώπης που πλέον έχει παρακμάσει και οδεύει προς εξαφάνιση.

Αξίζει να δείτε το παρακάτω ντοκυμαντέρ. Οπως έγραψε και ο Διονύσιος Σολωμός "Περασμένα Μεγαλεία και Διηγώντας τα Να Κλαίς"

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Sad
  • Like
Reactions: SR-71 and protrudi
Philips πρακτικά δεν υπάρχει. Αν δεν κάνω λάθος, απλά διαχειρίζεται το εμπορικό σήμα. Τα μόνα προϊόντα που παράγει είναι τα ιατρικά διαγνωστικά και οι ξυριστικες μηχανές, και δεν είμαι και εντελώς σίγουρος.

Λογικά τα βίντεο cd παίζουν σε υπολογιστή (MPEG1 είναι). Αλλά τα cd-i;
με το κατάλληλο emulator, αλλοιώς με cd-i player

Philips πρακτικά δεν υπάρχει. Αν δεν κάνω λάθος, απλά διαχειρίζεται το εμπορικό σήμα. Τα μόνα προϊόντα που παράγει είναι τα ιατρικά διαγνωστικά και οι ξυριστικες μηχανές, και δεν είμαι και εντελώς σίγουρος.
Νομίζω ότι παράγει και κάποιες καφετιέρες με το brand name Philips. Είναι πάντως απογοητευτικό πως κατακρύλησε αυτός ο γίγαντας που κάποτε είχε και τεράστιο μερίδιο στη κατασκευή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και microchip. Αντίστοιχη πτωτική πορεία είχαν και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες. Ευτυχώς ακόμα κρατάει ψηλά την Ευρωπαϊκή σημαία η ASML στην Ολλανδία ως ο μοναδικός κατασκευαστής μηχανημάτων παραγωγής microchip με τεχνολογία Extreme Ultraviolet (EUV) Lithography.

Τι??? Δεν έχεις το παιχνίδι γκολφ!?!?

… και τα βολικότερα φιλτρομπούκαλα που δουλέψαμε σπίτι:

%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-Philips-GoZero-Daily-%CE%A0%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF-660ml.webp