Το χάσαμε το τοπι πατριώτη...dacs, dacs, dacs...

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
Δεν ήταν προγραμματισμένο....
Εγώ απλά ήθελα κάτι γιά να ακούω από το laptop και να ξεφορτωθώ τα δισκάκια....
Πήρα το audiotrak....
Μετά προέκυψε dac1
Στο δρόμο είδα το κινέζικο... είπα δεν δοκιμάζω
Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια...εξ ού και προκύπτει και bufallo....
Μετά δεν είναι να αγιάσεις... Μας στέλνει κι ο mdvq ένα uca-202...

1. όλα μαζί... Στο χαρτόκουτο και στον αέρα...
2. άλλη άποψη
3. ο βούβαλος... Γιά την ώρα σε voltage mode...
4. Τα καλώδια είναι λίγο χειρότερα από ....τηλεφωνικά....
5. εικοσιπόσα ευρώ είπατε? μήπως κάνετε λάθος ?

Attachments

• Img_8990s.JPG
    Img_8990s.JPG
    59.3 KB · Views: 376
  • Img_8987s.JPG
    Img_8987s.JPG
    56.9 KB · Views: 461
  • Img_8984s.JPG
    Img_8984s.JPG
    58.8 KB · Views: 176
  • Img_8986s.JPG
    Img_8986s.JPG
    42.2 KB · Views: 161
  • Img_8988s.JPG
    Img_8988s.JPG
    35.7 KB · Views: 234
Last edited:
1. Ο βενιαμίν. Το uca-202 της behringer.... με burrbrown 2602 και καλά υλικά...
Τιμή χώμα...
Ούτε ρεφενές σε ταβέρνα. Μέχρι 48khz και τσιμπιέσαι...
2. Η τροφοδοσία ( διπλή ) του Bufallo.... 6 και 6.6 volt.... Ό,τι πεί ο κατασκευαστής...
3. Φτηνός κινέζος και ακριβοθώρητος αμερικάνος...
4. Οι φορητοί μεταφορείς (και όχι μόνο) κομπιουτερικού σήματος... Η διαφορά ήχου....?
Μάλλον όχι ανάλογη της διαφοράς τιμής...

Attachments

• Img_8991s.JPG
    Img_8991s.JPG
    30.4 KB · Views: 316
  • Img_8993s.JPG
    Img_8993s.JPG
    39.4 KB · Views: 119
  • Img_8994s.JPG
    Img_8994s.JPG
    56 KB · Views: 147
  • Img_8995s.JPG
    Img_8995s.JPG
    45.5 KB · Views: 155
Last edited:
στο δικό μου αυτί (διότι υπάρχουν αυτιά και αυτιά) ηχητικά και μόνο χωρίς να ληφθεί υπόψη η τιμή μιά πρώτη γνώμη (με το bufallo να μετράει λιγότερο από εβδομάδα και το uca-202 διήμερο) θα τολμήσω να πω...
βούβαλος (voltage mode) 95, dac1 90, audiotrak 87 κινέζος 85, uca 80....

στο δικό μου αυτί (διότι υπάρχουν αυτιά και αυτιά) ηχητικά και μόνο χωρίς να ληφθεί υπόψη η τιμή μιά πρώτη γνώμη (με το bufallo να μετράει λιγότερο από εβδομάδα και το uca-202 διήμερο) θα τολμήσω να πω...

Να 'σαι καλά ! Για τα περαιτέρω θα χρειαστεί ασφαλώς και πολύωρη ακρόαση απο πλευράς μου -bye-

Θα σημειώσω ότι η βαθμολογία που έβαλα είναι γρήγορη (έχει αρκετές ώρες πάντως πίσω της) και πρόχειρη καθώς οι δυνατότητες ΑΒ είναι δύσκολες.
(Ιδίως με τις αλλαγές των usb).

Επίσης ακόμα δεν έχουν συναρμολογηθεί τα περίφημα counterpoints γιά να δουλέψει ο βούβαλος σε current mode...

Και φυσικά δεν έχει μπεί στην σούμα η τιμή (που σίγουρα αλλάζει ριζικά την κατάταξη) και οι επιμέρους ευκολίες που προσφέρει το κάθε ένα.

Σιγά σιγά....

Έτσι, έτσι... Πες τα Δημήτρη γιατί είχαμε καταντήσει γραφικοί εγώ κι ο back να "διαφημίζουμε" συνέχεια το Buffalo! Όταν φτιάξεις και τα Counterpoint τα ξαναλέμε...

πολυ βιαζεσαι να βαλης βαθμους δημητρη και οχι τιποτα αλλο αλλα δε θα σε

φτανη η κλιμακα μετα.

σαν το hitech θα κατεβαζης τα υπολοιπα για να σε χωρεση:smile:

επειδη δεν εχω ακουσει κανενα απο αυτά (ακουσα το dac1 στην εκθεση hi end και δεν μου αρεσε. Ακουγοταν κλινικό στα αυτιά μου) για να καταλαβω το cd 63 ΚΙΣ (ή κάποιο άλλο γνωστο που εχεις ακούσει) τι θα έπερνε ?

όλα όσα βλέπεις παίζουν πολύ καλύτερα από το sony 50es που βλέπεις από κάτω στις φωτογραφίες.
οι ακουστικές μου μνήμες από 63άρι δεν είναι και τόσο έντονες.
Αλλά θα έλεγα στα ίδια επίπεδα με το sony

μετα απο όλα αυτά σκέφτομαι να παραγγeιλω to audiotrak.
Καποιο link αν ειναι ευκολο?

Θα πηγενα για βουβαλο αλλα καθοτι απο ηλεκτρονικά ασχετος .....δεν γνωριζω να βαλω τα ψιψιψινια στα κοκοψαρα ......απο οτι καταλαβα καλυτερο να αρκεστω στο audiotrak

Last edited:
μετα απο όλα αυτά σκέφτομαι να παραγγeιλω to audiotrak.
Καποιο link αν ειναι ευκολο?

Θα πηγενα για βουβαλο αλλα καθοτι απο ηλεκτρονικά ασχετος .....δεν γνωριζω να βαλω τα ψιψιψινια στα κοκοψαρα ......απο οτι καταλαβα καλυτερο να αρκεστω στο audiotrak

αμα περιμενης λιγο θα πουλησω το δικο μου να φτιαξω το 32αρι βουβαλο.

ετοιμο εννοειται.

βαλτε και καμμια τιμη διπλα για να ξερουμε που βαδιζουμε και να συγκρινουμε!?

φιλε μου οταν κανεις μια κατασκευη το κοστος της μπορη να παιξη παρα πολυ

αναλογα τα υλικα που θα χρησιμοποιησεις.

ακομα μπορη να κανης συμβιβασμους.

πχ. το δικο μου εχει ξεχωριστα τροφοδοτικα για καθε καναλη

στα counterpoint ενω του δημητρη ενα κοινο τροφοδοτικο.

για να παρης μια ιδεα μπορης να το φτιαξης με περιπου 400 ευρω.

το δικο μου πηγε 450-480 δεν εχω υπολογιση ακριβως ενω μπορη καποιος

να βαλη ακριβοτερα τροφοδοτικα,κουτι,κλπ και να φταση την τιμη οσο θελη.

αυτα χωρις να υπολογισω κοπο ατελειωτες ωρες ψαξιματος κλπ.

επειδη δεν εχω ακουσει κανενα απο αυτά (ακουσα το dac1 στην εκθεση hi end και δεν μου αρεσε. Ακουγοταν κλινικό στα αυτιά μου) για να καταλαβω το cd 63 ΚΙΣ (ή κάποιο άλλο γνωστο που εχεις ακούσει) τι θα έπερνε ?

φαντάζομαι 30

μόλις επισκεύασα 1 για φίλο και δείχνει πραγματικά τα χρόνια του
γελοία τροφοδοσία σε αναφορά με σήμερα και έν γένη πολύ πτωχό στο άκουσμα ... πως περνάν τα χρόνια ... ορκιζόμουν κάποτε στο kis .. :grandpa:

Μιά και αναφέραμε τιμές....
audiotrak 95-115 ευρώ ανάλογα με τον πωλητή...
κινέζικο 24/192 70-90 ευρώ ανάλογα με πωλητή (περιλαμβάνει μετασχηματιστή, τροφοδοτικό και μονάδα dac, έτοιμο και παίζει. Ενώνεις 3 φίσες...
Benchmark dac1 σήμερα καινούργιο κάπου 800 ευρώ..
Behringer uca-202, τιμή καταλόγου 36 ευρώ
Bufallo με το sabre 9008. Από 350-450-700-800 ανάλογα με το τι θα βάλεις πάνω του Έρχεται σε κιτ (εκτός από τη βασική μονάδα) αλλά αντιμετωπίζεται ως κατασκευή και από αρχάριο έως μέσο diyer...

30 με 90 ειναι μεγαλη διαφορα ....... μακαρι αν και εχω επιφυλάξεις .
μόλις παραλαβω το audiotrak θα σας πω την γνωμη μου

τώρα τί δίνει το καθένα...

audiotrak.
παρέχει την βασική σύνδεση usb με το πισί μας. μέχρι τα 24/96. Φοράει το dac της wolfson, έχει πολύ καλά υλικά και τελεστικό (2134) και έχει εξόδους spdif-toslink γιά να δώσει σήμα σε άλλο dac αν δεν μας ικανοποιεί. Έχει ρύθμιση έντασης με δικό του apls είσοδο μικροφώνου και έξοδο ακουστικών.
Γενικά αρκετές ευκολίες. Το παίρνεις στην θήκη του laptop και όπου πας ακούς θεσπέσια.

Ο κινέζος. 24/192. Καλό τροφοδοτικό, καλό σετ dac-receiver. (cs 4397 (?) θυμάμαι καλά;a ?) και είσοδοι spdif & toslink. Υλικά μέσου όρου, τελεστικός μέσου όρου αλλά παίζει πολύ καλά. Σηκώνει βελτιώσεις (παράκαμψη τελεστικού, αλλαγές πυκνωτών... που δεν πρόλαβα να κάνω)

benchmark dac1. Ο γαλαζοαίματος επαγγελματίας. απευθύνεται σε κανονικούς πελάτες και όχι σε κομπιουτεράδες ή ντιούηδες. Ένα κάρο ευκολίες, από balanced εισόδους εξόδους, ρυθμίσεις ματσάρισμα εξόδου, μέτρια έως καλά υλικά, 24/192, ρύθμιση εξόδου με ποτενσιόμετρο, δυο (!) έξοδοι ακουστικών, πολύ καλή κατασκευή.

ο βούβαλος (1η γενιά) 24/192. Κιτ, αλλά με ένα σωρό δυνατότητες στο πως θα το χρησιμοποιήσεις, αν θα έχεις balanced έξοδο κα. Βασικά η επιλογή να το ακούσεις σκέτο (V) όπου παίζει άμεσα. Μετά αρχίζει ο γολγοθάς. Τα υλικά παρέχονται με κατατοπιστικές οδηγίες, αλλά γιά να το ακούσεις στα καλά (καλά) του θέλεις πχ από 500-800 κολλήσεις....Όμως το άκουσμά του, έστω και σκέτο, σε προδιαθέτει θετικά...

Τελικά είναι θέμα του τί μπορεί ο καθένας, τι χρειάζεται και πως θέλει να το υλοποιήσει.
Αν θέλει να έχει κάτι μουράτο στο τραπέζι του οι επιλογές είναι benchmark-audiotrak.
Αν θέλει κάτι ντιούικο κινέζος ή βούβαλος.
Αν δεν θέλει δυό εξόδους ακουστικών ή ρυθμιζόμενη έξοδο ή να παρακάμψει τον προενισχυτή του δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει όλα αυτά που προσφέρει το dac1.
Αν θέλει το απολύτως απλό και μικρό: μπερι... Στην τσέπη και παίζει διόλου ευκαταφρόνητα...

Πάντως είναι γεγονός ότι από την εποχή του sony 50es ή του marantz kis63 πέρασαν πολλάαα χρόνια και κύλησε πολύ νερό στό αυλάκι...