Το χάσαμε το τοπι πατριώτη...dacs, dacs, dacs...

τώρα τί δίνει το καθένα...

audiotrak.
παρέχει την βασική σύνδεση usb με το πισί μας. μέχρι τα 24/96. Φοράει το dac της wolfson, έχει πολύ καλά υλικά και τελεστικό (2134) και έχει εξόδους spdif-toslink γιά να δώσει σήμα σε άλλο dac αν δεν μας ικανοποιεί. Έχει ρύθμιση έντασης με δικό του apls είσοδο μικροφώνου και έξοδο ακουστικών.
Γενικά αρκετές ευκολίες. Το παίρνεις στην θήκη του laptop και όπου πας ακούς θεσπέσια.

Ο κινέζος. 24/192. Καλό τροφοδοτικό, καλό σετ dac-receiver. (cs 4397 (?) θυμάμαι καλά;a ?) και είσοδοι spdif & toslink. Υλικά μέσου όρου, τελεστικός μέσου όρου αλλά παίζει πολύ καλά. Σηκώνει βελτιώσεις (παράκαμψη τελεστικού, αλλαγές πυκνωτών... που δεν πρόλαβα να κάνω)

benchmark dac1. Ο γαλαζοαίματος επαγγελματίας. απευθύνεται σε κανονικούς πελάτες και όχι σε κομπιουτεράδες ή ντιούηδες. Ένα κάρο ευκολίες, από balanced εισόδους εξόδους, ρυθμίσεις ματσάρισμα εξόδου, μέτρια έως καλά υλικά, 24/192, ρύθμιση εξόδου με ποτενσιόμετρο, δυο (!) έξοδοι ακουστικών, πολύ καλή κατασκευή.

ο βούβαλος (1η γενιά) 24/192. Κιτ, αλλά με ένα σωρό δυνατότητες στο πως θα το χρησιμοποιήσεις, αν θα έχεις balanced έξοδο κα. Βασικά η επιλογή να το ακούσεις σκέτο (V) όπου παίζει άμεσα. Μετά αρχίζει ο γολγοθάς. Τα υλικά παρέχονται με κατατοπιστικές οδηγίες, αλλά γιά να το ακούσεις στα καλά (καλά) του θέλεις πχ από 500-800 κολλήσεις....Όμως το άκουσμά του, έστω και σκέτο, σε προδιαθέτει θετικά...

Τελικά είναι θέμα του τί μπορεί ο καθένας, τι χρειάζεται και πως θέλει να το υλοποιήσει.
Αν θέλει να έχει κάτι μουράτο στο τραπέζι του οι επιλογές είναι benchmark-audiotrak.
Αν θέλει κάτι ντιούικο κινέζος ή βούβαλος.
Αν δεν θέλει δυό εξόδους ακουστικών ή ρυθμιζόμενη έξοδο ή να παρακάμψει τον προενισχυτή του δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει όλα αυτά που προσφέρει το dac1.
Αν θέλει το απολύτως απλό και μικρό: μπερι... Στην τσέπη και παίζει διόλου ευκαταφρόνητα...

Πάντως είναι γεγονός ότι από την εποχή του sony 50es ή του marantz kis63 πέρασαν πολλάαα χρόνια και κύλησε πολύ νερό στό αυλάκι...

Μήπως ξεχνάς μια επιλογή; Και αν κάποιος θέλει απλά τον καλύτερο ήχο χωρίς συμβιβασμούς; Πάντα ανάμεσα στα ντακ που ανέφερες.

μα προφανώς ξεχνάω ένα σωρό.

Αυτή τη στιγμή έχω πέντε στα χέρια μου: γι αυτά μιλάω....

εκτός αν εννοείς, από τα πέντε ποιό είναι το καλύτερο ηχητικά....

Πάλι θα υπάρχουν διλήμματα και προβληματισμοί.

Ας πούμε ότι είναι ο βούβαλος ή ένα κινέζικο μετά από σχετικό upgrade...
Κι αν δεν πιάνουν τα χέρια μας ?

Μήπως ξεχνάς μια επιλογή; Και αν κάποιος θέλει απλά τον καλύτερο ήχο χωρίς συμβιβασμούς; Πάντα ανάμεσα στα ντακ που ανέφερες.

Μητσο υποθετω οτι ο φιλος εννοει οτι ξεχασες να γραψεις τι δινει το Μπερυ.

μα το εγραψε ηδη οτι ειναι το buffalo.

και συμπληρωνω μαζι με τα counterpoint ειναι πολυ μακρια

απο τα υπολοιπα.

εσεις που ειστε εκει πανω μολις τα τελειωσουν τα παιδια

καντε κανα συγκριτικο με κανενα weiss minerva γιατι εδω κατω

μεχρι dac1 βρηκαμε.

μα το εγραψε ηδη οτι ειναι το buffalo.

και συμπληρωνω μαζι με τα counterpoint ειναι πολυ μακρια

απο τα υπολοιπα.

εσεις που ειστε εκει πανω μολις τα τελειωσουν τα παιδια

καντε κανα συγκριτικο με κανενα weiss minerva γιατι εδω κατω

μεχρι dac1 βρηκαμε.

οπ σόρρυ, δεν το πρόσεξα.

Κοίταξε πρέπει να βάλεις και μια άλλη παράμετρο .
Εάν πιάνουν τα χέρια σου τότε βελτιώνεις και το audiotrak ή κάποιο άλλο και η διαφορά είναι τεράστια .πχ για το audiotrak που έτυχε να βελτιώσω τελευταία η διαφορά πριν και μετά ήταν δραματική άρα….

Και κάτι ακόμη . δεν νομίζω κάποιος να μην ενδιαφέρεται για usb είσοδο .και μάλιστα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 24/96 .
Βασικά αυτό είναι το ζητούμενο στις μέρες μας άρα πρέπει να δούμε μετά και την μετατροπή του σε spdif αν πάμε σε άλλο dac .

οσο και να το βελτιωσης το wolfson δεν μπορη να φταση το ess.

ασε που αν του βαλης λαμπα θα φταση σε κοστος κοντα στο buffallo.

το usb ειναι ενα θεμα βεβαια για οσους εχουν laptop.

Yπάρχουν αρκετές 100δες usb modules στην αγορά.
Bρίσκεις ένα καλό (πχ το Musiland που φαίνεται να περνάει και 24/192) ή ακόμα παίρνεις μία εξωτερική κάρτα ήχου και βάζεις την πλακέτα στο ίδιο κουτί με το DAC. Η σύνδεση θα μπορεί να γίνει με spdif ή I2S ανάλογα με τις λύσεις που θα επιλέξεις.
Αυτά αν πιάνουν τα χέρια σου λίγο δεν είναι δύσκολα.

Τώρα βελτιώσεις μπορούν να γίνουν σε όλα τα DAC αλλά κάποια πράγματα δυστυχώς δεν αλλάζουν (βλ. ανωτερότητα Sabre έναντι των γνωστών λύσεων).

Δεν αντιλέγω απλώς βάζω και αυτή την παράμετρο ,δηλαδή το που μπορεί να φτάσει κάποιο μηχάνημα με λίγο σκάλισμα.
Σίγουρα ξεκινώντας με βάση το ESS τότε έχεις το πλεονέκτημα να ξεκινάς τουλάχιστον με το καλύτερο dac .
Απλά επειδή είμαι κακός άνθρωπος και δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω ένα ESS θέλω να σας το βγάλω σκάρτο……….

Last edited:
Έλα τώρα έχει stock...
Αλλά το ρημάδι το 32S δεν αφήνει περιθώριο για παιχνίδι..
Τα κακά παιδιά καλό είναι να περιμένουν το Tweaker's board, που θα είναι και φθηνότερο..

Βασικά η τιμή δεν είναι απαγορευτική ειδικά αφού ελπίζω να με ανακουφίσει για λίγο καιρό και να μην ψάχνομαι.

Βασικά η τιμή δεν είναι απαγορευτική ειδικά αφού ελπίζω να με ανακουφίσει για λίγο καιρό και να μην ψάχνομαι.

kontr να σου πω τι επαθα εγω.

γενικως επικρατη η εντυπωση (και δεν ειναι ψεματα) οτι ολα τα dac εχουν

μικρες διαφορες μεταξυ τους.

οποιο dac ειχα το πειραζα λιγο κατι κερδιζε αλλα ψιλοπραγματα.

οταν μου εφεραν το Buffalo στο σπιτι το πρωτο και οχι με counterpoint λεω

ελα μωρε σιγα τι διαφορα να εχει.

επαιζα με το zero με διακριτο σταδιο εξοδου και αναβαθμισμενη τροφοδοσια

που ηταν αρκετα καλυτερο απο behringer που ειχα πριν.

το δωματιο εχει 4.50 μετρα πλατος και τα ηχεια ειναι 2 μετρα μεταξυ τους.

η στερεοφωνικη εικονα που ξεπηδησε δεν ειχε προηγουμενο.

μιλαμε εβγαινε εξω απο τα ορια του δωματιου.

τουλαχιστον 6 μετρα πλατος.

επαθα την πλακα μου.

τιποτα δεν ενοχλουσε.

τιποτα δεν τραβουσε την προσοχη.

οταν στο δικο μου ποια εβαλα και τα counterpoint η εικονα κερδισε σε βαθος

και μια γλυκητητα σαν κορυφαια λαμπα.

ακομα και τα μετρια mp3 ακουγονται ευχαριστα.

καμια αισθηση για μοντιφες ποια.

τι αλλο να ζητηση κανεις;

πάντως και η δική μου γνώμη είναι ότι τελικά σαν να ήταν όλα τα άλλα dac πάνω κάτω ίδια.
Λίγα πρίμα εδώ, λίγα μπάσα εκεί, λίγα πιό καλά μεσαία, λίγη περισσότερη καθαρότητα και τα συναφή.

Εδώ δεν είναι θέμα συχνοτικό.
Είναι τακτοποίησης.
Δεν πασχίζεις να ακούσεις τα όργανα που ξέρεις ότι είναι θαμένα στο mix, δεν φωνάζει κανένα, όλα υπογραμμίζουν την θέση και την παρουσία τους.
Δεν υπάρχει κάτι κραυγαλέο που θα το ακούσεις από την πρώτη στιγμή.
Από την πρώτη στιγμή θα πάρεις ένα κλικ επι πλέον.
Μετά από συμβίωση αναγνωρίζεις τις άλλες αξίες...