Το χάσαμε το τοπι πατριώτη...dacs, dacs, dacs...

πάντως και η δική μου γνώμη είναι ότι τελικά σαν να ήταν όλα τα άλλα dac πάνω κάτω ίδια.
Λίγα πρίμα εδώ, λίγα μπάσα εκεί, λίγα πιό καλά μεσαία, λίγη περισσότερη καθαρότητα και τα συναφή.

Εδώ δεν είναι θέμα συχνοτικό.
Είναι τακτοποίησης.
Δεν πασχίζεις να ακούσεις τα όργανα που ξέρεις ότι είναι θαμένα στο mix, δεν φωνάζει κανένα, όλα υπογραμμίζουν την θέση και την παρουσία τους.
Δεν υπάρχει κάτι κραυγαλέο που θα το ακούσεις από την πρώτη στιγμή.
Από την πρώτη στιγμή θα πάρεις ένα κλικ επι πλέον.
Μετά από συμβίωση αναγνωρίζεις τις άλλες αξίες...
Έτσι ακριβώς Δημήτρη. :ernaehrung004:
Έχει άλλο ήχο. Αν δεν ακούσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Last edited:
Κι αυτό που λες για τη συμβίωση επίσης ισχύει.. Σε βάθος χρόνου το εκτιμάς ακόμα περισσότερο. Το ίδιο είχα γράψει και σε κάποιο φίλο σε ΠΜ χωρίς να του το εξηγήσω παραπάνω.
Αν έπρεπε να το κάνω θα έλεγα ότι δεν είναι οι μικρές λεπτομέρειες που ανακαλύπτεις σε γνωστές ηχογραφήσεις αλλά το πως αυτές παρουσιάζονται με μία φυσικότητα και ροή στον ήχο που τελικά δε σε ξαφνιάζουν και δε σου αποσπούν την προσοχή, σαν να ήταν πάντα εκεί στις ακροάσεις σου..
Οι λεπτομέρειες αυτές λειτουργούν "απλά" σαν καταλύτες για τη γρηγορότερη μεταφορά του συναισθήματος που ούτως ή άλλως σου προκαλεί το εκάστοτε κομμάτι που ακούς.
Ούτε υπερ-ανάλυση, ούτε τσίκι-τσίκι και άλλα κουραστικά.
Δεν ξέρω τι και πως γίνεται μέσα στο DAC ακριβώς, η ίδια η ESS είναι πολύ μυστικοπαθής, αλλά το γεγονός ότι εσωτερικά δουλεύει πολύ υψηλότερα από 24/192 μάλλον παίζει το ρόλο του.

kontr να σου πω τι επαθα εγω.

γενικως επικρατη η εντυπωση (και δεν ειναι ψεματα) οτι ολα τα dac εχουν

μικρες διαφορες μεταξυ τους.

οποιο dac ειχα το πειραζα λιγο κατι κερδιζε αλλα ψιλοπραγματα.

οταν μου εφεραν το Buffalo στο σπιτι το πρωτο και οχι με counterpoint λεω

ελα μωρε σιγα τι διαφορα να εχει.

επαιζα με το zero με διακριτο σταδιο εξοδου και

που ηταν αρκετα καλυτερο απο behringer που ειχα πριν.

το δωματιο εχει 4.50 μετρα πλατος και τα ηχεια ειναι 2 μετρα μεταξυ τους.

η στερεοφωνικη εικονα που ξεπηδησε δεν ειχε προηγουμενο.

μιλαμε εβγαινε εξω απο τα ορια του δωματιου.

τουλαχιστον 6 μετρα πλατος.

επαθα την πλακα μου.

τιποτα δεν ενοχλουσε.

τιποτα δεν τραβουσε την προσοχη.

οταν στο δικο μου ποια εβαλα και τα counterpoint η εικονα κερδισε σε βαθος

και μια γλυκητητα σαν κορυφαια λαμπα.

ακομα και τα μετρια mp3 ακουγονται ευχαριστα.

καμια αισθηση για μοντιφες ποια.

τι αλλο να ζητηση κανεις;

Συμφωνώ και επαυξάνω ότι και να του βάλεις θα σε χαιδέψει!!!
Πού μπορεί να φτάσει με αναβαθμισμενη τροφοδοσία.....

Τον βουβαλο ρε παιδια τον εχει φτιαξει κανείς σε κουτι ολοκληρωμένο?Εχει αρχισει να με ενδιαφερει παρα πολυ αφου απο τους περισσοτερους (αν οχι απο όλους!) ακουω οτι εχει ανωτερο ηχο απο το αλλο που εχω βαλει στο ματι το dac1-usb. απλα εγω ειμαι τελειως ασχετος απο κολλησεις και ολα αυτα (ανικανος μπορω να πω!!)οποτε ειμαι διατεθιμενος να πληρωσω καποιον να μου το φτιαξει σε ενα κουτι!!Υπαρχει τετοια περιπτωση?Οι πηγες που θελω να συνδεσω ειναι ενα λαπτοπ με το trends usb dac, το κλασικο cd Harman Kardon Hd970 και το WD TV Media player! Το τελευταιο παντως εχει αρκετα μεγαλη διαφορα παιζοντας με το dac του Harman!

δεν κατάλαβα τις τελευταίες σου συγκρίσεις...
γίνε λίγο πιο σαφής.

Πάντως γιατί σε απασχολεί το θέμα βούβαλος σε κουτί?
είναι θέμα χρόνου γιά όλους. Τουλάχιστον ο prooptiki και ο backousis το κάνανε.
Και εγώ θα το κάνω μετά τον Αυγουστο.
Εφ όσον παίζει εκτός κουτιού στα χαρτόκουτα θα παίξει μιά χαρά και κλειστός.
Πάντως αν πιάνει το χέρι σου φτιάξτο. Δεν υπάρχει σύγκριση με dac1.
Εγώ τουλάχιστον το δικό μου dac1 (που είναι και απλό χωρίς usb) θα το δώσω. Εχει ένα κάρο πράγματα που δεν χρειάζομαι και το άλλο παίζει καλύτερα.

Για τις συγκρισεις που λέω , απλως το WD απο μονο του ειναι μετριο και ζωντανευει με το dac του Harman!!
Εγω θελω ενα βουβαλο μεσα στο κουτι γιατι απο χωρο εκει που εχω τα μηχανηματα αστα!!Επισης υπαρχει και ο γιος μου ετων 2 που ανακαλυπτει τον κοσμο οποτε ετσι εκτεθιμενο ειναι λιγο επικινδυνο.Για αυτο θα ηταν ενδιαφερον να βρισκαμε καποιον να μας κανει τη δουλεια και να περασουμε ταμειο στο τελος!!
Επισης οσον αφορα τα διαφορα κιτ που εχουν βγει εσυ ποιο προτεινεις να πάρω μιας και ειμαι τελειως αρχαριος?

απο οσο καταλαβα δημητρη το παιδι θελη να το του φτιαξη καποιος να το παρη ετοιμο.

εγω σκεφτομαι να το δωσω αλλα δεν εχει usb.

ασε που σκεφτομαι πως θα μεινω χωρις dac μεχρι να μου ερθη το 32αρι.

Πολυ καλα καταλαβες!!!!Αλλιως πρεπει να μεινω σαν αγορα στο dac1 η κάποιο αλλο!!Το 32αρι πρεπει να ειναι καλυτερο παντως!!
Εσυ Backousis το εχεις κανει σε κουτι κομπλε?

ναι εμενα ειναι τελειωμενο.

το 24αρι βεβαια με τα counterpoint.

πρεπη να ανοιξω ενα thread να βαλω καμοια φωτο αλλα που χρονος.

Οσον αφορα το usb δε με πειραζει και τοσο πολύ γιατι εχω το trends συνδεδεμενο με το φορητο και με οπτικη θα το στειλω στο βουβαλο!Αντε βαλε και καμια φωτο!!

θα πρέπει να πάρεις και optical in τότε
πάντως και στην περίπτωση αυτή θα χάσεις πολύ...
το πιό σωστό είναι να βάλεις spdif στο wd....

ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ!! Με coaxial φυσικα θα συνδεθει το trends με το βουβαλο!!Αληθεια πως μπορω να βαλω spdif στο wd? Βρηκα ενα τύπο που ασχολειται πολύ με ηλεκτρονικα και ισως με βοηθησει να το φτιαξω σε κουτι!!Θελω να δω και του Backousis και να δω τι θα κανω

ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ!! Με coaxial φυσικα θα συνδεθει το trends με το βουβαλο!!Αληθεια πως μπορω να βαλω spdif στο wd? Βρηκα ενα τύπο που ασχολειται πολύ με ηλεκτρονικα και ισως με βοηθησει να το φτιαξω σε κουτι!!Θελω να δω και του Backousis και να δω τι θα κανω

το έχει φτιάξει ο Σταύρος.
Δες στην diy.
Είναι εύκολο.

Μήπως μπορεις να μου πεις ποιο θεμα ειναι ή ποιο ειναι το username του Σταυρου για να το βρω?Ψαχνω και δεν το βρίσκω!!!!

Οκ τα βρηκα τα θεματα του Σταυρου και δεν ειναι τοσο απλο τελικα!!Κινδυνευεις να μεινεις με το WD στο χέρι!!Για το ανοιγμα του κουτιου αναφερομαι!!
Φιλε Backousis που ειναι η φοτο οεοοο!!!:smile:
Με την ησυχια σου!!Μην ακους εμενα οποτε εχεις χρονο!!
Ερωτηση: Αν παραγγειλω το φουλ πακετο απο το καινουργιο το 32s με τα 569 δολαρια χρειαζεται πολυ και εξειδικευμενη δουλεια για να το συναρμολογησω και να το βαλω σε ενα κουτι (θα ρωτησω αργοτερα για το κουτι!!)?Δηλαδη σαν κιτ, ποσο κιτ ειναι για εναν αρχαριο? Κατι σαν αυτο http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=46656 ας πουμε αυτη θα ειναι η τελικη εικόνα?Να ξερω για να μην ελπιζω οτι θα το φτιαξω!!