Το χάσαμε το τοπι πατριώτη...dacs, dacs, dacs...

Χρειάζεται να είσαι εξοικειωμένος έστω και λίγο με το σπορ. Αλλά σκέψου ότι θα χρειαστείς κολλητήρι, να δουλέψεις με ρεύματα, να τρυπάς κουτιά κ.ο.κ. πράγμα που σημάνει φυσικά ότι χρειάζεσαι και αρκετό ελεύθερο χρόνο και εργαστήρι :-)
Ξεκίνα με το WD ;-)

Οκ τα βρηκα τα θεματα του Σταυρου και δεν ειναι τοσο απλο τελικα!!Κινδυνευεις να μεινεις με το WD στο χέρι!!Για το ανοιγμα του κουτιου αναφερομαι!!
Φιλε Backousis που ειναι η φοτο οεοοο!!!:smile:
Με την ησυχια σου!!Μην ακους εμενα οποτε εχεις χρονο!!
Ερωτηση: Αν παραγγειλω το φουλ πακετο απο το καινουργιο το 32s με τα 569 δολαρια χρειαζεται πολυ και εξειδικευμενη δουλεια για να το συναρμολογησω και να το βαλω σε ενα κουτι (θα ρωτησω αργοτερα για το κουτι!!)?Δηλαδη σαν κιτ, ποσο κιτ ειναι για εναν αρχαριο? Κατι σαν αυτο http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=46656 ας πουμε αυτη θα ειναι η τελικη εικόνα?Να ξερω για να μην ελπιζω οτι θα το φτιαξω!!

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=47097

Εαν, για το WD παρω τον ανταπτορα της prolink για μετατροπη του οπτικου σε κοαξιαλ θα εχω καλυτερα αποτελέσματα? Το λέω αυτο γιατι τωρα το εχω συνδεδεμενο με οπτικη ινα με το dac του Harman και μπορω να πω οτι το αποτελεσμα ειναι πολύ ικανοποιητικο! Ισο η και λιγο καλυτερο απο το Harman μονο του (ειδικα σε flac ειναι πολυ καλο!!)!

η ανάγνωση των flac από μόνη της δίνει ούτως ή άλλως αποτέλεσμα.
Και πάντα η coax παίζει καλύτερα από την οπτική.

οπότε...βγάλε συμπεράσματα.

Καλα μιλαμε οτι τα εχω κανει μανταρα στο μυαλο μου με τις ονομασιες!!!
Τελικα η spdif ειναι οπτικη- ομοαξονικη-κατι αλλο????

spdif = ομοαξονικη (rca ή bnc).
(sony philips digital interface)

toslink = οπτική
(toshiba link)

Η μετατροπη απο οπτικη σε ομοαξονικη δεν επηρεαζει το αποτελεσμα? Ειναι δηλαδη σαν να εχω εξοδο ομοαξονικη απ ευθειας απ το WD?Το ρωταω για να το αγορασω αμα ειναι! Επισης το καλωδιο της οπτικης παιζει μεγαλο ρολο?Το λεω αυτο γιατι αυτη τη στιγμη εχω ενα καλωδιο 1 μετρο των 6 ευρω!!Να παρω κανα καλυτερο αμα ειναι!!

για να ξεμπερδευτης λιγο.

η οπτικη βγαινη απο την ομοαξονικη.

το wd εχει μεσα του ομοαξονικη και την μετατρεπη σε οπτικη.

το harman την περνη και την ξανακανη ομοαξονικη.

αν την βγαλης απο μεσα απο το wd και τη δωσεις στο harman κατι κανεις

αφου γλυτωνης δυο μετατροπες.

με τον ανταπτορα τις prolink δεν κανης τιποτα.

οποιοδηποτε καλωδιο με συνθετη αντισταση 75ohm κανη για ψηφιακο.

αν το καλωδιο σου ειναι τετοιο ok.

ακομα και καλωδιο κεραιας τηλεορασης με δυο βυσματα rca κανη.

Η μετατροπη απο οπτικη σε ομοαξονικη δεν επηρεαζει το αποτελεσμα? Ειναι δηλαδη σαν να εχω εξοδο ομοαξονικη απ ευθειας απ το WD?Το ρωταω για να το αγορασω αμα ειναι! Επισης το καλωδιο της οπτικης παιζει μεγαλο ρολο?Το λεω αυτο γιατι αυτη τη στιγμη εχω ενα καλωδιο 1 μετρο των 6 ευρω!!Να παρω κανα καλυτερο αμα ειναι!!

βρε άστο το καλώδιο...
Αφού σου λέμε κάνεις ήδη δυό τζάμπα μετατροπές σήματος...
-bye-

Καλα μιλαμε οτι τα εχω κανει μανταρα στο μυαλο μου με τις ονομασιες!!!
Τελικα η spdif ειναι οπτικη- ομοαξονικη-κατι αλλο????

S/PDIF είναι το πρωτόκολλο. Η υλοποίησή του σε φυσικό μέσο μπορεί να είναι μέσω ομοαξονικού καλωδίου ή οπτικής ίνας. Η οπτική ίνα έχει καθιερωθεί να αποκαλείται Toshlink, λέξη η οποία αποτελεί copyright της Toshiba.

Μπερδευτικα λίγο!!
Το Harman εχει και οπτικη και ομοαξονικη εισοδο. Εγω συνδεω αυτη τη στιγμη το WD με το Harman μεσω οπτικης για να χρησιμοποιησω το dac του Harman!
Απο οτι καταλαβαινω θελετε να πειτε οτι καθε οπτικη ουσιαστικα ειναι μετατροπη ομοαξονικης!Οποτε εαν καποιος χρησιμοποει οπτικη ινα σε συνδεσεις εχει απωλειες λογω της μετατροπης. Καταλαβα σωστα?
Αρα το καλυτερο ειναι να βαλω χερι στο wd και να του βαλω ομοαξονική!!

δεν νομίζω να το λέγανε αυτό ποτέ κάνον....
Το xlr λέγανε κάνον...

Τελικα, οπως εγραψα και σε διπλανο θεμα,, μου τη βιδωσε και πηρα αυτο : http://www.hdland.fr/boutique/fiche_...&code_lg=lg_fr , ωστε να εχω coaxial και το κεφαλι μου ησυχο!!!Φαινεται πολύ καλο και απο αυτα που διαβαζω απο τους χρηστες σε Ελλαδα δεν θα απογοητευθω!!

εντάξει
έχει έξοδο ομοαξονική...
Τι dac φοράει και τι receiver ξέρουμε ?