Το chat του δικάναλου

μια μικρή 2κάναλη γατοϊστορία..
το συνήθειο να ζεσταίνονται τα γατιά πάνω στον τελικό τον χειμώνα την έχω ξαναπεί και ξαναδείξει νομίζω...
Αν είχα γάτα με το κουτάκι τάξης Δ που έχω μάλλον δίπλα στον θερμοπομπό θα την έβγαζε...:)

• Like
Reactions: vlad66
Εκτιμώ όλες τις απόψεις των μελών γνωρίζοντας ότι έχουν πληρωθεί με κόπο αυτές τις εποχές που ζούμε με το δυσκολοεύρετο 'λίπος'.εχω επίσης διαβάσει για κάποια 'σκληρά' heavy ακούσματα κάποιων εξ υμών.
Έχει κάποιος κοπιάρει σε εγγράψιμο μέσο κάποιο dub/club edit μέσω 0,2 κεφαλής VS 0,4 ή 0,6 με το volume στο...παρά 5?
Φυσικά δεν περίμενα να πάρω μια Linn Troica/Karma ή μια V.D,H Frog/TWO/ONE/10 για να ακούσω τέτοια είδη,υπάρχει και η M 44 άσχετα με το ότι η πληροφορία που θα φωτίσει μια χαμηλοέξοδη MC είναι περισσότερη και ρεαλιστικότερη,όμως το ξαναλέω ότι σε εγγράψιμο μέσο με δυνατά την ένταση,θα περάσει περισσότερο 'σκουπίδι' με την 0,2 λόγω προσπάθειας 'ενίσχυσης' του χαμηλού σήματος.
Είχα όλα π.χ. τα edits των Orbital απ τα 90ς και έχω δοκιμάσει και μ αυτά ,αλλά και με μαύρα διαμάντια 45, έντoνου ρυθμικoύ στοιχείου και σε cd-r και σε μετάλλου/χρωμίου.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μ εντυπωσίασε κάποτε σε μία Έκθεση η αναπαραγωγή ανάλογου track σε δωμάτιο του Ορφέα,αλλά σε τ΄τοιες εντάσεις δύσκολα θα ξεχωρίσεις το 'σκουπίδι' αν δεν φορέσεις ακουστικά...

• Like
Reactions: mparaxir
Σ αυτήν την έκδοση όσο τέλειο tracking και νά χει...μια 0,2 ή και χαμηλότερη,κάπου θα τσακίσει.

τελικά όσο και να προσέχουμε τα τηλεχειριστήρια, κάποια στιγμή θα βγάλουν πρόβλημα..
το "κοντρόλ" από τον πολυκάναλο YAMAHA του ..δεν θυμάμαι πότε, ο RX-V1300 είναι, σταμάτησε να δουλεύει σε κάποια κουμπιά.
φυσικά τα 2 του volume μέσα στην ομάδα.
άλλαξα μπαταρίες καλού κακού και ..τίποτα.
το πήρα από εκεί που είναι ο ενισχυτής για να δω τι μπορεί να γίνει σπίτι μου.

έγινε η απαραίτητη "εγχείρηση" χωρίς έντονα σημάδια στα πλαστικά και όλα μέσα ήταν πεντακάθαρα.

IMG_20220123_220452[1].jpg

IMG_20220123_220503[1].jpg

το τυπωμένο δεν έχει την παραμικρή φθορά πουθενά, ούτε στα 2 volume (+ & - , είναι τα Κ52 και Κ17)
καθάρισα με διάφορους τρόπους τις επαφές στο λάστιχο με τα μπουτόν και προκοπή δεν είδα..
η απλή σαπουνάδα με υγρό πιάτων έκανε τελικά δουλειά, εκτός από τα 2 του volume.
όλα τα άλλα δούλευαν.
κοιτάξτε προσεκτικά στην παρακάτω φωτογραφία, είναι τα 2 μεγάλα πάνω αριστερά.
όποιος την δει σε μεγάλη οθόνη όπως ενός λάπτοπ, θα δει την ύπουλη φθορά που με γυμνό μάτι είναι πολύ δύσκολο να φανεί.

IMG_20220123_221046[1].jpg

τσαντίστηκα γιατί με αυτά τα 2 κάτι έπρεπε να γίνει.. ήταν τα μόνα που δεν δούλευαν.

σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ την κοινότητα για καμιά ιδέα, αλλά απάντηση πότε θα έπαιρνα;;
και επέλεξα να κάνω αυτό:

IMG_20220123_233637[1].jpg

αλουμινόχαρτο φυσικά είναι, κολλημένο με μια "λεπτή τρίχα" βενζινόκολλας.
έκατσε μια χαρά και το κοντρόλ δουλεύει σφαίρα.. όμως αν κάποιος έχει καλύτερη ιδέα ας την πει να την έχω υπόψη μου την επόμενη φορά.

το καλό με αυτό το κοντρόλ είναι ότι έχει Led και οθόνη.. και κάθε φορά που πατάς κάτι, ανάβει το Led μαζί και η οθόνη, άρα δουλεύει το κουμπί που πάτησες.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Σ αυτήν την έκδοση όσο τέλειο tracking και νά χει...μια 0,2 ή και χαμηλότερη,κάπου θα τσακίσει.

και όμως Γιάννη εγώ δεν έχω δει να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα η κεφαλή μου με 0,2 x 0,7 από τις 0,3 x 0,7 που έχω..
και ας έχει βάρος ανάγνωσης 1,25γρ ενώ οι άλλες 1,5 και 2γρ!

Υπουλη η φθορα των τηλεχειριστήριών σου κόμη Vlad. 🤣
Που να δεις τα δικά μου..Όλα έχουν προβλήματα.
αυτό Σπύρο είναι του AV που άφησα στην αγαπητή πρώην μου.. κλείνω 3 χρόνια που δεν χειρίζομαι το μηχάνημα πια και δεν ξέρω αν το προσέχει όπως το πρόσεχα εγώ που του άλλαζα μέχρι και το νάυλον κάθε 3 και λίγο...
ο AV πάντως μια χαρά είναι και στην όψη και στην λειτουργία.
η πλάκα είναι ότι με ρώτησε, "πως θα αλλάζω τους σταθμούς τώρα που θα πάρεις το χειριστήριο;"
και της έδειξα το πορτάκι που ανοίγει στην πρόσοψη του ενισχυτή......................

• Haha
Reactions: giahovic
αυτό Σπύρο είναι του AV που άφησα στην αγαπητή πρώην μου.. κλείνω 3 χρόνια που δεν χειρίζομαι το μηχάνημα πια και δεν ξέρω αν το προσέχει όπως το πρόσεχα εγώ που του άλλαζα μέχρι και το νάυλον κάθε 3 και λίγο...
ο AV πάντως μια χαρά είναι και στην όψη και στην λειτουργία.
η πλάκα είναι ότι με ρώτησε, "πως θα αλλάζω τους σταθμούς τώρα που θα πάρεις το χειριστήριο;"
και της έδειξα το πορτάκι που ανοίγει στην πρόσοψη του ενισχυτή......................
Αν είναι για AV μπες στα apps του android και κατέβασε κάποιο τηλεχειριστήριο...Δεν αξίζει να πας σε καινούργιο..Και εγώ με τον Yamaha που έχω στο πατρικό αυτό έχω κάνει..Αλλά το χρησιμοποιώ αποκλειστικά σε δικαναλο..Μόνο το volume στην ουσία.

Αν είναι για AV μπες στα apps του android και κατέβασε κάποιο τηλεχειριστήριο...Δεν αξίζει να πας σε καινούργιο..Και εγώ με τον Yamaha που έχω στο πατρικό αυτό έχω κάνει..Αλλά το χρησιμοποιώ αποκλειστικά σε δικαναλο..Μόνο το volume στην ουσία.
μα το τηλ/ριο δουλεύει άψογα τώρα.
δεν χρειάζεται αλλαγή.. μάλιστα εδώ έχω σκέτο δέκτη Yamaha και του αλλάζω σταθμούς :p

για το πορτάκι στον ενισχυτή και τα μέσα κουμπιά φοβάμαι και πρέπει αύριο να τσακιστώ να της πάω το κοντρόλ.. ευτυχώς που "κολλάει" η αγαπητή με έναν σταθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι υπάρχει ελπίδα να ξεχάσει την ύπαρξη των κρυφών κουμπιών...

και όμως Γιάννη εγώ δεν έχω δει να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα η κεφαλή μου με 0,2 x 0,7 από τις 0,3 x 0,7 που έχω..
και ας έχει βάρος ανάγνωσης 1,25γρ ενώ οι άλλες 1,5 και 2γρ!
Εννοούσα έξοδο MC...
Αν τα φέρει η κατάσταση να φέρω έναν Recorder με νλέα λέιζδερ,ή ένα Nac και σε μεγάλη ένταση να εγγράψουμε 'πλήκτρα' της εποχής των 70ς,μ ένταση σε maxi φυσικά.Θα ακούσουμε μετά με ακουστικά και θα δεις τι περνάει.
Διάβασε και το θέμα πο κάτω ολόκληρο απ το φόρουμ του κατασκευαστή phono stages Graham Slee.
Ότι θα διαβάσει 'πιστότερα' είναι σίγουρο,όταν αρχίσει μέσω της έντασης ο μικροφωνισμός,θα δεις πως περνάει,έτσι direct χωρίς φίλτρα και με ολοκαίνουριο στέλεχος,με το δικό της phono,αρθρωτό Linn recapped.

• Like
Reactions: mparaxir and vlad66
κοίτα σε τι κατάσταση είναι το μαραφέτι Σπύρο....

IMG_20220124_013456[1].jpg

το μικρό display έχει ακόμα το νάυλον πάνω του

IMG_20220124_013555[1].jpg

και όταν πατήσεις κουμπί ανάβει μαζί με το TRANSMIT κόκκινο Led.. το έπιασα μάλιστα να ανάβει την ώρα που πάτησα κάτι.

IMG_20220124_013529[1].jpg

Μια ερώτηση, καθότι αρχάριος..Με το contact cleaner ψεκασα όλη την πλακέτα..
Πρώτον: Υπάρχει πρόβλημα;
Δεύτερον: Πόση ώρα πρέπει να περιμένω μέχρι να το βάλω στην μπριζα;
Τρίτον: Να ψεκάσω και τα υπόλοιπα; 🤣

Attachments

• IMG_20220127_140859-02.jpeg
    IMG_20220127_140859-02.jpeg
    2.7 MB · Views: 21
giphy.webp

Το contact cleaner είναι με λάδι;
Λογικά όμως, όπως και να έχει δεν έχεις θέμα.
Για χρήση σε ηλεκτρονικά είναι πιστεύω, έτσι; :D

Αν έχει λάδι, δεν είναι ότι καλύτερο.
Ζημιά δεν πρόκειται να πάθεις, αλλά βάλε λίγο στο χέρι σου να δεις αν έχει λάδι.
Αν έχει, μπορείς να καθαρίσεις την πλακέτα με ισσοπροπυλική αλκοόλη.

• Like
Reactions: Haagenti
giphy.webp

Το contact cleaner είναι με λάδι;
Λογικά όμως, όπως και να έχει δεν έχεις θέμα.
Για χρήση σε ηλεκτρονικά είναι πιστεύω, έτσι; :D
Θα κοιτάξω στις οδηγίες..Απ' ότι βλέπω στέγνωσε σε πέντε λεπτά..Συν το ότι στα εικονίδια έχει ένα τσιπ επάνω.

• Like
Reactions: Tzimisce
τώρα είδα τα πόστ με το WD40 Σπύρο..
δεν πρέπει να έχεις θέμα, πριν πολλά χρόνια είχα κάνει το ίδιο με κανονικό WD40 στην πλακέτα του παλιού sansui μου και δεν έπαθε τίποτα.
αλλά υπάρχουν ειδικά σπρέι για καθαρισμό πλακετών.
σίγουρα δεν έχουν λάδι, τα θυμάμαι όταν τα χρησιμοποιούσαμε για καθαρισμό πλακετών για CRτικές οθόνες Hantarex στα παλιά κλασικά "ουφάκια".
κάναμε και άλλες "μαγκιές" γιατί τα αφεντικά της επιχείρησης δεν αγόραζαν πάντα τα σπρέι αυτά, μιας και το κόστος για τα 100δες μηχανήματα σκόρπια σε όλο το λεκανοπέδιο ήταν μεγάλο.
πλέναμε τις πλακέτες (όχι μόνο για τις οθόνες, αλλά και τις μητρικές των παιχνιδιών) με κανονικό υγρό πιάτων και πινέλο.. ξεβγάζαμε την πλακέτα κάτω από την βρύση και μετά την πλακώναμε με πίεση αέρα από το κομπεσέρ. μετά λίγο θερμοπίστολο, στέγνωνε και ήταν σαν καινούργια!
καταλαβαίνεις για τι βρώμα (ή βρόμα αν θέλεις) μιλάμε, με καφέδες, ουίσκια, χυμούς και κοκτέιλ μέσα στο "ουφάκι".. κάτι σαν τα ΜΚ2 που δούλευαν στα μπαρ... :ROFLMAO:

• Like
Reactions: Haagenti
Ανανέωση..Το έβαλα στην πρίζα πριν λίγο..Όλα κομπλέ..Το πρόβλημα που είχε διορθώθηκε για την ώρα..Έβαλα κάμποσες κασέτες και τις έπαιξε χώρις πρόβλημα.
Διόρθωσα και δύο τηλεκοντρόλ που είχαν πρόβλημα. (Τώρα που βρήκαμε παπά,να θάψουμε πεντεξι 😉 ).

• Like
Reactions: vlad66