Εμμ, δεν έχω όλα τα δισκάκια στην κατοχή μου, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.το NAS είναι σκληρός δίσκος;;
και αν ναι, γιατί "ριπάρεις";;
δεν έχεις καλό δισκοπαιχτικό για να παίξει το δισκάκι;;
Εμμ, δεν έχω όλα τα δισκάκια στην κατοχή μου, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.το NAS είναι σκληρός δίσκος;;
και αν ναι, γιατί "ριπάρεις";;
δεν έχεις καλό δισκοπαιχτικό για να παίξει το δισκάκι;;
έτσι πες.....Εμμ, δεν έχω όλα τα δισκάκια στην κατοχή μου, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Σταματήσαμε στο 2004, μερικές απο τις ηχογραφήσεις του Bruno Walter μεταγράφηκαν σε DSD και κυκλοφόρησαν σε σπανιότατα πλέον SACD. Και; Αυτό ήταν; όχι ευτυχώς. Το 2019 όλες οι ηχογραφήσεις του μαέστρου επανακυκλοφόρησαν σε PCM 24/192 και διατίθενται απο το qobuz. Η ποιότητα ήχου είναι παραπλήσια με το DSD, οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καινούριο μάστερινγκ, αλλά αυτό είναι νομίζω υπεραρκετό.
για να ριπάρεις δισκάκι θέλεις κάποιο pc "προσαρμοσμένο" να φανταστώ για αυτό;;Ρε Βλάντ ακόμα στουμπάς το κρεμμύδι με την μπουνιά ,πίνεις ρετσίνα βαρελισια και φουμάρεις σερτικο , υποψιάζομαι
Πολιτισμός το ριπαρισμα αδερφεεεεε...πάρτο χαμπάρι![]()
Θα διαπιστώσεις ότι έτσι ακούγονται οι περισσότερες! Που να βρεις και καμιά Living Stereo/London Blue backΔε θυμάμαι αν σας το'γραψα, βρήκα ένα βινύλιο με 9η Mahler με Walter/Columbia Symphony και έψαχνα το σαγόνι μου στο πάτωμα. Άμα ακούγονταν έτσι όλες οι ηχογραφήσεις του 60, θα είχανε βγει στην ανεργία οι σημερινές ορχήστρες/μαέστροι.![]()
όχι βέβαια. ένα απλό CD-ROM reader απο ένα οποιοδήποτε PC. Υπάρχουν κάποια δωρεάν προγράμματα για ριπάρισμα, εγώ χρησιμοποιώ το XLD σε MAC. Δεν είναι τίποτα, απλά θέλει ένα αρχικό σετάρισμα. Αυτά για CD, για SACD είναι άλλη ιστορία.για να ριπάρεις δισκάκι θέλεις κάποιο pc "προσαρμοσμένο" να φανταστώ για αυτό;;
κόστος στο περίπου;;
εδώ λες κάτι για "Ποιμενική"... τι εννοείς;;Και συνεχίζουμε με ένα κβαντικό άλμα: μόλις 6 χρόνια αργότερα, το 2004 έρχεται το DSD (δυστυχώς, δυστυχέστατα μόνο για την 6η Συμφωνία, Ποιμενική, όχι για τις υπόλοιπες). Εδώ πραγματικά μιλάμε για σημαντική βελτίωση, για άλλο κόσμο. Τα έγχορδα ακούγονται σαν έγχορδα, το φλάουτο σαν φλάουτο και με φυσιολογική αντήχηση, η ορχήστρα είναι απλωμένη σε μια μεγάλη σκηνή και με άφθονο χώρο προς τα πίσω. Ανάσταση!
![]()
Για όσους ενδιαφέρονται πρόκειται για DSD rip απο SACD-ISO,σωσμένο στο NAS μου.
εδώ λες κάτι για "Ποιμενική"... τι εννοείς;;
Το όλο "συγκριτικό" ξεκίνησε με αφορμή τις 9 Συμφωνίες του Beethoven σε διεύθυνση του Bruno Walter. Από αυτές μόνο η 6η Συμφωνία, η επονομαζόμενη "Ποιμενική" κυκλοφόρησε σε SACD.εδώ λες κάτι για "Ποιμενική"... τι εννοείς;;
sorry boss, από κλασική μουσική έχω μαύρα μεσάνυχτα...![]()
6η Συμφωνία (Μπετόβεν) - Βικιπαίδεια
el.m.wikipedia.org
Όπως στα είπε ο Κώστας.για να ριπάρεις δισκάκι θέλεις κάποιο pc "προσαρμοσμένο" να φανταστώ για αυτό;;
κόστος στο περίπου;;
θυμάμαι κάποτε είχα ριπάρει cd.Όπως στα είπε ο Κώστας.
Άλλο βέβαια αν εμείς οι "βλαμένοι " αν δεν ειχε plextor το pc ,τρέχαμε να πάρουμε εξωτερικό cdr plextor, μπας και χάσουμε καμμία νοτα
Με οποιοδήποτε pc ή laptop κάνεις γρήγορα και εύκολα την δουλειά σου.
Σήμερα ριπάρισα με δύο προγράμματα (foobar και eac) ένα cd και όταν το ακούσω, θα σας πω πιο ριπάρισμα μου φάνηκε καλύτερο.
Δυστυχώς και εκεί υπάρχουν διαφορές, ως ΜΗ όφειλαν![]()
Όχι είναι πανεύκολο με το EAC ,αν σου κάτσει με windows 10.για να ριπάρεις δισκάκι θέλεις κάποιο pc "προσαρμοσμένο" να φανταστώ για αυτό;;
κόστος στο περίπου;;
Κόστος μόνο για αγορά σκληρών σαν αποθηκευτικό μέσο και μετά απ τα ριπαρισμένα αν θες κάνεις 'επιλογές' cd-r .Όχι είναι πανεύκολο με το EAC ,αν σου κάτσει με windows 10.
Τώρα το ψάχνω με τα 11 ..
Απ το 19 μεγάλη απώλεια.
Η δημουργία 'επιλογών' σε ψηφιακό όπως τότε με τις κασσέτες κρατάει ακόμα.
Εχω ριπάρει περίπου 1000 cds ,άλλα 1500 από γνωστούς ,με καλή ποιότητα αναπαραγωγής με Foobar/JR ,αλλά και με Nero μετατροπή σε flac.
Δεν έχω ακόμα πιάσει το χαμηλό του Meridian,αλλά δεν μ αρέσει να παρακαλώ να παίξει κιόλας..
Εγώ απ το 2011 έχω ριπάρει ακόμα σε mp3 κάμποσα που δεν έχουν εκδοθεί,αντιγραφές ,εγγραφές live ,ραδιοφωνικές εκπομπές που είχα σε cd/dvd.
To μάντεψα ότι αυτό με τις λέιζερ ήταν κοντά και ότι πολλά Cd Players ,ακόμα και κορυφαία θα συνταξιοδοτηθούν,όπως και τις επιφάνειες των cd-r που έχουν χημείες και μετά από λίγο σαν να ...εξατμίζονται.
Είχα προλάβει και μετέτρεψα flac κλασσική από Σκανδιναβία ,ολόκληρη βιβλιοθήκη.
Αν λύσω και το θέμα με το EAC ,θα μετατρέψω 4.000 +2000 ψηφιακά ακόμα.
Το EAC όπως διάβασες κάνει ότι μπορεί ακόμα και με τα γρατζουνισμένα.
Δυστυχώς αν δεν βρεθεί λύση με τα λέιζερ ,δεν έχουμα άλλη λύση.
Επίσης η ανταλλαγή δισκοθηκών και 'μουσικών' είναι πιο εύκολη.
Δεν φαντάζεσαι πόσο στεναχωρήθηκα που χάθηκε ένα flash με νέες κυκλοφορίες από ACT,ECM αυτές τις μερες (όταν λέω νέες ,εννοώ που δεν έχουν μπει ακόμα σε σποτιφάι) από υπεύθυνη καλλιτεχνικού τμήματος (εξώφυλλα).
Κάποια που μου έστειλαν είχαν 100 views στο U-TUBE και η ποιότητα καλή,όχι ραδιοφώνου.
Μιχάλη διαφορές υπάρχουν και στα διάφορα "υποπρογράμματα" του EAC , απ όσο θυμάμαι .Όπως στα είπε ο Κώστας.
Άλλο βέβαια αν εμείς οι "βλαμένοι " αν δεν ειχε plextor το pc ,τρέχαμε να πάρουμε εξωτερικό cdr plextor, μπας και χάσουμε καμμία νοτα
Με οποιοδήποτε pc ή laptop κάνεις γρήγορα και εύκολα την δουλειά σου.
Σήμερα ριπάρισα με δύο προγράμματα (foobar και eac) ένα cd και όταν το ακούσω, θα σας πω πιο ριπάρισμα μου φάνηκε καλύτερο.
Δυστυχώς και εκεί υπάρχουν διαφορές, ως ΜΗ όφειλαν![]()
Βρε ευαγγελιο τον εχουμε , αλλα με τα δεκαρια δεν μου τα μετατρεπει σε flac, παρολο που ειναι ((?Με αυτόν τον οδηγό είχα ripάρει καμιά 500αριά CD στο NAS μου...
Και κάποια στιγμή έσκασε ο δίσκος.
Ξενέρωσα, τον έβαλα στην άκρη, δεν ασχολήθηκα ξανά.
Πετραν εγω μονο τα βασικα εκανα ,αλλα ετσι ειχα ακουσει και γω.Μιχάλη διαφορές υπάρχουν και στα διάφορα "υποπρογράμματα" του EAC , απ όσο θυμάμαι .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.