Το chat του δικάναλου

Και εξηγώ πιο αναλυτικά: η ξυλόκολλα έχει το καλό ότι αφαιρεί τα πάντα, είναι ιδανική για τόσο χοντρές ακαθαρσίες. Έχει βέβαια το μειονέκτημα ότι είναι της υπομονής-θέλει κάπου 12 ώρες μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Το καθαρό οινόπνευμα αντιδρά χημικά με το βινύλιο, οπότε αν χρησιμοποιείται συχνά και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να βλάψει το δίσκο. Γι αυτό είναι καλό να αποφεύγεται.

Εχω χρησιμοποιήσει ξυλόκολλα ως πειραμα σε ένα δίσκο που είχε φθαρεί απο μούχλα και όπου η συσκευή καθαρισμού δεν έκανε δουλειά. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ο δίσκος δεν έπαθε ζημιά, οπότε δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Τυχόν υπολείματα κόλλας μπορείς να τα απομακρύνεις μετά με ζηλοτέιπ.

Θα το επιχειρήσω, αφου δοκιμάσω πρώτα τη λύση της χαρτοταινίας που ακούγεται απλούστερη. Ο χρόνος δε μας πειράζει, σιγά.

Δεν υπάρχει κοντά κάποιο κατάστημα hifi που να παρέχει υπηρεσία καθαρίσματος δίσκων;

Όχι που να γνωρίζω, άσε που θα χρεώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους, είμαι βέβαιος. Μιλάμε για 12+ δίσκους!

Όχι που να γνωρίζω, άσε που θα χρεώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους, είμαι βέβαιος. Μιλάμε για 12+ δίσκους!
Πρεπει να βαλεις σαν πρώτη προτεραιότητα να το πω να αγοράσεις ενα label protector και να αρχίσεις το πλυσιμο δίσκων πίστεψε με θα ακούσεις άλλον δίσκο μετά.
Να είναι καλά ο δάσκαλος βλαδιμηρος μου ανοιξε τα μάτια και μου έδειξε και τον τρόπο

Θα το επιχειρήσω, αφου δοκιμάσω πρώτα τη λύση της χαρτοταινίας που ακούγεται απλούστερη. Ο χρόνος δε μας πειράζει, σιγά.
Καλή η χαρτοταινία, αλλά δεν ξέρω αν θα αφαιρέσει τα μικροσκοπικά μόρια αφρολέξ απο τα αυλάκια. Η ξυλόκολλα όμως...

Γυρω στη δεκαετια του '80 η Nagaoka ειχε ενα καθαριστικο που το απλωνες στο δισκο και οταν στεγνωνε το τραβουσες και εβγαινε με οτι ειχε ο δισκος στα αυλακια.
Καπου πρεπει να εχω ενα που χρησιμοποιουσα απο τοτε. Ιδια θεωρια με τη ξυλοκολλα.

Η Nagaoka είχε και εκείνα τα ωραία rolling cleaner, είχα πάρει 1-2 και τα χρησιμοποιούσα πριν αγοράσω πλυντήριο δίσκων. Τώρα βλέπω είναι απλησίαστα, 100 ευρώ το ένα τα καινούρια.

Η Nagaoka είχε και εκείνα τα ωραία rolling cleaner, είχα πάρει 1-2 και τα χρησιμοποιούσα πριν αγοράσω πλυντήριο δίσκων. Τώρα βλέπω είναι απλησίαστα, 100 ευρώ το ένα τα καινούρια.
έχει ο δάσκαλος από πάνω και το εκτόπισε και αυτό απ'όσο ξέρω.... :LOL:

Πρεπει να βαλεις σαν πρώτη προτεραιότητα να το πω να αγοράσεις ενα label protector και να αρχίσεις το πλυσιμο δίσκων πίστεψε με θα ακούσεις άλλον δίσκο μετά.
Να είναι καλά ο δάσκαλος βλαδιμηρος μου ανοιξε τα μάτια και μου έδειξε και τον τρόπο
δεν ξέρουμε τι άλατα έχει το νερό στην περιοχή του Μαέστρου Διονύση...
αν έχει "κακό" νερό, πρέπει να ξεβγάζει χωρίς τσιγκουνιές με απιονισμένο.

πότε έγινα "δάσκαλος" και δεν το πήρα χαμπάρι;;; :LOL::LOL:

δεν ξέρουμε τι άλατα έχει το νερό στην περιοχή του Μαέστρου Διονύση...
αν έχει "κακό" νερό, πρέπει να ξεβγάζει χωρίς τσιγκουνιές με απιονισμένο.

πότε έγινα "δάσκαλος" και δεν το πήρα χαμπάρι;;; :LOL::LOL:
Σωστο και αυτο το σκέφτηκα αφού το είχα γράψει το μυνημα.
Αλλα δεν μπορεί ποσιμο νερο θα πίνει δεν εχουν εκει στην Αμερική φιλτρα νερου; αμα εχει φιλτρο νερου θα κανει δουλίτσα

Aκομα πιο ευκολο...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
και..

• Like
Reactions: Panoramix
Aκομα πιο ευκολο...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
και..
Αυτό που πρότεινα εγώ έχει και βαλιτσάκι μεταφοράς.

• Haha
Reactions: vlad66
Σωστο και αυτο το σκέφτηκα αφού το είχα γράψει το μυνημα.
Αλλα δεν μπορεί ποσιμο νερο θα πίνει δεν εχουν εκει στην Αμερική φιλτρα νερου; αμα εχει φιλτρο νερου θα κανει δουλίτσα
δεν ξέρω αν κρατάνε άλατα τα φίλτρα νερού

Χθες μπήκα να διαβάσω γνώμες για πλύσιμο δίσκων..Και εδώ αλλά και σε άλλα φόρουμ.
Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι αν ρωτήσω δέκα άτομα,θα πάρω δέκα διαφορετικές απαντήσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο τους ταλαιπωρημένους/ βαριά μεταχειρισμένους τους πλένω στη βρύση..Αδιαφορώ για τα άλατα..Τι παραπάνω θα πάθουν δλδ; Ίσα ίσα που μου ακούγονται άψογα μετά.. Δεν μιλάμε για χαρακιές έτσι.

Τώρα για την περίπτωση του Μαέστρου,νομίζω ότι και η ξυλοκολλα και η χλαπατσα θα βοηθήσουν.

Χθες μπήκα να διαβάσω γνώμες για πλύσιμο δίσκων..Και εδώ αλλά και σε άλλα φόρουμ.
Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι αν ρωτήσω δέκα άτομα,θα πάρω δέκα διαφορετικές απαντήσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο τους ταλαιπωρημένους/ βαριά μεταχειρισμένους τους πλένω στη βρύση..Αδιαφορώ για τα άλατα..Τι παραπάνω θα πάθουν δλδ; Ίσα ίσα που μου ακούγονται άψογα μετά.. Δεν μιλάμε για χαρακιές έτσι.

Τώρα για την περίπτωση του Μαέστρου,νομίζω ότι και η ξυλοκολλα και η χλαπατσα θα βοηθήσουν.
σίγουρα από 10 άτομα, 10 γνώμες διαφορετικές θα πάρεις.
μην αδιαφορείς για τα άλατα.. η ακίδα σου σίγουρα δεν αδιαφορεί καθόλου. Πάρε από το σούπερ μάρκετ ένα 4λιτρο απιονισμένο νερό για σίδερο και βάλε σε ένα ψεκαστήρι να ψεκάσεις καλά τον δίσκο μετά το πλύσιμο.
ειδικά το νερό στα μέρη σου έχει πολλά άλατα.. στην Αθήνα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

• Like
Reactions: mikemtb
σίγουρα από 10 άτομα, 10 γνώμες διαφορετικές θα πάρεις.
μην αδιαφορείς για τα άλατα.. η ακίδα σου σίγουρα δεν αδιαφορεί καθόλου. Πάρε από το σούπερ μάρκετ ένα 4λιτρο απιονισμένο νερό για σίδερο και βάλε σε ένα ψεκαστήρι να ψεκάσεις καλά τον δίσκο μετά το πλύσιμο.
ειδικά το νερό στα μέρη σου έχει πολλά άλατα.. στην Αθήνα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Αυτό το κάνω ήδη ..
Anyway, περισσότερο ανησυχώ για τα άλατα που μπαίνουν στον οργανισμό μου (μου αρέσει το αλάτι) παρά γι' αυτά που κάθονται στ' αυλάκια του δίσκου..
Και ναι έχεις δίκιο..Στην περιοχή που μένω τώρα ,δεν ρίχνουμε αλάτι στο φαγητό..Ρίχνουμε λίγο νεράκι από τη βρύση. 🤣

δεν ξέρω αν κρατάνε άλατα τα φίλτρα νερού
Κρατανε εχει βάλει η νύφη μου σε νησί στην ναξο διοτι δεν πίνεται από τα άλατα και ειναι μια χαρά, απλα βάζεις ποιο μικρον φίλτρο που ειναι για άλατα

• Like
Reactions: vlad66