Το chat του δικάναλου

Πείτε πχ ότι αγοράζω ένα πικάπ από τα sites που μου είπατε, και η βελόνα έχει γράψει 10 χιλιάδες ώρες και έχει φθαρεί και πλέον κάθε φορά που παίζει καταστρέφει τους δίσκους. Που θα ψαχτώ για το σε τι κατάσταση είναι; Θα αγοράσω μικροσκόπιο; :D Εκεί εσείς ξέρετε 3-4 ανθρώπους αξιόπιστους, εδώ τρέχα γύρευε..
Η τοποθέτηση (ρύθμιση overhang, βάρους, antiskating κλπ.) είναι όντως μια κρίσιμη εργασία που θέλει προσοχή, αλλά τίποτα αδύνατο ή εξωπραγματικά δύσκολο. Υπάρχουν αμέτρητοι σχετικοί οδηγοί στο διαδικτυο, γραπτοί ή video, αλλά και στο φόρουμ αυτό. Επίσης, στα manual των παλιών πικάπ είχαν πάντα ένα στοιχειώδη οδηγό. Πίστεψέ με, δεν είναι πυρηνική φυσική.

• Like
Reactions: vlad66
Πίστεψέ με, δεν είναι πυρηνική φυσική.
Άμα ήταν πυρηνική φυσική θα ένιωθα πιο άνετα, πίστεψέ με. :ROFLMAO:

Πέρα από την πλάκα, συμφωνώ. Θα δω τι θα μου πούνε από την Drop, αν επιμένουν για αντικατάσταση μπορεί να δοκιμάσω ένα ακόμα, αλλιώς αν πάρω refund θα φρενάρω λίγο και θα ψαχτώ περισσότερο. Δε βιάζομαι εξάλλου.

Άμα ήταν πυρηνική φυσική θα ένιωθα πιο άνετα, πίστεψέ με. :ROFLMAO:

Πέρα από την πλάκα, συμφωνώ. Θα δω τι θα μου πούνε από την Drop, αν επιμένουν για αντικατάσταση μπορεί να δοκιμάσω ένα ακόμα, αλλιώς αν πάρω refund θα φρενάρω λίγο και θα ψαχτώ περισσότερο. Δε βιάζομαι εξάλλου.
Για κάποιο λόγο η πλατφόρμα έφαγε την πρώτη αράδα του ποστ που κάνεις quote, επαναλαμβάνω εδώ: όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο πικάπ, πάντα αλλάζουμε βελόνα, ή αν αυτό δεν γίνεται την κεφαλή.

Το έχει ο πεθερός,αλλά δεν ακούει και πολύ..Τώρα που έχω εμπειρία με τα ξύλα λέω να το πάρω να το ξηλώσω και να το κάνω τούμπανο από την αρχή.
Τέσσερα 2μισαρια κόντρα πλακέ να γίνει ασήκωτο.
Τι λες αξίζει;
Δεν θυμάμαι σε τι κατάσταση βρίσκεται ο βραχίονας.
Αν πιάνουν τα χέρια σου μη το συζητάς, αυτά είναι ωραία πρότζεκτ. Οι μεγάλο πλίνθοι προσωπικά μου αρέσουν και το βάρος τις περισσότερες φορές θετικό είναι για το πικάπ. Καλό είναι να λύσεις τον βραχίονα να δεις σε τι κατάσταση είναι τα ρουλεμάν και να κάνεις ανακαλωδίωση. Εγώ αν το πικάπ είναι λειτουργικό ακόμα και άλλο βραχίονα θα έβαζα αν ο δικός του δε φτιάχνεται που δύσκολο να έχει κάτι που δεν επισκευάζεται ή αλλάζει.

Θα άρχιζα από το μοτέρ/ηλεκτρικά, μετά αλλαγή ιμάντα, καθάρισμα/γιάλισμα στο πλατώ και στα μεταλλικά μέρη, τσεκάρισμα/service βραχίονα και τέλος κατασκευή πλίνθου αφού ξέρεις ότι έχεις ένα λειτουργικό πικάπ.

Ή μπορεί και να κάνεις το πιο έξυπνο και να ψάξεις για ένα σοβαρό μεταχειρισμενο πικάπ. Λιγότερα προβλήματα θα είχες με ένα Thorens, AR, Rega, DUAL κλπ.
Γι αυτό τοποθετήθηκα απ την αρχή.
Χώρια ότι με κάποια απ τα προταθέντα θα έίχε καλύτερο ήχο.

Αν πιάνουν τα χέρια σου μη το συζητάς, αυτά είναι ωραία πρότζεκτ. Οι μεγάλο πλίνθοι προσωπικά μου αρέσουν και το βάρος τις περισσότερες φορές θετικό είναι για το πικάπ. Καλό είναι να λύσεις τον βραχίονα να δεις σε τι κατάσταση είναι τα ρουλεμάν και να κάνεις ανακαλωδίωση. Εγώ αν το πικάπ είναι λειτουργικό ακόμα και άλλο βραχίονα θα έβαζα αν ο δικός του δε φτιάχνεται που δύσκολο να έχει κάτι που δεν επισκευάζεται ή αλλάζει.

Θα άρχιζα από το μοτέρ/ηλεκτρικά, μετά αλλαγή ιμάντα, καθάρισμα/γιάλισμα στο πλατώ και στα μεταλλικά μέρη, τσεκάρισμα/service βραχίονα και τέλος κατασκευή πλίνθου αφού ξέρεις ότι έχεις ένα λειτουργικό πικάπ.
Τι πικάπ λειτουργούσε κανονικά..Ακούσαμε και δίσκους μαζί με τον πεθερό..Ο Βραχίονας θέλει σίγουρα λύσιμο γιατί είχε τα θεματάκια του απ' ότι θυμάμαι.
Η βελόνα θυμάμαι έπνεε τα λοίσθια, αλλά αυτό διορθώνεται πανευκολα.
Αυτό που δεν μου αρέσει στο συγκεκριμένο είναι το μέγεθος του πλατώ ,το οποίο είναι μικρότερο του δίσκου.
Δεν ξέρω αν υπάρχει έλλειψη σταθερότητας σε τέτοιου είδους υλοποίηση.
Νομίζω οτι είναι το παρακάτω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο παρακάτω κυριουλης του εχει αλλάξει πλίνθο , καπακι και βραχίονα ανα βλέπω καλα.

Last edited:
Το έχει ο πεθερός,αλλά δεν ακούει και πολύ..Τώρα που έχω εμπειρία με τα ξύλα λέω να το πάρω να το ξηλώσω και να το κάνω τούμπανο από την αρχή.
Τέσσερα 2μισαρια κόντρα πλακέ να γίνει ασήκωτο.
Τι λες αξίζει;
Δεν θυμάμαι σε τι κατάσταση βρίσκεται ο βραχίονας.
μπορεί να τερματιστεί η καλωδίωση του βραχίονα με θηλυκά rca;;

άκυρο!!
στο βίντεο είδα ότι έχει 5πινο βύσμα.. το καλύτερο για χαμηλά σήματα όπως αυτά μιας κεφαλής...

IMG_20220214_005043[1].jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: Haagenti
μπορεί να τερματιστεί η καλωδίωση του βραχίονα με θηλυκά rca;;
Vlad, έχω να το δω (ασχοληθώ) από τότε που το έδωσα στον πεθερό μου.
Και από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια.
Κάθε φορά που πήγαινα Ανάβυσσο να τους δω είχε Derti fm στο πρόγραμμα,δεν παίζαμε με το πικάπ. 👻

Vlad, έχω να το δω (ασχοληθώ) από τότε που το έδωσα στον πεθερό μου.
Και από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια.
Κάθε φορά που πήγαινα Ανάβυσσο να τους δω είχε Derti fm στο πρόγραμμα,δεν παίζαμε με το πικάπ. 👻
δεν πρόλαβες το edit μου..
κάντον ένα ωραίο πακέτο και στείλτον μου με το ΚΤΕΛ να στον περιποιηθώ και να του αλλάξω καλωδίωση.

κάντον ένα ωραίο πακέτο και στείλτον μου με το ΚΤΕΛ να στον περιποιηθώ και να του αλλάξω καλωδίωση.
Κάτσε βρε,ακόμα δεν το έχω στα χέρια μου..Αν καταφέρω να το πάρω από τον πεθερό όλα θα γίνουν..
Θα πάρω αύριο τηλ να ρωτήσω αν το έχει ή το έστειλε για βρουβες. :)

• Haha
Η στειλτον εδω να του αλλαξω τα φωτα :ROFLMAO:

Πάντως , προσφέρομαι να του φτιάξω τον πλίνθο..Αν προσφερθεί κάποιος άλλος για τα υπόλοιπα (όπως ο vlad καλή ώρα) μπορούμε να το σενιάρουμε και να το δώσουμε στον Μαέστρο να ακούει τις κλασικές του..
Με μια προϋπόθεση.

Τον πλίνθο θα τον φτιάξω εγώ. 🤗

• Haha
Τι πικάπ λειτουργούσε κανονικά..Ακούσαμε και δίσκους μαζί με τον πεθερό..Ο Βραχίονας θέλει σίγουρα λύσιμο γιατί είχε τα θεματάκια του απ' ότι θυμάμαι.
Η βελόνα θυμάμαι έπνεε τα λοίσθια, αλλά αυτό διορθώνεται πανευκολα.
Αυτό που δεν μου αρέσει στο συγκεκριμένο είναι το μέγεθος του πλατώ ,το οποίο είναι μικρότερο του δίσκου.
Δεν ξέρω αν υπάρχει έλλειψη σταθερότητας σε τέτοιου είδους υλοποίηση.
Νομίζω οτι είναι το παρακάτω.

Ο παρακάτω κυριουλης του εχει αλλάξει πλίνθο , καπακι και βραχίονα ανα βλέπω καλα.

μπα.. ο ίδιος βραχίονας, άλλο headshell ίδιου τύπου όμως και μαύρο counterweight.