Το chat του δικάναλου

Εγω ξερω παντος δεν τα άκουσα αλλα μου ειπε.χαρη σε εμένα αμα δεν του ελεγα την αγγελία 😉😉
Ε καλα αν το πας ετσι κι εγω ξέρω 40 λεπτα μιλαγαμε στο τηλέφωνο χτες το βραδυ, αλλα απο τη στιγμη που τα ανεβασε εδω θελω να διαβασω το επίσημο review του.

• Haha
Reactions: mparaxir
Ε καλα αν το πας ετσι κι εγω ξέρω 40 λεπτα μιλαγαμε στο τηλέφωνο χτες το βραδυ, αλλα απο τη στιγμη που τα ανεβασε εδω θελω να διαβασω το επίσημο review του.
Μα τωρα με εμαθες;εγω ειμαι ο μικροτερος της παρεας το πειραχτηρι 🤣🤣

εγώ γέλασα με αυτό, αλλά όταν το ξανασκέφτηκα είπα, -..δίκιο έχει....

έχουμε ένα για να μην αφήνει μια μπαλκονόπορτα να κλείσει και να έχουν πρόσβαση τα γατιά στο wc τους..
θεόβαρο είναι.. δεν κλάνει το κλαμπ του πικάπ μπροστά του με τα 465γρ που ζυγίζει.

View attachment 199866
Αυτό είναι το μεγάλο,υπάρχει και πιο μαζεμένο αλλά εξίσου βαρύ.
Γύρω στο ένα κιλό ζυγίζουν αυτά θα πρέπει να έχεις μοτέρ από ποτιστική μηχανή με μανιβέλα να το κουνήσεις. :)

λίγο τα έχω ακούσει.. συνέχεια δουλειά χωρίς ρεπό και διαολεμένη ζέστη.
περισσότερο μια νύχτα αφού με τα χίλια ζόρια του πέρασα ακίδες και βραχυκυκλωτήρες.. (το βάρος του δεν είναι για την ηλικία μου πια...)
σε πολύ χαμηλή ένταση πήρα την πρώτη γεύση με την αλυσίδα ΜΚ2/2m blue/mf Lx2 και ας έτρεχε ποτάμι ο ιδρώτας.
μετά από 2-3 μέρες άκουσα σε νορμάλ ένταση μια πλευρά δίσκου με thorens/jico sas/spa και αυτό ήταν όλο....
να φύγει το γαμωκαλόκαιρο επιτέλους , ούτε ο Τάμπυ δεν έχει δυνάμεις και διάθεση για τίποτα...

View attachment 199867

εσύ μπορείς να ακούς μουσική με το AC να δουλεύει.. εγώ με τίποτα.
εκτός του ότι δεν γίνεται να καπνίζω με το AC αναμμένο, φοβάμαι το like που θα μου κάνει η ΔΕΗ... φτάνει το μέσα της κρεβατοκάμαρας κάθε βράδυ.
ελπίζω το like να είναι μικρό γιατί του ζητάω 28 βαθμούς με το κομπρεσέρ να κάνει μεγάλα διαλείμματα.
Να σου στείλω και τα δικά μου;
Έχεις λίγο χώρο αριστερά βλέπω. 👀

• Like
Reactions: vlad66
Και πως ακούγονται σε σχέση με τα Audio Spectrum;
η Αρτεμις ήταν, είναι και πάντα θα είναι αγαπημένο ηχείο.
στα λεφτά της δύσκολα θα "χτυπηθεί" από άλλο, ακόμα και από σημερινό.

όμως ο ζουμπάς δεν είναι στα λεφτά της... της κατέβασε την κιλότα και την "πήρε" ολοκληρωτικά σε όλες τις συνθήκες και σε όλο το συχνοτικό φάσμα.....
τα "δυνατά χαρτιά" της -όπως η ομοιογένεια και η "γλυκύτητα"- δεν στάθηκαν ικανά να την σώσουν από τον βιασμό.
ότι η Αρτεμις κάνει καλά, ο ζουμπάς το κάνει καλύτερα....

μάλιστα και οι όποιοι ενδοιασμοί μου στο θέμα του ενισχυτή -αν θα μπορέσει να "σπρώξει" τον ζουμπά-, αποδείχτηκαν αβάσιμοι, μιας και ο ζουμπάς είναι ευκολότερο "φορτίο".
παίζει "γεμάτα" από ένταση ψιθύρου, ενώ η χαμηλή του ευαισθησία "αναγκάζει" το alps του προενισχυτή να ανέβει λίγο πιο ψηλά και να φύγει από το σημείο που κόβει το ένα κανάλι.

από την μία δηλώνω ευτυχής, από την άλλη πρέπει να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να δώσω την Αρτεμη γιατί η συμβία έχει και τα όριά της... βλέπω να με μαχαιρώνει την ώρα που κοιμάμαι αν συνεχίσω τις δικαιολογίες για να κρατήσω και την Αρτεμη στο σπίτι......

Εμ πέστο βρε αδελφέ ότι εδώ θα έπρεπε να θάψουμε ηχεία -phono -κεφαλες από άλλα νήματα ,μόνο ντροπή !!!
Βέβαια αυτό παίρνει άλλη διάσταση οταν ορισμένοι απαντάνε στους αυτούς τους .:ROFLMAO:
Στο θάψιμο φυσικά δεν συμφωνούνε όλοι αρκεί να διαβάσεις και αυτό https://hometheaterhifi.com/reviews...i-oberon-9-floor-standing-loudspeaker-review/,φυσικά συμφωνώ απόλυτα μαζί του πρωτίστως σαν χρήστης μιας και έχω περισσότερη συμβίωση μαζι του .
Εντέλει ασχοληθείτε και με τις ηχογραφήσεις -κοπιες στα βυνίλια γιατί απλούστατα υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει η ηχογράφηση αν ακούγεται καλά αλλά κοιτάζουν την αυθεντική όπως και να ναι γραμμένη .
Περί ντραμς .

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Εμ πέστο βρε αδελφέ ότι εδώ θα έπρεπε να θάψουμε ηχεία -phono -κεφαλες από άλλα νήματα ,μόνο ντροπή !!!
Βέβαια αυτό παίρνει άλλη διάσταση οταν ορισμένοι απαντάνε στους αυτούς τους .:ROFLMAO:
Στο θάψιμο φυσικά δεν συμφωνούνε όλοι αρκεί να διαβάσεις και αυτό https://hometheaterhifi.com/reviews...i-oberon-9-floor-standing-loudspeaker-review/,φυσικά συμφωνώ απόλυτα μαζί του πρωτίστως σαν χρήστης μιας και έχω περισσότερη συμβίωση μαζι του .
Εντέλει ασχοληθείτε και με τις ηχογραφήσεις -κοπιες στα βυνίλια γιατί απλούστατα υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει η ηχογράφηση αν ακούγεται καλά αλλά κοιτάζουν την αυθεντική όπως και να ναι γραμμένη .
Περί ντραμς .
Το οτι ξεφευγουμε απο το θέμα μας πολλες φορές δεν αλλάζει το σκοπό του νήματος που συγχωρεσε με αλλα δεν εχεις κατάλαβει καθόλου καλα. Ναι πρωσοπικά κυνηγάω τις καλές ηχογραφήσεις αλλα εχω ΟΛΕΣ τις πρωτες κόπιες των καλλιτεχνων που λατρευω (ο Blackmore ειναι ενας απο αυτους)
Το περιεχόμενο ειναι πάντα ο πρωτος παράγοντας αλλα απο τη στιγμή που γιατι να μην παμε παρακατω?

Όσοι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τις ηχογραφήσεις και δεν τους νοιάζει αν ακούγονται καλά ,δεν ασχολούνται με ηχεία και με κριτικές ηχείων.
Το παραπάνω review λοιπόν πως προέκυψε;

Όσοι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τις ηχογραφήσεις και δεν τους νοιάζει αν ακούγονται καλά ,δεν ασχολούνται με ηχεία και με κριτικές ηχείων.
Το παραπάνω review λοιπόν πως προέκυψε;
προέκυψε από το ότι πήγαμε εγώ και ο Τζιμισκής στο σπίτι του Μάκη για να ακούσουμε τα 9άρια και ο ήχος τους ήταν για τα πανηγύρια.
τόσο απλά....

κάποτε ο Τζιμισκής είχε έρθει σπίτι μου για να ακούσει και μου είχε πει , ..-έχεις πρόβλημα.. εκεί, εκεί και εκεί.
έκατσα και το έψαξα, μέχρι που το έλυσα.
δεν έβαλα τον εγωισμό μου πάνω από όλα και όλους.
και ο Διονύσης (mparaxir) έχει τύχει να έρθει και να ακούσει κάποιες αποτυχίες μου.. δεν τον πήρα στα σιχτίρια, αντίθετα πάλι έβαλα το κεφάλι κάτω και το δούλεψα..

Πολύ σωστός και έτσι πρέπει να είναι σκοπός είναι να βοηθαμε ο ενας τον άλλον.
Ναι οκ καταλαβαινω οτι ειναι καμια φορα στενάχωρο να ακούς πχ οτι το συστημα σου πασχει εκεί.
Σε εμένα εχει ερθει πολλες φορές σπιτι μου ο βλαδιμηρος και μου έχει πει τα φοκαλ σου ειναι αδυφαγα θελουν ρεύματα κατι που ο ολοκληρομενος μου creek δεν τα οδηγεί 100% αλλα οκ ξέρω οτι δεν εχω τα λεφτά πλέον να παω σε έναν ενισχυτή της τάξεως των 3.000 με 4.000.
Αλλα ούτε δεν κακιωσα στον Βλαδίμηρο να πω τι ειναι αυτα που λες οκ εμενα με ικανοποιει ο ηχος μου,θα μπορουσα να τον βελτιωσω;ε ναι αυτο που εγραψα παραπάνω αλλα οκ.
Αυτα τα γραφω ούτε να παρω το μερος του βλαδιμηρου ουτε κανενός απλά μήπως μερικοί με αυτο το σκεπτικό που είπα το σκεφτούν αλλιώς και να μην κακιωνουν σε εισαγωγικά.

Αλλιως αμα δεν αντέχεις την αλήθεια η την κριτική δεν καλεις σπιτι σου κόσμο.
Εγω το εχω γραψει παρα πολλες φορες εδω το σπιτι μου είναι ανοιχτό οποιος θέλει να ερθει και να ακούσει ας φερει και τον ενισχυτη του να παρει μια ιδεα απο τα φοκαλ οπως εκανε ο Δημήτρης (analog jim)

κάποτε ο Τζιμισκής είχε έρθει σπίτι μου για να ακούσει και μου είχε πει , ..-έχεις πρόβλημα.. εκεί, εκεί και εκεί.
και ο Διονύσης (mparaxir) έχει τύχει να έρθει και να ακούσει κάποιες αποτυχίες μου.. δεν τον πήρα στα σιχτίρια, αντίθετα πάλι έβαλα το κεφάλι κάτω και το δούλεψα..
Συγχωρησε με για την παρεμβαση ομως δεν ξεκαθαριζεις αν γνωριζες τα προβληματικα σημεια πριν την επισκεψη, αν δεν τα ειχες προσεξει και τα προσεξες μετα τις υποδειξεις η αν θελησες να τα διορθωσεις επειδη απλως τα επισημαναν φιλοι με πολυ καλα αυτια.Αν συνεβη το ενα απο τα δυο πρωτα,εχει καλως.Αν ομως συνεβη το τριτο τοτε ρυθμισες τον ηχο σου συμφωνα με τις προτιμησεις των αλλων κι οχι συμφωνα με τις δικες σου.

Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις συζητήσεις επί προσωπικού.
Είναι τελείως εκτός θέματος και για αυτή την δουλειά υπάρχουν τα πμ.

• Like
Το νήμα έχει πολλαπλά ξεφύγει κι απο το θέμα του. Απολογούμαι γιατί παρασύρθηκα κι εγώ σ' αυτό. Στο εξής, σε ότι αφορά το βινύλιο, (αγορά, ποιότητα, περιεχόμενο) προσωπικά μόνο στο σχετικό νήμα της Μουσικής κατηγορίας θα συμμετέχω.
Τεχνικά όσα θέλετε, ευχαρίστως να τα λέμε στον δικάναλο.

προέκυψε από το ότι πήγαμε εγώ και ο Τζιμισκής στο σπίτι του Μάκη για να ακούσουμε τα 9άρια και ο ήχος τους ήταν για τα πανηγύρια.
τόσο απλά....

Δίκοπο μαχαίρι πάντως η γνώμη φίλου..
Έχω φάει ατελείωτες ώρες να στήσω τα ηχεία ,έχω διαβάσει άπειρα άρθρα και τα περισσότερα από αυτά δεν με ικανοποίησαν (μιλάω για το στήσιμο των Audio Physic)..Κάποια στιγμή συνδύασα δύο διαφορετικά πραγματάκια (σχετικά μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και τα Τουίτερ να ενώνονται στο μισό μέτρο μπροστά από τη θέση ακρόασης) και είδα το φως το αληθινό.
Όλα αυτά στο νέο σπίτι όμως γιατί στο παλιό δεν είχα και πολλές επιλογές.
Καλές οι συμβουλές αλλά δεν πιστεύω στους γκουρού .

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να στριμώξεις ένα ηχείο που είναι φτιαγμένο για 35 τετραγωνικά σε 15.
Θα ακούνε καλύτερα οι γείτονες.

Βλαντ, ποιος είναι ο ζουμπάς ? Τα 40αρια ?

Τα αγόρασες ? Καλορίζικα !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εντέλει που καταλήξαμε στα ATC το φέρανε από εδώ ,το φέρανε από εκεί και βγήκε η ετυμηγορία αντί να ανοίξουν νήμα και έτσι πρέπει να γίνεται αλλά που …

Για τα ηχεία που είχα γράψει .

Υπάρχει τεράστια πληροφορία τόσο χαμηλά -μπότα, κάποιοι έχουν μπερδέψει το μπάσο που είναι κιθάρα με χορδές με τα εφέ που ακούμε στις ταινίες ,όπως υπάρχει πληροφορία και ψιλά .

Ο χώρος είναι 45τμ ο καθαρός με κλίση της οροφής 35 .

Και όμως τα ηχεία παίζουνε με διαφάνεια δίχως μπουμάρισμα δηλ το χαμηλό να καλύπτει τις υπόλοιπες συχνότητες αρκεί να ακολουθήσεις πίστα τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τα ηχεία μετρήθηκαν (Dali Oberon9)και πολλά που έγραψα στο σχετικό νήμα πριν ακόμη βγουν τα σχετικά reviou συμφώνησαν ,τι να κάνουμε τώρα .

Αλλά …Θα πρέπει φίλε αναγνώστη να τα ακούσεις από κοντά με διάφορα ενισχυτικά και να αντιληφθείς οτι εντέλει η ετυμηγορία των μαϊμού εισαγγελέων καταλήγουν τόσο σε ηχεία όσο σε phono εκεί δηλ που τους λένε …

Και εντέλει ακόμη και σε Ελληνικά ηχεία με κόρνα που τόσο καλά ήταν στην Έκθεση ,εδώ παλιότερα υπήρχαν αντιδράσεις .

Τώρα τα αποθεώνουν .

Το να μην σου αρέσει κάτι σχετικό και καλοπροαίρετο είναι αλλά το στημένο ;;;μην μας περνάτε για χαζούς !!!Τα έχουν ακούσει και άλλοι !!!

Το νήμα έχει πολλαπλά ξεφύγει κι απο το θέμα του. Απολογούμαι γιατί παρασύρθηκα κι εγώ σ' αυτό. Στο εξής, σε ότι αφορά το βινύλιο, (αγορά, ποιότητα, περιεχόμενο) προσωπικά μόνο στο σχετικό νήμα της Μουσικής κατηγορίας θα συμμετέχω.
Τεχνικά όσα θέλετε, ευχαρίστως να τα λέμε στον δικάναλο.
o πρώτος που πρέπει να απολογηθεί είμαι εγώ γιατί παρασύρθηκα περισσότερο απ'όλους.. η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες μπέρδεψα το νήμα με το chat του 2κάναλου...
το νήμα θα καθαριστεί και εκεί θα πάνε όλα τα τσιριμπίμ τσιριμπόμ.....

• Like