Το chat του δικάναλου

Άρα εποξική κόλλα είναι… πάρα πολύ δυνατή.
Παρ’όλα αυτά αυτή είναι λεπτοδουλειά και θέλει τόρνο.λ ή πολύ καλό φρεζοδράπανο.
Με δράπανο σε βάση που προσπαθείς εσύ και το κέντρο και η διάμετρος θα είναι στο περίπου.
ναι, τσάμπα αγόρασα την βάση για το δράπανο, αλλά όλο και κάπου θα χρειαστεί στο μέλλον..
γι'αυτό θα πάω στον μηχανουργό αύριο.

τώρα που το ξανασκέφτομαι, η πάνω τρύπα στο εξαρτημα είχε επιτυχία με τα υπάρχοντα εργαλεία..
για κάτσε να τα ξανακάνω όλα από την αρχή στο 2ο εξάρτημα που δείχνω στα παραπάνω πόστ..
ούτως ή άλλως το κάτω ρουλεμάν είναι άχρηστο και το πάνω σε κακό χάλι...
μήπως πρέπει να πάρω "το κολάι" που λέμε;;

μήπως πρέπει να πάρω "το κολάι" που λέμε;;

Όχι, σίγουρα η εμπειρία μετράει αλλά αυτά τα εργαλεία είναι για ξυλοκατασκευές.
Στο μέταλλο που θες ακρίβεια στο δέκατο και στο εκατοστό του χιλιοστού δεν μπορείς να δουλέψεις μ’αυτά.
Εκτός αν δεν σ’ενδιαφέρει η ακρίβεια, αλλά γίνεται να μην σ'ενδιαφέρει σ’ένα πικ-απ;
Μ´αυτά τα εργαλεία πχ ποτέ δεν θα ανοίξεις τρύπα 10mm με δεκάρι τρυπάνι. Θα είναι 10 στο περίπου.

• Like
Reactions: vlad66
εδώ νομίζω φαίνεται καλύτερα..

View attachment 211147
Καταλαβα τι εννοεις,αλλα με το ρουλεμαν πανω, και τα δυο θα ειναι κεντρο οσον αφορα τα ρουλεμαν και τις ακιδες.
Τα δυο στις φωτογραφιες ειναι απο διαφορετικα καλουπια απ οτι φαινεται.Επισης το ενα εχει 4 σημεια πιεσης του ρουλεμαν, το αλλο 6. Το κεντρο που σε ενδιαφερει ειναι το κεντρο που θα εχει η ακιδα και οχι η τρυπα πιο βαθια απο την πατουρα του ρουλεμαν (που ισως να ειναι εκκεντρη) αλλα δεν ενοχλει το κεντραρισμα του ρουλεμαν και της ακιδας. Εκεινη η τρυπα δεν "συμμετεχει" στο κεντραρισμα του ρουλεμαν.

Last edited:
Όχι, σίγουρα η εμπειρία μετράει αλλά αυτά τα εργαλεία είναι για ξυλοκατασκευές.
Στο μέταλλο που θες ακρίβεια στο δέκατο και στο εκατοστό του χιλιοστού δεν μπορείς να δουλέψεις μ’αυτά.
Εκτός αν δεν σ’ενδιαφέρει η ακρίβεια, αλλά γίνεται να μην σ'ενδιαφέρει σ’ένα πικ-απ;
Μ´αυτά τα εργαλεία πχ ποτέ δεν θα ανοίξεις τρύπα 10mm με δεκάρι τρυπάνι. Θα είναι 10 στο περίπου.
φυσικά και θέλω ακρίβεια, γι'αυτό θα πάω στον μηχανουργό.

εδώ ένα από τα πολλά βίντεο που υπάρχουν σχετικά με την αντικατάσταση χαλασμένων ρουλεμάν..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ομολογώ ότι δεν είχα ρίξει λάδι στο τρυπάνι μου όπως αυτός..
το χαλασμένο ρουλεμάν το έβγαλα με το ίδιο τρόπο και μάλλον δεν υπάρχει τρόπος να βγει άθικτο..
αυτός λέει ότι δεν έχει μπόσικα το πρεσαριστό του εργοστασίου.. εγώ λέω ότι έχει....
αυτός μάλλον θεωρεί ότι τα ρουλεμάν του εργοστασίου είναι μια χαρά (αν δεν είναι χαλασμένα)..
εγώ θεωρώ ότι δεν είναι...

αυτός "βρήκε" ρουλεμάν μικρότερης διαμέτρου και πάχους.. (2x5x2,5mm)
εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να βρω μικρότερο από αυτό που βρήκα (2x6x3mm)
και το μικρότερο έχει πλεονέκτημα, γιατί θέλει λιγότερη ενέργεια για να κινηθεί.
άσε που το ρουλεμάν των 5mm δεν τρώει από το χυτό αλουμίνιο..

να παρατήσω το εγχείρημα αλλαγής των ρουλεμάν στο M5G μου;;
κανένα δικό του εξάρτημα δεν έχω πειράξει.. όλα είναι από χαλασμένα χρέπια που θέλω να τα δοκιμάσω αν τα φτιάξω σωστά πάνω στο M5G

Last edited:
Καταλαβα τι εννοεις,αλλα με το ρουλεμαν πανω, και τα δυο θα ειναι κεντρο οσον αφορα τα ρουλεμαν και τις ακιδες.
Τα δυο στις φωτογραφιες ειναι απο διαφορετικα καλουπια απ οτι φαινεται.Επισης το ενα εχει 4 σημεια πιεσης του ρουλεμαν, το αλλο 6. Το κεντρο που σε ενδιαφερει ειναι το κεντρο που θα εχει η ακιδα και οχι η τρυπα πιο βαθια απο την πατουρα του ρουλεμαν (που ισως να ειναι εκκεντρη) αλλα δεν ενοχλει το κεντραρισμα του ρουλεμαν και της ακιδας. Εκεινη η τρυπα δεν "συμμετεχει" στο κεντραρισμα του ρουλεμαν.
συμφωνώ.
στο 6mm (έξω διάμετρο) ρουλεμάν είναι το πρόβλημα.
ελπίζω να το λύσει ο μηχανουργός...

πως φαίνεται εδώ το 2ο εξάρτημα;

IMG_20230223_173631[1].jpg
πριν του βγάλω το ρουλεμαν, το "επισκεύασα"
δλδ ελευθέρωσα τις μπίλιες του από το χτύπημα που τις μπλόκαρε..
δεν γύρναγε σωστά, αλλά ακριβώς όπως το 1ο εξάρτημα στο βίντεο που σου έστειλα με viber...
θα το δούμε αυτό όταν λύσω τον βραχίονα του M5G που είναι άψογος..
ούτως ή άλλως θα του αλλάξω καλωδίωση με την ψιλή Litz.

τζίφος ο "μηχανουργός" !!
τζίφος και με ζημιά....
η ζημιά (πέρα από την οικονομική) είναι ότι δεν μου επέστρεψε το original κυλινδράκι και ένα καλό ρουλεμάν..
και δεν απαντάει στο τηλ τώρα... ελπίζω να με πάρει αργότερα, ή να απαντήσει αύριο για να κατέβω πάλι στον Πειραια , να πάρω το κυλινδάκι τουλάχιστον.

ο τζίφος είναι ότι ΟΛΑ τα νέα κυλινδράκια , είναι παράκεντρα.
ανεβοκατεβαίνουν γελοιωδώς...

στα εξαρτήματα , πάλι έκανε γκέλα..
σε αυτό που "επισκεύασα" με την ψυχρή κόλληση , μία από τα ίδια και από αυτόν (πάλι παράκεντρο βγήκε)
και στο άλλο που δεν είχα πειράξει και του ζήτησα να μεγαλώσει την κάτω τρύπα , να βγάλει το πάνω πρεσαριστό ρουλεμάν και να μεγαλώσει και εκεί την τρύπα, έκανε μισή δουλειά..
μεγάλωσε την κάτω τρύπα, έβγαλε το πρεσαριστό ρουλεμάν από πάνω και άφησε την τρύπα του απείραχτη στις μικρές διαστάσεις...

με τι όρεξη να συνεχίσω το χόμπυ γμτ;;
πεταμένα λεφτά και τίποτα άλλο....
δλδ πρέπει εγώ ο ίδιος να αγοράσω εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ για να κάνω αυτό που θέλω, επειδή οι περισσότεροι "επαγγελματίες" του χώρου φαίνεται να είναι για τα μπάζα;;

Σταμάτα να τρέχεις δεξιά κι αριστερά.
Τρεία φορές «Πανάθα μου σε αγαπώ» λέμε… 😂
εδώ θες να το γράψω ή απλά να το πω άμα βρεθούμε;; :cautious: :cautious: :cautious:

μπορώ να πω , να φωνάξω , να γράψω και με κεφαλαία αν θες,
BARCA ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΩ !!!
(και ας έφαγες φόλα χτες από την united .....)

σου κάνει στρατηγέ ;;;;;;
ή είσαι ρεαλ μαντριτ ;;;; :mad::mad::mad:

Αυτά θα τα δούμε από κοντά…
Αν δεν δω ακριβώς τι θες δεν μπορώ να σου πω τίποτε. Αν όμως έχω καταλάβει καλά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Αυτά θα τα δούμε από κοντά…
Αν δεν δω ακριβώς τι θες δεν μπορώ να σου πω τίποτε. Αν όμως έχω καταλάβει καλά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.
θα σου στείλω πμ με το τηλ μου και πάρε με όποτε κάνεις κέφι...
ότι ώρα να'ναι.. δεν έχω πρόβλημα.

• Like
Reactions: Babis K.
για 2η φορά στην .."καριέρα" μου (χαχαχα) πέτυχα ρύθμιση ακριβείας στο αντισκέιτ.
σε πραγματικές συνθήκες, με το πικάπ στην θέση του.
το τονίζω αυτό γιατί σε όλο το διαδίκτυο όλοι λένε ότι κάτι τέτοιο στο SL δεν είναι δυνατό...
(αν κάποιος πετύχει βιντεάκι που να δείχνει κάτι ανάλογο, ας βάλει λίνκ γιατί θα ήθελα να το δω).

θέλει πολύ υπομονή, προσοχή και μαεστρία.
σαφώς το πικάπ πρέπει να είναι απόλυτα ευθύγραμμο και η καλωδίωση του βραχίονα να μην "τραβάει" πουθενά όταν μηδενίσουμε το βάρος ανάγνωσης.

για να μην κουράζω δεν θα γράψω πως λύνουμε την "κρυφή" βίδα που κρατάει το πλαστικό ρυθμιστικό.
θέλει πάντως πολύ προσοχή για να μην "ξεκουμπώσουν άτσαλα" τα 2 εσωτερικά γρανάζια (που ελέγχουν το σπειροειδές ελατήριο) με αυτό του ρυθμιστικού.

IMG_20230227_153718[1].jpg

IMG_20230227_153842[1].jpg

IMG_20230227_153737[1].jpg

περισσότερα λέω να μην γράψω,
1ον γιατί είναι πολύ δύσκολο,
2ον μπορεί εύκολα να "χαθεί η μπάλα" και το αποτέλεσμα να είναι τελείως λάθος -χώρια τον κίνδυνο ζημιάς
και 3ον , ποιόν ενδιαφέρει;;;

αλλά θα πω το εξής.. το ΜΚ2 έχει ρυθμιστικό που "λειτουργεί" μέχρι τα 3γρ
από το ΜΚ5 και μετά, το ρυθμιστικό "λειτουργεί" μέχρι τα 6γρ.

ποιά η διαφορά σε ΟΛΟ τον μηχανισμό μεταξύ των μοντέλων με αντισκέιτ 3γρ με αυτά των 6γρ ;;
ΚΑΜΙΑ !!
η αριθμοσειρά στο ρυθμιστικό αλλάζει και μόνο!!

σκεφτείτε τώρα ποιά μοντέλα έχουν ακρίβεια και ποιά όχι......

Ειναι περιεργη η κλιση που πηρε το στελεχος ΑΝ δεν εχει καπου κτυπημα. Πιθανον να υπαρχει κατι, ακριβως στην εξοδο του απο τον πολο του μαγνητη.
Δεν ειναι ευκολο να διορθωθει και εξ οσων γνωριζω τετοιες επισκευες συνηθως δεν κανουν οι πλειστοι κατασκευαστες. Το πιο πιθανο ειναι αν την αναλαμβανε καποιος ανεξαρτητος που επισκευαζει κεφαλες, και παλι νομιζω οτι μαλλον δεν θα το αναλαβει. Λογικα θα προτεινει αλλαγη στελεχους και αυτο μαλλον θα ειναι boron σε συνδυασμο με το υφισταμενο, αφου κοπει στο σωστο σημειο, οπου θα γινει η ενωση των δυο.Αναποφευκτα αυτο θα συμπεριλαμβανει και ακιδα , και το κοστος δεν θα ειναι πολυ χαμηλο.
Τελικά ίσως τα πράγματα να μην είναι τόσο τραγικά. Σήμερα έβγαλε ήλιο (ω ναι!)και μπόρεσα να ρίξω μια καλύτερη ματιά με εντελώς γυμνό μάτι. Διαπίστωσα ότι το στέλεχος τελικά δεν είναι σπασμένο ή λυγισμένο, είναι ακόμη ολόισιο και έχει πάρει ολόκληρο κλίση προς τα δεξιά. Επίσης, συγκρίνοντας το με φωτογραφίες στο site της εταιρείας διαπιστωσα ότι η εντονη κλίση προς τα κάτω είναι φυσιολογική.

Καλύτερα δε γίνεται, ως εκεί φτάνει το φωτογραφικό μου ταλέντο.Το στέλεχος έχει πάρει κλίση προς τα δεξιά και κάτω, εγκοπή δε βλέπω, αλλά τα μάτια μου δεν τα λες και αετίσια.

View attachment 211110
View attachment 211111
Κάνε μια προσπάθεια και έλα σ επαφή με τον Leung κοινώς VAS.
Aν μπαίνεις σε διάφορα φόρουμ με αναλογικά, είναι ίσως η πιο hot επιλογή.
Εγώ πιστεύω θα σου βγει αρκετά λιγότερα .
Είναι αμαρτία πάντως ,άπαικτη κεφαλή και η Ortofon να κάνει την πάπια.
Θα σου πρότεινα να επισκευάσεις και την παλιά σου ,ώστε να έχεις μια λύση επιπλέον.

Τελικά ίσως τα πράγματα να μην είναι τόσο τραγικά. Σήμερα έβγαλε ήλιο (ω ναι!)και μπόρεσα να ρίξω μια καλύτερη ματιά με εντελώς γυμνό μάτι. Διαπίστωσα ότι το στέλεχος τελικά δεν είναι σπασμένο ή λυγισμένο, είναι ακόμη ολόισιο και έχει πάρει ολόκληρο κλίση προς τα δεξιά. Επίσης, συγκρίνοντας το με φωτογραφίες στο site της εταιρείας διαπιστωσα ότι η εντονη κλίση προς τα κάτω είναι φυσιολογική.
αν δεν έχεις δάκτυλα μπετατζή δοκίμασε να το γυρίσεις μόνος σου.
ή καλύτερα περίμενε την γνώμη του Πανίκου..