Το chat του δικάναλου

Εμένα άλλο με προβλημάτισε το Σάββατο που ακούγαμε τις μουσικάρες μας...
Ότι από την AT στην ZYX δεν ακούστηκε κάτι που να δικαιολογεί την τετραπλάσια και βάλε διαφορά τιμής τους. Ούτε καν διπλάσια.
Τόσο που με έκανε να σταματήσω να κοιτάζω εκεί ψηλά (γιατί πάντα έχω στο μυαλό μου ότι η ACE έχει γεράσει) και βλέπω σε πιο προσιτές τιμές αντικαταστάτες της.
Βλέπω την Dynavector την 17άρα που τότε που την έβλεπα στα 700€ προτίμησα για 200€ να πάρω την Ace να έχει πάει στα 2.200€ και τρελαίνομαι!
Δηλαδή είναι σοβαροί οι κατασκευασταράδες;
Τόσο πολύ ακρίβηνε το 0,001 καράτιο στο διαμάντι ή τα μηχανήματα που τα κόβουν έστρωσαν με τη χρήση και τώρα το κόβουν με πιο high end τρόπο;

Στις LO MC δεν με χαλαει να ειναι στο χερι. Ειναι αληθεια ομως οτι χρειαζεται μεγαλη τεχνη.
τέχνη και όρεξη από τον άνθρωπο (συνήθως γυναίκα) την ώρα της δουλειάς...
άντε να μην έχει κέφια για τον Χ , Ψ λόγο και να μην κάνει την τέλεια δουλειά...

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
μπορεί το σχήμα να είναι το προβλεπόμενο και να λέω βλακείες..
Στη φωτο των black diamond κατι θα υπαρχει λογω και κοστους.
Στις ακριβες λιγο δυσκολο, αλλα μερικες φορες η ακιδα μπορει να μην ειναι απολυτα συμμετρικη στο στελεχος.
Αυτο ετυχε να το δω με φωτογραφιες σε ενα αρθρο του Fremer.

• Like
Reactions: vlad66
Ότι από την AT στην ZYX δεν ακούστηκε κάτι που να δικαιολογεί την τετραπλάσια και βάλε διαφορά τιμής τους. Ούτε καν διπλάσια.
Τόσο που με έκανε να σταματήσω να κοιτάζω εκεί ψηλά (γιατί πάντα έχω στο μυαλό μου ότι η ACE έχει γεράσει) και βλέπω σε πιο προσιτές τιμές αντικαταστάτες της.
Βλέπω την Dynavector την 17άρα που τότε που την έβλεπα στα 700€ προτίμησα για 200€ να πάρω την Ace να έχει πάει στα 2.200€ και τρελαίνομαι!
Τόσο πολύ ακρίβηνε το 0,001 καράτιο στο διαμάντι ή τα μηχανήματα που τα κόβουν έστρωσαν με τη χρήση και τώρα το κόβουν με πιο high end τρόπο;
Όχι, δεν ακρίβυνε το καράτι, έχω μια άλλη θεωρία: Τα κόστη παρέμειναν τα ίδια, ή αυξήθηκαν ελάχιστα, μειώθηκαν όμως τα κομμάτια στα οποία θα γίνει η απόσβεση. Αν εχεις Χ κόστος επένδυση και παλιά, τη δεκαετία του '70 ας πούμε, ήξερε η εταιρεία ότι θα πουλήσει π.χ. 10.000 κομμάτια, επιμέριζε ανάλογα το κόστος απόσβεσης. Αν τώρα ξέρει ότι θα πουλησει 500 κομμάτια πρέπει να κανει σε αυτά απόσβεση, άρα το κόστος ανα τεμάχιο ανεβαίνει ανάλογα.
Βασικές αρχές διοίκησης επιχειρήσεων...

εδώ και καιρό λέμε με τον AUDIOLYTIC ότι αν σετάρεις σωστά μια κεφαλή -και φτηνή να είναι αυτή , θα ψάχνεις τα σαγόνια σου..
πάντα στο ακριβό hifi η διαφορά της τιμής δεν δικαιολογεί την διαφορά στην απόδοση.

λίγο πολύ μπορεί να ισχύει και στα ηχεία αυτό, αλλά χτες που πέρασε από δω ο φίλος με τον άλλο ΜΑΑ406 για να του αλλάξω κάτι διόδους από 1Ν 4004 σε schottky , άκουσε ξανά τα ATC και είπε το εξής..
"είναι απίστευτο ηχείο..."
όταν τα πρωτοάκουσε με απείραχτο ενισχυτή δίπλα στην Αρτεμις, είχε πει ότι δεν δικαιολογούν την διαφορά τιμής τους.
μάλιστα άρχισε να ψάχνει τις τιμές τους και μου είπε κάτι που δεν ήξερα..
πριν αγοράσει τα ηχεία του , είχε πάει σε γνωστό κατάστημα του κέντρου και παζάρεψε κάποια ATC βάσης από ντέμο.. κάπου στα 2Κ ήταν η τιμή και ..κώλωσε.
"πόσο το μετανιώνω τώρα" τα λόγια του..

και κάτι άλλο Μιχάλη.. μήπως μπερδεύεις κάποιες από τις ΑΤ με την GRADO silver/gold που ακούγαμε την περισσότερη ώρα στο τεκ;;
εκεί σοβαρεύει πολύ το πράγμα.
ακόμα δεν μπορώ να την βγάλω από τον βραχίονα , αν και θέλω να βάλω πάλι ΑΤ....

Last edited:
Αυτο μπορει να συμβαινει για διαφορους λογους . Μου ετυχε και μενα αυτο , μετα με καποιες αλλαγες αλλαξα γνωμη για κατι που δεν μου αρεσε πριν, και παει λεγοντας. Η ACE ηταν περιπτωση και αν σου αρεσει, θα προτεινα αναβελονωση. Με τα χρηματα που θα πληρωσεις για αναβελονωση, δεν θα βρεις κατι καλυτερο.
Γνωμη μου βεβαια . Στη θεση σου, αυτο θα εκανα.

Σε εμένα πάντα έτσι μου άρεσε στις MC -στο χέρι ,αυτά περί συνομωσίας το αφήνω ασχολίαστο γιατί υπάρχει μεγάλη ιστορία από πίσω και φυσικά την απολαμβάνουμε εμείς οι φαν και γενικότερα κάποιοι μουσικόφιλοι ανά τον κόσμο εδώ και χρόνια .
https://www.denon.com/de-ch/blog/11...w-with-ryo-okazeri-the-record-player-engineer

2D48A2C4-5479-4E54-8938-8C526E037058.jpeg

εδώ και καιρό λέμε με τον AUDIOLYTIC ότι αν σετάρεις σωστά μια κεφαλή -και φτηνή να είναι αυτή , θα ψάχνεις τα σαγόνια σου..
Πολυ σωστο αυτο συν το γεγονος οτι οι πολυ ακριβες κεφαλες , οπως και να το δεις ειναι αδικαιολογητα ακριβες.

Ομως, οπως σου ειπα και πολυ προσφατα, με 1-2 μικροαλλαγες στο συστημα, οι "μικρες" σχετικα διαφορες μεταξυ δυο κεφαλων, τωρα ειναι μεγαλες.
Οι αλλαγες που εκανα , μικρες και σε σημεια που αν δεν τις εκανα, δεν θα βιωνα αυτες τις μεγαλες διαφορες.
Το πιο εκπληκτικο ομως οπως σου ειπα, ηταν ποσο καλα στεκεται ακομη , η ΜΜ που ξερεις.
Επισης, και λιγη ανακουφιση ρε παιδι μου , οτι εστω και λιγο, τα χρηματα της ακριβης , απεδωσαν και κατι παραπανω :LOL:

• Like
Αυτο μπορει να συμβαινει για διαφορους λογους . Μου ετυχε και μενα αυτο , μετα με καποιες αλλαγες αλλαξα γνωμη για κατι που δεν μου αρεσε πριν, και παει λεγοντας. Η ACE ηταν περιπτωση και αν σου αρεσει, θα προτεινα αναβελονωση. Με τα χρηματα που θα πληρωσεις για αναβελονωση, δεν θα βρεις κατι καλυτερο.
Γνωμη μου βεβαια . Στη θεση σου, αυτο θα εκανα.
και γω το ίδιο.
δεν θα άφηνα μια ACE έτσι απλά στην άκρη...
2ο πικάπ θέλει ο φίλος μου.. το μεγάλο clear audio με την ACE και ένα άλλο με αποσπώμενο hs ,για τις κ@υλες του.... :ROFLMAO:

και γω το ίδιο.
δεν θα άφηνα μια ACE έτσι απλά στην άκρη...
2ο πικάπ θέλει ο φίλος μου.. το μεγάλο clear audio με την ACE και ένα άλλο με αποσπώμενο hs ,για τις κ@υλες του.... :ROFLMAO:
Να σου πω τι νομιζω. Ακουσατε φανταζομαι δυο διαφορετικες κεφαλες σε δυο διαφορετικα πικαπ ;
Αν ναι , αυτο που ακουσατε, ισως να μην μπορει να αποδοθει αποκλειστικα στις κεφαλες.
Στο ιδιο phono ακουσατε και τις δυο;

Επισης, και λιγη ανακουφιση ρε παιδι μου , οτι εστω και λιγο, τα χρηματα της ακριβης , απεδωσαν και κατι παραπανω :LOL:
Τωρα , θα την ακουω ακομη λιγοτερο , μπας και .............. :LOL::LOL::LOL:

• Like
Να σου πω τι νομιζω. Ακουσατε φανταζομαι δυο διαφορετικες κεφαλες σε δυο διαφορετικα πικαπ ;
Αν ναι , αυτο που ακουσατε, ισως να μην μπορει να αποδοθει αποκλειστικα στις κεφαλες.
αν σου πω ότι δεν θυμάμαι αν ακούσαμε τα πικάπ με το ίδιο phono θα το πιστέψεις;;
ήταν και οι γυναίκες μας εδώ , το κουβεντολόι πήγαινε σύννεφο και καταλαβαίνεις...
πάντως ο Μιχάλης με έκανε και έβγαλα από την κούτα το SPA.. δεν το είχα πειράξει από τότε που μου το επέστρεψε ο Τάσος (music matters)
δεν θυμάμαι επίσης αν ακούσαμε το SPA με κάποια ΑΤ που είχε το θορ πριν.. μήπως του πέρασα την ZYX ταυτόχρονα και τέλος;;
αν και έχω την εντύπωση ότι ακούσαμε λίγο SPA με VM95EN γιατί θυμάμαι τον Μιχάλη να λέει ότι το SPA έκανε τεράστια διαφορά από τα άλλα phono

αν σου πω ότι δεν θυμάμαι αν ακούσαμε τα πικάπ με το ίδιο phono θα το πιστέψεις;;
ήταν και οι γυναίκες μας εδώ , το κουβεντολόι πήγαινε σύννεφο και καταλαβαίνεις...
πάντως ο Μιχάλης με έκανε και έβγαλα από την κούτα το SPA.. δεν το είχα πειράξει από τότε που μου το επέστρεψε ο Τάσος (music matters)
δεν θυμάμαι επίσης αν ακούσαμε το SPA με κάποια ΑΤ που είχε το θορ πριν.. μήπως του πέρασα την ZYX ταυτόχρονα και τέλος;;
αν και έχω την εντύπωση ότι ακούσαμε λίγο SPA με VM95EN γιατί θυμάμαι τον Μιχάλη να λέει ότι το SPA έκανε τεράστια διαφορά από τα άλλα phono
Τι πινατε ειπαμε ; Ρε σεις , κανατε ακροαση με ποτα,τσιγαρα και γυναικες ;
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Τι πινατε ειπαμε ; Ρε σεις , κανατε ακροαση με ποτα,τσιγαρα και γυναικες ;
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Ηπιαμε όλες τις σπιτικές μπύρες που έφεραν τα παιδιά, (του Μιχάλη παραγωγή παρακαλώ!) και μετά υποχρεωτικά το γυρίσαμε στις δικές μου του εμπορίου...
ναι , ακρόαση με ποτά , τσιγάρα και γυναίκες!! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

είχα φτιάξει και τον σπέσιαλ πουρέ μου....

και κάτι άλλο Μιχάλη.. μήπως μπερδεύεις κάποιες από τις ΑΤ με την GRADO silver/gold που ακούγαμε την περισσότερη ώρα στο τεκ;;
εκεί σοβαρεύει πολύ το πράγμα.

Η κεφαλή που είχες στο Thorens πριν βάλεις την ZYX ποια ήταν;
Για αυτή μιλάω.

Αν τώρα ξέρει ότι θα πουλησει 500 κομμάτια πρέπει να κανει σε αυτά απόσβεση, άρα το κόστος ανα τεμάχιο ανεβαίνει ανάλογα.

Πριν από 10 χρόνια η αγορά του βινυλίου δεν είχε σχέση με τη σημερινή. Θεωρώ ότι ήμασταν πολύ λιγότεροι όσοι ασχολούμασταν τότε με το όσοι ασχολούνται τώρα που ήρθε πάλι στο προσκήνιο. Ή τουλάχιστον δεν έχουμε γίνει λιγότεροι.
Και μέσα σε 10 χρόνια, όχι, οι μισθοί δεν πήγαν 3X.

Η ACE ηταν περιπτωση και αν σου αρεσει, θα προτεινα αναβελονωση. Με τα χρηματα που θα πληρωσεις για αναβελονωση, δεν θα βρεις κατι καλυτερο.
Το θέμα είναι να υπάρχει κάποιος σοβαρός τεχνικός να κάνει την αναβελόνωση. Εννοείται ότι μου άρεσε, δεν ήταν μόνο θέμα τιμής που επέλεξα την ACE τότε.
Θεωρώ ότι γίνεται γενικό φρεσκάρισμα και στις αναρτήσεις;

Βλαδίμηρε δεν ξαναφέρνω μπύρες! :ROFLMAO:
Άλλαξες πρώτα το phono stage με την κεφαλή που είχες ήδη επάνω στο Thorens και μετά άλλαξες την κεφαλή με την ZYX

• Like
Για αυτή μιλάω.

ναι στην αρχή η πράσινη ΑΤ VM95E και μετά η πορτοκαλί ΕΝ

την ακούσαμε και με SPA ή μόνο με το μικρό MF ;;;

στην αναβελόνωση ξέρω ότι αλλάζουν και την ανάρτηση.
θα ήταν αδύνατον να παίξει σωστά με λιωμένη ανάρτηση

H μόνη κεφαλή που ακούσαμε μόνο με το SPA ήταν η ZYX.
Με το SPA ακούσαμε και την προηγούμενη που είχες επάνω (πράσινη/πορτοκαλί μη με ρωτάς, και εγώ έπινα).

• Like
Για αυτή μιλάω.

Βλαδίμηρε δεν ξαναφέρνω μπύρες! :ROFLMAO:
Άλλαξες πρώτα το phono stage με την κεφαλή που είχες ήδη επάνω στο Thorens και μετά άλλαξες την κεφαλή με την ZYX
οκ.
άρα ακούσαμε την VM95EN και στο SPA που είναι και η αγαπημένη μου VM95 και μετά έβαλα την ZYX...
νομίζεις είναι εύκολο να θυμάμαι με τόσες κεφαλές εδώ;;

θυμάμαι όμως ότι στην αρχή είχα την ΑΤ91R στο τεκ και μετά την άλλαξα με την Grado.. VM95 στο τεκ δεν ακούσαμε...