Το chat του δικάναλου

Τα ακριβά καλώδια της nordost δίνουν στο σύστημα λεπτομέρεια, εστίαση στα όργανα, αέρα μεταξύ τους, ταχύτητα...
Οι διαφορές που ακούς είναι μεγάλες.
Όχι πάντα καλές βέβαια.
Έχω βάλει για καλώδιο τροφοδοσίας το Valhalla σε μικρό σύστημα και μας έπεσαν τα σαγόνια, το έβαλα στο δικό μου και κατέρρευσαν τα πάντα!
Παίζει να έχω πολύ nordost στο σύστημα μου και του κακοφάνηκε; 😂
Καλώδια ηχείων και interconnect είναι όλα nordost στο σύστημα μου (heimdal και Tyr) και δεν τα αλλάζω.

Τα ακριβά καλώδια της nordost δίνουν στο σύστημα λεπτομέρεια, εστίαση στα όργανα, αέρα μεταξύ τους, ταχύτητα...
Οι διαφορές που ακούς είναι μεγάλες.
Όχι πάντα καλές βέβαια.
Έχω βάλει για καλώδιο τροφοδοσίας το Valhalla σε μικρό σύστημα και μας έπεσαν τα σαγόνια, το έβαλα στο δικό μου και κατέρρευσαν τα πάντα!
Παίζει να έχω πολύ nordost στο σύστημα μου και του κακοφάνηκε; 😂
Καλώδια ηχείων και interconnect είναι όλα nordost στο σύστημα μου (heimdal και Tyr) και δεν τα αλλάζω.
χτες το βραδάκι εκεί που ακούγαμε μουσική και "λουφάριζα" από την δουλειά στον asr, θυμήθηκα να βάλω ξανά τους διακλαδωτήρες που είχα φτιάξει μόνος μου και να βάλω τους δανεικούς nordost στα κουτιά τους..
είχα αγωνία μήπως κάτι "χάλαγε την μαγιά" στην nordost "συνταγή" διακλαδωτήρων/καλωδίων στα ηχεία..
όμως το αποτέλεσμα ήταν ακόμα καλύτερο και είναι η 2η φορά που οι δικοί μου διακλαδωτήρες "νικάνε" τους nordost του Κώστα που μου τους δάνεισε όταν μου πούλησε τα ηχεία.
η πρώτη φορά ήταν όταν είχα ακόμα τα QED ...
μετά μέρος των διακλαδωτήρων μου πήγε για δοκιμή στον φίλο που του έφτιαξα τον τελικό και τους έβαλε στα klipsch του.. αφού μου τους επέστρεψε (μετά από καιρό) και έβαλε ξανά τα λαμάκια, σε κάμποσες μέρες με παίρνει τηλ και μου λέει ότι δεν μπορεί να ευχαριστηθεί την μουσική όπως πριν...
αγωγούς για διακλαδωτήρες έχω και περιμένω να μου φέρει δίχαλα για να του φτιάξω τους δικούς του...
μου ζήτησε και τα καλώδια για δοκιμή , αλλά για το δικό του καλό του είπα "όχι" :LOL:

• Haha
Reactions: Tzimisce
Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά ένας γνωστός μου παρήγγειλε ζευγάρι καλώδια ηχείων της nordost αρκετά ακριβά τα οποία όμως δεν έχουν το ίδιο μήκος σε κάθε κανάλι. κατανοώ ότι είναι ακριβό καλώδιο ανά μέτρο και προφανώς ο άνθρωπος επειδή το σύστημα του δεν είναι κεντραρισμένο ανάμεσα στα δύο ηχεία επέλεξε να κατασκευάσει καλώδια από nordost μειώνοντας το κόστος και βάζοντας ένα μέτρο λιγότερο στο δεξί κανάλι από ότι στο αριστερό. Ο ίδιος λέει ότι δεν αντιλαμβάνεται διαφορά.
πιστεύετε ότι αν γίνεται αυτό σε πολύ πολύ ακριβά καλώδια υπάρχει πρόβλημα η όχι. Μιλάμε για διάφορεςμισου-ενος μέτρου.
γιατί εντάξει γλιτώνεις ένας καλό πόσο.

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά ένας γνωστός μου παρήγγειλε ζευγάρι καλώδια ηχείων της nordost αρκετά ακριβά τα οποία όμως δεν έχουν το ίδιο μήκος σε κάθε κανάλι. κατανοώ ότι είναι ακριβό καλώδιο ανά μέτρο και προφανώς ο άνθρωπος επειδή το σύστημα του δεν είναι κεντραρισμένο ανάμεσα στα δύο ηχεία επέλεξε να κατασκευάσει καλώδια από nordost μειώνοντας το κόστος και βάζοντας ένα μέτρο λιγότερο στο δεξί κανάλι από ότι στο αριστερό. Ο ίδιος λέει ότι δεν αντιλαμβάνεται διαφορά.
πιστεύετε ότι αν γίνεται αυτό σε πολύ πολύ ακριβά καλώδια υπάρχει πρόβλημα η όχι. Μιλάμε για διάφορεςμισου-ενος μέτρου.
γιατί εντάξει γλιτώνεις ένας καλό πόσο.
Τα προηγούμενα καλώδια ηχείων που είχα ήταν τα Red Dawn και είχαν μεταξύ τους διαφορά 1 μέτρο (3 και 4).
Απολύτως καμμία διαφορά στον ήχο.
Δεν θα έχεις κανένα θέμα.

Τα προηγούμενα καλώδια ηχείων που είχα ήταν τα Red Dawn και είχαν μεταξύ τους διαφορά 1 μέτρο (3 και 4).
Απολύτως καμμία διαφορά στον ήχο.
Δεν θα έχεις κανένα θέμα.
Συγκεκριμένα για τα red dawn ποια είναι η γνώμη σου.

Συγκεκριμένα για τα red dawn ποια είναι η γνώμη σου.
Έζησα σχεδόν δέκα χρόνια με αυτά.
Στο δικό μου σύστημα ταίριαξαν γάντι.Δεν πρόσθεταν τίποτα δεν αφαιρούσαν τίποτα.
Ταχύτητα και ρυθμός στο θεό.
Τα άλλαξα γιατί απλά το σύστημα με τις αναβαθμίσεις "ζήταγε" παραπάνω. Όχι ότι ήταν πρόβλημα τα red dawn , απλά όταν μπήκε καλύτερο καλώδιο αμέσως ακούστηκε στο σύστημα.
Τα Νordost γενικά είναι "αποκαλυπτικά" καλώδια.
Αν σου κάτσουν δύσκολα πας σε άλλη μαρκα .

• Like
Reactions: mparaxir
Έζησα σχεδόν δέκα χρόνια με αυτά.
Στο δικό μου σύστημα ταίριαξαν γάντι.Δεν πρόσθεταν τίποτα δεν αφαιρούσαν τίποτα.
Ταχύτητα και ρυθμός στο θεό.
Τα άλλαξα γιατί απλά το σύστημα με τις αναβαθμίσεις "ζήταγε" παραπάνω. Όχι ότι ήταν πρόβλημα τα red dawn , απλά όταν μπήκε καλύτερο καλώδιο αμέσως ακούστηκε στο σύστημα.
Τα Νordost γενικά είναι "αποκαλυπτικά" καλώδια.
Αν σου κάτσουν δύσκολα πας σε άλλη μαρκα .
περίπου τα ίδια σχόλια -αν όχι ακριβώς τα ίδια-, ακούω από κατόχους kimber.. και αυτοί δύσκολα πάνε σε άλλη μάρκα.
οι 2 αμερικάνοι κατασκευαστές έχουν τους πιο "φανατικούς οπαδούς" απ'ότι φαίνεται....

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά ένας γνωστός μου παρήγγειλε ζευγάρι καλώδια ηχείων της nordost αρκετά ακριβή τα οποία όμως δεν έχουν το ίδιο μήκος σε κάθε κανάλι. κατανοώ ότι είναι ακριβές καλώδιο ανά μέτρο και προφανώς ο άνθρωπος επειδή το σύστημα του δεν είναι κεντραρισμένο ανάμεσα στα δύο ηχεία επέλεξε να κατασκευάσει καλώδια από τη Nordost μειώνοντας το κόστος και βάζοντας ένα μέτρο λιγότερο στο δεξί κανάλι από ότι στο αριστερό. Ο ίδιος λέει ότι δεν αντιλαμβάνεται διαφορά.
πιστεύετε ότι αν γίνεται αυτό σε πολύ ακριβή καλώδια υπάρχει πρόβλημα η όχι. Μιλάμε για διάφορεςμισου-ενος μέτρου.
γιατί εντάξει γλιτώνεις ένας καλός πόσο.
Δημητρη, επειδη το θεμα με αφορα αμεσα, ριξε μια ματια εδω αρχικα https://www.audiosciencereview.com/.../different-speaker-cable-lengths.24465/page-2
, και, πλεον των αλλων, μεινε στο σχόλιο α/α 22 που, για να δειξει την ασημαντοτητα της διαφορας, αναφερει την ανιση αποσταση των αυτιων απο το ηχειο!

Δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για καθυστέρηση του ήχου λόγω του 1μ αυξημένου μήκους του καλωδίου.

Ίσως όμως έχει νόημα να μιλάμε για αυξημένη αντίσταση / χωρητικότητα / εμπέδηση. Αν το ένα καλώδιο είναι 2μ και το άλλο 3μ, μιλάμε για +50% στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Last edited:
Δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για καθυστέρηση του ήχου λόγω του 1μ αυξημένου μήκους του καλωδίου.

Ίσως όμως έχει νόημα να μιλάμε για αυξημένη αντίσταση / χωρητικότητα / εμπέδηση. Αν το ένα καλώδιο είναι 2μ και το άλλο 3μ, μιλάμε για +50% στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Τυπικα +50% (αν κι αυτα που αναφερεις ειναι διαφορετικα μεταξυ τους), αλλα, ουσιαστικα, τι επιδραση εχει αυτο στο ακουστο αποτελεσμα; Πρακτικα μηδεν για πολλους λογους με σημαντικοτερο εναν: εμας!

Και τα 3 χαρακτηριστικά που αναφέρω εκφράζονται "ανά μέτρο", οπότε ισχύει κυριολεκτικά το +50% στο συγκεκριμένο παράδειγμα.

Όσο αφορά την επίδρασή τους, είναι ο λόγος που διαφορετικά καλώδια ακούγονται διαφορετικά. Δεν υπάρχει "μαγεία" εδώ. Ηλεκτρικά χαρακτηριστικά μόνο υπάρχουν.

• Like
Reactions: superfly
περίπου τα ίδια σχόλια -αν όχι ακριβώς τα ίδια-, ακούω από κατόχους kimber.. και αυτοί δύσκολα πάνε σε άλλη μάρκα.
οι 2 αμερικάνοι κατασκευαστές έχουν τους πιο "φανατικούς οπαδούς" απ'ότι φαίνεται....
Βλαδιμηρε την επομενη φορα που θα ερθεις σπιτι μου να μου φερεις τα blue heaven η αμα έρθω εγώ σπιτι σου να φερω τα δικα μου nordost τα gold line είναι ενα κλικ πανω απο τα βασικα της nordost αλλα δυο σκαλια κατω απο red dawn blue heaven.
Εδω μπαινει το ρητο γαμω τα λεφτα μου μέσα 🤣🤣🤣

Να σας φέρω το TYR; Να δούμε αν παίζει ρόλο και το interconnect;
Τα καλώδια των ηχείων δεν τα βγάζω από εκεί που έχουν χωθεί.

Βλαδιμηρε την επομενη φορα που θα ερθεις σπιτι μου να μου φερεις τα blue heaven η αμα έρθω εγώ σπιτι σου να φερω τα δικα μου nordost τα gold line είναι ενα κλικ πανω απο τα βασικα της nordost αλλα δυο σκαλια κατω απο red dawn blue heaven.
Εδω μπαινει το ρητο γαμω τα λεφτα μου μέσα 🤣🤣🤣
γιατί να μπούμε σε αυτή την διαδικασία βρε Διονύση;;
για να δούμε αν έχουν διαφορές τα μοντέλα της εταιρίας;;
άσε που το δικό μου είναι μονό...

• Like
Να σας φέρω το TYR; Να δούμε αν παίζει ρόλο και το interconnect;
Τα καλώδια των ηχείων δεν τα βγάζω από εκεί που έχουν χωθεί.
παίζει ρόλο και το interconnect.. δυστυχώς ή ευτυχώς... :LOL:
τα ρεύματος είναι αυτά που "ακούω" λιγότερο εδώ.. όπως και την αλλαγή σε πολύμπριζα.

Οταν εννοεις μονο βγαζει δυο rca στην καθε πλευρα ε ταιριάζει βρε στα ηχεια μου αλλο που το δικο μου προς τα ηχεια βγαζει 4 rca διοτι ειχα πάρει πριν αλλάξω τέτοια καλώδια δεν ξερω αμα είναι λάθος.
Τοτε ειχα τα roister που επερνε 4 rca

Απλα εχω περιεργεια το blue heaven πως θα παιξει στα ηχεια μου και το συστημα μου

Οταν εννοεις μονο βγαζει δυο rca στην καθε πλευρα ε ταιριάζει βρε στα ηχεια μου αλλο που το δικο μου προς τα ηχεια βγαζει 4 rca διοτι ειχα πάρει πριν αλλάξω τέτοια καλώδια δεν ξερω αμα είναι λάθος.
Τοτε ειχα τα roister που επερνε 4 rca
εννοείς μπανάνες ή δίχαλα.. όχι rca

τα roister είχαν διπλοκαλωδίωση ενώ τα focal είναι με 2 μπόρνες;;

• Like
εννοείς μπανάνες ή δίχαλα.. όχι rca

τα roister είχαν διπλοκαλωδίωση ενώ τα focal είναι με 2 μπόρνες;;
Ναι μωρε μπανάνες οταν εγραφα ειχα και δουλειά.
Ναι καλα το λες το focal έχει δυο μπορνες τα roister ηταν διπλοκαλωδιοση.
Γιαυτο και τα nordost τα πήρα ετσι.
Μετα απο ενα με δυο χρονια τα φοκαλ πάρθηκαν

Ναι μωρε μπανάνες οταν εγραφα ειχα και δουλειά.
Ναι καλα το λες το focal έχει δυο μπορνες τα roister ηταν διπλοκαλωδιοση.
Γιαυτο και τα nordost τα πήρα ετσι.
Μετα απο ενα με δυο χρονια τα φοκαλ πάρθηκαν
Τα γυμνά άκρα που είναι στον αέρα τα έχεις ασφαλίσει να μην ακουμπήσουν το ένα με το άλλο;;