Το chat του δικάναλου

Καλημέρα σε όλους, Ερωτηση προς τον Βασίλη @billpeppas, αλλά την κάνω δημόσια μήπως είναι κ ερώτημα άλλων.
Γίνεται σε κάποια κομμάτια που ακούω να μπουμαρει/συντονιζει ο χώρος, λίγο σύνθετο, λίγο κρυσταλλιερα κλπ ενώ πριν στα συγκεκριμένα τραγούδια δεν υπηρχε το μπουμαρισμα? 🤔😬 Δεν έχει γίνει αλλαγή στα έπιπλα ή στο οτιδήποτε άλλο. Ξέρω ότι ο χώρος μου αν θυμάμαι καλά γύρω στα 50hz έχει ένα συντονισμό.

Κ εδώ νομίζω στο πρόβλημα μου ότι η λύση είναι μόνο ισοστάθμιση🙄. Βεβαια ταπωσα τις οπές των klipsch rf35 κ ελλατωθηκε κατά πολύ, αλλά νομίζω μου επηρέασε κ τον ήχο.

Αν δεν είναι κάτι καινούργιο που έστρωσε, κάτι άλλαξε στον χώρο.
Μπορείς να προσπαθήσεις ακόμη και με ένα χαλάκι μπροστά από την οπή ή/και τα woofer.
Αλλιώς, μετακίνηση των ηχείων πιο μακριά από τους τοίχους.

Είναι πίσω τρύπα, απομάκρυνση πολύ δεν μπορεί να γίνει. 😬Καταλαβαίνω τι λέτε για τις μετακινήσεις αλλά για αυτό το έγραψα, το παραμικρό δεν άλλαξε.
Τεσπα θα το δω 😁

Μου χε πει κάποιος, δεν θυμάμαι ποιος, ότι γενικά παίζει ρόλο κ η ποιότητα του κάθε γουφερ, η ταχύτητα του το αν θα συντονίσει ο χώρος. Αυτό ισχύει.? Δηλαδή 2 διαφορετικά ηχεία αν παίξουν στην ίδια συχνότητα πχ που υπάρχει θέμα κάποια χαμηλά το ένα να μπουμαρει κ το άλλο όχι?

Αν είναι διαφορετικά μεταξύ τους τα woofers σημαίνει ότι είναι διαφορετικά μεταξύ τους τα ηχεία γενικότερα, οπότε θα παίζουν εγγυημένα διαφορετικά.

Αλλά και διαφορετικοί ενισχυτές παίζουν διαφορετικά από αυτή την άποψη.

Και διαφορετικές πηγές.

Κ.ο.κ.

• Like
Reactions: Struggler
Ακόμη και αν το bass reflex αλλάξει θέση, με τα ίδια μεγάφωνα θα υπάρχει διαφορά.
Πόσο μάλλον με άλλα μεγάφωνα/ηχεία.
Δες πάντως αν διορθώνεται καθόλου αν βάλεις ένα χαλάκι ή πατάκι πίσω από το ηχείο.
Αλλιώς, παίζεις με μπασοπαγίδες.
Από τη στιγμή όμως που συντονίζουν σύνθετα, κρυσταλιέρες κλπ δεν έχεις και πολλές επιλογές πέρα από το να κλείσεις το bass reflex και να χάσεις εννοείται μπάσο.

• Like
Ενισχυτή έχω αλλάξει, κ είμαι σούπερ ευχαριστημένος, υπάρχει πάντα το αλλά όμως.... Έχω τον Moonriver 404 reference.

Τον Moonriver δεν τον αλλάζεις!
Είναι και ενισχυτής παλιού συμφορουμίτη!
Για ηχεία πας όμως σίγουρα, είναι κρίμα να βάζεις τέτοιον ενισχυτή σε αυτά τα ηχεία

• Like
Ενισχυτή έχω αλλάξει, κ είμαι σούπερ ευχαριστημένος, υπάρχει πάντα το αλλά όμως.... Έχω τον Moonriver 404 reference.
Απλά για επιβεβαίωση, η αλλαγή στους συντονισμούς δεν συνέπεσε με την αλλαγή του ενισχυτή, έτσι;

• Like
Τον Moonriver δεν τον αλλάζεις!
Είναι και ενισχυτής παλιού συμφορουμίτη!
Για ηχεία πας όμως σίγουρα, είναι κρίμα να βάζεις τέτοιον ενισχυτή σε αυτά τα ηχεία
Ναι αυτό ψάχνω καιρό

Αν τον άλλαζα θα ταν με κάτι με ισοστάθμιση σε δικαναλο δυνατό, πχ άκουσα σπίτι μου τον lyngdorf 3400 κ παρόλο το room perfect, βέβαια κ το bass management που έχει σαν πλεονέκτημα, ηχητικά δεν ένιωσα κάτι για το αλλάξω

Θα ήθελα όμως κ αν έβρισκα πολύυυυ καλή προσφορά ένα Anthem str pre/pro, να δοκίμαζα, επειδή τους άκουσα κ στην έκθεση