Το chat του δικάναλου

Ε, αφού έχεις συνηθίσει να έχεις καρούμπαλο το πολύ πολύ να το κρατήσεις.
Πόσα γραμμάρια είναι αυτό; :D

Ε ρίξτε βρε μια ματιά στο πικάπ και τον βραχίονά μου και πείτε μου ποιά είναι η ιδανική κεφαλή.
κοίτα στα specs του βραχίονα τι "effective mass" του δίνει για να κάνουμε τους υπολογισμούς..

εν τω μεταξύ βλέπω έξτρα βάρος στον βραχίονα μπροστά..
δεν θυμάμαι γιατί το έκανες.. θέλαμε να κατεβάσουμε την ΣΣ στην Grado ;;;
όλες οι grado prestige έχουν 20cu ενδοτικότητα που χαμηλή δεν την λες.. πούπουλο είναι ο βραχίονάς σου ;;

κοίτα στα specs του βραχίονα τι "effective mass" του δίνει για να κάνουμε τους υπολογισμούς..

εν τω μεταξύ βλέπω έξτρα βάρος στον βραχίονα μπροστά..
δεν θυμάμαι γιατί το έκανες.. θέλαμε να κατεβάσουμε την ΣΣ στην Grado ;;;
όλες οι grado prestige έχουν 20cu ενδοτικότητα που χαμηλή δεν την λες.. πούπουλο είναι ο βραχίονάς σου ;;
Το αντίβαρο πίσω είναι λάθος..Είναι για βαρύτερες κεφαλές, με τη grado κολλούσε πάνω στη στη βάση του βραχίονα, ήθελα να το κάνω πίσω.

• Like
Reactions: vlad66
Το αντίβαρο πίσω είναι λάθος..Είναι για βαρύτερες κεφαλές, με τη grado κολλούσε πάνω στη στη βάση του βραχίονα, ήθελα να το κάνω πίσω.
άρα υπάρχει η πιθανότητα να έπαιζε αλλού για αλλού η grado....

δε μου λες.... ζυγαριά 100-200γρ έχεις ;;;

Περιπου σε ποια τιμη θες την κεφαλη ?
Καλό θα είναι να μην υπερβαίνει τα 160 ευρώ.
ΥΓ..Υπάρχει και η εναλλακτική της grado red σε ανταλλακτική βελόνα η οποία είναι καλύτερη θεωρητικά και ταιριάζει στο σώμα της green.
Μια ακόμα υποσημείωση..Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα κρατήσω το zen phono αλλά το ιδανικό θα είναι μια "ζεστή" σε ηχόχρωμα κεφαλή..Με τις "ψυχρές" θα είναι κλινικό το αποτέλεσμα κάτι που δεν θέλω καθόλου. Γι' αυτό άλλωστε επέλεξα και την green πριν από δυόμιση χρόνια..
Αυτός είναι και ο λόγος που έχω τη Nagaoka στο πίσω μέρος του μυαλού μου.
Το θέμα είναι ότι οι οι grado δεν είναι και οι πιο εύκολες στο στήσιμο, έχω φάει πολλές ώρες να βρω το ιδανικό ύψος στον βραχίονα.

Έχω μια παλάντζα,δεν ξέρω αν κάνει. :)
μπες σε ένα μαγαζί με είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου και πάρε μία περίπου σαν αυτή :

να βγάλουμε εύκολα άκρη σε πραγματικές συνθήκες....

μπες σε ένα μαγαζί με είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου και πάρε μία περίπου σαν αυτή :

να βγάλουμε εύκολα άκρη σε πραγματικές συνθήκες....
Έχω αυτή που στήνω τη κεφαλή, δεν κάνει δλδ;
Τα στοιχεία του βραχίονα (βάρος κλπ) υπάρχουν στο διαδίκτυο,τι άλλο θέλεις να μετρήσεις;

Attachments

• Messenger_creation_38E5DAD2-FFE3-4C23-9D54-5158EB013A02.jpeg
    Messenger_creation_38E5DAD2-FFE3-4C23-9D54-5158EB013A02.jpeg
    129 KB · Views: 8
Για να παίζει καλά η Grado με το καρούμπαλο, η AT θα θέλει ακόμη μεγαλύτερο...

Αυτές μαγνητίζουν, δεν είναι ότι καλύτερο να βάλεις κεφαλή πάνω τους. :)

Έχω αυτή που στήνω τη κεφαλή, δεν κάνει δλδ;

Αυτές που μετράνε βάρος για κεφαλή πάνε συνήθως μέχρι τα 5 γραμμάρια.
Αυτό που θέλει ο Βλαδίμηρος να ζυγίσεις, ζυγίζει πάνω από 5 γραμμάρια.
Δεν μπορώ να σου πω τι, ντρέπομαι.

Αυτές που μετράνε βάρος για κεφαλή πάνε συνήθως μέχρι τα 5 γραμμάρια.
Αυτό που θέλει ο Βλαδίμηρος να ζυγίσεις, ζυγίζει πάνω από 5 γραμμάρια.
Δεν μπορώ να σου πω τι, ντρέπομαι.
Όχι βρε τι πέντε γραμμάρια, παραπάνω ζυγίζει..Το διαπίστωσα όταν έψαχνα το ιδανικό μαραφέτι να βάλω για καρούμπαλο στο μπροστινό μέρος του βραχίονα.

• Like
Reactions: Tzimisce
Η nagaoka mp110 με λιγο καρουμπαλο θα ταιριαξει. Πολλοι λενε οτι εχουν ψηλη ενδοτικοτητα (οπως οι παλιες) , αλλα δεν εχουν .

Δεν εχεις πιο ελαφρυ αντιβαρο για τον βραχιονα σου ? Συμφερει να ειναι πιο ελαφρυ και να παει πιο πισω / μακρια απο το pivot.

Last edited:
  • Love
Reactions: Haagenti
Η nagaoka mp110 με λιγο καρουμπαλο θα ταιριαξει. Πολλοι λενε οτι εχουν ψηλη ενδοτικοτητα (οπως οι παλιες) , αλλα δεν εχουν .

Δεν εχεις πιο ελαφρυ αντιβαρο για τον βραχιονα σου ? Συμφερει να ειναι πιο ελαφρυ και να παει πιο πισω / μακρια απο το pivot.
Όχι, το νούμερο του αντίβαρου ήταν ιδανικό για Ortofon πχ.
Με το βαρίδι που έχω βάλει τώρα έχει τραβηχτεί αρκετά πίσω δεν έχω θέμα..Και η Nagaoka είναι βαρύτερη 1,5 gr από τη grado αν θυμάμαι καλά.