Το chat του δικάναλου

τίποτα δεν περισσεύει εδώ ακόμα και αν είναι σε απραγία (αδράνεια).... κάποια στιγμή θα πάρει ζωή...
Είμαι της ίδιας λογικής γι' αυτό και μαζεύω headshells όταν τα βρίσκω σε καλή κατάσταση & λογική τιμή ή όταν πείθω τον εαυτό μου ότι ένα ακριβό headshell μισοτιμής είναι λογική αγορά... Πάντως το LMG-1 (που μου το 'χε προτείνει ο Πανίκος) όσο και να έχει ανέβει το κόστος του είναι ακόμα σχετικά προσιτό σε σχέση με άλλα και το έχω τιμήσει δεόντως για να κρατάει ισορροπία μιας και τα περισσότερα από τα άλλα που με σαγήνευσαν είναι άνω των 10 γρ.

Ερώτηση μιας και συζητάμε για headshells. Στα τέσσερα pins της κεφαλής & headshell έχουμε αριστερή & δεξιά γείωση. Έχει λογική να έχεις εξτρά γείωση ή μήπως το πέμπτο καλώδιο στο συγκεκριμένο δεν είναι γείωσης; Δεν είχα ξαναδεί headshell με πέντε καλώδια.

b.jpg
c.jpg

Last edited:
Τον αστειευα Κωστα. Καλα κανεις και τα μαζευεις οποτε μπορεις. Και γω το κανω και ο Βλαδιμηρος.
Μερικα πραγματα απο τη χρυση εποχη δεν προκειται να τα δουμε ξανα ή να ξεπεραστουν.
(y)

• Like
Reactions: vlad66
Ερώτηση μιας και συζητάμε για headshells. Στα τέσσερα pins της κεφαλής & headshell έχουμε αριστερή & δεξιά γείωση. Έχει λογική να έχεις εξτρά γείωση ή μήπως το πέμπτο καλώδιο στο συγκεκριμένο δεν είναι γείωσης; Δεν είχα ξαναδεί headshell με πέντε καλώδια.
Το μαυρο καλωδιο γειωνει το χερουλι. Θα υπηρχε λογος που η SAEC το εβαλε τοτε. ( Αν το εβαλε η SAEC )

• Like
Reactions: Kostas P.
Είμαι της ίδιας λογικής γι' αυτό και μαζεύω headshells όταν τα βρίσκω σε καλή κατάσταση & λογική τιμή ή όταν πείθω τον εαυτό μου ότι ένα ακριβό headshell μισοτιμής είναι λογική αγορά... Πάντως το LMG-1 (που μου το 'χε προτείνει ο Πανίκος) όσο και να έχει ανέβει το κόστος του είναι ακόμα σχετικά προσιτό σε σχέση με άλλα και το έχω τιμήσει δεόντως για να κρατάει ισορροπία μιας και τα περισσότερα από τα άλλα που με σαγήνευσαν είναι άνω των 10 γρ.

View attachment 245031
ειλικρινά

View attachment 245031
View attachment 245030
Oπτικα είναι πανέμορφη λίγο με στεναχωρεί η γείωση στη λαβή αλλά ειναι κούκλα, αν εκανάν εστω και την παραμικρή ηχητικη βελτιωση θα ξεκινουσα κι εγω συλλογη

Κάνε ότι έχεις να κάνεις δείχνοντας εμπιστοσύνη στην Shure V15III. Υπό συνθήκες οι Shure V15 (III, IV, V) παίζουν απλά καταπληκτικά. Εάν μπορέσεις να βρεις το γνήσιο VN35HE προτίμησέ το από τα Jico. Ειδάλλως ψάξε να βρεις σε συμφέρουσα τιμή την Jico VN35EBN.
Βάζοντας επιτέλους σε τάξη τις κεφαλοβελονες μου (κουτακια με ταμπελάκια) βρήκα τη γνήσια κεφαλη VN35HE της shure V15 iii, η οποία δεν παιζει καλυτερα απο τη black diamond (με επιφυλαξη το γραφω αυτο λογομεγαλης φθορας της VN35HE).
Εκανα και καποιες δοκιμες 1-2 τη shure με την goldring 2500 με μιση καρδια μιας και η τελευταια απο τη στιγμή που φορεσε τη bllak diamond αδειασε χαμηλα.
Σε ενα μεταχειρισενο δισκο που επλυνα πολυ βιαστικα η goldring κολλησε, εβγαλα αμεσως το δισκο ελεγξα το σημειο ειχε κατι σαν μελι και ψυγματα αμμου? Μετα απο ενα σχολαστικο πλυσιμο εξαφανιστηκαν ολά. Κατέβασα τη goldring στο ιδιο σήμειο το οποιο ηταν πλεον οκ και εκπληξη τα αδεια μεσοχαμηλά ξαφνικα γεμισαν ήχο. Κατι εγινε στην βελονα? στην κεφαλή? καποιο μικροσκοπικο πλαστικο εμποδιζε την κίνηση?, μακάρι να είχα δωσει μεγαλητερη σημασια στα ψυγματα πριν τον καθαρισμο.
Τι μπορει να συνεβει?

Oπτικα είναι πανέμορφη λίγο με στεναχωρεί η γείωση στη λαβή αλλά ειναι κούκλα, αν εκανάν εστω και την παραμικρή ηχητικη βελτιωση θα ξεκινουσα κι εγω συλλογη

Συμφωνώ ότι είναι όμορφο. Είχα την τύχη να αρχίσω να διαβάζω το blog του Korf από το πρώτο ποστάρισμα του, εκεί είδα πρώτη φορά κεραμικό headshell αλλά μετά ψάχνωντας για πληροφορίες στο διαδίκτυο είδα ότι το είχε κάνει πρώτη η SAEC ή τουλάχιστον δεκαετίες πριν από αυτόν. Πάντως αν σου αρέσει το SAEC θεωρώ του Korf ακόμα ομορφότερο, ίσως επειδή είναι καινούριο και έχει τις χρυσές πινελιές. Εδώ τα δύο μαζί:

Headshells.jpg

Το μαυρο καλωδιο γειωνει το χερουλι. Θα υπηρχε λογος που η SAEC το εβαλε τοτε. ( Αν το εβαλε η SAEC )

Όλα είναι πιθανά αλλά είναι πολύ καθαρή δουλειά για να μην είναι stock. Πρώτη φορά βλέπω το συγκεκριμένο headshell με εξτρά γείωση, ίσως γι' αυτό δεν πουλήθηκε αμέσως και το βρήκα διαθέσιμο. Πάντως το καλώδιο μπορεί να αφαιρεθεί.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Αντε βαλε και μια κεφαλη πανω και βγαλε μια φωτο τα κοσμηματα σου (Σε χρωματιστο βυνιλιο θα ηταν super)

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
........................αλλά μετά ψάχνωντας για πληροφορίες στο διαδίκτυο είδα ότι το είχε κάνει πρώτη η SAEC ή τουλάχιστον δεκαετίες πριν από αυτόν.
Εκτος του κεραμικου που εφτιαχνε η SAEC , τοτε και η GRACE εφτιαχνε ενα απο carbon fibers !!!!!!!!!!!!!!

Πολλοί κατασκευαστές από την Ιαπωνία γείωναν την μεταλλική λαβή του headshell πάνω στο σώμα εξόδου των pin του headshell κυρίως την δεκαετία του '80. Αν το έκανε αυτό και η SAEC είναι ιδιαίτερης σημασίας μιας και μιλάμε για μια από τις - διαχρονικά - κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρίες βραχιόνων παγκοσμίως. Απ΄ όσο μπορώ να θυμηθώ στο εξαιρετικό και φθηνό headshell της Sansui που φορούσε τα χρόνια εκείνα το SR717 υπήρχε η σχετική γείωση. Το συγκεκριμένο headshell αποτελούσε και αποτελεί κορυφαία επιλογή για τη Μ44.

• Like
Reactions: Kostas P.
Εκτος του κεραμικου που εφτιαχνε η SAEC , τοτε και η GRACE εφτιαχνε ενα απο carbon fibers !!!!!!!!!!!!!!

Όντως, ήταν μπροστά οι Ιάπωνες τότε...ανοιχτά μυαλά που δεν φοβούνταν να πειραματιστούν και έβλεπαν μπροστά. Οι Grace MM μου 'χουν μείνει απωθημένο, διαβάζω συνέχεια τα καλύτερα για αυτές, μέχρι ότι και είναι οι καλύτερες ΜΜ που σχεδιάστηκαν. Με εκπλήσει ότι η Jico δεν έχει ασχοληθεί με τις Grace κεφαλές, βασικά κανείς δεν παράγει βελόνες για αυτές και στις τιμές που τις βρίσκω δεν το αποφασίζω να ρισκάρω να πάρω κεφαλή που η βελόνα μπορεί να βγει προβληματική και να μην υπάρχουν ανταλλακτικά. Τα μοντέλα πάνω από την F-9 αγγίζουν το χιλιάρικο και τόσα δεν έχω δώσει ούτε για MC.

Υποθέτω Πάνο θα είχες κάποια Grace ή θα έχεις ακροαστεί.

Λογικά η γείωση στην λαβή είναι να να μην έχουμε αυτό το ενοχλητικό "βζζζ" (σε κάποιες κεφαλές και σε κάποιες "περίεργες" συνθήκες) όταν πιάνουμε την λαβή με τα δάκτυλα..

View attachment 245030

τώρα που κοιτάω αυτή την φωτογραφία σε μεγάλη οθόνη έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να είναι δουλειά κατασκευαστή αυτό..

πρώτα απ'όλα το λαμάκι θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να πάει κάτω από το παξιμάδι για να "κάθεται" το χερούλι στα ίσια..
δεύτερον, το λαμάκι θα μπορούσε να μπει σαν ροδέλα στο κεφάλι της βίδας και έτσι όλο το καλώδιο θα είχε "κρυφτεί" κάτω από το hs.. θα είχε και μικρότερο μήκος έτσι και δεν θα υπήρχε περίπτωση να ακουμπήσει τον δίσκο την ώρα που διαβάζει η κεφαλή..
έτσι όπως είναι τώρα τον ακουμπάει για πλάκα και δεν θέλει πολύ να γίνει καμιά στραβή και να τρακάει με το στέλεχος και την ακίδα...

Όντως, ήταν μπροστά οι Ιάπωνες τότε...ανοιχτά μυαλά που δεν φοβούνταν να πειραματιστούν και έβλεπαν μπροστά. Οι Grace MM μου 'χουν μείνει απωθημένο, διαβάζω συνέχεια τα καλύτερα για αυτές, μέχρι ότι και είναι οι καλύτερες ΜΜ που σχεδιάστηκαν. Με εκπλήσει ότι η Jico δεν έχει ασχοληθεί με τις Grace κεφαλές, βασικά κανείς δεν παράγει βελόνες για αυτές και στις τιμές που τις βρίσκω δεν το αποφασίζω να ρισκάρω να πάρω κεφαλή που η βελόνα μπορεί να βγει προβληματική και να μην υπάρχουν ανταλλακτικά. Τα μοντέλα πάνω από την F-9 αγγίζουν το χιλιάρικο και τόσα δεν έχω δώσει ούτε για MC.

Υποθέτω Πάνο θα είχες κάποια Grace ή θα έχεις ακροαστεί.
Οχι Κωστα, δυστυχως δεν ειχα κεφαλη Grace. Και γω διαβαζω πολλα για τις F9, F10 αλλα και την F8. Ισως μια μερα..........χαχαχα
Ειχα ομως βραχιονες Grace G940 Unipivot και ηταν πολυ καλοι. Τωρα ενας ειναι στo πικαπ φιλου σε πικαπ Thorens.

160HD2 GRACE.jpg

Οχι Κωστα, δυστυχως δεν ειχα κεφαλη Grace. Και γω διαβαζω πολλα για τις F9, F10 αλλα και την F8. Ισως μια μερα..........χαχαχα
Ειχα ομως βραχιονες Grace G940 Unipivot και ηταν πολυ καλοι. Τωρα ενας ειναι στo πικαπ φιλου σε πικαπ Thorens.

View attachment 245113

με Kenwood μαγνήσιο headshell.... :love:

Ναι (y)
Η φωτο ειναι στο σπιτι μου για ελεγχο μετα που εγινε η δουλεια.
Τελικα μπηκε headshell Grace HS5 , ZYX Yatra II & NVO SPA One.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
τώρα που κοιτάω αυτή την φωτογραφία σε μεγάλη οθόνη έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να είναι δουλειά κατασκευαστή αυτό..

πρώτα απ'όλα το λαμάκι θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να πάει κάτω από το παξιμάδι για να "κάθεται" το χερούλι στα ίσια..
δεύτερον, το λαμάκι θα μπορούσε να μπει σαν ροδέλα στο κεφάλι της βίδας και έτσι όλο το καλώδιο θα είχε "κρυφτεί" κάτω από το hs.. θα είχε και μικρότερο μήκος έτσι και δεν θα υπήρχε περίπτωση να ακουμπήσει τον δίσκο την ώρα που διαβάζει η κεφαλή..
έτσι όπως είναι τώρα τον ακουμπάει για πλάκα και δεν θέλει πολύ να γίνει καμιά στραβή και να τρακάει με το στέλεχος και την ακίδα...

Είναι άγνωστο πόσους ιδιοκτήτες είχε το headshell τα τελευταία 40 - 50 χρόνια και τι έκαναν αυτοί με το καλώδιο το οποίο μπορεί να έχει αλλαχθεί και να έχει τοποθετηθεί όπως έκρινε ο καθένας. Εγώ αναφέρθηκα στην τοποθέτηση του pin στο συγκεκριμένο σημείο, αυτό πιστεύω ότι έγινε από την εταιρεία και τώρα το πιστοποιώ από αυτή τη δημοπρασία, υπάρχει και σε αυτό στο ίδιο σημείο.