AUDIOLYTIC
AVClub Fanatic
- 13 August 2010
- 10,403
Είμαι της ίδιας λογικής γι' αυτό και μαζεύω headshells όταν τα βρίσκω σε καλή κατάσταση & λογική τιμή ή όταν πείθω τον εαυτό μου ότι ένα ακριβό headshell μισοτιμής είναι λογική αγορά... Πάντως το LMG-1 (που μου το 'χε προτείνει ο Πανίκος) όσο και να έχει ανέβει το κόστος του είναι ακόμα σχετικά προσιτό σε σχέση με άλλα και το έχω τιμήσει δεόντως για να κρατάει ισορροπία μιας και τα περισσότερα από τα άλλα που με σαγήνευσαν είναι άνω των 10 γρ.τίποτα δεν περισσεύει εδώ ακόμα και αν είναι σε απραγία (αδράνεια).... κάποια στιγμή θα πάρει ζωή...
Το μαυρο καλωδιο γειωνει το χερουλι. Θα υπηρχε λογος που η SAEC το εβαλε τοτε. ( Αν το εβαλε η SAEC )Ερώτηση μιας και συζητάμε για headshells. Στα τέσσερα pins της κεφαλής & headshell έχουμε αριστερή & δεξιά γείωση. Έχει λογική να έχεις εξτρά γείωση ή μήπως το πέμπτο καλώδιο στο συγκεκριμένο δεν είναι γείωσης; Δεν είχα ξαναδεί headshell με πέντε καλώδια.
Είμαι της ίδιας λογικής γι' αυτό και μαζεύω headshells όταν τα βρίσκω σε καλή κατάσταση & λογική τιμή ή όταν πείθω τον εαυτό μου ότι ένα ακριβό headshell μισοτιμής είναι λογική αγορά... Πάντως το LMG-1 (που μου το 'χε προτείνει ο Πανίκος) όσο και να έχει ανέβει το κόστος του είναι ακόμα σχετικά προσιτό σε σχέση με άλλα και το έχω τιμήσει δεόντως για να κρατάει ισορροπία μιας και τα περισσότερα από τα άλλα που με σαγήνευσαν είναι άνω των 10 γρ.
Ερώτηση μιας και συζητάμε για headshells. Στα τέσσερα pins της κεφαλής & headshell έχουμε αριστερή & δεξιά γείωση. Έχει λογική να έχεις εξτρά γείωση ή μήπως το πέμπτο καλώδιο στο συγκεκριμένο δεν είναι γείωσης; Δεν είχα ξαναδεί headshell με πέντε καλώδια.
View attachment 245031
ειλικρινά
Oπτικα είναι πανέμορφη λίγο με στεναχωρεί η γείωση στη λαβή αλλά ειναι κούκλα, αν εκανάν εστω και την παραμικρή ηχητικη βελτιωση θα ξεκινουσα κι εγω συλλογηΕίμαι της ίδιας λογικής γι' αυτό και μαζεύω headshells όταν τα βρίσκω σε καλή κατάσταση & λογική τιμή ή όταν πείθω τον εαυτό μου ότι ένα ακριβό headshell μισοτιμής είναι λογική αγορά... Πάντως το LMG-1 (που μου το 'χε προτείνει ο Πανίκος) όσο και να έχει ανέβει το κόστος του είναι ακόμα σχετικά προσιτό σε σχέση με άλλα και το έχω τιμήσει δεόντως για να κρατάει ισορροπία μιας και τα περισσότερα από τα άλλα που με σαγήνευσαν είναι άνω των 10 γρ.
Ερώτηση μιας και συζητάμε για headshells. Στα τέσσερα pins της κεφαλής & headshell έχουμε αριστερή & δεξιά γείωση. Έχει λογική να έχεις εξτρά γείωση ή μήπως το πέμπτο καλώδιο στο συγκεκριμένο δεν είναι γείωσης; Δεν είχα ξαναδεί headshell με πέντε καλώδια.
View attachment 245031
View attachment 245030
Βάζοντας επιτέλους σε τάξη τις κεφαλοβελονες μου (κουτακια με ταμπελάκια) βρήκα τη γνήσια κεφαλη VN35HE της shure V15 iii, η οποία δεν παιζει καλυτερα απο τη black diamond (με επιφυλαξη το γραφω αυτο λογομεγαλης φθορας της VN35HE).Κάνε ότι έχεις να κάνεις δείχνοντας εμπιστοσύνη στην Shure V15III. Υπό συνθήκες οι Shure V15 (III, IV, V) παίζουν απλά καταπληκτικά. Εάν μπορέσεις να βρεις το γνήσιο VN35HE προτίμησέ το από τα Jico. Ειδάλλως ψάξε να βρεις σε συμφέρουσα τιμή την Jico VN35EBN.
Oπτικα είναι πανέμορφη λίγο με στεναχωρεί η γείωση στη λαβή αλλά ειναι κούκλα, αν εκανάν εστω και την παραμικρή ηχητικη βελτιωση θα ξεκινουσα κι εγω συλλογη
Το μαυρο καλωδιο γειωνει το χερουλι. Θα υπηρχε λογος που η SAEC το εβαλε τοτε. ( Αν το εβαλε η SAEC )
Ξεκίνα οσο βρισκεις ......................... αν εκανάν εστω και την παραμικρή ηχητικη βελτιωση θα ξεκινουσα κι εγω συλλογη
Εκτος του κεραμικου που εφτιαχνε η SAEC , τοτε και η GRACE εφτιαχνε ενα απο carbon fibers !!!!!!!!!!!!!!........................αλλά μετά ψάχνωντας για πληροφορίες στο διαδίκτυο είδα ότι το είχε κάνει πρώτη η SAEC ή τουλάχιστον δεκαετίες πριν από αυτόν.
Πολλοί κατασκευαστές από την Ιαπωνία γείωναν την μεταλλική λαβή του headshell πάνω στο σώμα εξόδου των pin του headshell κυρίως την δεκαετία του '80. Αν το έκανε αυτό και η SAEC είναι ιδιαίτερης σημασίας μιας και μιλάμε για μια από τις - διαχρονικά - κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρίες βραχιόνων παγκοσμίως. Απ΄ όσο μπορώ να θυμηθώ στο εξαιρετικό και φθηνό headshell της Sansui που φορούσε τα χρόνια εκείνα το SR717 υπήρχε η σχετική γείωση. Το συγκεκριμένο headshell αποτελούσε και αποτελεί κορυφαία επιλογή για τη Μ44.Το μαυρο καλωδιο γειωνει το χερουλι. Θα υπηρχε λογος που η SAEC το εβαλε τοτε. ( Αν το εβαλε η SAEC )
Εκτος του κεραμικου που εφτιαχνε η SAEC , τοτε και η GRACE εφτιαχνε ενα απο carbon fibers !!!!!!!!!!!!!!
![]()
Grace HS-6 Headshell 12g Excellent Tested Turntable Parts from Japan | eBay
Find many great new & used options and get the best deals for Grace HS-6 Headshell 12g Excellent Tested Turntable Parts from Japan at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!www.ebay.com
Είμαι της ίδιας λογικής γι' αυτό και μαζεύω headshells όταν τα βρίσκω σε καλή κατάσταση & λογική τιμή ή όταν πείθω τον εαυτό μου ότι ένα ακριβό headshell μισοτιμής είναι λογική αγορά... Πάντως το LMG-1 (που μου το 'χε προτείνει ο Πανίκος) όσο και να έχει ανέβει το κόστος του είναι ακόμα σχετικά προσιτό σε σχέση με άλλα και το έχω τιμήσει δεόντως για να κρατάει ισορροπία μιας και τα περισσότερα από τα άλλα που με σαγήνευσαν είναι άνω των 10 γρ.
View attachment 245030
Οχι Κωστα, δυστυχως δεν ειχα κεφαλη Grace. Και γω διαβαζω πολλα για τις F9, F10 αλλα και την F8. Ισως μια μερα..........χαχαχαΌντως, ήταν μπροστά οι Ιάπωνες τότε...ανοιχτά μυαλά που δεν φοβούνταν να πειραματιστούν και έβλεπαν μπροστά. Οι Grace MM μου 'χουν μείνει απωθημένο, διαβάζω συνέχεια τα καλύτερα για αυτές, μέχρι ότι και είναι οι καλύτερες ΜΜ που σχεδιάστηκαν. Με εκπλήσει ότι η Jico δεν έχει ασχοληθεί με τις Grace κεφαλές, βασικά κανείς δεν παράγει βελόνες για αυτές και στις τιμές που τις βρίσκω δεν το αποφασίζω να ρισκάρω να πάρω κεφαλή που η βελόνα μπορεί να βγει προβληματική και να μην υπάρχουν ανταλλακτικά. Τα μοντέλα πάνω από την F-9 αγγίζουν το χιλιάρικο και τόσα δεν έχω δώσει ούτε για MC.
Υποθέτω Πάνο θα είχες κάποια Grace ή θα έχεις ακροαστεί.
Οχι Κωστα, δυστυχως δεν ειχα κεφαλη Grace. Και γω διαβαζω πολλα για τις F9, F10 αλλα και την F8. Ισως μια μερα..........χαχαχα
Ειχα ομως βραχιονες Grace G940 Unipivot και ηταν πολυ καλοι. Τωρα ενας ειναι στo πικαπ φιλου σε πικαπ Thorens.
View attachment 245113
τώρα που κοιτάω αυτή την φωτογραφία σε μεγάλη οθόνη έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να είναι δουλειά κατασκευαστή αυτό..
πρώτα απ'όλα το λαμάκι θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να πάει κάτω από το παξιμάδι για να "κάθεται" το χερούλι στα ίσια..
δεύτερον, το λαμάκι θα μπορούσε να μπει σαν ροδέλα στο κεφάλι της βίδας και έτσι όλο το καλώδιο θα είχε "κρυφτεί" κάτω από το hs.. θα είχε και μικρότερο μήκος έτσι και δεν θα υπήρχε περίπτωση να ακουμπήσει τον δίσκο την ώρα που διαβάζει η κεφαλή..
έτσι όπως είναι τώρα τον ακουμπάει για πλάκα και δεν θέλει πολύ να γίνει καμιά στραβή και να τρακάει με το στέλεχος και την ακίδα...
Είπα ότι μου αρέσουν αλλά της Audio Technica το απλό με τα 25 ευρώ (αυτό με τις τρύπες του γκούντα) μου αρέσει επίσης μια χαράΞεκίνα οσο βρισκεις ..............![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.