Το chat του δικάναλου

Tα Cambridge ειναι πολυ αξιολογα μηχανηματα και σε αντιθεση με αλλες Αγγλικες μαρκες ειναι και σκυλια απο οτι εχω ακουσει απο επαγγελματιες.

Δυσκολο να σου χαλασει οπως αλλα...μαρκες μη λεμε.

Ομως το καινουριο εχει μια περιεργη αισθητικη που αν δεν εχεις ολη την αλυσιδα της ιιας μαρκας, δυσκολα κολαει με τα υπολοιπα μηχανηματα.

Υπαρχουν δυο Αγγλικες μαρκες με εξαιρετικη ποιοτητα ηχου αλλα... δεν θα τις προτεινω γιατι εχω ακουσει οτι επισης χαλανε.

Μια προταση για δυναμικο ηχο και αξιοπιστη κατασκευη ειναι αυτη

Rotel-RCD-1572-Noir_P_600.jpg

Πέρασε το μυαλό μου η Rotel γιατί ξέρω πάνω κάτω τον ήχο της αλλά στη χαμηλή κατηγορία τιμής δεν ξέρω τι πουλιά πιάνουν..Και δεν έχω σκοπό να ανέβω γιατί δεν μου τρέχουν από τα μπατζακια...

Πρεπει να ειναι ευκολο να ακουσεις Ροτελ σε μεσαιες κατηγοριες τιμης στην Αθηνα πιστευω.

Δεν εχεις τιποτα να χασεις. Σε value/money ειναι σε ευνοϊκοτερη θεση (για την τσεπη) απο τους διαφορους αγγλικους ΙΜΟ.

Μάλλον σε Cambridge θα πάω..Έχω την εντύπωση ότι το καθαρό transport θα παίξει καλύτερα συνολικά...
Η αλυσίδα είναι πηγη X- aune s16-primare i30- elac 207.2 αν βοηθάει αυτό...Στα ηχεία έχει πέσει σοβαρό voicing και τα έχω συντονίσει με τον χώρο..Νιώθω ότι αν τα κουνήσω ένα πόντο θα χαθούν τα πάντα..Το αναφέρω γιατί ξέρω ακριβώς τι θέλω και αυτό που θέλω δεν έχει να κάνει με το στήσιμο του ηχείου στον χώρο.

Αν είσαι ευχαριστημένος με το dac που έχεις τότε το cxc είναι μακράν η καλύτερη επιλογή και για να πάρεις καλύτερο transport πρέπει να δώσεις 2K και πάνω.

Τι θα έκανα στην θέση σου. θα κοιτούσα τις αρχικές μου επιλογείς, δηλαδή Cambridge -Audiolab . Εφόσον εμπιστεύεσαι τον reviewer του Audiolab θα το κοιτούσα οπωσδήποτε να μου φύγει και η απορία του πόσο καλό είναι.

Αν είσαι ευχαριστημένος με το dac που έχεις τότε το cxc είναι μακράν η καλύτερη επιλογή και για να πάρεις καλύτερο transport πρέπει να δώσεις 2K και πάνω.

Με το dac είμαι απόλυτα ευχαριστημένος..Αν μπορούσα να το κρατήσω για μια ζωή θα το έκανα...
Έχουμε εξελίξεις..Θα πάω αύριο να δώσω μια τελευταία ευκαιρία στο primare γιατί έχω την εντύπωση ότι φταίει η τροφοδοσία..Έχω αλλάξει ολόκληρο μηχανισμό και δεν δικαιολογείται...Αν μου εγγυηθούν πως βρήκαν το πρόβλημα τότε θα το κρατήσω..Αν όχι πάω για το Cambridge..
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια..

ΥΓ..Στο πίσω μέρος του μυαλού παίζει και η πρόταση του Μιχάλη για το Tascam.

Υ.Γ 2 Ένας λόγος που επιμένω με το Primare είναι η έξοδος aes/ebu,την οποία θέλω να εκμεταλλευτώ.

...
Έχουμε εξελίξεις..Θα πάω αύριο να δώσω μια τελευταία ευκαιρία στο primare γιατί έχω την εντύπωση ότι φταίει η τροφοδοσία..Έχω αλλάξει ολόκληρο μηχανισμό και δεν δικαιολογείται...Αν μου εγγυηθούν πως βρήκαν το πρόβλημα τότε θα το κρατήσω..Αν όχι πάω για το Cambridge..
...

Πολυ σωστη κινηση ΙΜΟ. Primare ειναι μια σιγουρη αξια στο Hi Fi.
Tωρα τα χαλασματα μηχανηματων ειναι και να μη σου τυχει.
Τα Marantz για παραειγμα ειχαν φημη οτι εχουν πολλα γυρισματα στα σερβις (Ενας επαγγελματιας εδω σταματησε να τα προμηθευει)
Εγω εχω Μαραντζ χροοονια (και ξαναειχα) χωρις κανενα προβλημα.
Ειναι και θεμα τυχης.

Πολυ σωστη κινηση ΙΜΟ. Primare ειναι μια σιγουρη αξια στο Hi Fi.
Tωρα τα χαλασματα μηχανηματων ειναι και να μη σου τυχει.
Τα Marantz για παραειγμα ειχαν φημη οτι εχουν πολλα γυρισματα στα σερβις (Ενας επαγγελματιας εδω σταματησε να τα προμηθευει)
Εγω εχω Μαραντζ χροοονια (και ξαναειχα) χωρις κανενα προβλημα.
Ειναι και θεμα τυχης.

Νταξ τα cd players έχουν κινητά μέρη και είναι επιρρεπή στις βλάβες...Για τα Marantz εγώ έχω ακούσει τα αντίθετα ,ότι είναι σκυλιά δηλαδή..
Δεν ξέρω ,οι ώρες που παίζουν είναι πολλές και ως εκ τούτου ,οι βλάβες είναι στο πρόγραμμα..
Αύριο θα το πάω στο service και θα δούμε τι θα γίνει.

εγώ γιατί έχω την υποψία ότι όταν μένουν για πολύ καιρό εκτός χρήσης τα cdp αρχίζουν τα προβλήματα;
το δικό μου 8000CD άρχισε τα νούμερα όταν μετά απο αχρησία 5 ετών το έβαλα ξανά σε λειτουργία.
έπαιξε λίγες ώρες συνολικά και μετά ...καπούτ

εγώ γιατί έχω την υποψία ότι όταν μένουν για πολύ καιρό εκτός χρήσης τα cdp αρχίζουν τα προβλήματα;
το δικό μου 8000CD άρχισε τα νούμερα όταν μετά απο αχρησία 5 ετών το έβαλα ξανά σε λειτουργία.

Και γω τα ίδια 'βιώματα' είχα με πολλά μηχανήματα και όχι μονο cd-p.
'Όταν δεν λειτουργούν ή όταν μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα εκτός 'πρίζας',ξεκινούν τα προβλήματα..

Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Ιμαντες και πλαστικες τροχαλιες συνηθως τα τιναζουν.Επισης ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες ακολουθουν.Σε ενα παλιο marantz cd52 IISE αλλαξα ιμαντα & τροχαλια για το συρταρι και δουλεψε οκ.

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Το τελευταιο πριν πολλα χρονια σε marantz cd63Ki s
Μια απο τα ιδια!
Και οπως ειπα και αλλη φορα ,με το καινουργιο laser επαιζε ΠΟΛΥ καλυτερα.
Κατι γινεται με τον χρονο και χανει σε αποδοση.
Φυσικα εμεις που το ακουμε συνεχως δεν πιανουμε την διαφορα,αλλα αυτη βγαζει "αυτι" με το καινουργιο.

@Σπυρο
Το Tascam το απογευμα θα ειναι σπιτι μου.
Το ακουω κανα δυο μερες και μετα ελα να το παρεις, να δεις πως παιζει!!!!

Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Μια απο τα ιδια!
Και οπως ειπα και αλλη φορα ,με το καινουργιο laser επαιζε ΠΟΛΥ καλυτερα.
Κατι γινεται με τον χρονο και χανει σε αποδοση.
Φυσικα εμεις που το ακουμε συνεχως δεν πιανουμε την διαφορα,αλλα αυτη βγαζει "αυτι" με το καινουργιο.

Γίνεται το εξής και χάνει ας πούμε σε απόδοση με την πάροδο των ετών
Ο φακός στα φτηνά δηλαδή στα περισσότερα είναι πλαστικός και με τα χρόνια πολυμερίζεται και κάποια στιγμή δεν διαβάζει
Σίγουρα χαλάνε και τα ελαστικά μέρη
Τα πλαστικά γρανάζια πάσχουν και αυτά από το θέμα του πολυμερισμού
Η αλλαγή μηχανισμού είναι μεγάλο ζήτημα στα παλιά δεν βρίσκεις ανταλλακτικό πλέον και η αλλαγή λέιζερ γίνεται με ανταλλακτικό από Κίνα συνήθως με ότι συνεπάγεται αυτο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το chat του δικάναλου

Γίνεται το εξής και χάνει ας πούμε σε απόδοση με την πάροδο των ετών
Ο φακός στα φτηνά δηλαδή στα περισσότερα είναι πλαστικός και με τα χρόνια πολυμερίζεται και κάποια στιγμή δεν διαβάζει
Σίγουρα χαλάνε και τα ελαστικά μέρη
Τα πλαστικά γρανάζια πάσχουν και αυτά από το θέμα του πολυμερισμού
Η αλλαγή μηχανισμού είναι μεγάλο ζήτημα στα παλιά δεν βρίσκεις ανταλλακτικό πλέον και η αλλαγή λέιζερ γίνεται με ανταλλακτικό από Κίνα συνήθως με ότι συνεπάγεται αυτο
Κοιτα,Κινεζικα εξαρτηματα θα υπηρχαν φανταζομαι και στις χρυσες εποχες του cd απλα δεν το ξεραμε η δεν το λεγε κανενας κατασκευαστης.
Διαβαζα τις προαλλες μια συζητηση σε Αμερικανικο φορουμ για κινητα τηλεφωνα,και λεχτηκε κατι παρομοιο για τα Κινεζικα κινητα,και απαντησε ενα μελος "και το i-phone μου Κινεζικο ειναι και μια χαρα ειναι"....... !!!!!
Καποτε λεγαμε "made in Taiwan" και βγαζαμε ολοι σπυρια ....... σημερα η Τaiwan ειναι πολυτελεια :laugh: